Pizza s čajnom :heart:
Printable View
Pizza s čajnom :heart:
Uuuuuu, ovo je jako...pripazi joj malo na stolicu nakon pizze...kompenziraj s nekom laganom i protočnom večerom! :love:Citiraj:
crnka84 prvotno napisa
Zaboravila reći: Nila je jučer po prvi puta u životu (jela je hobotnicu i sipu već, a školjke OBOŽAVA) jela lignje... Punila sam ih kracima, mrkvom, češnjakom i rižom....U-DA-VI-LA se jedući...jela je rukama i nogama koliko joj je bilo fino!
ja mislim da je crnka mislila na svoj ručak.Citiraj:
abonjeko prvotno napisa
doručak: zobene pahuljice s kruškom
ručak: leća, cvjetača i mrkva
večera: ostatak od ručka
Citiraj:
apricot prvotno napisa
ups :oops: krivi pdf.....sorry na upadu :*
Nila upravo večera: pura + pržene sezamove sjemenke + kikiriki maslac (rijetko ga jede, ali ga voli; s velikim komadićima kikirikija) + kukuruz malo prodinstan na maslinovom ulju i češnjaku s dodatkom dimljenog tofua! Pravi bučkuriš... :mrgreen:
abonjeko, i ti si zalutala :P
kakav kikiriki, kakvi bakrači?!
mi ovdje govorimo o počecima dohrane :D
LOOOOOL!!!! :lol: ja nisam mislila da smo isključivo vezani za početke! :oops: :oops: :oops:Citiraj:
apricot prvotno napisa
zanemarite moj post poviše! zapravo dva posta poviše.... :/ :mrgreen:
Sutra se vidim s djevojkom koja ima informacije o lošoj kombinaciji žitarica i voća - pa se javim s novim podatcima! :*
Doručak:Zobene pahuljice sa bananom
Ručak:luk,tikvica,mrkva riibano i zaliveno vodom,kad zavri dodala žlicu prosa - prošlo tako tako
Većera: ostatak od ručka, završile na cici.
doručak: zobene pahuljice sa suhom marelicom
ručak: brokula i cvjetača sa kunićem
večera: vjerojatno ostaci od ručka
apricot, zobene samo skuhane na vodi? ili?
meni je super kombinacija voća, kus kusa i jogurta... ne znam samo za koju je to dob :/
to ja jedem, one frkću nosevima...
da, na vodi (jednom sam i na rižinom mlijeku)
i unutra sitno nasjeckana marelica ili bilo koje drugo voće /doručak) ili povrće /ručak/večera).
to sa jogurtom ću probati čim ga počne jesti.
kus-kus skuhaš ili ostaviš u jogurtu da omekša?
prelijem prokuhanom vodom i ostavim koji minut pod poklopcem
meni bude ok tako
dotad nasjeckam voće i onda samo pomiješam
Jučer:
Doručak: sir, malo kruha
Drugi doručak: jaje, kruh
banana, malo jabuke
Ručak: Žganci s špinatom, kuhanu piletinu nije htio, niti juhu
Pola palačinke s domačim pekmezom od šljiva
eto ti na!! ajd molim te me dodatno ubediraj! Danas cijeli dan mi je muka u stomku nakon što sam pročitala o kancerogenosti (kršitelj koda)ovih bočica! Najbolje ih je držat na vodi i travi ( nek pasu ko krave), al i ta trava je vjerojatno zagađena kiselim kišama, a o vodi da ne pričam!!!Citiraj:
abonjeko prvotno napisa
Ne poznajemo se (forumski) dovoljno...može te ubedirati samo nedostatak informacija...dodatne informacije mogu puno značiti za nas i našu djecu...a vodu i travu ne želim komentirati, ama uopće....kontekst u koji me želiš svrstati me ne zanima! Naprotiv, i sama se protiv njega borim... ;)Citiraj:
printemps prvotno napisa
Ova informacija do koje ću danas doći može biti jako, jako korisna!
stvarno nije išlo tebi osobno ni tvojem komentaru, teško se je ovako izražavat a da se neshvate stvari dvosmisleno. Ja sam jednostavo očajna jer se krvavo trudim zaštiti svoje dijete i onda kad mislim da radim najbolje što postoji ovakve informacije me dotuku.
sorry ako asm te povrijedila nije mi bila namjera.
Nećemo zachatavati ovaj topic... :*Citiraj:
printemps prvotno napisa
Tvoj komentar je bio osoban i direktan...ali ja ga nisam uzela za zlo :love: ... možemo svi zajedno biti zahvalni što imamo jedni druge jer raspolažemo s puno više informacija na ovaj način.... a informiranje za buduće pravilno djelovanje je nužno i dobro! :heart:
a baš je dohrana mjesto za svađati se :lol:
abonjeko, aj ti nama lijepo saznaj to o žitaricama i voću, a printemps... ha, kako svi, tako i mi: ne možemo ih od svega zaštititi :love:
Doručak:zobene,naribana jabuka - bilo fino, uglavnom pojela ja M cica
Ručak:pileće bijelo,luk,tikvica - kuhano na pari u gotovo umješala proso;
Većera: probajte pogodit
Ovih dana jeo je:
Dinstana teletina s malo pelata i žganci.
Kuhana piletina, mrkva, celer, poriluk.
I danas kod bake grah (a bakina kuhinja nije light kao mamina :lol: zato ćemo sutra nešto sasvim lagano kao npr. tikvice i proso).
doručak: pola jogurta i malo jabuke (nije bila gladna jer se nacicavala CIJELU noć :roll: )
ručak: brokula, karfiol, mrkvica i pileći file (ovo zadnje nije ni pogledala)
večera: povrće od ručka i palenta
doručak-jabuka,keks
ručak-teletina, juhica, mrkva,krumpir
večera:pš.gris s bananom
Dorucak: kasica od marelica
Rucak: kuhana mrkva i koraba s palentom i par kapi suncokretovog ulja
Vecera: odbio ostatak od dorucka i samo sisao
doručak: kuhana jabuka sa rižinim pahuljicama (prvi puta jela-pojedeno)
ručak:kuhano junetina, mrkva,prokulica,cvjetača,brokula,krumpir, sve smiksano
večera:kašica kuhana jabuka,kruška,batat
doručak: proso i tikvica
ručak: janjetina i brokula
večera: ostatak od ručka
Dorucak: pahuljice od integralne rize (kuhane, ne miksane) s kasicom od marelica
Rucak: piletina + mrkva + koraba (kuhano, smiksano)
Evo info napokon:
Voće u kombinaciji sa žitaricama, odnosno škrobom iz žitarica nije dobro jer u trbuščiću voće fermentira (u toj kombinaciji) čime se tada otežava proces probave. Fermenatcija je oslobađanje štetnih plinova čime se usporava probava i ne iskorištavaju se oni najvrijedniji sastojci iz pojedinih kombiniranih namirnica.
Ove reakcije se uvijek mogu primijetiti u probav; vide se u bebinoj stolici jer je najčešće riječ o "lošoj" (rekla bih neadekvatnoj) kombinaciji namirnica.
Najbolje je jesti prvo voće, pa tek onda žitarice uz pauzu od cca. 2 sata! Ako baš nekako i morate kombinirati (npr. radite voćni kolač) najbolje je upitrebljavati jabuku jer je ona najlakše probavljivo voće! ;)
abonjeko, hvala ti puno :*
OT
jel to ona koja je na skciji u intersparu? mm danas kupio pa ćemo i mi sutra po janjetini :mrgreen:Citiraj:
apricot prvotno napisa
doručak: jogurt i jabuku
ručak: povrtna juha s tjesteninom
večera: riža
nije, ova je provjerena, iz kućne radinosti.
Tek smo sada kupili zobene pahuljice. Kako ih pripremate?
Mi imamo one sitne pa ih samo prelijem vručom vodom ili vrelom vodom od kuhanja voća i poklopim, stoji tako 5-10 min i super su. Onako pudingaste. Danas smo ih za doručak jeli sa kuhanom kruškom ali sa čime ćemo sad kad znam da to očito nije bog zna kakva kombinacija nemam pojma. Mislim da same neće imati prođu. Ne znam da li se ovo odnosi i na suho voće? A povrće? Nisam nikad probala. Ako netko ima neku isprobanu kombinaciju povrća i zobenih nek se javi. Molim samo receptić u kratko. Zob je jako zdrava i šteta bi mi bilo da to više ne njupamo. Unaprijed havala. :heart:
što god da skuhaš, na kraju staviš zob.
nema nekog posebnog recepta jer zob paše uz sve: uz voće, povrće, meso i ribu.
doručak: proso sa suhim marelicama i šljivama
ručak: riba list(patarača) i kelj
doručak: jabuka naribana
ručak: tikva sa prosom
neki moglo bi se nazvati međuobrok iako je sok iz sokovnika: sok od malo jabuke, 1 mrkve i špinata. popio oko 80ml. bilo mu fino[/code]
doručak: palenta i kruška
ručak: geršla i riba (list)
večera: ostatak geršle s dodatkom brokule
Šta je geršla?ječam možda?
da, oljušteni ječam