Kad me je najviše smetalo da sam posvojena? Kad sam čula hrpu pitanja od drugih ljudi kao da sam sa drugog planeta. Kao npr. kako zoveš roditelje koji su te posvojili (a šta misle kako ih zovem, pa oni su uvijek bili za mene tata i mama u pravom smislu te riječi?, Da li te biološka majka ostavila u kutiju u sirotištu) (kao da je važno da li me osoba koja me ostavila donijela u ferrariju ili u staroj krpi- tom pitanju su vjerojatno doprinijeli filmovi o sirotištu).
Također me jedno duže vrijeme u odrastanju smetalo to da su ljudi mislili da su mi roditelji djed i baka obzirom na veliku razliku u godinama (sjećam se da je bilo i meni i tati neugodno kad je to neka prodavačica znala izjaviti).
Inače, mislim da se po drugim stvarima nisam razlikovala od druge djece, osim možda što smo u djetinjstvu vulnerabilniji te često me opsjedao iracionalni i sasvim neopravdani strah da će me roditelji (posvojitelji) ostaviti, kad kasne u vrtić, bolnicu, školu po mene...
No također kad prođe taj period odrastanja i krize identiteta, i uspostavi se kvalitetni odnos roditelj-dijete, mislim da nema zahvalnijeg djeteta od posvojenika (zacijelo više cijenimo tu ljubav koju su nam nesebično podarili u početku potpuni nam stranci a poslije nama najvažnije osobe u našem životu)!