I u drugim županijama isto, nažalost. Mislim da su jedino u Zg plaće veće.Citiraj:
Anemona prvotno napisa
Printable View
I u drugim županijama isto, nažalost. Mislim da su jedino u Zg plaće veće.Citiraj:
Anemona prvotno napisa
Sirius, VSS ima plaću i 6, 7, 8, 10, 12, 15, 20, 40 tisuća kuna.
Kud ti baš tih prosvjetarskih 5000 toliko upada u oči?
Sorry, možda sam malo pretjerala, trenutno sam u situaciji kad žicam ljude okolo da plate da mogu skupiti lovu za plaću. Jako je malo onih koji imaju plaću veću od 6000 kn i da rade samo 8 sati dnevno i nisu na nekoj rukovoditeljskoj poziciji.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Zakaj mi upada u oči? Zato jer sam i sama htjela biti profesorica pa sam se predomislila i sad mi je žao ko psu.
Ok, to kužim. :love:Citiraj:
Sirius Black prvotno napisa
Kužim i cijeli post, vrlo dobro :/ , jbg.
Potpisujem. I ja sam po struci profesor, završila faks 2007., tada sam već radila u jednoj srednjoj školi, na zamjeni, sve skupa 9mj. Posao je, pogotovo za profesora početnika, vrlo opsežan (ne može se pred djecu izaći nepripremljen, ali koliko vremena kod kuće uzimaju te pripreme, pa to je grooozno). Plaća (meni je bila cca 3000kn za 16 sati nastave tjedno) je ponižavajuća. I još se mora polagati državni ispit. Onda tek starta plaća veća od 4000 kn (ako se ima puna satnica, naravno :roll: ), vaaaau :nope:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
zapravo me straši pomisao na svakodnevicu kad počnem raditi u školi, uz malo dijete i održavanje kućanstva :/
Nama su jučer obje učiteljice (iz boravka i razrednica) poslale obavijest da danas ne rade, a da će danas iza 16 sati biti izvješeno na školi što dalje (one će staviti obavijest). Mislim da je to fer. U obavijesti još piše da je organizirano dežurstvo za djecu koja nemaju kud, odnosno koje nema tko čuvati.
To je super. Nama nisu napisali NIŠTA, samo su rekli djeci da gledaju vijesti. :roll:Citiraj:
davorka prvotno napisa
Tako da ja ništa ne znam. :(
da se razumimo,nisam prosvjetar,ali kvotam ovu forumašicu jer mi je ovo šta ona piše savršeno logičnoCitiraj:
Sandrij2 prvotno napisa
stvarno mi nisu jasni neki od vas koji radite kao profesori i ne štrajkate jer vas je kao u vrime krize -sram?
a nije vas sram što imate fakultete i mizerne plaće'što su vam obećali pa povukli:dam ti,ne dam ti?
što se sve štednje prelamaju preko vaših leđa?
ma sve dok ste tako nejedinstveni i neće vam bit bolje :roll:
Evo i ja razmišljam zašto je sramota boriti se za veću plaću?
:klap:Citiraj:
Lovorka prvotno napisa
u našoj školi danas svi štrajkaju, a za sutra im je rečeno, od 5. - 8. r. ako se ne pojave na satu, a nastavnik koji ne štrajka dođe, dobit će neopravdani !? to mi je bez veze, ili štrajkaju svi ili nitko; uz to je totalno nepraktično, djeca će doći i čekati tko će se pojaviti, a tko neće, a ja ću na poslu misliti je li u školi ili oko škole !?
ima li kakvih najava za sutra ? jesu li se dogovorili? ono što sam pročitala je prestrašno : povisit će im plaće ako BDP u 2 kvartala bude u porastu za 2% :shock: blago nama ako će nam BDP biti u porastu dok je svjetsko gospodarstvo u totalnoj komi
:klap: . i u našoj...uvijek svi.Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
samo jedan mali ispravak: plaće nam neće povisiti, to su učinili 2006. samo će nam vratiti ono što su uzeli...mislim, nadamo seCitiraj:
mandy prvotno napisa
edit: sporazum postignut, ako ga u 17,30 potpišu, slobodno sutra šalji djecu u školu.
:roll:
Citiraj:
maggie34 prvotno napisa
malo mi prstić pobjegao. onaj smajlić je trebao stajati iza nadamo se.
da me se ne bi krivo shvatilo
Sad zamisli situaciju da su ti učiteljice poslale obavijest da danas ne rada i da je jučer postignut sporazum... sigurna sam da bi se našlo roditelja koji bi rekli da i to nije fer.Citiraj:
davorka (napisa):
Nama su jučer obje učiteljice (iz boravka i razrednica) poslale obavijest da danas ne rade, a da će danas iza 16 sati biti izvješeno na školi što dalje (one će staviti obavijest). Mislim da je to fer. U obavijesti još piše da je organizirano dežurstvo za djecu koja nemaju kud, odnosno koje nema tko čuvati.
To je super. Nama nisu napisali NIŠTA, samo su rekli djeci da gledaju vijesti. Rolling Eyes
Tako da ja ništa ne znam. Sad
A što se tiče dežurstva, rečeno je u vijestima i novinama da su škole s produženim boravkom dužne organizirati dežurstva i sigurna sam da nije bilo djece koja su inače u boravku a da danas nisu bila primljena u školu na čuvanje tj. dežurstvo
Citiraj:
maggie34 prvotno napisa
i kod mene naravno :klap:
I kod mene! ;)Citiraj:
Šiškica prvotno napisa
Zadnji sms koji sam dobila od sind.povjerenika, a on nam prosljeđuje ono što njemu šalju direktno iz "centrale" je da se štrajk nastavlja. Ma evo, kopiraću cijeli sms:
Citiraj:
Dogovor s Vladom RH još nije postignut. Pregovori zapinju na bitnim pitanjima. Sindikat je i dalje u štrajku!!!
U našoj školi 3 profesora ne štrajkaju i složena je satnica tako da učenici dolaze npr. na prva 3 sata, neki na zadnja 2-3. Uglavnom, nema čekanja i praznih sati.
Ali ne i Preporod, zar ne?Citiraj:
Sandrij2 prvotno napisa
Ne Preporod, NSZSSH.Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Jel se zna šta za danas?
MM i ja smo ujutro pogledali, u školi nema još nikoga. Vijesti putem medija su dvojbene - Vlada daje informaciju da je štrajk gotov, a učitelji/nastavnici još nisu dobili službenu obavijest od svojih sindikata.
Moja djeca danas ne idu u školu (jednosmjenska nastava). Kad na školi osvane obavijest da je štrajk gotov i nastava normalno teče, tek tada ću ih poslati. To znači, ako završi danas, u školu će ići sutra. Ne mislim ih maltretirati i dovoditi u školu istog trena kad osvane obavijest. Uostalom, i djeci je to stres i teret.... Radije ću ih ostaviti doma jedan dan dulje i poštediti skupova gnjevnih građana, nego da ih odvodim u školu doprinositi ionako velikoj strci.
Mi dobili obavijest da se štrajk prekida i idemo na nastavu.
ovo je gozno šta rade....
Dobro je što je štrajk prekinut, tj. da su došli do nekakvog dogovora (za koji se bojim da se ionako neće poštovati, ali to je neka druga priča), jer ako bi jedan sindikat i dalje štrajkao, a drugi ne - što bi to značilo?
Da roditelji moraju znati u kojem je sindikatu koji njihov učitelj? Da će imati biologiju, jer je učitelj u Preporodu, a da neće imati matematiku jer je učitelj matematike u nekom sindikatu koji štrajka?
Dobro je. Danas svi u školu.
Ja malog nisam danas slala u muzičku, jer mi je pun kufer oće-neće. U školu ide popodne i time je stvar riješena.
meni se ovaj dogovor čini kao mrtvo slovo na papiru i "smirivanje duhova" , nekako nemam dojam da imamo nekakav rezultat :?Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Pa zar i prošli to nije?
Štrajkalo se i potpisalo nešto što je - kad je trebalo zaživjeti punim plućima - ukinuto.
Zar se neće s ovime dogoditi isto? Mislim - projekcije sve do 2016! :roll: Pa tko živ, tko mrtav...
Pravo na štrajk nije pravo člana sindikata nego svakog zaposlenog pa su tako štrajkali neki nečlanovi dok su neki članovi radili ili "radili".Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Preporod ili ne - ne mijenja bitno situaciju jer sudjelovanje u štrajku se potvrđuje dan za danom i nitko ne može garantirati da se učitaljica koja danas nije štrajkala sutra neće pridružiti svojim kolegama.
Ili obratno. :)
Ali bit će izbori prije tog roka... :mrgreen: (a mi se možemo samo nadati da to nešto mijenja....)Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Pa zar ste očekivali vraćanje onih 6%?
Kako bi onda imali besplatne udžbenike :lol:
Evo, da citiram s interneta:Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
Eh, sad... Meni ovo miriši na još jednu vešmašinu i bacanje pijeska u oči (nije isto koliko nešto KOŠTA i koliko to isto vrijedi, kao i ceste i sve drugo).Citiraj:
Lijep je to dar za 550 000 đaka svih razreda osnovnih i srednjih škola i njihovih roditelja za koji je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa unatoč gospodarskoj krizi i recesiji iz proračuna odlučilo izdvojiti 440 milijuna kuna. A nemaju ih!
Uostalom, nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo... ali to ne znači da je dobro i da ne bi moglo biti bolje.
Jučer sam kraj Dinamovog stadiona prolazila doma... Na radiju je netko rekao kolike su silne milijune kuna/eura potrošili na klub. A oprošten im je pdv lani. Kaj nisu mogli financirati udžbenike od tog pdv-a koji su oprostili NEKIM sportskim klubovima? Ma joj... kakva banana država, KORA od banane!
Ja podržavam štrajk učitelja i njihovu borbu za dostojanstvenija primanja, ali na ovo se moram osvrnuti
Jučer sam jaaaako bila ljuta na štrajk i na učitelje!Spadamo isto među one škole koje su kao naputak dale jedino "Gledajte vijesti" Jučer smo ujutro doveli dijete u školu iako je štrajk računajući na to da će sva djeca biti "zbrinuta" iako nema nastave. Završilo je tako da je MM u pola 11 jurio po nju u školu i ostatak dana je provela s njim na poslu jer je bila jedno od ukupno dvoje djece koja su bila ostala u školi. Zanimljivo je da je ujutro kad smo ju ostavljali, u školi bilo puno više djece. I šta se u međuvremenu dogodilo sa svom tom djecom? Učiteljica ih je svakoga ponaosob ispitivala gdje mu žive bake i djedovi i onda je zvala da se dođe po djecu u školu :shock: A za sljedeći dan je dala naputak da pronađu nekoga tko će ih čuvati i ne dolaze u školu!Citiraj:
rečeno je u vijestima i novinama da su škole s produženim boravkom dužne organizirati dežurstva i sigurna sam da nije bilo djece koja su inače u boravku a da danas nisu bila primljena u školu na čuvanje tj. dežurstvo
E pa oprostite svi vi potplaćeni i ugnjetavani, ali sam ja, kao majka koja nema baka-servis, koja ne može uzeti godišnji kad joj puhne i koja je i sama do prije nekog vremena sa VSS-om (doktor medicine) radila u državnoj službi za 4 200 kn, jako jako jako ljuta na ovakvu nonšalanciju i bezobrazluk!!!
mamanatali, :love:
Od dvije škole u kojima ja radim - jedna je radila sasvim normalno (od 45 zaposlenih, samo je nekolicina bila u štrajku), na drugoj je bilo podijeljeno pola-pola; odrađene su obje smjene sasvim normalno - učitelji koji nisu bili u štrajku radili su obje smjene (jutranju i popodnevnu) i nastava je odrađena.
XCitiraj:
Peterlin prvotno napisa
:x
mamanatali - jako mi je žao :heart:
Iako u štrajku puno nas je moralo odrađivati neke stvari koje nisu direktno vezane za nastavu. To me pomalo ljuti jer je štrajk potpuna obustava rada. Pri tome ne mislim da su pogriješili oni koju su radili u boravku iako je najavljeno da im se to neće platiti.
S obzirom na situaciju oko mene - u školama su u štrajku bili nastavnici ali su ravnatelji i administrativno osoblje radili. Zašto oni, ako nisu bili u štrajku, nisu preuzeli brigu o djeci? Briga o djetetu nije samo problem učitelja.
U ovakvim situacijama mi uvijek pada na pamet i to kako smo se samo svi otuđili. Mislim, nevezano za štrajk i nije provokacija, kako se snalaziš ako nemaš nikoga....? Moja mama je 2 tjedna u toplicama i samo vibram da se djeca ne razbole. Jer si ni ja na kraju školske godine ne mogu priuštiti bolovanje. Ma nikada nisam ni bila jer mi mama uskoči. Lako kad je zdrav - uvijek ga netko pričuva. I zašto više ne radiš u državnoj službi?