yasmin uzmi si cijelo pakovanje. tih 5 ili 10 ti je stvarno malo.
ako ti je dijete sklono laringitisima, za jednu prehladu ti treba 4-5.
Printable View
thanx!
ja bila uvjerena da će biti dovoljno 1-2 kako je richter rekao
ovaj put smo prošli bez hitne i rebra, još uvijek kašljuca, ali ide na bolje
kod richtera smo bili u studenom
od onda je imao jednom u veljači, primio je deks. i inhaliran adrenalinom, samo taj dan, sutradan je kašalj bio puno umjereniji, i sad ovo, bila sam na rubu da opet odem na hitnu, ali je tu 1. noć navečer zaspao, a dok spava ne kašlje
on je zapravo samo jednom imao subglot. laringitis, svaki put je ovaj kataralni, najgore je kad se nakašljava svakim udisajem, 1. put sam mislila da će se ugušiti od kašlja do rebra
deks mu sam po sebi čini se ne pomogne, prestane tek kad primi inh adrenalinom, najčešće zaspi u pola inhalacije od umora
Evo i D. se jutros probudio sa laring.kašljem, ovo je 1.put po ljeti , a i čudi me što je noć prošla mirno, već je počeo kašljati ujutro.Dala sam mu pulmicort, ali znam da je sad kasno , a nikako ga nisam mogla predvidjeti, jučer nije pokazivao nikakve simptome. Negdje sam čitala da treba izbjegavati sladoled, jel se vi toga držite ( naime od jučer me žica da mu kupim neki u kutiji ).
ma ja dam, osim naravno kad je baš bolestan.
ionako mu više ničim ne mogu pomoći, sve što postoji na ovom svijetu pokušali smo, a njemu uvijek isto.
sad se prepuštam, puštam dijete da normalno živi, dajem mu sladoled i hladno za popiti kad je vruće i puštam ga da se kupa ako je more hladno i vani smo kad je hladno i...
Baš tak Tashunica, ja isto samo strepim i pazim na sve i svašta , a nikakve koristi od toga.Nekad bi lupala glavom o zid kad gledam drugu djecu , da rade stvari koje ja D. ne bi dala ni u snu, a oni zdravi ... a ja pazim i pazim a ono ništa...
Ne kužim misliš li općenito izbjegavati sladoled ili kad je bolestan tj. danas?
Mi ne izbjegavamo sladoled niti hladna pića, ali mislim da kad su bolesni treba izbjegavati.
Prvenstveno sam mislila na danas, ali i za općenito me kopka jel im ta velika hladnoća iz sladoleda može biti štetna ( mislim njima koji su skloniji laringitisu ) .D. najviše voli jesti sladoled doma onaj iz kutije i gledam ga kako grabi velike komade i guta ih , ja ga ne mogu ni gledati jer ja tako nikad nebi mogla , a on baš tako voli.
ne trebate paziti jer time nećete ništa dobiti. Samo će vas izmoriti paženje,a svejedno će ih ćopiti s paženjem ili bez.
Dakle samo ovako8-)
Sladoled nema veze s laringitisom,barem ne kod mog
preporuka koju smo mi dobili od otorinca je ne jest i ne piti hladno, ne izlaziti van kad temperatura počme padati (znači sad negdje oko pola osam, osam) i isto tako ujutro ići van kad se temp. digne...
naravno da sve to skupa neće spriječiti napad, ali ga može ublažiti.
iako, ne poštujem više nikakve preporuke, kao što rekoh.
eto i naš mališan dobio laringitis,kašljao po noći tako jako da je jedva došao do zraka, strašno za čuti. inhalirali kamilicom i nekako preživjeli noć,pa otišli k pedijatrici, dobio solu medrol injekciju, amoksicilin sirup, i prospan sirup, inhalirati, ako se ne smiri doći na injekciju, za 5 dana kontrola. do sad nisam ni znala što je laringitis, zanima me da li se svima laringitis ponavlja ili netreba značiti da će opet dobiti, kolko su dugo kašljli vaši klinci?
evo da se i mi pridružimo...
u rujnu smo imali prvi napadaj laringitisa (s 20 mjeseci) i taj je bio najgori. nikakvih predznaka nije bilo - oko 19 sati počela je specifično kašljati a u 2 ujutro smo ju zamotali u dekicu i već plavu vozili na hitnu...
bilo je grozno, povraća mi se čim se sjetim :-(.
dobila je injekciju dexametazona i inhalacije adrenalinom. kako joj nije bilo puno bolje, hospitalizirali su je.
mislim da je svaki dan dobivala dexametazon (ne mogu se točno sjetiti) i inhalacije fiziološkom, a navečer adrenalinom. i tako 5 dana u bolnici...
drugi napad se dogodio u dva mjeseca poslije, također dexa+adrenalin na kantridi u noći.. decortin tablete koje nam je dao pedijatar nam baš ne pomažu jer napad počne iznenada, a onda je već kasno za decortin.
prije tjedan dana počela je prehlada, temperatura, nismo završili s laringitisom ali ovaj put imamo bronhitis + noćne napadaje astme
prije dva dana počeli smo haloterapiju (slana soba) i zanima me da li netko od vas ima iskustva s tim, da li ima poboljšanja što se tiče laringitisa?
anilokin nabavi pulmicort.
podižem topic...
imamo sina laringitičar, kad krene kašalj mi se naježimo, strašno slušati, probali smo svašta nešto ali nam na kraju uvijek pomogne inhalacija adrenalinom, inekcija dexametazona. Baš smo ovih dana imali napade, trčali po hitnoj, inhalirali se, bocali...Čitam da vam je pomogla homeopatija, mi smo probali, ali nekako nam nije pomogla, ili nismo uboli lijek, ili krenemo prekasno kad već dobije napade kašlje, ne mogu znati jel obična prehlada ili će ga uhvatiti laringitis...jel mi možete pliz napisati koji ste lijek dobili od vašeg homeopate
inaja
identično je bilo i kod nas
mi nismo pokušavali sa homeopatijom ali smo se definitivno spasili hitne pulmikortom
nije kasno ni kad se kašalj već razvije
moj ivan je kašljao toliko da smo mislili da će se svaki tren ugušiti
yasmin jel vi još imate problema sa ivanom (pretpostavljam da je ivan 2005.)?
moj je 2006. i još uvijek se mučimo s tim, stalno mislim da je zadnji puta, ali uvijek se iznova vraća.
kao što sam napisala za vikend smo se inhalirali... odtad stalno nešto kašljuca, zvuči kao da je neki sazrio kašalj, al je tako nepredvidivo već večeras može opet dobiti napad i to me tako frustrira, žao mi ga je, ne znam jel mu može štetiti to često inhaliranje adrenalinom..sad kad bolje razmislim to traje evo već 15 dana, upaljeno grlo, dobio antibiotike i posle 7 dana antibiotika laringitis :(
inaja i ja sam se nećkala oko pulmicorta, sada znam da sam se predugo nećkala.
pulmicort je doslovno spas za laringitičare.
Koji vam je redoslijed postupaka kod laringitisa...
Negdje sam pročitala da pomaže hladno,a negdje para u kupaonici.
Prvi put smo završili kod pedijatra,a slijedećih nekoliko puta bi izašli na balkon jer je bila zima.
Sada nam se ponovilo nakon 10 mjeseci...a već sam mislila da smo se toga riješili.
Uglavnom stavila sam mu Rectodelt,ali ne znam jel uz njega trebam još šta radit ili je on dosta.
upravo slusam kako zvizdi i nemam nikakav kortikosteroid osim flixotida doma. pred 2 mj je prvi put imao laringiticni napad nakon mnogih bronhitisa i upala pluca. i imao je nuspojave od lijekova, teske promjene u ponasanju koje su trajale oko 3 tj, grozim se i napada i lijeka..
Pitaj kod pedijatra Rectodelt čepiće, uvijek ih je dobro imat doma.
Nas je Rectodelt čepič spasio
Helena je prije jedno 10-ak dana imala laringitis, srećom s nikakvim dramatičnim napadajima, ali 2 noći nismo spavale, ja uopće, a ona se jadna budila svakih 15-20 minuta
daviteljski i uporan kašalj
čepić i inhalacije Flixotide aerosola 2 x dnevno, dva dana odnjele su laringitis samo tako.
Prvi laringitis (sa 9 mj. starosti) se vukao i vukao, valjda je 3 tjedna povraćala od kašlja, svakodnevno
tako da mislim da nas je ovaj put spasila kombinacija čepića i inhalacije
I koliko god se tu brujalo protiv kortikosteroida, mislim da na ovako kratko, skoro pa jednokratno, imaju debelo više koristi nego štete :/
Da, na hitnoj, ovaj put (01.11) nam je pedica dana Rinolan sirup
a prvi put kad ga je imala naša predica joj je dala Fenistil kapi, 2x dnevno po čini mi se 6 ili 8 kapi
ja sam joj dala samo jednu dozu, ujutro i bila je katastrofa pospana, užas jedan na što je izgledala, ko najbolje pijana :(
tako da, tropical, pitaj za drugu terapiju, uvijek ima izbora
jedna doza solu-medrola sadrži kortikosteroida koliko 400 ampulica pulmicorta, mislim da dalje uopće ne moram objašnjavati.
kad jednom iskusiš krup (laringitični napad) već ti je svega dosta, nakon par puta daješ što ti je pri ruci samo da to više nikada ne gledaš i ne slušaš.
Evo i mi smo imali laringitis prije tri tjedna.
I od prije par dana je počeo opet curiti nos. Budući me sad strah tih napadaja kašlja, kupili smo Omron inhalator i mogu reći da djeluje. Inhaliram ga s fiziološkom par puta na dan, čak mi i zaspi tokom inhalacije. I par puta na dan mu s aspiratorom izvučem sluz iz nosa. Curi mu baš vodeno. I noćas je puno bolje spavao, zasad nema kašlja, nadam se da niti ne bude.
Baš me uplašio s tim kašljanjem, stvarno grozno za slušati i gledati...
Znači taj Pulmicort se može nabaviti za doma, pa mu dati ako treba?
Hodali smo u ordinaciju na injekcije i inhalacije, i šta god to može spriječiti, super.
nama se od onda nije pojavio, da ne hvalim previše! ovo vrijeme je inače najgore za laringitis tako je nama ped rekla, magla je katastrofa zato mi uvijek imamo šal preko usta i nosa kad smo vani!
Pozdrav svima :bye:
Moja malena inače je sklona laringitisu, do sada je uvjek dobivala antibiotik i nakon nekoliko dana bilo bi joj bolje. Jučer mi je počela jako kašljati ali čini mi se da to nije onaj suhi kašalj tipičan za laringitis već kao da ima sekreta ali ga ne može iskašljati. Ona jadničak počne kašljati pa je krene gušiti, hropće i jako je promukla, nisam sigurna dali da je vodim na hitnu ili da je sutra vodim pedijatrici.
Kod nas na pedijatriji te gledaju ko da si im ne znam što napravio i jako su neljubazni (neki doktori) ako dođeš s nečim što je po njima moglo čekati ali meni se baš i ne čeka do sutra popodne :?:
Njoj zna trajati i po 10 dana ako ne dobije neku terapiju.
Vjerovatno ima hitna otorina budući da smo u Puli, svakako ću otići na hitnu pa ću vidjeti, ako me i pošalju na pedijatriju briga me, ne mogu je više slušati kako hropće.
Sinoć sam cijelu noć bila budna i samo je slušala kako diše
pa o tome se i radi, ako dobije antibiotik, neće joj ništa posebno pomoći, a ako dobije pravilnu terapiju inhalacije lijekovima i injekciju (ako je stanje stvarno takvo da zahtijeva sve to skupa) onda će proći na brzinu.
mi smo znali u sred noći doći na hitnu sa teškim krupom da je jedva disao, dobio bi injekciju i inhalacije, drugi dan još jednom inhalacije i to popodne se na njemu više ne bi reklo da mu je išta bilo.
tu u zg ako dođeš recimo u klaićevu sa laringitisom (pritom mislim na napad laringitisa ne samo na promuklost) šalju te na otorinu u vinogradsku jer oni jednostavno nisu opremljeni za hitne slučajeve, eventualne komplikacije s laringitisom.
ako misliš da je potrebno, radije odi na hitnu otorinu, oni će djetetu pogledati glasnice i odrediti treba li terapija ili ne.
Inhalacije nikada nije dobila, dva puta je dobila injekciju i odmah joj je pomogla a ostalo sve antibiotik, sada je stvarno jako promukla, uopće ne može govoriti a napadi su redovno kad zaspi, kao i uvijek, samo što nije suhi kašalj već produktivni
Mi smo dobili injekciju i par dana inhalacija.
Meni se čini da antibiotik daju preventivno da ne "nešto ne zakomplicira", ili reda radi.:unsure:
Nema smisla ako nije bakterija u pitanju. Nama je inhalacija pomogla trenutno. Nakon druge je već bio ko nov.
Mi smo jučer popodne ipak otišli na hitnu nakon pokušaja popodnevnog spavanja.
Dobila je inhalaciju i medrol tablete od 8 mg za dva dana, također nam je dala i antibiotik preventivno ali nisam sigurna dali da joj ga dajem jer sada joj je dobro a odmah nakon prve doze dobila je proljev
Dobili smo i Fenistil kapi
Može li se napad laringitisa dobiti u dobi od 7 godina?
A. nije nikad dosad imao s tim problema, ali noćas me sav unezvjeren probudio hvatajući zrak, grozno promukao, s kašljem sličnim lavežu (točno kako opisuju laringitični kašalj). Nekako se smirio (disao je malo uz otvoren prozor, popio je vode), spavao do jutra (doduše, škripeći pri disanju), ujutro je djelovao posve zdravo, osim što mu je nos lagano zaštopan i još uvijek je promukao.
Nismo išli doktoru, bismo li trebali uopće? Kolika je vjerojatnost da se to uskoro opet ponovi?
Do noćas nije imao nikakvih znakova prehlade, ni najmanjih.
tanja_b ja bi na tvom mjestu svakako otišla doktoru
i promuklost je jedan od simptoma laringitisa
tanja, jest da nije uobičajeno da prvi puta dobije napad sa sedam godina, ali to što opisuješ zvuči točno kao napad laringitisa. Od odlaska doktoru sada nije prevelika korist, kritično je kad dođe do napada - jedino ako bi htjela imati kakav lijek kod kuće za slučaj da se napad nekad ponovi. Lei se nikad nije ponovilo dve noći za redom nego nakon te neke kulminacije ili se bolest zakomplicira dalje u bronhitis, ili prođe kao da ništa nije bilo.
Dijete moje kume je 1. napad laringitisa imalo s 10 godina, ali su završili na hitnoj jer se jako gušila. Ovo vaše je možda bila blaga verzija?
Kažu svi da se napad može predvidjeti (pa dati antihistamnik) jer glas navečer bude zvonkiji i drugačiji, ali meni to nije uspjelo čuti ni predvidjeti.
I nije uopće bila nimalo prehlađena dan prije.
Oba sina su mi imali laringitis.To prolazi u 3. do 4. god i roditelji se jednostavno moraju nauciti nositi s tim.Kad nestane,nestane ko rukom odneseno,a ni doktori nemaju objasnjenja zasto.Sve tablete i antialergijski sirupi su glupost jer sve sam prosla i nista nije dalo ucinka.S mladjim sinom sad u sred noci hodam u Klaicevu,a drugi dan ponavljam inhalacije u Vinogradskoj i nije mi tesko,a mama ti se drzi i izdrzi to jer ima i vecih zala na ovom svijetu.