Citiraj:
petarpan prvotno napisa
Zašto ja osobno "idealiziram" državno?
Evo zašto i ja "idealiziram" državno:
Državna služba (s Pravnih savjeta)
Citiraj:
I ja radim u državnoj firmi i kad sam prvi put bila trudna i imala kompliciranu trudnoću s mirovanjem, radila sam manje od 6 mjeseci. Produžili su mi ugovor, izašli u susret baš u svemu, a gotovo me nisu ni poznavali. Mislim da ti ide u prilog što si u državnoj firmi jer ne koštaš direktno šefa već državu.
Rad kod privatnika (također s Pravnih savjeta)
Citiraj:
Firmu preuzima novi vlasnik i najavljeni su otkazi u određenim sektorima, zbog preustroja firme.
Iz pouzdanih izvora znam da sam na listi za odstrel!
Citiraj:
Radi kod privatnika i svaki mjesec joj daje novi ugovor na određeno. Sad je u ranoj trudnoći, inače radi lakši fizički posao i vjerojatno će trebati ići na čuvanje trudnoće Zbog neugodne reakcije šefa na trudnoću boji se da joj više neće dati novi ugovor.
Citiraj:
najvjerojatnije idemo u stečaj. prva stvar koju nam je rekao poslovođa je da gubimo pravo na naš godišnji odmor i da svi, bez obzira na godine staža i otalog, u stečaju imamo pravo na samo deset dana godišnjeg odmora u godini.
Citiraj:
moj poslodavac mi je još u 12. mjesecu prošle godine (3 mjeseca nakon poroda) najavio kako se ne moram vraćati na posao i da bi bilo dobro da iskoristim do kraja rodiljni dopust, sa izjavom kako će mi biti urućen otkaz ''po zakonu'' 3 mjeseca prije''
Citiraj:
Danas je moj poslodavac dao nalog u knjigovodstvao da me se odjavi iz firme jer on navodno želi otvoriti stečaj ili možda prodati firmu.Ja sam na porodiljnom za treće dijete
Itd., itd.....
I samo me zanima zna li netko nekoga tko je u državnoj službi bezrazložno dobio otkaz? Majku s djetetom od godine dana koja je dobila otkaz po povratku s porodiljnog?
Da, ja imam veću plaću, mogu preuzeti veću ratu kredita. No, tko će ga otplaćivati ako sutra ostanem bez posla? Ja nakon sudskog procesa protiv privatnika? :/ :roll: