A tko kaže da ministarstvo prosvjete(ako je ono pokrovitelj) nema smisla za marketing?Bolju reklamu od MPT nisu mogli imati.
Vidi koliko je ljudi već zainteresirano za učilicu. 8)
Printable View
A tko kaže da ministarstvo prosvjete(ako je ono pokrovitelj) nema smisla za marketing?Bolju reklamu od MPT nisu mogli imati.
Vidi koliko je ljudi već zainteresirano za učilicu. 8)
nije to interes. to je zgražanje...pa vidi koliki je upravo zbog toga neće kupiti... :mrgreen:Citiraj:
ella roo prvotno napisa
stanovnici istre su pretpostavljam svjesni gdje bi bili da su ustaše ostali na vlasti. šteta što oni koji skandiraju "za dom spremni" thompsonu na poljudu tog nisu svjesni.
mene taj stih ne asocira na nista,jer nije magla samo nad zagrebom.Citiraj:
mama courage prvotno napisa
nad londonom bude puno gusca.
uostalom i josipa lisac pjeva "magla svuda,magla oko nas"pa nije zbog toga proglasena antidrzavnim elementom.
1990.-1996.Citiraj:
Domovinskom ratu (1991.-1995.)
ipak vise vjerujem onima koji su bili od pocetka do kraja,nego natpisima u udzbenicima.
komentar na ovo prepustam administratorima.Citiraj:
M&A, nadam se da se samo praviš toliko blesava.
u reinkarnaciju ne vjerujem.Citiraj:
smatraj da je thompson reinkarnacija sljedećeg dalaj lame.
stafeta je jos uvijek u upotrebi,makar u atletskim disciplinama.Citiraj:
mim prvotno napisa
slovo U je jos uvijek jedan od samoglasnika abecede.
ruke se podizu i na koncertima,i na utakmicama i prilikom presvlacenja majice.
ma daj molim te
i svastika je još uvijek sanskrtski simbol sretnog i proročanskog objekta
pa što onda?
dozvoljeno ju je isticati u zapadnom svijetu?
bitno je koje značenje pojedini simbol nose u nekojoj kulturi,
a veliko slovo U na crnoj kapi sigurno nije samo modni hir nekog pubertetlije, već govor mržnje
M&A, obzirom ovo tebe sve silno zabavlja, ja predlažem da odeš nabavit učilicu i pozabaviš se malo sa njome :mrgreen:
i da, naravno, da očekujem da nam ovdje preneseš kaj ima u toj famoznoj učilici. hvala. :*
pa ni carpenter nije proglašen ustašom zbog filma "magla" :mrgreen:Citiraj:
M&A prvotno napisa
no, josipa lisac ne pjeva o gustoj magli koja će se spustiti iznad zagreba... kao što pjeva ova ustaška pjesma.
a thompson pjeva:Citiraj:
Spustila se gusta magla iznad Zagreba.
To ne bila gusta magla iznad Zagreba.
Već to bila hrabra vojska poglavnikova.
Poglavniće skupljaj vojsku sve pod jedan broj.
Pa ju vodi sve do Drine u krvavi boj.
Poglavnik im dao ime hrabre Ustaše.
To je vojska koja brani domove naše.
btw, nisi mi odgovorila što znači "ljuta trava"Citiraj:
Reci brate moj, jesmo li prokleti
Pa se tako brzo sve zaboravi
Al' neka ned'o Bog, pa nas budu trebali
Opet će se gusta magla spustiti
M&A, treba samo htjeti znati. ;)
al možda nas tome upravo uči ova nova uštašilica. :mrgreen:
...što po tebi znači da je dio atletičara ustvari nostalgičan, kaj ne? :lol:Citiraj:
M&A prvotno napisa
A nošenje kape i marame te štafete u Istri dokaz je toga da se tamo atletska zbivanja održavaju kad je hladno 8) .
A ne bi bilo loše ni da se toliko zabavi Učilicom da zaboravi na nas ovdje. ;)Citiraj:
naravno, da očekujem da nam ovdje preneseš kaj ima u toj famoznoj učilici. hvala.
A malo je offtopic, ali ne znam jel itko od "kumrovčana" agresivan ko ovi na Thompsonovim koncertima, čija mi publika blago rečeno ledi krv u žilama. :( A tako su maleni. Sjećam se jedne Latinice u kojoj se anonimni 15togodišnjak deklarirao kao ustaša i sa podsmijehom rekao da mrzi Srbe i Židove. Htjeli mi ili ne, takvi ljudi "puše" MPT-a, i takvi će možda tu Učilicu kupiti svojoj djeci. Mrzim takvo oglašavanje.
Od samih govornika mrznje jos su mi gadljiviji ovi koji se na to prave naivni. Sto je najbolje, bas oni za sebe misle da su Veliki Hrvati, a u stvari su sramota mog naroda.
Zalosno :( I ja bi skakala na ovom topicu i to bas od srece sto mi djeca nemoraju odrastati tamo i sto sam ih ovdje u Canadi totalno izolirala od naseg pucanstva koje ne da je ustaski(ili cetnicki) nastrojeno nego je to blagi uzas.
Kad se samo sjetim 92 i mog dolaska ovdje(a dosla sam iz Bosne) i pitanja velikih Hrvata da li znam pjesmu cavoglave i silnih zabava gdje djeca da djeca od nekih 15 godina se busaju u prsa i svi su za dom spremni..........a ja konobarisem da bi imala sta jesti i da mi sestra koja je tada imala 14 godina mogla ici u skolu.......pa nemam pojma gdje su mi mama i tata a telefoni nerade.......pa me prozivaju u restoranu hrvaticom iz glavnog grada republike srpske.......a nedaleko srpski klub pa si jedni drugima pale auta u po Canade...........Mrznja...........i jos uvijek postoji kad se dozvoli da takava persona bude na necemu sto je namjenjeno nasoj djeci.
Hvala bogu dragom sto sam ovdje a hvala i cetnicima koji su me otjerali iz Bosne a i ustasama koji su mi pokazali da mi nije mjesto ni u Hrvatskoj.
Draga demokracija.
Samo da se izjasnim ja sam djete oca katolika(hrvata rodjenog u Zupanji) majke muslimanke(rodjene u Banja Luci), baka(tatina mama) srpkinja) i gdje ja pripadam o da u Canadu :D :D :D
Mrznja je najgora stvar na svijetu a cinjenica da je jos uvijek sire je jos gora.
E da.
Najbolje mi je pitanje koje sam dobila tek kad sam stigla ovdje koje mi je postavio jedan tip koji je tad imao oko 17 godina:
Kad bi ti ja upalio ovu sibicu da li bi je ti bacila na Banja Luku da sva izgori?
Potpis.Citiraj:
summer prvotno napisa
Ne bih voljela da mojoj djeci poruku o Domovinskom ratu prenosi MPT zato što bi uz poželjnu poruku tu mogla ići i privaga koja s Domovinskim ratom nema veze i koju svojoj djeci ne želim.
potpis.Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Citiraj:
a thompson pjeva:Citiraj:
Poglavniće skupljaj vojsku sve pod jedan broj.
Pa ju vodi sve do Drine u krvavi boj.
Poglavnik im dao ime hrabre Ustaše.
To je vojska koja brani domove naše.
neznam gdje si ti cula ovu prvu pjesmu?ili je to neka osobna kolekcija?Citiraj:
Reci brate moj, jesmo li prokleti
Pa se tako brzo sve zaboravi
trpati je u istu vrecu s thompsonovom pjesmom samo zato ima neku slicnost u tekstu je isto kao reci da su partizani vjerovali u Boga,jer su pozdravljali sa "zdravo" kao da ce zapoceti "zdravo Marijo,milosti puna..."
ja imam neku pjesmu o ZNG koja je snimljena za vrijeme DR,ciji je tekst "slavuj tuznu pjesmu pjeva,spustila se magla gusta..."i nitko je nije okarakterizirao kao neku nepodobnu,niti etiketirao grupu koja je pjeva.
Ne postoje Mali i Veliki Hrvati.Citiraj:
piplica prvotno napisa
Postoje samo Hrvati,nizi ili visi. :)
Ja sam ponekad jako sretna što su mi djeca još mala, živim u nadi da će se do njihovog polaska u školu štošta iskristalizirati...
O "velikim" i "većim" Hrvatima: moj dragi bivši kolega je znao reći: koja je razlika između Hrvata i Hrvatine? Ista kao i između seljaka i seljačine...
pošto sam ja jedna znatiželjna baba mene ovo ludo zanima:Citiraj:
mim prvotno napisa
- razlog poništenja čijeg braka ima tvoja prijateljica?
- MPT-ovog?
- kako ona ima razlog toga poništenja?
- koga je čekala 9 godina i odustala?
- čekala MPT-a da dobije razvod ili je čekala da vidi razlog?
(otkrij mi, baš me zanima zbog nekih drugih stvari. možeš i na pp ;) )
šta se tiče razloga i uspjeha u poništenju crkvenog braka (konkretno MPT-ovog) mogu samo jedno kazat: ko je bliže oltaru i misu bolje čuje, a ako ti je još poooooznati fratar (pa i pokoji ministar) "kućni prijatelj" nema toga braka koji se neće razvrgnit.
ako je netko u mogućnosti neka pročita knjigu "Magnum" (kakve li slučajnosti u imenu :mrgreen: ) . sve će mu bit kristalno jasno.
Loryblue, ja sam shvatila da ona ima isti razlog kao on zbog koje želi poništiti svoj crkveni brak, nema ona veze s njegovim papirima. A svoje rješenje čeka 9 godina.
M&A, da ja toliko malo znam o ustaškom pokretu, dva puta bih razmislila prije nego što bih tvrdila da thompson ne koketira s ustaštvom.
evo ti blog: vjera u boga i poglavnika svoga pa ćeš tamo naći tu pjesmu i sve njene stihove.
a evo ti još jedan izvor ustaške mladeži
nego, ne odgovori ti meni, što znači "ljuta trava na ljutu ranu" ?
evo priznanja na thompsonoj oficijelno web stranici da je thompson pjevao i staru gradišku i evo zore evo dana. mislim si, aber hallo, i neda ukraden pjeva zora je svanulaaa, pa je nitko ne proglašava ustašom. :roll:
Citiraj:
Dragi prijatelji!
Prije svega, želim Vam naglasiti da je ova moja službena web stranica jedini pravi izvor informacija o meni i mom mišljenju a iste možete dobiti putem članaka koje postavlja administrator.
Svjedoci smo još jedne bjesomučne hajke koju, izbornim porazom, izbezumljeni komunisti i njihovi pomagači pokreću protiv mene.
Ovoga puta su otkrili toplu vodu; "Otkrili" su kako sam ja pjevao pjesme poput "Evo zore...", "Jasenovac..." i slično.
Ja nisam autor tih pjesama ali sam ih pjevao, što je svima nama poznato, u određenom periodu svugdje po hrvatskim trgovima i dvoranama ne skrivajući se, pa je time ovo senzacionalno otkriće u najmanju ruku smiješno.
pa otkud ti znaš da neki partizani i nisu vjerovali u boga ?! a i to bi značilo da su nakon devedesetih svi ostali komunisti jer kako se ukino taj pozdrav, tako nije izbačen iz te molitve. možda su umjesto zdravo trebali reći: "bog marijo, milosti puna!" :roll:Citiraj:
je isto kao reci da su partizani vjerovali u Boga,jer su pozdravljali sa "zdravo" kao da ce zapoceti "zdravo Marijo,milosti puna..."
ne znam što ovim želiš reći ?! samo zato jer neka no name grupa pjeva neku ustašku pjesmu u nekoj prdekani i nitko ništa nije spočitao toj grupi čiji naziv ni ti ne znaš, ne smije se ništa reći protiv thompsona ?! :?Citiraj:
ja imam neku pjesmu o ZNG koja je snimljena za vrijeme DR,ciji je tekst "slavuj tuznu pjesmu pjeva,spustila se magla gusta..."i nitko je nije okarakterizirao kao neku nepodobnu,niti etiketirao grupu koja je pjeva.
Pametna žena :) .Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Nastavak priče je da živi u građanskom braku i ima djecu s drugim mužem. Od rješenja odustala jer bi tako dočekala i menopauzu. Nema veze s MPT, njena priča je starija od njegove.
OT, sorry Lorryblue, al ja sam odvalila na tvoja pitanja :lol:
ja bi rekla da se Lory malo zafrkava s onim pitanjimaCitiraj:
Loryblue prvotno napisa
a za ovo bi kao jedna nevjernica postavila pitanje
ako su Bogu svi ljudi jednaki, Njegovi poslanici na zemlji bi to trebali valjda provoditi u djelo, ili ne?
ja nemam nikakve iluzije o svećenstvu, a još manje o političarima, ali ne znam kako vjernike to ne smeta
xCitiraj:
Frida prvotno napisa
Ako kažem da ovdje neki pišu kao da su guske u magli, je li to ustaška izjava?
hormoni mi poremetili moć zaključivanja.Citiraj:
mim prvotno napisa
mea culpa :oops:
e moja a70v - tribali bi svi bit jednaki, ali nemaju svi "boga za oca" šta se kaže. pa onda jedan "običan" smrtnik i "mali" vjernik nema kućnog prijatelja poznatog fratra koji će mu uredit poništenje braka (ako mu triba poništenje). e tu je nažalost razlika. a MPT ga ima. i eto ti poništenja.Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
to je korištenje poznate izjave Stjepana RadićaCitiraj:
Ivana2 prvotno napisa
a njega povezivati sa ustaštvom je ili provociranje ili nepoznavanje povijesti
a70v, :naklon:
ja sve mislila - treba nešto pametno na to pitanje odgovoriti, ali nije mi nadošlo :mrgreen:
Povezano je neposredno jer je to ta magla o kojoj se radi. Ali ta magla je zatim zloupotrebljena. Ali ako je i zloupotrebljena to ne znači da je nije bilo.
I još je netko "v megli meglenoj" vidio kako se zatire "stara reč kaj".
I kome to smeta da buduće generacije znaju prepoznati maglu?
A koliko ignorancije tek u postovima koji se pozivaju na Perkovićevo formalno obrazovanje.
o povijesti znam vise nego dovoljno zato nevedene linkove nemam namjeru niti otvarati.svejedno hvala ti na trudu.Citiraj:
ma tko ti brani,slobodno govori.Citiraj:
ne smije se ništa reći protiv thompsona ?! :?
ovo je demokratska zemlja! :)
i zato sto je demokratska moze biti thompson u ucilici
medju osnovnoskolcima je provedena anketa koga zele vidjeti u ucilici-i djeca su izabrala MPT.
za gradivo ucilice je koristen program koji je propisala drzava. Mavrovic,Mlikota i Perkovic nisu na cd-u ucilice,vec na netu u nastavku igre.
Stalno čitam MPT kao MPTri :lol:
Ajme sto je ovdje veselo :/
Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Mudro receno :yes:
zbunila si me :?, jer si se pitala otkud mi ta pjesma. imam osjećaj da itekako sve znaš, samo se praviš naivna, jer u suprotnom bi morala priznati da sam u pravu. umjesto glumljenja neznanja bilo bi fer priznati da ti ne smetaju takvi stihovi ako se u njim prikriveno i glorificira ustaštvo. a ne pustiti mene da se tu mučim sa svakojakim linkovima. :mrgreen:Citiraj:
M&A prvotno napisa
to znam, zato i govorim, ne moraš me na to podsjećati. samo još trebamo težiti da budem demokratska kao nizozemska (ne po pitanju poroda kod kuće :mrgreen: nego ovog vezanog za temu)Citiraj:
ma tko ti brani,slobodno govori.Citiraj:
ne smije se ništa reći protiv thompsona ?! :?
ovo je demokratska zemlja! :)
nego, ipak treba pročitati cijelu rečenicu pa shvatiti smisao onoga što sam te pitala. jer nisi bez razloga spomenula tamo neke koji pjevaju nešto, a njih se ne proziva.
ne smatram velicanjem ustastva to sto u pjesmi imaju rijeci "gusta magla"Citiraj:
evo tekst pjesme ZNG,pa prosudi sama je li "ustaska" :)Citiraj:
"Jesenje se budi jutro,Hrvatska nam mirno spava
samo oni hrabro gaze,nasoj majci nesto se desava.
Budno oko svagdje gleda,kroz lisce koje pada
cvrstih lica,njeznih dusa,daleko od svoga grada.
ZNG,ZNG,ZNG za Hrvatsku ZNG!
Slavuj tuznu pjesmu pjeva,spustila se magla gusta,
bjezi maglo! pjevaj jace! -cuje se iz njihovih usta.
Neprijatelj neka znade,zivot svoj ce oni dati
za slobodu i za pravdu,za Hrvatsku vjecnu mati!
ZNG,ZNG,ZNG za Hrvatsku ZNG!
Za Hrvatsku i za Dom-ja ne zalim zivot svoj! "
grupa "express",album "mene moja naucila mati" izdanje hrt/orfej 1992.
Summer, Zdenka2, MC i druge... su rekle dovoljno i dijelim mišljenje...
Meni je pomalo muka od ovakvih stvari, pa izgubih potrebu da komentiram.
dziz, M&A, što si ti tvrdoglava. pa nije fazon u riječi magla, niti gusta magla, niti u slovima g u s t a m l, nego u smislu...
ako ustaška pjesma veli:
a thompson i škoro u svojoj patetičnoj pjesmi oplakuju one koji su se borili, pa ih sad nitko više ni za šta ne ferma riječima:Citiraj:
onda je pametnom jasno da "kad nas budu trebali spustit će se gusta magla" ne znači: kad nas budu trebali veliki manitu će poslati maglu i kišu da naši usijevi rode, nego znači upravo onaj gore citirani stih.Citiraj:
a čuj, što bi ti rekla? stičem utisak kao da vele, ne želimo s ustašama i vječnim revizionistima braniti hrvatsku ("bjeći maglo!"). to je moja slobodna interpretacija. :mrgreen:Citiraj:
Slavuj tuznu pjesmu pjeva,spustila se magla gusta,
bjezi maglo! pjevaj jace! -cuje se iz njihovih usta.
inače, tražeći te linkove čitala sam forumaše na forumu crne legije, kako se žale kako thompson ne želi priznati da je ustaša, a svima je jasno da je. eto, malo utjehe, nismo mi jedini/e koje se žalimo na thompsonov ustašluk. ima ih i očajnijih od nas. :lol:
Joj, MC, suze mi frcaju od smijeha :lol: !! Daj još malo :mrgreen: .
(btw, zamišljam te infiltriranu u crnokošuljaške redove s ciljem saznavanja vremenske prognoze po nickom The Ante :lol: )