Bit ce sve uredu,trebamo samo pozitivno razmisljat.Mene je anesteziolog pitao da li zelim da me uspavaju,ili ima neka sto ti valjda dadnu inekciju dole tako da nista ne osjetis,ali si budna.Pa malo se raspitaj ako je vec problem da te uspavaju.
Printable View
Bit ce sve uredu,trebamo samo pozitivno razmisljat.Mene je anesteziolog pitao da li zelim da me uspavaju,ili ima neka sto ti valjda dadnu inekciju dole tako da nista ne osjetis,ali si budna.Pa malo se raspitaj ako je vec problem da te uspavaju.
Meni je ginekologica odmah rekla da ovo mora pod opcu da ne moze spinalna, al preupitam opet na pregledu
Caooo,jesi li isla na operaciju?Ja sam isla anesteziologu od 4 do 8.11 ce biti operacija.Sada cekam bas me strah da nece uspjeti.Kakva je kod tebe situacija ?
Sretnoo,znaci mozda cemo zajedno.Javim ti ako prije odem kako je proslo,ja trebam dobiti sutra ili u cetvrtak
Jel ides na Sveti Duh?
Ne, ja sam u Sloveniji pa cu tu raditi
Oke bas mi javi. I sretno!
Hvala ti i tebi sve najbolje
Jesi li isla? Ja sam evo u bolnici cekam,kaze ima pregrada 1cm,a rog se jedan vidi jedan ne.Jos mi je i rekao da imam PCOS pa ce me slat na neke daljnje pretrage i slikanje maternice.Neki novi doktor izgleda da bas zna,do sad mi to niko nije rekao.Pa navim kad sve prodje kako je bilo.Nadam se da je kos tebe sve uredu
Ej nisam isla u Zagreb kako mi je kcerki pocela dolaziti palijativna skrb koku vodi bivsi direktor Firula u Splitu on mi rekao zasto da idme u Zg kaf ima strucnjaka i u Splitu. Ja sam malo prema Splitu skepticna jer mi je prvo iskustvo lose, ali sam pristala. Danas sam isla na pregled doktor je rekao da imam dobre sanse da se dosta izreze. Naravno ne moze sve jer maternice moze da pukne prilikom operacije, ali on kaze da se moze svesti na minimum tako da ne smeta trudnoci. Ali smo se dogovorili tek iza 21.1.2025 kad mi prodje ta mjesecnica onda jer ce sad praznici. Kaze bude se 2 dana u bolnici, ali da se mozemo dogovoriti i da duze ostanem. Moram pulmologa obaviti radi astme i onda anesteziolog!
Želim ti svu srecu da to rijesis kako treba.Ja sam evo zavrsila sve sto se dalo uradit dalo je gin. mi je rekla da je to to i da ne trebam vise ici jer ne moze vise.Iskreno mislim da nisu sad skoro nista uradili jer mi nista nisu rekli,narucena sam na kontrolu 19.12.,pa cu vidjet sta ce mi reci za te hormone dal ce mi dat uputnicu,ovaj gin. u bolnici mi rekao kao da imam neki muski hormon i policisticne jajnike to mi do sada niko nije rekao pa trebam provjerit nadam se da ce mi dati uputnicu.Operacije je prosla super,nemam bolove,krvarila sam nesto malo 2-3 dana skori neprimjetno,sutra idem na poso.Ja sam planirala da pocnemo ponovo na bebi radit poslije druge menstruacije,inace kao treba 3 pa sad ne znam ni sama.Sve se ovo oduzilo,tako sam umorna i bojim se da nikad necu imati djete.Mislim da sam do sad uradila sve sto je bilo u mojoj moci.Svakako javi kako je proslo jel sve uredu,ulazit cu na forum da vidim.Voljela bih da ima vise zena koje bi sa nama podjelila pozitivna iskustva mozda bi nam bilo lakse.
Nadam se da ce kod tebe biit sve ok! Svakako ti javim ima jos do moje operacije, ali budrm napisala sve ovdje na forumu! Nadam se da ce i meni sve da bude ok! Zelim ti svu srecu!
Bit ce sve uredu nemoj se brinit.Borimo se i bit ce sve kako treba ne smijemo se predat.Zelim i ja tebi srecu,i da uskoro zajedno pricamo o zdravoj trudnoci
Ej Anja ,jesi isla na operaciju?Evo da ti javim svoje stanje,ja odmah poslije prve menstruacije se nisam vise cuvala i odmah sam zatrudnila.Bila sam skoro na pregledu,imala sam neko krvarenje,vise smedjarenje pa sam isla na hitnu kasnije na pregled kaze da sve uredu sa bebicom za sad,ali stalno gledaju taj prostot sto me jako brine sta ce biti kad krene bebica rast ako sve bude uredu.Kad sam bila na prvoj kontroli poslije operacije gin.kao sve super slobodno mozete poceti svidja mi se kako izgleda,a sad je u fazonu kad sam ostala trudna kao ta pregrada se opet spustila opet je tu,a to mi niko nije rekao da se moze desiti.Tako da sam sad u neizvjesnosto sta ce se dalje desavati,da li ce sve biti uredu i ostalo.S ovim doktorima se tacno ne zna,prvo te salju da ides radit,onda se kao vratilo sto niko prije nije spominjo.Kakvo je kod tebe stanje?
Ej ja sam odustala od operacije na kraju! Ne da muz da idem pod opcu jer se boji posto sam asmaticar da se sta ne zakomplicira! Mala mi je bila u bolnici radi gripe i radi njezinih dijagnoga treba joj skrb 24 sata vjeruj mi da gubim volju za drugin djetetom. Kako oni misle vratio se septum? Pa ako su ga skratili nije mi jasno!! Meni je ginekolog rekao da se meni moze dobro skratiti i svesti na minimum, i da ne bude zapreke u trudnoci i uopce ne spominje pojavljivanje septuma. Zato oni stavljaju spiralu nakon operacije! Sad me to bas dalo u razmisljanje koliko je uopce dobro ikako radiri histeroskopiju ako ti se u trudnoci vratio?
Ma ti znas najbolje ,a put ce ti sam pokazati kasnije dal trebas ili ne.A jesu ti rekli da ti se beba rodila ranije bas zbog septuma,zao mi sto sve to prolazis vjeruj da je i meni briga.Pa u 12 mj sam bila na kontroli poslije hist. taj sam mjesec i ostala trudna i rekla mi je da se ne treba cuvat,da je sve uredu da je zadovoljna,i sad kad sam ostala trudna mi kaze da se septum opet spustio.I meni stvarno nije jasno,evo opet sam sinoc imala malo krvarenje prenocila sam u bolnici ali beba je uredu napreduje sve okej.Sad ni sama ne znam sta oni to sa nas rade iskreno.Ja sam eto isla dva puta na histero i kaze vratio se,to niko nikad nije spominjo.I samo gleda maternicu i suti,bas me brine.20tog imam onaj detaljni pregled pa ce mi valjda bolje reci.Tebi sretno,nadam se da si donjela najbolju odluku
Da ja sam rodila ranije radi septuma. I cude kako sam uopce rodila zivo dijete!
A ako sam dobro shvatila ti si rodila u 7 mj,sve je komplikovano.Meni do sad niko nije rekao da ne mogu,ili nesto samo eto kao imam vece sanse za pobacaj,da beba bude manja i tako.Citala sam da zene iznesu do kraja,da bude sve uredu.Ali to opet ja mislim zavisi i od zene do zene,koliki je septum kako se maternica siri.Ja ne znam tacno ni kako izgleda moja,nije do kraja septum pa nadam se da ce sve biti uredu.Vidjet cemo.
U mene je cijelom duzinom. Ja sam rodila u 25tt i jedva dogurala do tog tjedana jer ginekolog nije vidio na uzv da imam tu pregradu. Ja sam citala da moze doci i do rupture maternice pa sam eto pomisila u sebi da sam jos dobro i prosla s obzirom da nisam znala da se dogadja! Zelim ti svu srecu. Ja sam u bolnici srela zenu koja je u Njemacoj rodila 2 djece iz totalne septum maternice. Cini mi se da je.rekla 35 tt ili 36 tt, ali je strogo mirovala i lezala na ljevom boku. Meni je djetete bilo u sirem dijelu maternice, a posteljica je otosla u drugi dio maternice i tu je nastao jos veci problem. Mozda bih i ja izgurala do kraja da je netko vidio septum i drzao me na intenzivnom nadzoru. Jer sam isto citala da znaju i to drzati u bolnici pod intenzivnim nadzorom. U svakom slucaju zelim to puno srece. Samo.pzitivno misli i budi optimisticna
Hvala ti puno,bas si me utjesila.Zelim i ja tebi sve najbolje da nadjes rijesenje,jos se malo raspitaj sa nekim na koji nacin bi to mogla rijesit.Ponekad cu uci na ovaj forum ako bude kakve novosti pisi,jer vidim da se niko vise ne javlja u vezi ovakve maternice.Sve najbolje od srca
Moze! Naravno! Cuvaj se i sretno!
Pozdrav žene, evo meni su rekli da imam suspektan septum uterusa.. imate li preporuku za 3D uzv ili bolnicu u kojoj bih to rješavala? Nekog liječnika koji je dobar? Neka svoja iskustva? Ne znam od kud početi
Pozdrav djevojke, ima li koja s novijim informacijama o uklanjanju septuma u zagrebu? I kakve su preporuke kasnije? Koliko dugo je potrebno čekati do pokušaja trudnoće? Lp