Na temu!
Printable View
Na temu!
A koja je to pogreška u naslovu teme?Citiraj:
Sramežljiva prvotno napisa
Da skočimo ili što ?Citiraj:
apricot prvotno napisa
Nisam gledala... Za oko mi je zapelo nekaj drugo: kaj ne bi po novogovoru trebala biti POGRJEŠKA? Najte kaj zameriti, ali mi nemamo legalizirani pravopis, samo PREPORUKU da se koristi novi, koliko mi je poznato. U praksi, očito, ima svega.... pravi ČUŠPAJZ!Citiraj:
Zoranova draga prvotno napisa
Btw. Da li se piše PIERCING, PIRSING, PIRS... i kako se to uopće zove na rvackom standardu (ako tak nekaj uopće postoji)???
Eto, društvo, ne znamo (bar ja ne znam) ni kak se zove "naušnica na obrvi :lol: " pa kak da onda znamo da li nas to smeta ili ne !
nije sa piercingom, već s piercingom
ili pirsingom?
ili piercieng-om?
:lol:
ubićemeapricot
Citiraj:
ili piercieng-om?
i ovo je tipfeler
fakat me strah više pisati
S ovime se apsolutno slažem!Citiraj:
Sramežljiva prvotno napisa
Iako je o tome već bilo pisano, ponavljam, kako bih ostala dosljedna.
Nastavnik je nastavnik... Obrazovni kadar. Bez obzira na materiju o kojoj predaje.
Što se mene tiče, dakle, može biti i tetoviran i poderan... i "izbušenog" tijela i lica... ali mora imati Znanje.
saCitiraj:
Zoranova draga prvotno napisa
Moj post je mozda bio pomalo nespretno napisan, ali smatram kako je poanta bila vidljiva. Dakle, govorila sam o nečijoj stručnosti. Čovjek je stručna osoba na području matematike, Sramezljiva je vjerojatno stručna osoba za hrvatski jezik (ja nisam jer ga nisam studirala!), svatko od nas ima svoje područje stručnosti....
Svi se mi cijeli zivot jezično izrazavamo (usmeno i pismeno) ne vidim u čemu nas to razlikuje od profesora (osim naravno profesora hrvatskog jezika)!?
U svom poslu sam okružena visokoškolovanim ljudima čija stručnost je vrlo poznata u jednom uzem krugu (mnogi od njih su profesori na fakultetima) koji se medjutim često krivo jezično izrazavaju (u smislu hrvatskog standardnog jezika), koriste dijalekt, loše gramatičke konstrukcije (rodom sam iz Osijeka pa to primjetim)....no njihova stručnost nije uopce upitna, čak dapace, kada bi moje dijete učilo od takvih ljudi ja bih bila jako sretna jer ja učim od njih.
Uh, sad ću i ja u oftopičarenje :roll:
Idem pronaći onaj topic od prošle godine...
(Do tada: ako matematičar može napisati nesmije, daje li to jezičaru za pravo da napiše 2+2=5? I jedno i drugo su temeljna znanja, samo što se jezik uvijek marginalizira) :?
Radim u školi, imam tetovažu i pierce na ušima (4 naušnice), nosim traperice, pijem kavu sa učenicima, pušim (i oni to znaju) i ništa od toga nije toliko važno i ne šaljem im negativne poruke jer im kroz svakodnevni razgovor (a jako puno razgovaram s njima) pokušavam usaditi neke vrijednosti. Uz to sam predsjednik školskog odbora, pročelnik i rekla bih, vrlo ugledan član kolektiva :mrgreen: To im više govori nego moja tetovaža. I poštuju me i ja poštujem njih i oni to osjećaju i zato sam im "dežurni savjetnik". Kada nemaju s kim razgovarati, kada trebaju savjet u vezi bilo čega, znaju da sam tu. I TO je bitno.
josephk ako ti prigovaraju stariji kolege, ignoriraj ih. Vjerojatno im je tvoj pierce samo povod da iskazuju svoju ljubomoru jer oni vjerojatno nisu "omiljeni" nastavnici. Da nije to, bilo bi nešto drugo...rasa, vjera, nacija, izgled...uvijek se nađe nešto, zlim jezicima mašta radi 100 na sat.
A u vezi pravilnika o dress codeu... Zakoni se odnose na cijeli školski sustav u jednakoj mjeri, a razne praivlnike i odluke na razini škole donosi školski odbor u kojem sjede 3 nastavnika, 2 predstavnika gradske uprave i 2 roditelja. Sjednicama prisustvuje ravnatelj koji ODGOVARA školskom odboru koji ga, u krajnjem slučaju, i zapošljava i NEMA pravo glasa. Dakle, ravnatelj ne može vršiti svoju samovolju tek tako. Ako je neki pravilnik usvojen (većinom glasova), izgleda da ravnatelj ima istomišljenike u školskom odboru :/
Da prijeđemo preko matematike,
ne bi bilo dobro da prof. geografije ne zna napisati Gorski kotar ili Veliku Britaniju.
ja nemam nis protiv nastavnika s pirsingom
ni s tetovazama
ni s dredloksicama
itd
Ja se slažem u potpunosti s Noom i Sorciere, ali smatram da takve stvari moraju biti onda i jasno propisane, a ne da se o tome zakulisno rogobori a naš Joseph K stvarno završi u "procesu".
Osobno ne bih bila zadovoljna da je učitelj moga djeteta s ukrasom i stavom pokretača ove teme, pogotovo ne u srednjoj školi.
Btw, sad sam se sjetila, netko je gore spomenuo....Jednog kolegu je ravnateljica morala pozvati na razgovor jer su mu toliko noge smrdile da je to bilo prestrašno :? Jadna je danima smišljala kak da mu kaže da se mora oprat :lol:
Možda su takvi nastavnici poželjniji od mladih, zgodnih, mirišljavih i na kraju ipak, spirsanih gospodina :mrgreen:
Otkud znas da je prubuseni gospodin zgodan i mirisljav? :P :mrgreen:
Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
po principu, naušnica, nanosnica, nanogvica, naobrv(n)ica...Citiraj:
štrigica prvotno napisa
u pupku? napupknica?! :?
idem pogledat rječnik
Sad si mi dala mislit :unsure: Ali i onako sam mislila na pierce vs. smrad općenito.
eto, što su ti predrasude - moram priznati da ga baš takvog zamišljam - zgodnog i mirišljavog :mrgreen:Citiraj:
Zorana prvotno napisa
:lol: Misliš da toga ima u rječniku?Citiraj:
puntica prvotno napisa
Da, i mene živciraju predrasude i jednadžbe tipa pierce/tetovaža=punk/rock/itd.=alkohol/droga=subkultura=devijantno ponašanje=loše ocjene u školi=propalitet itd. itd.
:lol: i ja istoCitiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
a ako je gadan i smrdi, ne može ni pirs
Ni u kom slucaju.
:lol:Citiraj:
Joe prvotno napisa
Iako u principu ima logike jer pierce/tetovažu stavljaš da uljepšaš tijelo, a nekako sumnjam da bi se htio uljepšat samo nakitom, a preskočit osnovnu higijenu. Ili sam i ja sad puna predrasuda :?
da vas riješim nedoumice, josephK je fin i uredan momak :)
Radim u školi, nosim naušnice, a često i traperice. Piercing nemam. Imali smo jedno vrijeme curu na zamjeni s piercingom (točnije, dva komada) i nisam čula da se itko na to požalio. Nimalo mi to ne smeta.
Ono što mi kod kolega smeta je sljedeće: masna kosa, smrad koji osjetim kad prođem pokraj njih, nokti nekoć nalakirani, a lak se sada nazire u tragovima, prljava odjeća, podrapane suknje, majice i košulje s masnim mrljama...
Triput sam pročitala post zbog straha od Sramežljive. :*
ali ti je promakla "zamjena s piercingom :lol: "
kory, meni je baš simpatičan, ovako prema postovima. pozdravi ga :)
I meni. Jedino nas nisi rijesila nedoumice jel zgodan?! :mrgreen: ;)
moš imat ptičje gnijezdo na glavi, ako znaš matematiku i dobar si pedagog.
Ne znam što ti znači piercing; u tvom slučaju ja bih stavila na prvo mjesto ono što je važno, ono što ti je poziv - učiti i odgajati mladež. Pa ako piercing na bilo koji način smeta, ili izaziva komentare, skreće pozornost s bitnog na nebitno, ja bih ga se batalila.
S druge strane - da sam na mjestu onih koje podučavaš, s kojima radiš, ili roditelja tvojih učenika - ignorirala bih tvoj piercing i usredotočila se na tvoj posao. Ne smatram piercing nekom dobrom odlukom, dapače, ali vjerujem da i ja sama nisam baš savršena i da neki moji postupci, komadi odjeće ili nešto nekom drugom mogu biti "piercing" i bosti oko. Kad bismo svi svih išli korigirati oko svega - ne znam gdje bismo došli.
Ipak, mislim da bi bilo bolje da ga nemaš.
aaaaaaaaaaaaaaaa
sto se tice jezicnog izrazavanja - moram priznati da na to JAKO pazim. inace, u srednjoj sam stalno isao na natjecanje iz gramatike, tak (NISAM NAPISAO "O"!!!) da sam tu poprilicno potkovan. ;) ali kad ovako pisem na forumu, jednostavno mi se ne da paziti na to. 8) shame on me!
btw, brijem se svaki put prije nastave, dopustim si jedino povremeno jednodnevnu, dvodnevnu bradu. odjecu dan prije operem i ispeglam. nokte ne lakiram. 8)
pitanje je bilo tko me upozorio na politiku "piercing-is-no-no"......visokopozicionirana osoba u skoli koja valjda ima vise utjecaja od ravnatelja. :roll:
ni meni ne smeta piercing. jedan na obrvi.
al što ćemo ako ta osoba ima deset piercinga u licu. :? alkicu kroz nos, u ustima piercing. i još nekih djevreka.
il ako je ošišan na nulericu i nosi kožnu jaknu i čizmetine ?!
il netko dođe obučen s majicom.... kao što ima thompson. il tako nešto ?!
il ako dođe netko poput marilyn mansona...
il se netko pridruži nekoj sekti ili vjerskoj skupini, pa to oblačenjem počinje iskazivati.... recimo obuče burku, sari...
eto. pa si sad razmislite što i kako. :mrgreen:
Mene više brine, što imam kolegice koje ljeti dolaze u majicama na bretelice, da se viti bretela od grudnjaka i prozirnim bijelim lanenim hlačama, da se vidi da nosi tange.
A onda se za istu stvar ako učenica obuče, maltene saziva trazredno vijeće. :roll:
opa, vidi ti nase konzervativne Emse :P
o daCitiraj:
Rene2 prvotno napisa
maria, :lol: za podpis
Mene ne bi smetao piercing niti deset istih, ali bi masna kosa i neurednost.
No, najvažnija je ipak stručnost, odnos prema radu i odnos sa djecom u razredu.
Ja se trudim da djecu oblačim za školu pristojnije nego što ih obučem za trening ili za na plažu (to je već bila tema...), pa smatram da bi i nastavnici trebali poštivati neki dress-code, barem okvirno.
Kao što je već rekla Rene2, nije u redu da učiteljice dolaze na nastavu u majicama na gola leđa, plitko rezanim jeansom i gumenim japankama, to mi više smeta nego piercing, jer je nepristojno.
Maria, Maria :lol: Ti cijeli tjedan na forumu sažela u jedan potpis :lol: Hajde, barem si mi uljepšala večer :mrgreen:
Pozdrav kolegi! :)
Nema nikakve veze tko što ima na glavi, ono unutra je bitnije.