Meni je bas simpaticno, ali to sve ovisi kojim se naglaskom izgovara.Citiraj:
kako vam se sviđa ime Mika?
Printable View
Meni je bas simpaticno, ali to sve ovisi kojim se naglaskom izgovara.Citiraj:
kako vam se sviđa ime Mika?
znamoCitiraj:
Maya_78 prvotno napisa
jako lijepo ime
meni osobno najljepša muška imena su: Jakov, Pavao, Filip, Matej, Ivan.
meni osobno najljepša muška imena su: Jakov, Pavao, Filip, Matej, Ivan.
ADRIAN DUJAM - i veliki imaju dva imena, pa sta ne bi i ovaj. adrian je bio moj tata koji je nazalost preminuo 2 mjeseca prije nego se adrian rodio :cry: . jedna od zadnjih stvari koje me pitao bilo je to, da li znam sto nosim. slijedeci dan bili smo na UVZ i rekli mu da ce bit adrian.
mm (polu dalmatinac) pozelio je nesto dalmatinsko i nakon sat vremena zestoke rasprave u maticnom uredu, maticarka je predlozila duju, sa cim se ja nikako nisam mogla slozit.....ipak svi su ga poceli tako zvat, a moj dragi muz :evil: :evil: :evil: , ga je cak tako i predstavljao. uglavnom, posizila sam, ispalila i svih instruirala da on nije nikakav duje.
jednostavno, ime je dobio po nekome tko je meni bio puno toga u zivotu pa mi je stalo da ga se tako i zove.
...meni je ludilo ime TRISTAN!!!!!!!!!!!
Danin.
To nam se ime svidjaaaaaa.
Vec smo sve obavijestili da im ne pada na pamet dati to ime :lol:
Naš sinko je dobioi ime u bolnici. Ja sam ovaj put birala ime (da izbjegnemo bilo kakve rasprave/svađe, moj dragi Muž mi je velikodušno prepustio izbor). Prije poroda padala su mi na pamet razna imena (Niko, Vito, Roko, Ivan...), ali kad sam ga vidjela to nije bilo to. Jednostavno mu nisu pasala ta imena. I u trenutku prosvjetljenja (ili raznih lijekova :mrgreen: ) rodilo se ime JOŠKO. KOme pasalo, kome ne pasalo, ime je njegovo! :)
Mi se nikako ne možemo dogovoriti oko imena,a dan D sve bliže i bliže.Ja drukam za Ivora :D ,sin za Roka :/ ,a MM za Duju :shock: .Još mi je Roko i ok,ali Duje....kaj ja znam..nikak da mi legne
Ime Tristan mi je lijepo zbog Tristana i Izolde te zbog Legende o jeseni, ali kod MM nije prošlo pa sam brzo odustala.
Eto, mišek se na kraju zove Robert (od milja Robi :heart: )... najviše zbog Roberta Redforda i Roberta De Nira, ali i zbog Roberta Kubice (vozača Formule 1 koju MM obožava). Onda malo i zbog Roberta Prosinečkog i Roberta Kovača pa zbog Roberta Knjaza... :roll: ;)
Kako vam se sviđa Sven?
onda bi se moj budući sin :mrgreen: trebao zvat Kimi (ja volim Kimia :mrgreen: ) :lol:Citiraj:
Citiraj:
Palonkica prvotno napisa
Pa to ti je baš super ime :mrgreen:Citiraj:
pirica prvotno napisa
Mi smo jučer saznali da čekamo dečka i bit će Jan. Konačni dogovor. :mrgreen:
prije 7 godina, TIN je bilo čista egzotika, a sad se svaki treći tako zove.
JOŠKO je ime dobio po mom pokojnom stricu i tu uopće nije bilo mjesta pregovorima, a ja se zgrozim kad mog dalmatinca neko u zagrebu zazove JOŽA. inače si svi briju da je on josip, a nije.
Inače, krsno imaju po dva imena- TIN PETAR i JOŠKO MATEJ.
ako budemo imali još djece, dčko će biti SLAVEN ili MISLAV, a cura LARA ili LOREA
Moj če se (jednog dana ako bude) zvati sigurno Kimi jer mi je muž lud za njim, a ja navijam za Kubicu.....ali ipak ću njemu prepustiti muško ime da bira s time da se Kimi još zove i Matias tako da ćemo vidjeti što će biti... :mrgreen:Citiraj:
pirica prvotno napisa
Ako naš bebek bude sin, zvat će se Noa. To je ime oko kojeg smo se MM i ja odmah složili. Sviđa mi se i Jakov, Luka i Vid....tko zna, možda promijenimo odluku.... Stalno se pitam kaj ak odaberemo ime i onda kad se beba rodi uopće ne izgleda ko Jakov ili Noa?! :P
gaggy, vidiš malo ljudi zna da se Kimi još zove i Matias (uključujući i mene :mrgreen: , MM je tu ipak veći znalac ;) ). A Matias je kod nas relativno rijetko ime (ja npr. poznajem tek jednog Matiasa) pa ako vam to igra kakvu ulogu... :)
babyboys, kak to da ti sinovi imaju dva imena krsno? Zar je to neko pravilo da se prilikom krštenja mora odabrat još jedno ime? :?
Meni se Kimi jako sviđa, ali mi je to bila opcija za curu :mrgreen:
Meni je Jakov baš lijepo ime, dugo mi se nije sviđalo niti jedno muško ime a u zadnje vrijeme mi je baš ovo nekako sjelo.
Matijas mi je isto ok, neobično a Kimi mi je više kao nadimak, bilo muško ili žensko, slatko u svakom slučaju :)
Nas sin ce se zvati Luka,kao sto se i vidi iz potpisa,
al moram reci da mi je prekrasno ime Matijas i Marcel!
Ja sam čula da ako daješ neko strano ime djetetu kod krštenja se još upisuje kao neko našo ime...nisam sigurna dali je tako.. :? pa ako netko slučajno zna neka nam reće da se ne iznenadimo, da na vrijeme smislimo i to drugo ime.....
ja sam to isto cula ali da dajes jos jedno krsno ime samo ako zelis a ne i da moras.To ime se koristi samo u krsnom listu ali se vise ne koristi dakle nije upisano i u dokumente..
Molim vas hitno mi je, a zaista nemam vremena tražiti, što znači ime DORIAN?
ma nije običaj.Citiraj:
"Palonkica"
[b prvotno napisa
kad se tin rodio, nismo se mogli dogovoriti za ime, pa smo našli u kalendaru da je taj dan bio sv. Augustin, što smo skratili da bude modernije.
onda su se neki bunili da zašto nije po pokojnom dedi jer je petar lijepo ime... da smirim duhove, krstili smo ga tin petar.
A pošto joško nije katoličko ime, a nije dolazilo u obzir da bude josip, izabrali smo ono koje nam se taj tren najviše svidjelo, pa je on joško matej.
dorotea mislim da Dorian znači dar, od grčkog Dora...
palonkica moja devojčica ima ime kojeg nema u crkvenom kalendaru, pa je svštenik tražio da se odlučimo za neko ime koje će joj biti upisano u crkvene knjige.
Tako ona ima 2 imena, ali joj je samo jedno službeno.
niste trebali, bb, Joško je Josip zapravo, tako da ti svećenik automatski prihvaća te izvedenice...(mm je Joško)
a znam ja to ali, svećenik je bio neki mladi, nadobudni, pa kad je pitao šta fali imenu josip, ipak smo mi u zg, a ne u st, bilo bi dobro da ima crkveno ime...
a još ova zagrebačka strana familije koji ga zovu jožek :evil: :evil:
uglavnom, ljudi kojima ne kažemo, ni ne znaju da imaju po dva imena...
najviše me mrzi to kada se drugi petljaju u izbor imena moga djeteta i kada dijete ima jedno ime a oni ga prekrštavaju u neko drugo kao što babyboyskaže od Joška u Jožu...... :evil: Joško je jedno ime a Joža drugo ..........to me stvarno :evil: :evil: :evil: isto što sam ja svojoj baki rekla ako budem imala curicu da bi joj voljela dati ime Antea a ona odmah stara baba da kakva antena, da zašto nebi bilo Barbara po njoj, ja sam poludila.......i od tada više imena ne spominjem pred njom jer smo se posvadile do besvjesti.....
moja baka je tina u početku zvala timi i bilo joj je neugodno reć kako se mali zove jer je to neko "ludo, moderno ime, a ima toliko lijepih starih imena, jadno dite..."
za joška nitko, pa ni mm nije ništa rekao jer su svi znali zašto mu dajem(o) takvo ime.
ja sam ludila jer je to dalmatinsko ime, a i mali je napol dalmatinac, a onda mi neki nadobudni dijete pretvore u zagorca (makar ja nemam ništa protiv zagoraca)...
Mi smo djeci birali imena iz kalendara...
Ja sam htjela da se mladji zove Marcel, ali je stariji tada jedva imao godinu dana i bilo me frka da ce mu iskriviti ime u neku grozotu. I tako - dobio je ime Emil. Stariji je Leon. Dobro smo pazili da budu kratka imena, bez kuka i kvaka (prepoznatljiva u vecini jezika kao muska imena) i to je to!
A kaj se krstenja tice, stariji je i krsten samo Leon, a mladji ima dva krsna imena, svoje i kumovo+djedovo - Antun. Taj imendan slavimo jer je mladi gospodin tako sam odabrao! ;)
Da sam rodila i treceg, bili bi na sto muka s odabirom imena, vjerojatno bi ovdje trazila pomoc...
doroteaDORIAN je i moj favorit a dosad sam samo citala o tom imenu da je izmisljeno za lik Dorian Grey-a koji je tumacio perfektnog muskarca (po izgledu i ophodjenju) pa je po tom liku uzeto to ime i u medicini (estetskoj kirurgiji) za simptom Dorian Grey-a sto znaci da se upisuje osobama koje izgube kontrolu u zelji za perfekcijom izgleda..
Ime nije katolicko pa i mi planiramo pri krstenju dodati krsno ime..
Hvala cure :*
Kako vam se sviđa ime Grgur?
Pretpostavljam da će ga zvati Grga, ali meni je i to slatko...
Ja sam inače htijela Jakov, ali MM ni čuti, a meni su njegovi prijedlozi :shock:
meni je grgur jako lijepo ime.
još od malena, kad smo išli zaželit želju u svetig Grgura... :heart:
Grgur, Grga, svejedno, jako lijepo. :heart:
meni je to predivno ime, ali mi ne ide uz prezime nikako.Citiraj:
Iva M. prvotno napisa
Marcel mi je krasno ime :)
a što mislite o imenu Baldo ? to sam nedavno čula i što ga više izgovaram to mi je ljepše, no....još ga malo moram "trošiti" da bih dala definitivan sud o njemu...
meni baldo u glavi odzvanja ćelo :oops:Citiraj:
Nice prvotno napisa
vidite ovo.
http://www.index.hr/xmag/clanak/brit...ic/408593.aspx
Baka mladića s novim imenom, prestala je komunicirati s njim, zbog toga jer si je upropastio ime i učinio takvu glupost..
:lol:
eto. a on se zvao george.
i moj sincic se upravo tako zove i to bez "j" - krijesnica nasa :DCitiraj:
SnješkaM prvotno napisa
a ako Lucian dobije brata onda ce se najvjerojatnije zvati DARIAN
btw nisam jos trudna ali sam si sve tako lijepo vec vizualizirala :love:
a ako bude cura - MM i ja vec godinama nismo nasli ime koje nam se i jednom i drugom svidja
ne znam da li negdje ima top ljestvica najcesce davanih imena u RH..cini mi se da je nekad bilo