pa da, to si nekak i mislim. a ako sam ja mogla ispiliti, pa i kantirati radni stol onda svatko može :)Citiraj:
ribice prvotno napisa
Printable View
pa da, to si nekak i mislim. a ako sam ja mogla ispiliti, pa i kantirati radni stol onda svatko može :)Citiraj:
ribice prvotno napisa
ana.m ja sam taman iskoristila paket koji mi je stigao Intereuropom - super je jer je baš fina čvrsta. Al odlične su od štednjaka, frižidera (to bi bila super kuhinja) isl.
Nije ti loše otići do velikog trgovačkog centra pa tamo potražiti.
ha čuj, sve se možemo dogovoriti :)Citiraj:
mc prvotno napisa
nasa je kutija od registratora, pokupila sam je u firmi. i jos jednu dodatnu veliku nazicala u ducanu, ta nam je posluzila za zid i unutarnja ojacavanja i police.
od ostalog materijala:
- samoljepiva tapeta (bijela, zelena, siva)
- ruckice su kupljene (4,90 kom)
- pipa - to je ustvari neki vodoinstalaterski dio, nesto sto sluzi kod spajanja bojlera i sl,to je kostalo nekih 15ak kuna ali je mlohavo pa sam kroz to provukla tvrdu zicu i savinula u obliku pipe. onda sam na jedan kraj nabila tiplu i kroz pojacani karton zasarafila na vijak
- jos sam kupila lavor i vjesalicu za kuhinjska pomagala
- gumbi od stednjaka su ustvari cepovi od boca od mlijeka - probusila sam ih vrucim cavlom i isto pricvrstila vijkom i maticom, tako da se mogu okretati
- za ploce na stednjaku smo zrtvovali jednu podlogu za misa (od kompjutera)
- ostale ukrase sam izrezivala od ostataka samoljepive tapete
Meni treba od tih mdf. iverala i svega, materijal na kojem mogu primjeniti salvetnu tehniku za ukrašavanje.
Koji je to? Ne vjerujem da bi se na bijelom iveralu moglo izvesti nešto salvetnom tehnikom ukrašavanja.
ali ja nisam odustala od prave kuhinjice od drveta, samo ce ta jos malo pricekati.
...i bas me zanima koliko ce ova izdrzati prije nego je kuharica rasturi :roll:
e to ti ne znamCitiraj:
mama_jos_malo prvotno napisa
možda se javi apricot - ona bi znala :)
Evo da se i mi pohvalimo s našom kuhinjicom. ;)
Mi nismo imali kutiju,nego smo upotrijebili prešani karton,pa smo dosta vremena izgubili na izradu same kutije ( MM ju je lijepio silikonom i učvršćivao šarafima).
Ringovi su pofarbani CD-i, ručkice smo imali s neke stare komode.Obljepili smo je onom samoljepljivom tapetom kao egemama i tiwi.Polica je od kartona od paketa mlika,obučena u bijeli papir.
http://public.fotki.com/MalaJana/janina-kuhinja-od-k/
Jos trebamo neke detalje doradit,kao pećnicu,ali to ćemo lako ovih dana...
I meni su lijepe drvene,ali se bojim koliko će mojoj curki bit zanimljivo.Citiraj:
egemama prvotno napisa
A isto ne znam koliko će izdržat kad se brat počne penjat na nju..
Ali naša je učvršćena šarafima, i podebljana iznutra,pa se nada da će izdržat duuugo...
stella, prekrasna je!!! :D
kaj je ovo sa leptiricima istosamoljepljiva tapeta? di ste kupili te s uzorcima? kod mene je bilo samo jednobojnih i ne bas neki izbor.
sad kad vidim vase, dobijem volju da radim novu :mrgreen: ...mozda bude jos jedna privremena prije drvene ;)
To sam kupila u Bauhausu,jer smo s tim obljepljivali isto kartonske kutije, da budu jutije za igračke,a preskupo mije bilo kupovat 7 plastičnih kutija.
Kupila sam 5 m narančaste i 5 m s leptirićima, i to je koštalo 150 kn.Obljepila sam 6 kutija, i sad ovu kuhinjicu,i još mi je malo ove s leptirićima ostalo.
Ma svaka čast Tiwi na ideji,vidiš kako smo se odmah primili posla ;)
Al baš su mi sad tako posebne ove naše kartonske kuhinje,jer je trud uložen u njih neprocjenjiv,a i dizajn svake je unikatan.
stella i vaša je kuhinjica preeeedivna! Koji moderni dizajn! Ja sam odlučila Ivanu napraviti drvenu kuhinju. Znam da treba uložiti puno truda, ali to će biti poklon za Božić tako da imam vremena.
e da stella, super je ideja s cdeima kao ringovima za kuhanje!
Super su vam kuhinjice i odlična ideja... imamo veliku kartonsku kutiju ( od tatinog pojačalana ) na balkonu stoji i čeka da je bacimo u smeće :oops: Sad znam kako ćemo je iskoristiti, sutra se bacam na posao kupovanja ukrasnih tapeta i ostalih potrepština :D
I mene ste inspirisale..... skupljam materijal i čekam da MM uzme slobodan dan :mrgreen:
Da možeš ga lakirati sa lakom u spreju, naravno ako imaš gdje jer taj šprica na sve strane. Možeš i sa kistom, ali sa sprejom je lakše.Citiraj:
To misliš na decoupage tehniku. Po mom može i na iveralu i na mdf-u. No mislim da bi te iverali došli previše, njih moraš i kantirati a sve to košta. MDF-a imaš i tankih, ja bih se za njih odlučila.Citiraj:
Evo i ja se bacam na posao.
Moram prvo naći kutiju, izmjeriti ju, naručiti kod MM-a folije, nabaviti ostalo i primiti se posla.
Jedva čekam, samo bojim se da će potrajati dok skupim sav potreban materijal.
Karin, ja sam uvijek mislila da je mediapan skuplji. Gdje je najpovoljniji?Citiraj:
Karin prvotno napisa
lucij@ Početkom godine u Siže Kupresu kod Samobora je 18mm debeli mdf koštao 65kn/m2. Za kuhinjicu ti ne treba tako debeli, dakle sigurno je jeftiniji. Rezanje je bilo 16kn/m2 (kao i za iverale).
Ne znam gdje je najjeftinije. Vjerojatno je svugdje tu negdje.
Ja sam puno iverala za namještaj koji smo radili kupovala u Sižeu jer su imali neke koje drugi nisu:
http://www.sizekupres.hr/
A nekad kupujem i u Iverpanu, koji mi je bliži
http://www.iverpan.hr
stella kuhinjica je fenomenalna!!!
stella kuhinjica je fenomenalna!!!
Hvala Karin. Iveral mi je stvarno blizu, 5 minuta autom tako da ću tamo pogledati. Misliš li da je problem ako želim da mi izrežu na tako male komade?
Nije problem. Ja sam radila od mdf-a poklopac za akvarij, dakle još manje komade, pa su mi bez problema to u Sižeu izrezali.
Mješalica je jedini problem, ne znam od čega je napraviti.
egemama kako se zove to što je vama poslužilo za pipu, čini se da nije oštro
stellane vidim dobro vašu pipu, ali se čini kao tuš-slušalica na nečemu? Jesma u pravu.
Kako će naša kuhinja biti drvena, ja mislim da nije loše upotrijebiti dršku od starog kišobrana, još samo da nađem stari kišobran (sa svijenom drškom) ;) ?
A ja si baš mislim šta će ti drška od kišobrana. Ja namjesto pipe planiram staviti onu malu pipu, samo za hladnu vodu. Ne znam jel se kužimo :/
uzimam mdf 8 mm, pa se bojim da bi bila preglomazna :/ obična pipa
Gdje si našla tu pipu?
Imam susjeda koji ništa ne baca, našla kod njega u garaži. Sigurno ima u svakom Bauhausu, Baumaxu i sl. i mislim da to nije skupoCitiraj:
to ti je nekakvo spojno crijevo za spajanje bojlera, nekakav vodoinstalaterski dio. nije ostro, ustvari je to mekano i savitljivo. mozda ako zaviris ispod sudopera ili lavaboa vidis na sta mislim. ...a mogu ti i poslikati iz bliza... uglavnom sa tom cvrstom zicom iz nutra je postalo dovoljno cvrsto da glumi pipu a ipak je puno jeftinije od prave (15ak kn)Citiraj:
evo, tu se vidi kak to zapravo izgleda:
http://public.fotki.com/egemama/kuhi.../dsc02074.html
Kupili smo ručkice, dekoraciju i pante. Danas bi trebala poslati krojnu listu i sutra preuzeti dijelove, pa spajati ;)
Bit će šareeeennooo i lijepo. :D
cure, skroz ste me inspirirale! prekrasne kuhinjice! definitivno genijalna ideja za božićni poklon!
Cura, hvala na ispiraciji i idejama, mi smo isto napravile svoju kuhinjicu. Moja cuka je oduševljena njome.
Dakle u tom grmu leži zec :lol:Citiraj:
A slikice grace?Citiraj:
grace prvotno napisa
kuhinjice su fenomenalne!
proradila mi mašta odmah, dobila sam ideju da dečkima napravim nešto slično.
umjesto kuhinje, oni će dobiti malu radionu, s alatima.
čekam muža da dođe s posla, da razradimo plan.
naručen mdf, s krojenjem je za kuhinjicu širine 70 cm = 220 kn.
Moramo urezati rupu za sudoper s ubodnom pilom-sami, oni to ne rade?
egemama...fantasticno.....
Evo i nas dvije (uz malu pomoc tate :mrgreen: ) napravile smo kuhinjicu od kartonske kutije u kojoj je dosao vap :mrgreen: .
Nismo šporet još završili, polako...