vjerujem da lea ima neke čizmice, nebitno koje boje.Quote:
Originally Posted by Mima
uzmeš vreću za smeće, izrežeš po kalupu i priljepiš na čizmice.
i eto crnih čizmica.
Printable View
vjerujem da lea ima neke čizmice, nebitno koje boje.Quote:
Originally Posted by Mima
uzmeš vreću za smeće, izrežeš po kalupu i priljepiš na čizmice.
i eto crnih čizmica.
jan želi biti gljiva :) M je danas kupio tanku spužvu pa ću nekako valjda uspijeti iskrojiti stapku s prorezima za ruke, a dolje ce biti ko haljinica. na glavu sam mu mislila staviti najlon čarapu i na nju zalijepiti spužvu koja bi se oblikovala kao stožac. e sad na taj klobuk bi trebala zalijepiti crvenu tkaninu i gore bijele točkice i to je to! kak bu to ispalo pojma nemam :/ budem slikala kad bude gotovo. u cetvrtak se moraju maskirati za jaslice tako da do tada mora biti sve tip top.
Tek sad sam vidjela ideju, nekako mi se izgubio ovaj topic.Quote:
Originally Posted by josie
Uglavnom, moja mama je sašila čizmice od crnog filca, a MM je napravio uši! Mislim da je kostim čisto zgodan. Jedino što Lea sad hoće biti klaun :roll:
Samo da se javimo... naša ideja je u avataru.
Ah da... tema je bila Dolina Neretve. Ja sam bila baka, a R grožđe u gajbi.
štrumpf, odličan kostim! Bravo za ideju!
štrumpf :klap:
Odlično!Quote:
Originally Posted by štrumpf
Imam iskustva s krojenjem tih stapki... Traku (gumica je bolja) treba staviti i dolje, ali na labavo, tako da se "haljinica" fino sužava oko nogu, a dijete može hodati. Gumica je i gore (pod vratom) samo se ostave otvori za ruke.Quote:
Originally Posted by šnapi
Klobuk:
Skrojiti tanku spužvu u krug promjera cca pol metra (ili malo manje, za manje dijete). Skrojiti odabranu tkaninu u krug duplo većeg promjera, pa porubiti na usko, tako da se može uvući traka (keper, čvrsta) i to se onda zategne na spužvu, tako da u sredini ostane otvor za glavu taman promjera da djetetu lijepo sjedne na glavu. Sa strane se mogu prišiti trake za vezivanje, ako je potrebno. To je korisno za manju djecu.
Dobru zabavu!
Hvala... :*
Andrija je na kraju pozelio biti kosur.
A onda su Lovro i Vid to vidjeli od njega i naravno - iskopirali.
S neta sam isprintala papirnate maske koje se odlicno oblikuju, onda sam sasila crne majice s kapuljacom i crne hlacice. Na to sam Domestosom naslikala kosti. Vidovo je ispalo odlicno jer sam sila od neke stare haljine koja je skoz pamucna, crtez kostiju je lagano crven, jer je u podlozi crne boje za tkaninu uglavnom uvijek crvena, izgleda ko da je bio na rengenu. Lovrino je ispalo malo losije jer sam njegovu majicu sila od neke tkanine koja nije skroz pamuk, ima valjda elastina u sebi, pa se varikina malo razlila, a na hlacice sam mu morala nalijepiti bijeli flizelin u obliku kosti, jer sam imala neke stare crne hlacice od flisa taman za njega. Andrija ne zeli hlace s kostima nego samo majicu, pa sam jos u potrazi za cistom pamucnom tkaninom koju cu za to iskoristiti.
Uglavnom, tri Kosturka su skroz zadovoljna. :)
marta, super ideja da kosti nacrtaš Domestosom!
I. je na koncu kauboj, ima pravi kožni prsluk, opasač i one nogavice. Pronašla sam kod brata jednu staru kožnu jaknu koja je bila baš za rashod. Jedino što Ivo nije nikako htio staviti šešir. :x Imam neke slike iz Samobora, ali je bio u jakni pa nije to to. Slikati ću ga u subotu, idemo na kostimirani dječji rođendan pa stavim fotku.
Ja sam oduvijek htjela biti cvijet, a da malac bude gljiva. Možda bi se cvijet mogao napravit od kartona, al gljiva mi je malo :?
Spužva mi nije pri ruci :/
Netko je ranije pitao za bezopasan mač - mi smo prije par mjeseci kupili krasan komplet u Muelleru u CC1; spužvasti mač i štit. Nema šanse da nekoga ozlijedi ali dosta pecka po guzici (isprobao na nama).
Trebam pomoć za pankera - kako je Janko već velik onda dolaze u obzir samo neke ružne maske, ove godine smo jedva izbjegli maskiranje u lopova s pištoljem (imamo Finu i banku blizu škole, ne šalim se s tim...) pa će biti panker.
Pitanje jest - kako dobro obojiti kosu, imate li preporuku za neki određeni sprej (obično kosa ispadne samo blago zelenkasta) i kako napraviti one šiljke na glavi. Što koristiti - gel, pastu, kremu, vosak, pivo, šećernu vodu?
Gdje ima za kupiti umjetni piercing? Imali smo neke iz časopisa i bacili, sad nam treba za obrve i nos.
Da veća od 3...Quote:
Originally Posted by tanja_b
Paula (12) želi biti ptica, ili zmaj, ili neka od divljih mačaka... :predaja:
kostim gepardice koji joj je šila moja mama je prerasla, ja sam prije već dosta godina sašila žutu mačku koju sam uspješno reciklirala za nju i Daniela
D. je htio biti kostur, sad sam vidjela kako je Marta uspješno riješila svoje kosturke, ali sam ga nagovorila da bude Zoro..to mi je jednostavnije za izvesti-drveni mač i štit imamo otprije, sašit ću crni plašt sa slovom Z, moram još negdje naći šešir, malo šminke, i spremni smo za Srakotrk, a iskoristivo je i za maškare u školi...
Ani ću probati sašiti crvenu pelerinu s kapuljačom, nadodati točke, i imamo bubamaru.
Jedino smo MMi ja u dilemi jer se ponavljamo - on je stalno gusar, a ja sam bila i gusarica i vještica i Ciganka-gatalica i nemamo ideja što bi još bilo jednostavno za improvizaciju
Iskoristi bijelu kutu ;)Quote:
Originally Posted by Marija
Mi smo bili [http://public.fotki.com/EvaP/macja-obitelj/]mačja-obitelj[/url].
Brzo, lagano, jednostavno.
S tim da mališa ne želi NIŠTA na glavu, ništa obući, nikakve uši, ovo je našminkano s leđa dok se on igrao, a nisam ni MMa šminkala u puno boljim uvjetima :P
Da bar zele... Vid i Lovro kopiraju Andriju, naravno. Zato su i oni kosturi :roll:Quote:
Originally Posted by tanja_b
Mislim, Videk stavi masku i onda nas plasi, ali kad ju skine i pogleda, onda se on uplasi :roll: A hlacice i majicu s kostima ne skida.
Da se malo pohvalimo...
Poslali smo sliku s maškara u jedan časopis (ne znam smije li se napisat u koji)... i dobili smo nagradu.
Bravo :D
AA je po vlastitoj želji bio, citiram: snježnobijeli mačor bez ijedne mrljice.
Kostim se po želji lako transformira u kostim polarnog mede ili dalmatinera :mrgreen:
mačor
zvijer u skoku
Genijalan je!!!!!!!!!
Frida, mp :D super ideje
štrupf, od čega su bobe malog grozdića :heart:
Loptice... u Lidla je bio kupit nekakva dječja ogradica puna loptica. Slično kao u igraonicama u šoping centrima. Svaka je umotana u gazu i našivena na spužvu izrezanu u oblik grozda.
:naklon:Quote:
Originally Posted by štrumpf
Da ne otvaram novu temu...
Trebam osmisliti kostim snjegovića za nastup ritmike. Kostim ću vjerojatno napraviti od bijele vreće za smeće + gumbi od kartona, ispod bijela majca+štramplice. Jedino nisam sigurna kako napraviti da imaju trbuh? Probati ću je omotati onim duguljastim balonom tek toliko da izgleda kao trbuh a da se može plesati..Problem je šešir? Kako napraviti šešir-lonac? Pa ako netko ima ideju please pomagajte...
malo dizem temu dajte ideje :) šmizla nosi garderobu za 2 godine
Moja djeca su u vrtiću imala prekrasnu tetu, koja je poticala da samostalno izrađuju kostime. Uložili bi nekih 20-ak kn, a na kraju bi ispalo super. Čak su na regionalnim priredbama nagrađivani.
Jedan od kostima koji mi je ostao u sijećanju je - DOMINO!!!
Sve što ti treba je crna kesa od smeća (tvrda), bijeli cetifiks, komad tanke spušve koji se može presaviti (za kapicu) i crni marker (za točke na kapici).
Sve se to može navući preko jakne i ne smeta za kretanje, a djetetu je toplo.
Bile su dobre i PALMICE:
isto tako tanka spužva obojana u zeleno (za listove nazubljeno izrezane), neka smeđa odjeća i malo šminke na licu.
GOSPODARI MORA:
ribarska mreža sa školjkicama, dosta folije......toliko o kostimima ''s dušom''.
Ove godine radim kostim astronauta. Kacigu smo kaširali na balonu, obojali u bijelo. Kostim šivam od bijelog materijala (plahta) s plavim detaljima. Dijete samo nacrtalo kako će izgledati, moja je samo izvedba :)
Na leđima će imati spremnik za zrak povezan s kacigom nekakvim crijevom.
Čudno mi je sad kad vidim silne kostime u trgovinama da je to zapravo jako loš izbor. Izgleda da nitko od djece u Hrvatskoj ne želi biti astronaut jer takvog kostima jednostavno nema za kupiti? Osim na eBay-u npr. Dućani nula bodova.
Moji su bili zekan
http://i195.photobucket.com/albums/z...a/DSCF4349.jpg
i princeza
http://i195.photobucket.com/albums/z...a/DSCF4351.jpg
F. je ove godine htio biti bogomoljka. Na žalost, ja sam cijepljena protiv šivanja i krojenja i kreativnosti uopće. Tako da će na kraju biti kupovni Spiderman. Čime je isto zadovoljan, ali baš mi je žao, tako je imao dobro ideju. Možda se za sljedeću godinu uspijem bolje organizirati.
prije tri godine radili smo od kartosnkih kutija masku "bager"-bila je to jedan duga noć i žao mi je što nemamo niti jednu fotku tog čuda. prije dvije godine nije ni spomenuo masku, pa sam ja nemajka nad nemajkama zaboravila na nju i dobila od tete jezikovu juhu. kad je prošle godine poželio kostim bena 10 iz dućana laknulo mi je. ustvari voljela bi ja šivati kostim, ali samo da on nema tako visoke kriterije.
Joj ja Leu lagano usmjeravam prema maski iz dućana :mrgreen:
Prije dvije godine smo složili super Hlapića-miša, ali to je bilo jednostavno.
Lani je htjela biti Winnie Pooh ali je pristala na klauna, a ove godine opet želi biti Pooh ili Hobit. Hobita bi bilo lako složiti, ali bojim se da djeca ne bi prepoznala što je a to joj je najvažnije.