Ja rodila prije 16 dana i sada kad stanem pred ogledalo pitam se gdje nestade mojih 18 kila nabačenih u trudnoći. Pa stomak mi je skoro ravan :?
Majka Priroda zbilja čini čuda :mrgreen:
Printable View
Ja rodila prije 16 dana i sada kad stanem pred ogledalo pitam se gdje nestade mojih 18 kila nabačenih u trudnoći. Pa stomak mi je skoro ravan :?
Majka Priroda zbilja čini čuda :mrgreen:
Pepita,DIVNO!!!
Cestitam!!
Ja 34 nedelja sa blizancima ,trenutno +15kg
Nadam se da do kraja necu nabaciti vise od 3-4 kg...jer moja kicma puca vec na ovoj tezini...
34. (u 35. tjednu) i +12... do kraja koliko joooš :cry: ?
37+5 16 kg
Ja zadovoljna.
35+1 tjedan....+11 kg
25+1 dobila 9.5 kila. doktor kaže da nije puno jer sam ostala trudna 5 kila mršavia nego št je normalno
ja sam zatrudnila kao tenk i sad je +1 9 tjedan ali izgledam kao 5 mjesec.
udebljala se prije trudnoće od kojekakvih prejedanja depre :oops: .sad jedem jedan dan puno drugi nemogu otvoriti usta ninasto.iz dana u dan drugačije
24 tjedan a vec 10 kg.
I ja bi da bude tako kad rodim :mrgreen:Citiraj:
Pepita prvotno napisa
Rastem, ja rastem...
14 tjedana +4kg :lol:
ja u prvoj trudnoći dobila 25 kg i u porodu otišlo 12, a idućih 12 unutar prva 3 mjeseca (dojenje+nespavanje itd...)...
Na more te godine sam išla dok mi je dijete imao 7 mjeseci i imala sam pločice na trbuhu iako nisam vježbala!
Najviše kila sam dobila u prvih 6,5 mjeseci trudnoće (valjda 23 kg!)
U ovoj trudnoći sam si super- sada sam 18,5 tjedana i dobila sam 6 kg!!!
Ali zato očekujem da ću u ovoj trudnoći većinu dobiti pred kraj....
Potpuno su mi različite ove dvije trudnoće- u prvoj tamanila žitarice i voće i slatko (bila je curica), a u ovoj se ubijam u mesini svih vrsta s time da mi voće i povrće, a ne daj Bože slatko uopće ne padaju na pamet (sad je dečko)... :mrgreen:
s obzirom da sam u prvoj trudnoći skupila 25 kg..sad u 19.-om tjednu imam +3kg!!! Samo da ne skupim kasnije :/
31. tjedan, +9 kg (ako računam od najmanje kilaže koja se nenamjerno dogodila zbog mučnina).
U prvoj trudnoći ukupno +15, -10 je bilo već u prvih 7 dana.
Zanim me, neko kaže da se u 3. tromjesečju dobija najviše, neko da u 9 mjesecu treba dobiti max 1. kg! (Kao jer se smanjuje količina plodne vode, sve je već razvijeno-i posteljica, i maternica i grudi...)
Kome vjerovati?
Zapravo se najviše dobija od 28-36 nedelje, jer tada i beba najviše taloži masnog tkiva i ubrzano se "deblja", tj popunjava svoje zalihe.
A to se sigurno očitava i na maminom apetitu, odnosno na merenju :)
Ja mislim da je to totalno individualno. Ja sam na +7, 25. tjedan, ali usporilo je ovih zadnjih par 10 dana, iako SUMNJAM da će situacija biti ista nakon odojka i francuske koje sam danas strpala u sebe.
Cilj mi je ostati do +15, ali savršeno bi bilo +13. To mi je radni naslov: u rodilište s +13.
Ja sam 14.tjedan na +2kg :mrgreen:
A da, zaboravila sam komentiratii da je dosta bitno od čega krećeš. Jer ako već imaš 10 kila previše, onda nije isto dobiti 15 kg kao kad imaš normalnu težinu.
Sada sa 16+3 imam -1,5 kg manje. Povraćala sam non-stop mjesec i pol, izgubila 4 kg, sad povraćam samo u jutro i u 2 tjedna odmah dobila 1,5 kg!!!
Prije same trudnoće natukla sam u god. dana od raznih stimulacija (IVF trudnoća) 8 kg!!!
išla roditi sa 10 kila više, svih deset izgubila u porodu. u prvih mjesec dana otišlo još 4-5
31 tj. +7 kgCitiraj:
marie26 prvotno napisa
Ja sam zadovoljna, imam još dva mjeseca, nadam se desetki ili kili-dvije više....
Danas termin, ali od poroda ni P. Sveukupno +11 kg.
19+3 tj + 4 kg
39 TJEDAN +16KG
30.tj. u plusu sam 15 kg, bas gustam u hrani, jos da nemam uzasne zgaravice :evil: .....
Drage moje, ove da se konačno malo maknem s 'Prije začeća'. Tamo su mi svi koje poznam, manje više, i tek sada vidim bogatstvo informacija na ovom pdf-u.
Kao prvo, čestitam onima koje disciplinom drže kile pod kontrolom! Svaka vam čast.
S druge strane, vidim da ima i meni sličnijh, pa me to tješi.
Evo, mi smo ovako: 17+5 (po uzv, a po amen. 18+5, pa ga ti znaj), i sada je +4kg. Jel to ok? Inače imam 168cm, i nakon prve 2 T počela sam sa 63kg (prvu sam počela sa 58kg)
Do ovih blagdana su mi kile išle jako sporo, pa se nadam da ću ovo viška kolača i francuske nekako riještiti i opet malo usporiti.
Inače, do nedavno me je mučila slina i kiselina, a sada je krenula žgaravica (i to bu tako do kraja, pretpostavljam).
Ajde, drage, uživajte mi i dalje u T-gobama, i utješite me da je +4 za sada ok.
:* svima
16. tj., još uvijek +2kg 8)
31 tj+2, do sada 15 kg,al ne opterećuje me previše, jedem zdravo, i pijem puno vode, stalno sam žedna....
Evo nas u 20om tjednu i dobili smo 2.5 kile. presretna molim boga da ne dobijem 10 kila u zadnjih mjesec dana
36 tjedana, +15kg, zadovoljna
14. tjedan, +2,5 kg
32.tjedan +10 kg
Prva 3 i pol mjeseca ništa zbog mučnina, čak sam i padala u kilaži, al otkad sam na bolovanju pa blagdani pa ove hladnoće zbog kojih su svi u zatvorenom, kile samo idu gore, iako fakat pazim koliko i što jedem.
Iskreno, briga me za mene, znam da će sve otić kad počnem trčat oko bebača i dojiti, za razliku od sadašnjeg mirovanja, ali se bojim da ne bi došlo do trudničkog dijabetesa jer je važno i kojim tempom nabacuješ kile. Zadnji put me doktorica "špotala" jer sam bila dobila 2.5 kg u 4 tjedna. Iako, OGTT nalaz je bio dobar prije tog.
A što te je špotala, kad je normalno u tim nedeljama dobiti po 500 gr nedeljno?Citiraj:
Zubic vila prvotno napisa
Mene je špotala kad sam dobila 4 kile između 20. i 24. nedelje
Ja se već brinem kolko sam navukla- 20 tj-4 kg, al stvarno samo sam se udebljala samo u cicama i trbuhu. Bokovi, noge, guza - ništa.
Vanesax, a valjda me špotala jer sam dotad slabo dobivala na težini, tj. gubila sam pa sam onda polako dobivala, pa joj se valjda 2,5kg u mjesec dana činilo puno za mene. Više me kao opomenula da se ne prepustim, da pazim što jedem, da ne pretjerujem sa šećerom i nezdravim stvarima. Bebač je od početka idealno pa je ona perfekcionistkinja htjela da sve tako ostane. Ma neka je, više ja volim da je ona oprezna nego onaj naš balkanski "lako ćemo".
Inače, čini mi se da smo mi tu negdje, 32. tjedan? Mi čekamo dečka 13.3.
Uhm već sam mislila da ti je dr bila :xCitiraj:
Zubic vila prvotno napisa
Inače, meni je termin po poslednjoj M 14.3.09. :love:
Pa ćemo još malo zajedno da odbrojavamo ;)
I mene isto :oops: , s tim da sam i između 24. i 28. ponovila isto. Dala mi je (na Badnjak) dijetu od 1800 kalorija, a ja već bila ispekla 8 vrsta kolača, koje sam poslije skoro sve sama pojela. Išla sam mjeriti šećer ali je sve ok.Citiraj:
vanesax prvotno napisa
Inače, ja sam na +15kg, a termin mi je 28.3. Što je najgore, uopće se ne sekiram oko toga, nakon prve trudnoće nisam držala nikakve dijete, sve je uz dojenje i brigu oko djeteta otišlo samo, pa sam se sada opustila.
Isto tako (tješim se :saint: ), nije isto ni kada si trudna preko ljeta, kada je sezona voća i povrća i sada preko zime kada je u kombinaciji teška hrana+manjak kretanja.
imala sam 50 kg kad sam (1x ) ostala trudna a do kraja sam imala 24+ :oops: ni sama ne znam kako :mrgreen: vježbala sam redovito (2-3x tjedno) od početka drugog tromjesečja...i inače se zdravo hranim a u trudnoći sam još više obraćala pažnju na prehranu!
uglavnom, nakon poroda kad sam došla doma iz bolnice imala sam 10 kg manje a ostalo se vuklo...
uz dojenje, 15 mj. poslije imam 55 kg
naravno da nije isto.Ja se baš žalila najboljoj frendici kako sam bila lagano krenula, a sad sam na +4 u 22.tjednu, počelo se kupit lagano...
a ona kaža, pa i ja sam na +4 od ljeta, a nisam trudna :mrgreen:
14.tjedan +1kg
21. tjedan: +3 :/ U zadnja 2 tjedna rastem naočigled (srećom samo stomak)....