Cula sam da je Mg dobar i ako imas bolne BH kontrakcije i opcenito da je zdrav za bebu... ic cu si ga u pon kupit, hvala cure! :*
Printable View
Cula sam da je Mg dobar i ako imas bolne BH kontrakcije i opcenito da je zdrav za bebu... ic cu si ga u pon kupit, hvala cure! :*
i mene ponekad ulovi grč. malo protegnem nogu i prođe. i ruke mi povremeno trnu. ali na kratko pa prođe.
meni je isto dobar za sve ovo što ste vi napisale i ima još jedan veliki plus
imam od njega redovitu stolicu :mrgreen:
eee sad kad sam cula ovo vezano za stolicu onda ga DEFINITINO KUPUJEM!!!!! :D
jos ti je dobar i donat mg i sensia od dukata...kakala budes kao grlica :mrgreen:Citiraj:
BebaBeba prvotno napisa
e ja zaboravih jos nesto s cim recimo imam problema a to je zgaravica i bol / pecenje u zelucu ali to uspjesno rjesavam ili hladnim mlijekom ili s casom mineralne / cole ovisno o tome sta mi se trenutno pije.
pitanje... Jel koja od vas osjeca ili je osjecala povremeno bockanje u cerviksu?? Meni se to rijetko desi ali zna bit poprilicno jako!
evo zakoračila sam u 14 tj.trudnoće do sad sve bilo uredu ali unazad 3 dana imam probadanja kao sa nožem kroz rodnici i guzicu novisno o položaju u kojem jesam ,nekako se uvjeravam da je sve ok da se maternica širi :/
dali je netko imao takva probadanja?
ira2210 ,vidim da i ti imaš slična probadanja ,dali ti je bolje?
Lambi kod mene je tako od 15 tj. to je zbog probave sa kojom imam velikih problema. Ja mislim da maternica pritišće crijeva i zato se javlja ta bol.
Same here ;)
zato od danas probavam s Magnezijem, drzte fige da se odcepim :lol:
BebaBeba ako od jedne tablete ne krene možeš još jednu otopiti i popiti,
sretno :mrgreen:
ZaFaljujem draga :lol: :love:
E stvarno me interesira ovo s bolovima tj bockanjem u cerviksu, dal nekog jos to muci?
Mene po cerviksu lupka beba i to je baš onako neugodno ali me ne boli i hvala bogu nije stalno.Citiraj:
BebaBeba prvotno napisa
Najbolji lijek su ti bademi. Kupi u rinfuzi i kad te krene peckati ili dizati kiselina samo lijepo prožvači par bademića.Citiraj:
BebaBeba prvotno napisa
Inače ja primjećujem da mi žgaravicu isprovociraju svi mlječni proizvodi i mlijeko.
Osim toga jesti treba u manjim porcijama i nakon jela ne odmah u horizontalu već barem sat vremena odsjediti ili šetati.
može biti od toga ako imaš nisko smještenu posteljicu, meni se ponekad to desi i ja si stavim jastuk ispod guze da se beba malo pomakne prema gore...kod mene to pali :mrgreen:
dobro, uglavnom nije razlog za paniku hehe
ma i mene beba zna lupat po cerviksu al ovo je bas bockanje.
A bademe jos nisam probala, al budem i to :)
ali ja nemam problema sa probavom za sada,baš sa sretna zbog togaCitiraj:
nikka prvotno napisa
Bockanje, probadanje dolje nisko u predjelu jajnika i na sredini...probadanje kao iglama i sl.
Pitala nekoliko puta dr. i kaze nikakvih razloga za paniku sve dok zaista jako počne boliti al baš jako i dok ne krvarim.
Tako je meni rekao.
Nao Noa tako je i meni, maternica se rasteže...mislim da nemaš razloga za brigu.
Ja stvarno vise ne znam ni sta me boli i kako me boli. SVE ME BOLI!!!! Da mi je prva trudnoca pa ajde, ali treca, i ja opet ne znam sa sigurnoscu sta bi moglo biti.
Vec dva tri dana i noci me boli stomak tako sto s svremena na vrijeme imam "pred menstrualne bolove", uzasne grceve, gasove, stiskanja na dnu stomaka, probadanja i pri dnu ali i u gornjem dijelu stomaka, bolove u jajnicima.... Ma mislim da ce mi stomak eksplodirati. Najvise me brinu ta "stiskanja"jer se brinem da su kontrakcije, ali to strasno dugo traje, kad krene, i ne mogu da osjetim da mi je stomak tvrd, da li zbog toga sto sam u 13 tjednu ili sta vec.
DR je juce na pregledu vidjela da imam kontrakciju (pricala je u jednini i nije mi bas jasno u kom kontekstu jer mi se cini da je vidjela tu jednu koja trajeeee), i rekla mi je da dodjem i naredne sedmice da vidimo kakvo je stanje. NIj mi izgledala zabrinuto, uopste ali se bas brinem. Stavljam inace utrogestane, po dva, dva puta dnevno. I da ne zaboravim, imam na momente uzasno jake bolove u krizima. mada sam i u prosloj trudnoci muku mucilla sa isijasom.
Meni je najjace kad me 2-3 dana boli npr u predjelu jajnika a onda kad prestane vidim da mi je trbuh naocigled naraso :) Zato me bolovi i ne brinu jer svaki put kad me nesto zaboli vidim da rastemo :)
Potpuno sam zbunjena, pa me interesuje mislite li da treba da budem zbunjena ili ne :) Kao sto sam ranije napisala, na posljednjem pregledu dr je vidjela da imam kontrakciju, rekla mi je da se malo primirim, i da dodjem ponovo za koji dan da pogleda na kratko jos jednom. Upravo sam se vratila sa UZV-a, u toku kojeg je ponovo vidjena kontrakcija. PItala me imam li bolove, na sta sam joj ja potvrdno odgovorila, jer me inace bolucka stomak s vremena na vrijeme. Uopste ne uspijevam da shvatim da li su to BH kontrakcije ili nesto drugo. Ne osjecam da mi se stomak zateze kada imam bolove, zato sam jos vise zbunjena. Rekla mi je da mirujem, ne strogo, ali da se ne krecem puno i ne zamaram. Inace sam u 13 sedmici, i ovo mi je treca trudnoca, a izmedju nje i druge je svega sedam mjeseci. Bas ne znam sta da mislim, da li da se zabrinem ili ne. Doktorica mi nije izgledala tako
mene probada u cerviksu od danas i baš od danas osjećam i bh kontrakcije. malo sam u panici. naravno da se takve stvari događaju petkom :x (danas smo 20+3)
Upravo sam saznala da je vecina mojih bolova izazvana nekom urinarnom upalom, da li mjehura ili bubrega, tek treba da otkrijem. Imam uzasno povecan broj eritrocita. Ipak mi je malo lakse, jer sam mislila da mi nesto nije uredu sa trudnocom.
kako si to saznala i kako ćeš još detaljnije saznat što je u pitanju?
Posto sam imala stalne bolove, koje na kraju doktorica nije mogla da poveze sa trudnocom, rekla mi je da uradim urin, cija je analiza to i pokazala. Sada treba da uradim urinokulturu i uzv bubrega da bi otkrili gdje je problem. Ujedno pijem i po dva litra caja dnevno, od brusnice i uve.
Mislim da se uvin caj ne smije u trudnoci... :/
Smije bez problema, i uvin i od brusnice. Svakako sam ih pila u sve tri trudnoce.
ja također mislim da se ne smije uvin čaj zbog medvjetke (valjda sam dobro zapamtila)
ali, dobra zamjena je Urovital čaj, nije kontraindiciran sa trudnoćom a ima slično djelovanje kao Uvin čaj
ja ga pijem jer mi malo pomaže u smanjivanju oticanja nogu - to većinu vas čeka sad u ljeto
Sigurna sam da bi mi doktorica rekla da ga ne pijem, ako nije dobar. Stvarno mi nikada nije pravio nikakve poteskoce, osim sto mi je pomagao
joooj mene danas sve boli za poludit... noge mi od koljena na dolje odpadaju, ruke me bole, imam osjecaj ko da mi je netko izvuko svu snagu van :(
Bit ce da je od ove vrucine!
mada imam klimu u stanu, svejedno mi je koma tesko.. uopce nemogu zamislit kako ce bit kasnije!
Lambi, ne javljaju mi se više. Osjetila sam ih u nekoliko navrata, nakon čega su prestala. Nadam se da će i tebi, zaista smo se prepali.Citiraj:
Lambi prvotno napisa
ira2210 evo i meni pikanja prestala u roku tjedan dana :) ,ali u zadnja dva imam problem sa sjedenjem jer moram sjediti pravilno (nikako lagano zavaljeno kaj bi mi više pasalo )ako ne sjedim tako ne mogu se uspraviti, kako me nekaj zakoći u guzi i nisko kod jajnika hodam ko baka od 90 godina dok ne popusti :mrgreen:
ali se privikavam na ovakve tegobe bebica raste i radi si mjesta :heart:
uvin se smije, ali u malim količinama i mora se kuhati sa više vode manje čaja, ne onaj omjer koji piše na kutiji. Sa brusnicom se smijemo nalijevati u velikim količinama 8) .Citiraj:
Cruella prvotno napisa
É ne znam ali meni nista ne pomaze. Na ivici sam nervnog sloma. Utvrdili su mi da se neki mali kamenac malo pomjerio ybog cega je bilo eritrocita u urinu, a i imam u vaginalnom brisu neku bakteriju enterococcus za koju koristim vaginalete. Sve me i dalje boli, imam utisak da ce mi sve iz stomaka ispasti. Bole me i jajnici, i krsta i cijeli stomak i sve zivo vise... e znam, ali izgleda da nema kraja ovim mojim bolovima koji su poceli od samog starta i sve su gori.Sad sam u na samom pocetku 17 sedmice. Tjesim da sve ovo ima neke veze sa tim sto je razlika izmedju ove i posljednje trudnoce svega 7 mjeseci i sto sam sada treci put trudna.
Jel se ikome dogodila oštra lokalizirana bol s donje desne strane trbuha, prema preponama. Popraćena pečenjem ,netko je super opisao kao indijanska vatra. NIsam se mogla pomaknuti. Možda od previše kretanja? Idem dr. sutra al ako ima netko takvo iskustvo...
U obje trudnoce, a u ovoj ih ocekujem. Znalo mi se cesto desavati, i to tako jako da san morala cucnuti ili sjesti, a i vrisnuti ponekada. Mnoge ljude iz svog okruzenja sam stravila sa tim.Citiraj:
Nao Noa prvotno napisa
meni se dešava da me dole na momenat probode kao nožom i to traje vrlo kratko i u predjelu jajnika je ponekad oštra bol da se nesmijem zakašljati to sve kratko traje ali me je strah pa ako neko ima kakvo iskustvo sa sličnom situacijom da mi pomogne inače sam 17 tj trudnoće i da tek sad sam počela svakih pola sata hodati na wc a dosad ništa, pa se bojim da nije neka upala
Cruella, hvala, malo sam se umirila.
Maja8, mene je probadanje u jajniku mučilo od tak 15tj (sad sam u 24), a tek sada je ta bol, odnosno probadanje jajnika i tog cijelog predjela, postala jača i više lokalizirana.
U svakom slučaju idem dr. jer je ovo bila baš jaka bol. nije to problem izdržati nego se odmah počinjem brinuti jel s bebom sve ok.
Pozdrav svim hrabrim buducim mama...
Neko vece sam imala malo tvrdju stolicu nego inace i malo sam se,jedno dva - tri puta malo i napela dok se nisam kutarisala :oops:
Poslije toga me tako zabolio stomak i ledja u visini bubrega ...Kao neko zatezanje ili grcenje maternice...Nije bila jaka bol za ne izdrzati ali je boljelo konstantno i dugo...Uglavnom ja sam zaspala i ujutro se probudila bez bilo kakvog bola...Posto sam krenula na posao poslije dugo vremena,jer sam bila na bolovanju,sve je bilo u redu...Vratila se kuci oko 12h i ponovo me potjeralo u wc ali ovaj put mi je bila stolica skroz tecna :oops:
I ponovo me zaboljeo stomak i ledja sve do nekada na vece...Opet jutros ustala i nista kao da nije ni boljelo (hvala Bogu)
E sada mi je cudno i zna li neko zasto me je samo poslije velike nuzde boljelo???Da li se nekome to desavalo???Zvala sam dok. i ona mi rekla da malo pazim na hranu i da pijem caj jer sam bila na kontroli prije 10 - tak dana pijem i ginipral pa misli da nije nista do bebice a ako me bude boljelo i dalje da odem na kontrolu...
Danas sam vec skroz super (hvala Bogu)...
Da li je neko imao slicnih problema???
Inace sam u 22tj trudnoce...
I da li je to zatezanje stomaka kontrakcije jer me zna nekada zategnuti ali bez bilo kakavog bola...
Ja se pravo raspisa :)