Re: zapetljancije sa prezimenom
Citiraj:
hanumica fata prvotno napisa
situacija je sljedeca: cura se udala mlada, i prihvatila muzevo prezime, kako i prilici.
Evo tu je bit problema! Stav da prilici i da se podrazumijeva prihvatiti muzevo prezime. Cestitam sto ste se vi ipak uspjeli dogovorili. Ja sam ostavila svoje prezime i dodala muzevo, ima samo tri slova pa nije problem s potpisivanjem iako se na poslu i dalje predstavljam i potpisujem uglavnom sa svojim. Djeca ce se prezivati kao tata a kad odrastu nek rade sto zele.
Zalosno je da u danasnje vrijeme moram svojoj okolini objasnjavati da je zena prije mjenjala prezime jer se udavala u muzevu kucu, u kojoj je zivjela i njegova obitelj i svi su se prezivali jednako jer su pripadali istom klanu. Danas toga vise nema, nitko se ne udaje u niciju kucu, a ja sam jako ponosna na svoju obitelji iz koje dolazim i na prezime koje mi je moj otac ostavio, na moj klan :mrgreen: . Kako elin kaze nije slavno ali je moje! Kad procjenim da netko moze shvatit onda mu to ovako objasnim, a kad naidjem na one jako zatucane ciji um to odbija shvatit jednostavno kazem da mi moje treba zbog posla.