ronin :heart: :heart:
ne znam koga bih prvog potpisala... strasna prica. i divna, zbog kraja :heart:
ali... nemoj zaboraviti. nemoj gurati u podsvijesti. pricaj o tome dok ne osjetis da si mirna sa svim, da nemas nerazrijesenih osjecaja u sebi.
Printable View
ronin :heart: :heart:
ne znam koga bih prvog potpisala... strasna prica. i divna, zbog kraja :heart:
ali... nemoj zaboraviti. nemoj gurati u podsvijesti. pricaj o tome dok ne osjetis da si mirna sa svim, da nemas nerazrijesenih osjecaja u sebi.
uf koja priča... trebalo je to izdržati...
vjerojatno ni ja ne bih do kraja pročitala da nisi napisala da priča ima sretan kraj - mada sam znala da ima po tvojim postovima prije...
i ja sam se do sad zdušno nadala vbac-u, ali nakon ove priče ipak bum malo bolje slušala kaj mi doktori imaju za reći... neću reći da si me uplašila ili nekaj takvoga, ali definitivno si mi dala povod za razmišljanje i baš ti hvala kaj si s nama podijelila ovu priču...
želim ti što brži oporavak :love:
:* tvojoj djevojčici i tebi
Ronin, kakva priča, nemam riječi.
Nek ste vas dvije dobro... :love: :heart:
Poznat mi je onaj osjećaj koji si spomenula kad si pozdravljala dečke prije odlaska u rodilište.
Inače nisam ni paničar, ni pesimist, no užasan strah sam osjećala kad sam išla roditi mlađu...ali bilo je sve ok :)
Grlim te ovako virtualno i snažno, jer nemam riječi, i ne postoje prave, a ti ih i onako sama sve znaš. :love:
I hvala na priči, treba znati da i ovakve imaju sretne završetke :heart:
Evo i ja sam jučer pročitala priču, tek sada se javljam. Baš sam puno razmišljala o ovoj priči. Sretna sam što si podijelila svoju priču sa nama. I nekako sam sretna što u utorak idem na carski. Svoj drugi carski. Nisi me uplašila, ali mi nije niti svejedno. Ipak ima nešto u toj ženskoj intuiciji. Hvala dragom Bogu da je sve dobro prošlo. Iskrene čestitke na hrabrosti i malenoj curici :love: :*
Draga Ronin, koja nevjerojatna priča na koju je teško ne zaplakati.
Tako mi je drago da se sve dobro završilo i da je mala Snjeguljica Maria dobro, a tebi želim brz oporavak i da bolovi brzo iščeznu. :love: :heart:
nemam riječi :cry:
uživajte sada i nadam se da će sve ovo ružno otići u zaborav
šaljem vam jedan veliki :love: i puuuuno :* tebi i tvojoj maloj savršenoj curici
Ronin, puno se toga ispreplelo u tvojoj priči...počevši od tvog predosjećaja, majčinskog instikta, ljubavi, straha, tuge, sreće...ma sve su se emocije pomiješale...Bogu hvala da ste vas dvije dobro! :love: Hvala ti što si ipak napisala svoju priču! :heart:
Mene je oblio hladan znoj! Zazujalo mi u ušima... uhhh..
navrla mi sjećanja na moje iskustvo.
Bogu hvala da ste žive i dobro!
I hvala ti što si napisala svoju priču.
:heart:
Ja sam jedna od onih sa djelomičnom rupturom...
:love:
Ma to me i zainteresiralo - ruptura completa; išla sam sad tražiti otpusno pismo, i da, i moja je bila completa, a histerektomirali su jer nikako nisu mogli zaustaviti krvarenje maternice. Ali nije dijete tako ispalo u trbušnu šupljinu, samo je ruka virila iz maternice van, i iscurila je kompletna plodna voda u trbušnu šupljinu.Citiraj:
ronin prvotno napisa
Pročitala priču i sve komentare, a trnci me još uvijek prolaze...
Puno :* Tebi, Curi i Tvojim Dečkima, uživajte u Vašim trenucima. :heart:
Draga Ronin, hvala ti na dirljivoj priči. :heart:
Samo mogu potpisati što su cure rekle i dodati još jedno :heart: za intuiciju!
Draga ronin, vjerujem da je bilo teško ponovno se prisjetiti svega što ti se dogodilo, ali hvala ti što si podijelila s nama svoju priču. Želim ti da se što prije oporaviš. Cijeloj obitelji, a posebno maloj Snjeguljici, šaljem :love:
Karmela :saint: :heart:
hvala Bogu da je sve dobro završilo :heart:
Karmela :heart:
Ronin, tvoja priča ostavlja bez daha i ostavlja nas u suzama, srećom na kraju suzama radosnicama. Ti i tvoja bebica ste veliki borci, hvala što si s nama podijelila ovo iskustvo.
evo čitam i plačem i od tuge da se takve stvari moraju ikome dogoditi i od sreće što je sve ipak dobro završilo
:love2: tebi i tvojoj curici, cijeloj tvojoj obitelji i sestri koja je bila vaš :saint:
želim ti da se čim prije oporaviš i da sve bude u redu i s tobom i tvojom curicom
:cry:
:love2:
rasplakala si me
kako su te mogli ostaviti samu? da su ti bar rekli: ovako češ osjetiti pucanje maternice onda zovi pod hitno!
nego ništa ...
Draga Ronin,evo dirnula si i jednu tvrdokornu dušu :mrgreen: Stvarno posebna priča.Čestitam na tvojoj Mariji Karmeli,na tvojoj hrabrosti i na kraju,odluci da čitavu priču podijeliš s nama.
Još nešto bih htjela reći.Ovdje se toliko spominju i priželjkuju potpuno prirodni porodi bez ikakvih intervencija,ctga-a i ostalog.Zanimljivo kako ljudi zanemaruju moguće ozbiljne posljedice tih svojih hirova i zato mi je posebno drago da si ispričala ovo što se tebi dogodilo.
trpaš li u taj koš i "hir" CR bez medicinske indikacije?Citiraj:
Zanimljivo kako ljudi zanemaruju moguće ozbiljne posljedice tih svojih hirova
ili misliš da bi svi trebali na CR ?
pa eto, odgovornost više nije na rodilji nego isključivo na doktorima
Strasna prica s prekrasnim krajem. Zaista vas je netko/nesto cuvalo. :heart:
dajte, curke, nemojte na ovom topicu...
ma eto sreća je htjela da se odmah,valjda se o sekundama samo radilo,pojavila primalja,nisam bila dugo sama nakon tog osjećaja boli..valjda je zato sve sretno i završiloCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
ovo je bilo za mgrubi i trinu- ja glumim moderatora :saint:
meni se učinilo da je prošlo poprilično 5-10min od pucanja do dolaska primaljeCitiraj:
ronin prvotno napisa
imala si sreče, bez daljneg, ali ipak nije uredu ostavljati VBAC-rodilju bez nadzora ili napomene u slučaju da porod krene nizbrdo, kako prepoznati ...
valjda će drugi put više paziti ....
žalim ti brz oporavak :love:
Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Nije ni tema ni atmosfera za raspravu na tu temu,ja sam se samo nadovezala na Roninin komentar o ctg-u i stručnosti liječnika.
slazem se, molim bez rasprave na ovom topicu :heart:
prije CTG-a je ona osjetila pucanje i booool
ona je osjetila pucanje prije CTG-a
osim toga i CTG bez nadzora ničemu ne služi, osim u slučaju tužbe, valjda se može odretiti vremenski, kad je počeo problem i CTG to zabilježio... samo nitko nije bio tu da pročita
meni su stavili CTG, ali bez riječi kad ih trebam zvati, tj. kad je problem tu, ali oni nisu
Ronin, sva sam pretrnula citajuci sta vam se dogodilo ...
Hvala Bogu da je sve dobro zavrsilo...ljubi malog andjelka :heart:
Ronin, draga, :love: :heart:, hvala ti na prekrasnom opisu zaista posebnog poroda. Duboko sam ganuta. Hvala sili koja vas je ocuvala. Karmela ce, sigurna sam, zivjeti u srcima svih nas koji smo procitali ovu pricu. Tebi, hrabra, mudra i intuitivna zeno, zelim sto brzi oporovak!
Nije baš najfer komentar. Moje osobno mišljenje je da ronin nije radila nikakve hirove. Odlučila je nešto što je njoj i njenom dr-u, vjerujem, bilo OK, stvar se zakomplicirala. Evo, zakomplicirao se, nrp., i meni oporavak od carskog zbog urinoinfekta, pao mi jedan bubreg itd. Nisu stvari jednostavne, niti crno-bijele.Citiraj:
Trina prvotno napisa
Ispričavam se zbog ovoga ovdje, često mi je tastatura brža od pameti.
Želim ti od sveg srca brz oporavak. Mislim da je nemoguće da te doktori pripreme na sve što se može dogoditi jer je svaki porod priča za sebe i donosi toliko rizika da ih jednostavno nemoguće sve predviditi. I zbog toga je najbitnija stvar - intuicija.
Ajme, koja priča, sva sam se naježila, a uvijek sam vjerovala da svi imamo svoje čuvare, i ti i tvoja mrvica ste ga imale na zemlji, sad vas čuva s neba. :saint:
:heart: :love:
koja prica!!
:heart: za sve vas!!
Uff, nemam riječi ni ja.
Mogu te samo virtualno zagrliti i zahvaliti Bogu što si još tu s nama. I ti i tvoja Mare.
Ovo je tako tebi svojstveno :heart: Prekrasno!Citiraj:
Najmanje što sam mogla učiniti bilo je da svojoj mrvici dodam i njeno ime u znak zahvalnosti za Život zavjetovala sam je Gospi Karmelskoj,da svake godine na taj dan iznova zahvalim što smo preživjele.
:love:
Srce mi se stislo... :cry:
Anđeli bebice čuvaju ...
:heart: za Mariju Karmelu i tebe
od srca vam želim brz oporavak :saint:
23.09.2007. Moj mali anđelić
:* :love: :heart: :saint:
hvala svim curama još jednom na lijepim riječima,lijepo mi vas je čitati :heart:
evo malo sličica moje mrve :heart:
http://public.fotki.com/nina269/marija-karmela/