Nemam pojma. Pričala mi je to sveki nedavno.Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
A za obvezu AS, ne znam također :mrgreen:
Printable View
Nemam pojma. Pričala mi je to sveki nedavno.Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
A za obvezu AS, ne znam također :mrgreen:
Da, postojala je autosjedalica i 92. kad mi je sin rođen, ali ja o tome nisam imala pooojma. A nisam imala ni auto tih prvih par godina, bili smo k'o crkveni miševi. :mrgreen:
pa vozila je i mene mama u as.Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
a rođena sam početkom 70-ih :mrgreen:
tad su bile preteće današnjih sidalica i kačile su se ko plastičnim kanđama (kukama, ne znam kako bi opisala) za naslon stražnje klupe.
moja je bila žuta :mrgreen:
I moja je bila žuta s metalnim kukama koje su se zahaklale za naslon.Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
vidiš ti otkad mi imamo razvijenu svijest o potrebi i nužnost AS :mrgreen:Citiraj:
Matilda prvotno napisa
a ja kupila turbo skupu u tintiliniću... 1992 :mrgreen:Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
jedan prijatelj mi je stavljao dodatne pojaseve, da ju mogu zavezat otraga u jugiću...
Grubo receno ali tako im i treba da vise bebu ne ostavljaju. Ja sipam gorivo i vadim OBOJE djece dok unutra platim. I MM me svaki put opominje da ovo radim, ko da sam neka balavica. :lol:
A neki dan na vijestima. Mama je ostavila djecu u autu na banziskoj i kljuceve. Dok je platila vec je neki mangup bio za volanom. Ona se jadnica bacila na sofer sajbu i nije pustala. Mangup se prep'o i pobjeg'o. :lol: A za mamu jedan :evil: i :saint: .
Ja svoju djecu ostavim 1-2 min same u autu kada uđem u apoteku gdje bukvalno na 2 m parkiram ili do pekare nekih 5 m ili na benzinskoj pumpi. Uvjek zaključane i da ih vidim.
Ovo nevjerujem da je bila 1-2 minute jer troje nemirne djece treba primiti vakcinu, svaka oko 5 min i dok dođu njih petero do auta 20 min :evil: a to definitivno nije 2-3 minute.
ja se nikad niti ne parkiram gdje mi pauk može pokupit auto, a kamoli da djecu ostavim unutra :shock:
i ja vadim djecu van ako moram platit gorivo :mrgreen:
Jesi iz Zagreba? :mrgreen:Citiraj:
panterica prvotno napisa
ne, iz Splita :mrgreen: znači situacija s parkingom još gora
pazi samo da se ne iznenadiš kad ti ga u splitu pauk digne s nemogućeg mista. di misliš kako je auto zaštićeno ko lički medvid. :mrgreen:Citiraj:
panterica prvotno napisa
Pa ja mogu reci da u prosjeku, 50% mjesta gdje parkiram kada idem negdje je potencijalna meta za pauk.
Dok sam radila na Britancu, svaki dan sam parkirala na takvom mjestu. :mrgreen:
Sjeća li se netko jedne Oprah gdje je 2,3 djece bilo ostavljeno na sličan način?Citiraj:
Ja svoju djecu ostavim 1-2 min same u autu kada uđem u apoteku gdje bukvalno na 2 m parkiram ili do pekare nekih 5 m ili na benzinskoj pumpi. Uvjek zaključane i da ih vidim.
Što li je napravio onaj najstariji da se auto u kratkom roku pretvorio u buktinju? Ne mogu se sjetiti.
Nisam sigurna jeli tko podlijegao ozljedama, ali jedan je bio tako teško opečen do neprepoznatljivosti.
Još je bio u funkciji i onaj blokator otvaranja vrata s unutrašnje strane auta, da su djeca samo grebala po staklu, ali nisu mogla izaći.
Ne ostavljajte svoju djecu samu, nikada ne znate što u minuti može krenuti po zlu i naopakom.
[quote="AdioMare"][
Ne ostavljajte svoju djecu samu, nikada ne znate što u minuti može krenuti po zlu i naopakom.[/quote]
Potpisujem rukama i nogama...
Nikad ne ostavljajte svoje dijete u autu! Nikad!
Da ne bi bilo kao u vicu:
Dragi imam dvije vijesti o tvojem autu, a dobra vijest je da zračni jastuci rade savršeno :lol:
evo friških vijesti iz područja ostavljanja djece na sekundu u autu.
http://24sata.hr/news/clanak/jurili-...?&_no_browse=1
ne znam,ja sam preveliki ziheraš u ovom slučaju i zato glasam za NE ostavljanje u bilo kojem slučaju.ja sam jednom ostavljena sa sestrom u autu na mini bregecu,bile smo već i "velike" cca. 5-9 godina,a stari mi je fakat na sekundu otišao iz auta,i imao nas je u vidnom polju,a mi smo u toj sekundi operirale po autu i otkočile ručnu i sjurile se niz breg u valovitom smjeru,skoro se zabile u jureči kamion i postale palačinke,tak da.... :/
evo friških vijesti iz područja ostavljanja djece na sekundu u autu.
http://24sata.hr/news/clanak/jurili-...?&_no_browse=1
ne znam,ja sam preveliki ziheraš u ovom slučaju i zato glasam za NE ostavljanje u bilo kojem slučaju.ja sam jednom ostavljena sa sestrom u autu na mini bregecu,bile smo već i "velike" cca. 5-9 godina,a stari mi je fakat na sekundu otišao iz auta,i imao nas je u vidnom polju,a mi smo u toj sekundi operirale po autu i otkočile ručnu i sjurile se niz breg u valovitom smjeru,skoro se zabile u jureči kamion i postale palačinke,tak da.... :/
potpisujemCitiraj:
ana0206 prvotno napisa
baš sam malo čitala o temi ostavljanja djece u autu,potaknuta onom ženom na oprah showu koja je "zaboravila" klinku u autu i onda je mala umrla od vrućine.nisam mogla vjerovati da su zabilježene i smrti djece koja su u 3. mjesecu, dakle po nekoj razumnoj temperaturi, ostavljena na "samo" pola sata u autu..uh...no,zapravo sam htjela reći da je u USA (ne znam da li u svim državama) to kazneno djelo.kako je kod nas?jel zna netko?
podsjetnik:
http://www.idph.state.il.us/public/press00/heat.htm
nemogu verovati da je tako nešto moguće ..ipak to nije dijete od 2,3..god. nego od par mjeseci ..