Piletina s povrće u woku, couscous.
Printable View
Piletina s povrće u woku, couscous.
Pohana pileća prsa, pire krumpir i prokulice kuhane u slanoj vodi. Desert: palačinke.
pileća juhica, dinstana piletina i varivo od graška, mrkve i krumpira
evo:Citiraj:
laumi prvotno napisa
za 3 osobe
nadjev:
25 dag ricotte
1 kiselo vrhnje
30 dag blitve skuhane, ocijeđene i narezane na sitno
sol, papar
ribani parmezan
vatrostalnu namazati maslinovim i zaliti umakom od usitnjenih pelata /+ bosiljak, sol, papar/
na to slagati canellone punjene nadjevom /oko 14-15 kom je dosta za troje/. sve preliti bešamelom i po vrhu još nabaciti ribanog parmezana.
jednostavno punjenje canellona:
nadjevom napuniti vrećicu i odrezati jedan kraj ;)
peći 40 min. na 200, prvo 20 min pod folijom, pa onda još 20 bez.
snicle u saftu, riza i kupus salata
Hvala, anek!
Kako se to radi?Citiraj:
apricot prvotno napisa
Može recept? :trep:
Ja ću danas eksperimentirati sa porilukom.
Jučer sam zamjesila njoke, malo ću popržiti p.luk da omekša staviti ću vrhnje, sira, začina i možda na kraju jedno jaje
Uz to ću napraviti neku krem juhu
pizza
Ja nemam neku ideju za danas.
Juče smo jeli pasulj sa kobasom na kašiku + kisela mešana salata (kupus, crvena paprika, krastavac, šargarepa)
Verovatno ću skuvati gotove raviole sa mesom/šunkom i za preliv neki bešamel, jer mi jedino to ostalo u fridžu.
Možda i neka krem supica pre toga, da sredimo sve ostatke, a onda za vikend u veliki kućni shoping :D
ljuta azijska juha s dim sunima, marinirane pilece batke, stakleni rezanci s povrcem spinat iz woka
8) samo još da objasniš šta sve to znači i sa koje je planete? :mrgreen:Citiraj:
Maxime prvotno napisa
bućkuriš koji sadrži mahune i pileća krilca.Sve domaće :heart:
i smeđu rižu s time.
jucer - pohana svinjetina i sopska salata, danas - piletina na saft i pire od batata, kisele paprike
sarma
ja vec danima jedem kupus-kalju i sarmu u vinovoj lozi, mljaci!
danas škarpina na bejski :mljac:
krmenadla u rerni, pire krumpir i salata od mahuna
Kelj čušpajz i domaće suhe kobase :mrgreen:
videla sam ovo nekoliko puta, a sve uz smajlić mljac, pa me zanima kako se pravi. Obožavam škarpinu, ali nisam sigurna da sam je ovako pravilaCitiraj:
Kosjenka prvotno napisa
Danas sam bila sama kući, pa sam konačno dokrajčila pasulj koji sam kuvala pre tri dana :P
Punjene lignje i cvjetača
Dinstana škarpina u tavi i krompir salata sa crnim i belim lukom i puuuno peršuna
juha od cvjetače, piletina na naglo, velika zdjela salate
Danas sarma od jucer :mrgreen:
Sutra: francuska juha od luka, souffle od mjesanog ribanog povrca i krumpira, pohane purece snicle.
Peceni picek, spinat, peceni krumpirici s persinom i maslacem, salata od crvenog radica i za desert Brzi i fini od jabuka. :mljac:
Maxime, molim te, napisi recept za souffle od povrca. :)
Mi danas rižoto sa povrćem i somovina. I naravno pileća supa.
Sutra grašak i faširanci.
Salata - kiseli krastavci.
prokulice i krompir u pecnici s pancetom (recept Ane s tv-a - jednostavno a fino), pileca juha s pasticom i desert - onaj jednostavan kolac od keksa i jabuka.
Pileća juha, pečena piletina u vrećici s povrćem (krumpirom, lukom, mrkvom, tikvicom i paprikom te malo bijelog vina), zelena salata i za desert brzinska švarcvaldica s foruma obogaćena čokoladom otopljenom u slatkom vrhnju.
zapecene palacinke sa sampinjonima
strudla od jabuka
ovo zvuči jakoooo fino i jednostavnoCitiraj:
MalaSirena prvotno napisa
a kolko se dugo treba peći?
faširanci sa prosiljenim zeljem i pire
Pečem oko sat i 15 minuta, ako nismo jako gladni onda maknem vrećicu i ostavim da se malo zapeče povrće (meso bude rumeno i hrskave kožice). A što se tiče jednostavnosti - zakon! Em ne moram paziti niti podlijevati i sl., em što se pećnica ne zaprlja :mrgreen:Citiraj:
Bambi prvotno napisa
grah
Špagete s tunom...MM je kuhao :)
Pohovano pileće belo meso i varivo od kelja.
Desert će biti za večeru. Hladan sutlijaš sa cimetom :mljac:
fllower,ove prokulice i krumpirček iz pečnice zvuče jako fino :) ,može receptCitiraj:
flower prvotno napisa
I mene zanima :yes:Citiraj:
Lambi prvotno napisa
evo s njene stranice
Priprema:
U slanoj kipućoj vodi blanširajte kelj deset minuta, dok malo ne omekša. Dobro ocijedite i malo posušite.
Zagrijte pećnicu na 210°C.
Začinite kelj sa soli, paprom, maslinovim uljem i pomiješajte s pancetom. Stavite u posudu u jednom sloju i pecite 40-45 minuta dok ne dobije lijepu boju. Prije serviranja, pokapajte s još maslinovog ulja i malo aceta balsamica.
mi dodamo uvijek krompir, a ovaj put i batab - bilo je njami.
danas - jecam i fazol (majina inspiracija), samo ne na varivo vec na manestru.
šalša :D