fino pitam kakvu haljinicu hoćeš?
linkaj sliku, da tražim imam li šta slično
Printable View
fino pitam kakvu haljinicu hoćeš?
linkaj sliku, da tražim imam li šta slično
Nemam neku posebnu želju, nešto jednostavno za početak, bez rukava
Ja obnavljam i nadopunjavam znanje iz heklanja,igle za pletenje ne znam drzat(a toliko sam se trudila,al ko da imam dvije lijeve).Najcesce ukucam crochet nesto na google,otvorim slikice i biram ili pasem oci.
Valjda je pravilo da se na pocetku napravi par stvarcica koje su vise za lutku nego za vaseg bebaca,al na muci se poznaju junaci.
Hvala na linkovima!
Kratki dani mi se svidjaju zbog rucnih radova! :mrgreen:
Citam vas i ne znam kada stignete strikati i heklati. :shock:
Ja sam uspjela samo ona 2 mjeseca dok sam u bolnici lezala. A od kad sam mama, jedva da se stignem u sal zamotati a ne sal strikati :) . Bas vam zavidim da ste tako organizirane. :*
Šal za Laru napreduje ima ga već 2 pedlja dužine :lol: a šta ćete kad Lara zaspe a spava sada jednom po 2 sata a u međuvremenu ja uletavam sa cikom jednom kad se probudi pa dalje spava. Nadovezala sam se jer Mrs Happy pita kad stignemo plesti. Mislim da večina mama tako (ispravite me), osim onih koje imaju malko veću djecu pa ona razumiju što mama radi jer moja Lara kad ja pred njom uzmem pletivo obavezno "navlači-razvlači" vunu i klupko vune pa ja moram isti čas pospremiti tako da kad je budna ništa od pletenja. A kad spava, jedan dan čistim drugi dan pletem, a ručak se kuva na peći 8) Eto tako, kako je kod mene.
No, vještičice samo za info sada pletem i džersej ne samo pravo, pravo, već i krivo krivo, a Lari pletem šal iz knjige sa strane 267 onaj skroz desno ima 6 očica pravo (bod podvezice) pa 9 puta očica pravo-namet sa isprepletenom pravom očicom pa opet tako da ispadne ko pletenice pa obrub opet 6 očica pravo. Super mi ide i jako se veselim :D
Ako me nisu druge pletilje shvatile govorim o simboličkom prikazu iz knjige "pletenje" Mladinksa knjiga.
:love:
Nisam mama, ali pletenje ide brže nego izgleda - kad se plete malo deblji šal, u 10tak minuta se da naplesti preko nekoliko redova. :)
Tko je organiziran :lol: ,ja bas i nisam :/
Isto kad klinci spavaju par redova ili navecer ,ako jos vidim dok odu na spavanje ,par redova,naravno ne svakodnevno.Stvarcice za bebe su manje pa su i brze gotove,a veci komadi se cekaju.
Onda ima jos nade za mene i moje strikanje. :)
Možete mi preporučiti neki časopis ili knjigu o pletenju/heklanju odjevnih predmeta?
ja se dosta koristi maminim knjigama(znaci nema ih u prodaji,osim na lokalnim sajmovima,tamo se stvarnoda naci svasta ).Sta se tice ZG profil i algoritam imaju ponudu stranih knjiga,a trenutno nisam sigurna da li postoji ista na hrvatskom.Tako je i s casopisima,sve strano,eng. ili njem. i u prosjeku kostaju 40 kuna(a prilicno su tanki).
Internet je stvarno najbolja opcija i za kupovanje knjiga i za skidanje mustri,bar se meni tako pokazalo.
http://www.njuskalo.hr/literatura-ma...u-oglas-693291
pogledaj ovo Juls ako ti pase
Juls draga,
Potraži u antikvarijatima knjigu "PLetenje" od Marije Natter, izdavač je Mladinska knjiga, LJubljana 1987. Meni je izvrsna. Ako ti kažem da sam samouka, a nisam za sad štrikala jedino čarape (iz knjige sam naučila veste, kapice, kape za dojenčad i papučice za bebe), onda znaš da je izvrsna. Sve imaš prikazano fotografijama i shematski, od nizanja očica do izrade krojeva, imaš sve moguće uzorke objašnjene, poslikane i shematski prikazane - nema šta nema. A od časopisa sam kupila 2006. "Susanna Solobimbi". Imaju prekrasne stvarčice za bebe i malu djecu, ali su upute na talijanskom. Trenutno nisam našla ništa slično na kiosku. Imam osjećaj da ljudi to uopće više ne kupuju, jer jedva da nađem i za odrasle za heklanje "Dianu" i slično, valjda je toliko slaba potražnja da im se ne isplati. U Solobimbi sam našla jednu prekrasnu haljinicu za lutkicu, ali zahvaljujući ovoj knjizi nije mi uopće problem izraditi kroj. Nadam se da ćeš ju uspjeti nabaviti.
Imam i jedan stari jugo. časopis "Pletenje" u kojem je bila jedna haljinica za bebu sa shemom i opisom i jedan kombinezonić sa kapuljačicom.
Ja trebam roditi za 3 mjeseca i poludila sam za štrikanjem. Krojeve sam si izvadila tako da sam precrtala veličinu već gotove odjeće, pa sam napravila kaputić. Sad sam se već ispraksirala u papučicama (u knjizi je sve opisano od a do ž) i danas sam napravila prvu kapicu za dojenče, pa sam presretna. Ako tko hoće, poslikat ću tu stranicu iz knjige, pa vi štrikajte. Samo napišite koji odjevni artikl vam treba.
Ako nađete koji časopis o štrikanju ili heklanju za bebe, javite da si i ja nabavim. Hvala!
Hvala curke na savjetima. Bacam se na traženje knjiga o pletenju i kačkanju.
Šta nas je sve u trudnoci ulovila manija za ručnim radovim? :lol:
Darcy ja imam od istih autora i izdavaca knjigu Kačkanje(1987).Potvrdjujem da su super osmisljene i od pomoći,takodjer mogu skenirati slikice ako netko zeli.Stvarno im je super taj shematski prikaz,sve se moze skuziti.
Curke i ja bih semu za bebi haljinicu i papucice :*
Heklano ili pleteno?
Pleteno :)
naišla sam na dobru stranicu za pletenje, pa ako još možda ne znate za nju evo link
http://www.garnstudio.com/index_lang.php
http://www.garnstudio.com/drops/mag/b18/13/13-2.jpg
sta kazes na ovo ?to je sa ovog novog llinka sta nam je suncokret preporucila.
Hvala sucokret :*
na www.ravelry.com možete pretraživati ogromnu bazu mustri dostupnih na internetu (i za pletenje i za heklanje)
samo treba malo strpljenja za registraciju tamo :)
knitty.com ima isto jako lijepo raspoređene svoje mustre po kategorijama
http://www.knitty.com/archive.php (samo za pletenje)
Čokolada 83, jel si dobila od Eki shemu ili da ti ja šaljem?
INače, bila sam jučer u Tisak media (u ZG - tamo na TRgu burze) i imaju neki časopis za pletenje za bebe, ali košta 47 kn, pa ga nisam kupila. Malo sam prelistala i vidjela da se uglavnom svodi na štrikanje u prugama u 2 boje, a na to je našiven neki već gotov amblem. Tako da mislim da ima i kreativnijih stvari od toga. A onda sam još bacila pogled na vunice u Maji (Trg hrv. velikana), a kakve tamo tek vunice imaju!!!! Jest da su skupe, ali su prekrasne, iako, kolko znam, za bebu se kupuju tanje vunice. No, ja sam svojoj kupila i trojku i šesticu! Ima inače puno vunica i konaca u Unitasu (Tkalčićeva, 1. kat).
Pogledat cu na linkovima sto su cure stavile gore.Tata sinoc stavio vunene covere na pranje sa pelenama i sad su svi premaleni :cry: .Moram sutra po vunu za nove,tako da ce haljinica jos malo cekati :( .
E ja bi vas molila provjerenu mustru za vuneni cover,da ne traziom. :mrgreen: Ako postoji ja bi radije heklanu,al moze i za pletenje.Hvala puno.
Iimaš linkove na pelenama - ljepljiva tema u vrhu - krojevi platnenih pelena i zaštitnih gaćica. Mislim da ima i heklani kaver
Moja je mama davno prije redovno kupovala časopis Pletenje.
U ratu su se posuđivali i skoro se svi zagubi imamo samo 2 :x
vještičica ima li sad kupiti Pletenje?
nema, sad ima neki časopis Praktika, ali ja nisam zadovoljna kvalitetom i ne kupujem
radije malo hodam netom, pa nađem šta mi treba ;-)
Ima i zogdnih stvari na ww.lionbrand.com, samo je potrebna registracija.
Sorry cure, napisala sam da je Maja trgovina na krivoj adresi. Nalazi se na Trgu žrtava fašizma, imaju prekrasnih vuna.
Ove adrese sa shemama kaj ste stavile su prekrasne stvari! Baš vam hvala na idejama! :*
Ima li netko ideju za mustru od vune s onim debljim i tanjim "grudicama". Ajd, nisu baš grudice, više nejednako predena vuna. Ili se takva plete samo pravo-krivo?
to je tzv "handspun" iliti ručno predena vuna (OK, nije svaka ručno predena, ali izgleda tako ;) )
nema potrebe plesti je sa mustrom, ona je sama dovoljno efektna, dakle samo pravo-krivo, posebno ako je još i u više boja
molim pomoć
pokušala bi napraviti ove papučice
http://sockpixie.blogspot.com/2008/0...mma-magic.html
ali nemam pojma kaj u uputama znači K1f&B i SSK, a više ne mogu naći popis kratica :?
Citiraj:
suncokret prvotno napisa
to ti je dodavanjeCitiraj:
k1 f&b aka kfb
knit 1 stitch in the front, then in the back. This is also called a Bar Increase
a to ti je oduzimanjeCitiraj:
ssk
slip, slip, knit slipped stitches tog. A decrease
hvala :*
a kad sam već uhvatila znalca :mrgreen: imam ja još jedno pitanje
po čemu se razlikuje SSK od K2TOG ?
(nadam se samo da sad nisam pitala neku totalnu glupost :) )
našla,
a za slučaj da ima još početnika stavljam link
http://www.knittinghelp.com/videos/knitting-glossary
to i mene zanima :oops:Citiraj:
suncokret prvotno napisa
Ja radim nešto slično kad mi treba da oduzete očice "gledaju" u suprotnu stranu kao kod npr ranglan rukava. Ako se sve skidaju kao "dvije pravo i ujedno" iliti K2TOG sve "gledaju" u jednu, desnu stranu. pa, teoretski, nemam šansu da napravim pristojan ranglan rukav.
Zato ja jednu stranu oduzimam kao K2TOG a drugu prenesem jednu očicu na iglu kao da pletem pravo, ispletem drugu, prebacim prenesenu preko one ispletene. Tako oduzete očice "gleda" na drugu stranu :)
A za sve ostale načine oduzimanja pogledati opis i video tutorijal ovdje na istoj stranici linkanoj dva posta iznad (ljenjivice jedne :P )
I ja sam neki dan kupila takvu vunicu,poludila sam kad sam ju vidla.Moram priznat da sam se malo namucila u pocetku heklajuci s njom,al sad sam skuzila shemu.
Htjela sam vam staviti slikicu kupljene vunice u unitasovom tvor.ducanu,al ne znam mogu li to ako nemam on-line album.Iznenadila me njihova ponuda,nije loša,a i sve sto sam uzela u ruku nije bilo iznad 7kn.Jel to skupo?Uglavnom brzo sam ispraznila novcanik(sram me bilo,a recesija je) :mrgreen:
Joj Eki, sline mi cure kad čitam tvoj post. Ma kaj bi bilo za tvoje zlato preskupo? Ima u Maji vunica po 60 kn, pa ti usporedi cijenu!
Ja sam isto kupila vunicu Lucija koja je na nekim mjestima vrlo tanka, a na drugima debela, boje se prelijevaju. Mislim da je sama po sebi efektna. Kad stigne lova, nadam se kupiti ih još, to će mi biti super za vesticu! Čini mi se da su za mustre više prikladne ove vunice koje su iste debljine, tanje i jednobojne.
Da,da lucija,nasa je rozo-zeleno-zuto-kremasta.Koliko si je platila?(zanima me da li je taj tv.ducan isplatljiviji od ostalih)Ma moram staviti slikicu!