Vrlo jeftina a efikasna pomoc
Moli me zena (jer sama nije forumasica ) vec duze vrijeme da podijelim negdje njeno iskustvo koje vjerojatno mnogima moze pomoci, ali ni sad to ne bih uradio da Zara1 nije postavila link na fotke dr Krnica, jer drugacije ne bih umio vjerno opisati simptome, a bez toga ni to iskustvo ne vrijedi bas puno nekome tko muci svoju specificnu muku. Noge moje supruge dosta slice onima pacijentice na slici, doduse u njezinoj post-terapijskoj, da kazemo izlijecenoj fazi, ali obzirom da njoj nije ni 34 godine i da jos nije rodila, to je zapravo cista katastrofa, i to uz jos goru razliku izmedju lijeve noge, koja je pretrpjela tesku upalu prije 4 godine, i „zdrave“ desne.
Kad se jedne subote krajem 6. mjeseca 2010. poslije 15-ak dana vanrednog ispitivanja i raznih priprema za ispite i onih maratonskih sjednica na 40 stupnjeva (profesorica je, i k tome vozi svaki dan oko 100 km zbog posla) probudila (!) sa nogom tako izoblicenom i zategnutom kao da je nije cijelu noc drzala na jastucima, odmah smo se spakovali na obalu da makar plivanjem ohladi te prenapregnute vene i obnovi cirkulaciju, kako bi sprijecila novu upalu.
Tad nije odoljela zamoliti za savjet jedinu zenu koja je na plazi imala noge u vidno tezem stanju od njenih. Ta je zena imala jako ostecene iste vene kao pacijentica na slici (prije lijecenja), takodjer na obje noge, samo vecom duzinom i navise i nanize, i bez gotovo jednog zdravog mjesta, tj. sa vrlo gustim „cvorovima“, ali intenziteta ostecenja slicnog kao na listu lijeve noge osobe na slici (takodjer prije terapije). Tesko je zamisliti da takve noge moze imat inace vrlo mladolika zena, od samo 40 godina (doduse – cetvero djece, od 17-te radi gotovo uvijek po dva posla – konobarica, kasirka, fotokopir, peglanje.....sve sam uzas, zato je i imala tri tromboze od kojih je gotovo polovica tih vena bila ne vise plave nego smedje boje, rekao joj je dr da su ti dijelovi potpuno truli, tj. bez ikakve funkcije). Dala je mojij zeni da namaze preparat za koji je rekla da joj je omogucio makar normalno spavanje i hodanje, kad je dosla u takav stadij da je to bilo nemoguce. Osjecaj hladjenja je bio momentalan, a za nekih 20-ak min su cak i otekline malo popustile.
Recept – sitno sjeckanih 50 divljih kestena se prelije sa 1 l rakije (najbolje loza) i ostavi se na suncu oko 2 mjeseca. Poslije se ocijedi, pa se tim koncentratom bez pritiska mazu bolesne vene.
Tad je vec poceo raspust pa je muka ipak malo ublazila, pregurao se i novi pocetak skole, a u jesen nas nije mrzilo da napravimo cak 5 l koncentrata.Prosle godine su vrucine takodjer bile stravicne, ali sve od upale moja zena nije imala lakse ljeto! Da se razumijemo – nije ovo reklama u kojoj bakica dobiva noge balerine, uvijek ce moja zena imati svoje upropastene vene kao da joj je barem 30 godina vise, ali je bas zato vazno kako ce ublazavati tegobe, pa proslijedite ovo svima koji imaju takve probleme a nemaju novaca ili se plase (kao moja zena) da odu na operaciju ili slican tretman. Vrlo je jeftino, a ako je pomoglo mojoj zeni i toj zeni sa plaze – valjda ce svima!