Mi koristimo uvijek iste niveine soft&care vlažne maramice i jako smo zadovoljni. :D
Printable View
Mi koristimo uvijek iste niveine soft&care vlažne maramice i jako smo zadovoljni. :D
i mi smo njima zadovoljni! :D ključić bez čega sve možeš?
mi smo ih imi kući kad sam došla iz rodilišta i patronažna sestra mi je rekla da ih ne koristimo, barem do 6 mjeseci jer su navodno jako agresivne i da znaju uzrokovat probleme. rekla je da ima puno boljih :/Citiraj:
KATALENIĆ prvotno napisa
potpis na ovo. od kad su mi police u kupaonici gotovo prazne..ništa mi ne fali :mrgreen:Citiraj:
kljucic prvotno napisa
Ja još nisam rodila, ali je na spisku stvari za porodilište bilo i "paket vlažnih maramica za bebu". I tako ja kupim DM-ove one zelene.
I kad sam kod njih kupila i torbu za pelene i stvari, onu koja se stavlja na kolica, u njoj je bio isti takav paket + jedan manji u plavom pakovanju sa ekstraktom kamilice! (ne znam u čemu je razlika između ta dva paketa osim u veličini).
To znači da ja sad imam oko 200 kom. vlažnih maramica, sa kojima ne znam šta ću...
Patronažna kad mi je bila, rekla mi je da jednokratne pelene ne smetaju toliko koliko smetaju vlažne maramice :/
To ti je tako. I kod nas svi na sva usta viču Friendly baby rodilište, a ustvari su poduzeli da bude Friendly doctor and nurse rodilište. Sve si pogoduju. Pa donesi jednokratne, pa vlažne jer su ljene oprat beby guzu. Šta je sljedeće, da donesemo i kutiju AD. Ponekad me tako ljude.
Kad se samo sjetim kako mi je nakon dva dana donijela L. i dala mi je. Ja probam dojiti i ne ide. Ne znam kako, a ona meni "a šta da ti je ja podojim". Ja pitam kako molim pomoć, a ona meni "pa sisu u usta i akcija" i ode :evil: :evil:
Totalno sam OT, ali nisam si mogla pomoći. Samo me krene i nema pomoći...
Za bebu: jednokratne pelene, vlažne maramice, šampon za kupanje, šampon za kosu, mlijeko/krema za tijelo, krema za lice, prematalica, kadica za kupanje, komoda/ormar samo za njenu robicu, posebna soba, babyphone, jastuk za dojenje, rolice za spavanje na boku, kolica itd.Citiraj:
w latka prvotno napisa
Za mene&MM: radije me pitaj šta mi treba, kraći je popis
Ostalo: sredstva za čišćenje, omekšivač, vanish, ustvari 90% stvari koje se reklamiraju kao must have
Uglavnom me jako živciraju proizvodi posebni samo za "to i to".
Neću više ić OT, bolje da otvorimo novu temu "Asketski način života/bojkotirajmo potrošačku groznicu i ispiranje mozga reklamama"
:mrgreen:
Idem ja malo OT. Tebe bi mm rado ženio :lol:Citiraj:
kljucic prvotno napisa
:oops: :mrgreen:Citiraj:
vanesax prvotno napisa
potpisujem skoro sve (osim jastuka za dojenje i babyphona)Citiraj:
kljucic prvotno napisa
ako budeš otvarala topic evo i mene :mrgreen:
ja vidis koristim vlazne maramice ponekad. ali zato ne koristimo pelene :mrgreen: . nisam nikad primjetila da joj smetaju. hm. ona uvijek negoduje kad ju brisem nakon pisanja/kakanja, bez obzira radim li to tetrom, wc papirom, vlaznim maramicama ili ju perem.
od djecjih "must have" stvari imam odjecu :mrgreen: , nosiljke i vlazne maramice. i nis vise. aha, par platnenih za svaki slucaj.
I ja X, i evo i mene ako budeš otvarala taj topic.Citiraj:
puntica prvotno napisa
Ima već nešto slično, ali samo za bebe
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=19550
ajme, svašta... sad sam naučila da sutra mogu probati oprati lijepo napu s vlažnim maramicama, a za guzu onda više nećemo :P ma ja sam mislila odustati od njih jer bože moj ima vode i zdravije i jeftinije je, ali moram priznati da je bilo praktično kad se ono puno ukaki, no sad kako kaka brabonjke :lol: možemo i bez njih. samo imam neke zalihe, nakupovala baka...
Skinemo kakicu vlažnim jer bude sav uljepljen :mrgreen: pa onda lavabo&voda
Još na trudničkom tečaju rekli su nam da za očistiti guzu najbolje je voda.Odmah u bolnici su guzu joj brisali vlažnim maramicama i patronažna kad je došla prvi put odmah mi je rekla da ko je vidio prati guzu ˝kao nekad kad se ukaka vodom˝ kad je lakše sa vlažnima maramicama.Mi ipak guzu čistimo vodom :)
A pečnicu i napu sam probala očistit vlažnim maramicama i super zadovoljna 8) čiste su ko suza 8) 8)
Wow, Apricot, uopće se ne slažem s tebom. Razumjem da se želi poduprit dojenje pa se zato imena za formule ne koriste... ali za marke za šampone, vlažne, itd., totalno bi se trebalo koristit. Zašto ne? U tom pravilu što si kvotirala prije, piše samo da se ne koristu imena formule a ne za druge proizvode. Ovo bi trebao bit otvoren forum gdje žene mogu pričat o svemu, uključujući koje marke za neke proizvode im se sviđaju. Ako je žena odlučila koristiti vlažne maramice, onda zašto zabranit temu o tome? Ja znam da je najbolje voda za guzu, ali meni je praktičnije i brže koristit vlažne. Jeli mi bebi išta bilo guzi od tih vlažni? Nije. A zamislimo da je nešto bilo... zašto nebi smijela dijeliti tu informciju sa druge mame? 'Hej, ova marka je stvarno loša za moju bebinu guzu'.. ili 'Ove su odlićne! GUza je uvijek neiritirana i čista'. Neka mame same odluće šta će koristit. Ovo je ipak demokraciju i žene dolazi na forum za pomoć,.. za informaciju da oni sami mogu na kraju odlučiti šta je najbolje za njih i za bebu... a ne da im netko kaže da se MORA ovako radit (na primjer, bez vlažne).
riba26, odredjena marka odredjenih maramica je identicna marci nadomjestaka za majcino mlijeko. ne samo da je naziv identican, vec je i logo identican.
stoga, zabrana nije jer se nekome te maramice ne svidjaju vec jer taj proizvodjac spada u doseg pravilnika, ne proizvodom vlaznih maramica vec nadomjestkom za majcino mlijeko.
osobni stav pojedinih forumasica, bilo da su clanice ili osoblje foruma, o (ne)koristenju vlaznih maramica nema veze za citiranim pravilom ovog foruma kao ni editiranim postovima :)
Ljudi moji ja mislim da mi se napa nije nikad ovako sijala! (čak ni kad je bila nova!!!) :shock: :shock: :shock:
Sad idem oprati pećnicu...
(a moj mali vlažne jako rijetko koristi, mi smo odavno na vodi, i u platnenim pelenama bar 80% dana...)
Leonisa, znaći zbog toga što ta firma proizvodi formulu, mi ne smije spomeniti njihove nikakve druge proizvode? Oprosti, ali to je meni, kao i možda puno drugima, absolutno suludo. Jedna je stvar pričat i poduprit formulu, ali da se ne može pričat vo drugim proizvodima vezano sa tom firmom? Mislim, stvarno, uopće se ne slažem. Tko je napravio ta pravila?
Objasni mi kako razgovor o vlažnim maramicama što proizvodi ajme reči firma XYZ će navesti mamu da kupuje formule? Ako firma XYZ ima odlične kreme za guzu, vlažne, šampon protiv tjemenice, itd., sad če mama odjednom mislit 'aha! pa i njihova formula mora isto bit dobra!' Ma daj... to nema smisla. Odluka za korištenje formula je puno veča od samo spominjenje ima neke firme što to proizvodi.
radi se o reklami, svjesnoj/nesvjesnoj.
cim ja napisem da koristim xyz maramice, radim im reklamu, zar ne?
a reklamiranje proizvodjaca nadomjestaka za mm nije dozvoljeno.
posto to nije tema ovog topica, ja te mogu samo uputiti na pdf Zastitimo dojenje- laktivizam kao i na tekstove na portalu pod rubrikom Monitoring. :)
riba 26 ja se slažem sa tobom!a ja sam spomenula maramice od nivee,a nivea ne proizvodi mlijeko za bebe!kao ta odeređena firma za koju svi znamo koja je a kao nesmijemo spomenuti ime.i sad to kao nije reklama?!ja ču samo reči,mi koristimo maramice,guza je zdrava,bebi ništa loše nikad nije od njih,meni je čiščenje guze brže i dalje čemo ih koristiti.a vi ostali,koji čistite pečnice sa maramicama,isto povečavate prodaju,jer baš firmu briga hoćete čistit bebi guzu ili pečnicu!
w latka, totalno si fulala poantu :(
ma nisam,zanimalo me samo šta druge mame koriste.a sad je tu ispala neka dubokoumna rasprava o mlijeku,firmama,....
ne nije.Citiraj:
w latka prvotno napisa
samo je poziv da se forumasice drze pravila i ne spominju imena proizvodjaca nadomjestaka za mm.
sta ko radi sa svojm maramicama, koliko ih hvali ili kudi....je njegova stvar.
ok ,onda niveu možemo slobodno spomenuti jer ona ne proizvodi nadomjestak za majčino mlijeko! :mrgreen:
w latka... ti stvarno nemaš pametnijeg posla nego se tu nadmudrivati na raznim temama...
... pravila postoje s nekim razlogom, te ako ti ne paše jednostavno više nemoj dolaziti, ima puno foruma...
Uglavnom mi maramice jako malo koristimo i nadam se da ćemo ih potpuno prestati koristiti jer ako su te maramice skinule masnoću sa moje nape onda nemaju šta raditi na guzi od moje bebe!
Meni su vlažne maramice sve vrste jako čudne... ne volim brisati ruke njima, a još manje za guze...
jer kada sam vidjela da maramica za bebinu guzu jako lijepo, detaljno i bez problema skine crno vino sa svijetlog tepiha u najmanju ruku sam se šokirala...
Maramice eto baš ako su neophodne onda...
Kakve vi to maramice koristite? Skidaju masnoću s nape, čiste pećnicu? :shock:
Moje niš od navedenog ne rade.
Jel to zabunom kupite na odjelu kućanskih potrepština? :lol:
Pa kak ti to pećnica izgleda kad ju ni vlažne maramice ne mogu očistit? :lol:
Moja izgleda tako da cu morati kupiti novu. Kucanica od formata.
Citiraj:
w latka prvotno napisa
ovo sam i ja primjetila. mislim, svaka čast svima ali ne smije se pričati o adaptiranoj hrani, vlažnim maramicama, jednokratnim pelenama. ....pa to je stvaro već malo previše. ne reklamiramo nikoga, nikoiga ne nagovaramo da ne pere djecu ili ne doji, jednostavno razmjenjujemo iskustva
ne nadmudrujem se nego raspravljamo,za to služi forum?ili tu smiju doći samo oni koji misle isto :/Citiraj:
agata prvotno napisa
w latka, postoje pravila foruma, ali često ih novi korisnici ne pročitaju (myself included), pa ih se na to upozori. i sve 5. ne vidim potrebu da ti se ukazuje na mnoštvo foruma, kao da i sama za to ne znaš, kad možeš pisati i na ovom :love:
:*
:*
Ja stvarno ne razumijem što tu nakon tooooliko ponavljanja nije jasno.
MEĐUNARODNI PRAVILNIK O MARKETINGU NADOMJESTAKA ZA MAJČINO MLIJEKO:
Roda je od rujna 2003. godina članica IBFANa - krovne asocijacija svih koji štite, promiču i pružaju podršku dojenju te podržavaju principe Međunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko. Međunarodni pravilnik su 1980. godine usvojile zemlje članice WHO, a ima za cilj zaštitu, promociju i pružanje podrške dojenju. Zbirka je to pravila postavljenih pred proizvođače proizvoda iz djelokruga pravilnika te zdravstvene djelatnike jer se smatra da tako delikatni proizvodi namjenjeni najmlađima ne smiju biti prepušteni slobodnom tržištu i agresivnim reklamnim kampanjama.
Pravilnik se primjenjuje na marketing, i s njime povezane djelatnosti, slijedećih proizvoda: nadomjestaka za majčino mlijeko, uključujući i dojenačku formulu; drugih mliječnih, prehrambenih proizvoda i napitaka, uključujući i dopunsku hranu koja se daje preko bočice, kada se promiču ili prodaju ili na neki drugi način predstavljaju prikladnima, uz preinake ili bez njih, za uporabu kao djelomični ili potpuni nadomjestak za majčino mlijeko; bočica za hranjenje i duda. On se takoder odnosi na njihovu kvalitetu i informacije o njihovoj uporabi.
U skladu s gore navedenim NIJE DOZVOLJENO:
1. prodavati ili poklanjati adaptirano mlijeko na forumskoj burzi
2. koristiti sličice bočica i dudica
Molimo vas stoga kad komentirate prizvode iz djelokruga Pravilnika da to činite obazrivo, a u slučaju nedoumica kontaktirajte administratora.
I malo proučite ovo
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...9&Tekst2ID=159
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=159&Show=2235
Prijedlog:
Možda bi bilo dobro napraviti popis tvrtki koje krše Pravilnik za nove korisnike. Nisu svi upoznati sa tom problematikom.
apricot dobro si ovo napisala, baš sam se nasmijala kako si sročila :lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Ja isto koristim vaticu i mlaku vodu. U smokve bar svugdje ima vode :/
Pa ono što mogu očistiti vlažnim maramicama ide i vlažnom krpom. Niš posebno.Citiraj:
kljucic prvotno napisa
Mi peremo guzu toplom vodom i gazom običnom i koristimo tetra pelene i nije nam ništa teško. Čista guza bez osipa i ičega :D
:* mame