ok :D
istina, bolje to neg da se smijesi lusterima :lol:
Printable View
ok :D
istina, bolje to neg da se smijesi lusterima :lol:
ajme leo moja :lol:
pusti dijete da gleda te ribe :mrgreen:
ok, ok, previse razmisljam. eto, to se dogodi kad imam jednu prospavanu noc :lool:
Bome stvarno previše razmisljas. :lol:
Dijete voli vodu i ribice.
moram malo :mrgreen:
baš si simpa
Iskreno, i meni je draže gledati u akvarij nego u TV.
a što fali lusterima, jaoooo, pa moja M. je OPČINJENA sa lusterima, svjetlima, žaruljama :unsure: u trans pada kad vidi upaljeno svjetlo :drama:
inače, neki dan nas pita fizioterapeutkinja voli li ona daljinski (da bi ju odobrovoljila), a ja se počnem smijati i kažem - ona daljinski nikad do sad nije vidjela :lol:
od kad je rođena Tv je bio upaljen cca 10-ak puta i to najviše zbog EP u nogometu :mrgreen:
kod mojih doma Tv radi non stop i hoće ga gledati ali joj ne dam, odmah ju vodim u drugu sobu, jer mi je jako spooky kako se zagleda u ekran i ne trepće :-o
Mora dijete malo i meditirat i promarat. Neka gusta u ribicama :-)
A kad djeca pocnu gledati crtice?
Neki kažu da može s dvije, neki tri godine. Ovisi i o crtiću, ne baš Ben 10 i Gormite.
ima onaj, baby einstein, on moze i ranije. iako bi ja djecu drzala sto dalje od tva, sto duze.
bio je hopla koji je za ful male, koji je interaktivan.
marija i moja je opcinjena lusterima i lampama, zato sam i napisala :D
A moji su opčinjeni TVom, pa za mir u kući ponekad upalim BabyTV, tamo je sve jednostavno, nema bljeskova i izmjene brzih kadrova. Pa pjevamo zajedno pjesmice iz crtića. Kad bi bar mogla ugasit ekran i ostavit samo muziku bilo bi idealno...
nadji na youtubeu.
ili njihovoj stranici (ne znam postoji li jos, postojala je prije 6g :D)
Odrasla sam u kući gdje se TV palio kad bi brat i ja išli spavati - u vrijeme dnevnika. Kad prevrtim film ne sjećam se da je ikada tijekom dana bio upaljen, a roditelji su se unatoč poslovima (tata čak dva) igrali s nama ili smo se brat i ja igrali sami i nisam osjećala potrebu za TV-om, niti da je to nešto što mi se brani, što mi nedostaje. Također mi smeta u gostima kad komunikaciju ometa njegovo zujanje i brujanje mada smo nedavno zaključili da veći dio naših prijatelja također nema TV (jesmo li mi luđaci?).
Godinama nismo dragi i ja imali TV, sada nam je poklonjen (koliko je ljudi imalo potrebu da nam ga pokloni je zaista i smiješno i tužno istovremeno) i premda neću djetetu braniti isto tako neće biti tijekom dana upaljen jer mislim da se na puno kvalitetniji način može provoditi vrijeme i mi ga tako i provodimo. Sa druge strane mislim da bi takva odluka bila puno teža roditeljima kojima je prije djeteta TV bio upaljen po cijeli dan. Vjerojatno, ponekad je jednostavniji, lakši način da se nešto uradi pored djeteta, ali ne bih se tome priklanjala, jer lakše je i kupiti hamburger nego kupiti, pripremiti i kuhati obrok, kupiti jednokratne pelene nego prati i pegati tetre....itd - moj izbor je u tom slučaju dobrobit djeteta u granicama zdravog razuma.
Stvar je osobnog izbora, načina života, ono što je nekom prihvatljivo drugome nije i obrnuto. Ne mislim da će mozak djeteta koje gleda TV biti oštećen, možda samo neće biti dovoljno uloženo u njegov potencijal, razvoj nekih drugih sposobnosti, ne znam.....Moji rođaci imaju dijete i u trosobnom stanu tri televizora vječno upaljena što je meni žalosno. Njima je žalosno što moje dijete spava na kauču pored psa, što žive pod istim krovom.
leonisa - probat ću skinut te pjesmice, baš su slatke. A uspavanke su tooootalno dobre (Twinkle twinkle little star, The man on the moon, Off to sleep - ma jedna bolja od duge)
Što se tiče gledanja TV-a, moji su mi dopuštali da gledam TV koliko god sam željela, naučila sam talijanski uz TV i još uvijek se sa sjetom prisjećam crtića koje sam voljela gledati. Možda mi je mozak i oštećen, tko zna.
ima jedna klipic od 13 min sa tim uspavankama (ok samo mjuza) na jutjubu, moja se ful smiri uz njih.
Ja sam isto odrasla uz TV i velika sam obožavateljica serija, a bome i pred računalnim ekranom provodim sate i sate. Muž mi je još gori.
Zato mi je ova informacija o štetnosti TVa uvijek mrska i uhvatim se kako je potiskujem.
A, vidim, i Unicef je krenuo s kampanjom u tom smjeru, imaju plakate Televizor nije prijatelj vašeg djeteta.
Naš pas jedini voli i gleda TV. :lol: Cvili, okreće glavu, laje, njuši - ovisi o situaciji i naravno, moraju biti živine prikazivane...
Jedno vrijeme sam znala kad je serija o inspektoru Rexu i tada bih joj palila TV (ok, sad svi mislite da smo ludi) 8-). Palim ga samo kad izlazimo iz kuće da joj ne bude pretiho.
Baby tv i slične stvari na jubitu se gledaju samo dok se režu nokti.
TV rijetko upaljen i ako je, onda je to uglavnom navečer i ne zanima ju, osim kad su djeca na reklamama (Čudna šuma, reklama za stambenu štednju kockica, kockica i sl) i - LOTO. Ako je slučajno loto na tv-u, a to može biti samo slučajno, ona se stavi u pozu merkata i zapilji ..i onda hipnotizirano pilji u te loptice, malo spooky za vidjeti...
Ali opčinjena je računalom i jedva čeka da ga otvorim da može stiskati tipke...naravno, ne dam joj da ga dira, ali ona bi se prodala samo za par sekundi... Valjda kuži da je to nešto meni bitno pa je zanima najviše na svijetu... i to moj Mac, PC od MM-a joj nije napet :)
Smjehuljici je baka od rođenja pjevala jednu pjesmicu, pa smo ju pred par mjeseci potražili na jubitu i od tad ju svaki dan bar jednom, a ponekad i više puta gledamo. Stavim ju da sjedi na kauču, komp pred njom na stoliću i zabava kreće. Ona sjedi i lupa po koljenima, ako sam uz nju, diže se uz mene i pleše. Ako odem, spušta se s kauča i navaljuje na komp. Redovito mi smanji slova na Rodi, pouključuje kojekakve indexe... već je advanced user. :)
Kad smo kod toga, može li se tipkovnica zaključati? :)
bas sam jucer cula da u Norveskoj razmatraju ideju da zakonski zabrane gledanje tv-a za djecu do 3 godine
leo, akvarij su zive ribe, trodimenzionalne, tv je izmjena slika, koliko ono u sekundi???, ne moze se to usporedivati. ali mi je sipmpa tvoje pitanje :lol:
Ja sam mišljenja da sve dok je u nekoj granici umjerenosti je ok, moja Alessia Angela je znala zaspati pred tv-om ko beba, puštala sam joj pjesme dječje s animiranim crtićima od Zecchino d´ora . I sada zaspije pred njima a ja je prenesem u krevet. Ne vidim u tome ništa loše, jer je inače aktivna,bistra i za sve se zanima.