Zadarmamica konačno :))))))))) Sretno!!!!! :klap::klap:
Da sve dobro prođe i da se uskoro maziš sa svojom bebicom!
Printable View
Zadarmamica konačno :))))))))) Sretno!!!!! :klap::klap:
Da sve dobro prođe i da se uskoro maziš sa svojom bebicom!
cure idem ca.doce muž po mene pa idem u bolnicu.necu kod svoje dokt na pregled.caoooo.javim se
Imaš vremena do ponoći da Krševan dijeli slavlje rođendana sa Vladom Kalemberom :-D
SRETNOOOOO
sretno zadarmamica :heart:
zadarmamica...ja sam toliko uzbuđena zbog tvojih postova da su i mene pocele prati kontrakcije i pms bolovi...:love:...sretno, i neka sve prođe brzo i lagano :klap::heart:...
ja nema sanse da izdzim do termina, jos 10 dana i nas decko dolazi :zaljubljen:
Ajme, pa jel moguće da se nije ništa otvorila??
dobro da ne čekate, jer je kod svojih..
otvorena je 3 prsta, plodna voda u redu, ctg uredan (trudovi bili od 10-30, a otkucaji 130-170), i dalje ju boli, i rekli su joj da bolje da ode doma, jer bi u bolnici samo čekala i šetala...još je nadodao doktor da već večeras ili sutra bebač može ugledati svjetlo dana...
neka još malo bude u buši, ipak nema sunčeka, barem ne kod mene :)
3 prsta nakon tolko trudova? huh!
barem je sve ok, polako se približava taj čas :)
ma daaaj?a ja sam bila uvjerena da ce ona jos sinoc rodit i sad se logirala i spremna na cestitke....pa ima 3dn da su trudovi poceli!!!
to mora da je krsni Krsevan....:)))))
evo me, došla doma. boli me svakih 5minuta jaka bol. još jutros mi krenilo curit-čep.i onda u bolnici taman prije nego me pregleda sma skužila da je otišao mi čep.tlak mi ok.
CTG- stavila mi ga učenica na praksi.jedva ga je znala upalit.cila se jadna smotala.mene boli a trud 0 bodova. pa jedva do 30 došlo.a neki dan mi je bilo 90-110 kad sam bila kod svoje dokt. boli me. stvarno me kidaju leđa užas,i sve naprid.i onda me svakih 5minuta strefi jaki.pa mi nije jasan taj ctg-jel mi ga mala krivo stavila ili što.
doktor me pregledao,aaaaaaaaaaaaaaaaa koji bolan pregled.3 prsta otvorena.plodna voda ok.kaže da bi me ostavia u bolnici al necu imat aktivni porod,da je bolje da doma idem , šetam, radim, krecem se.jer ako ostanem da cu setat po hodniku.kaže da je to sad krenilo da se možda vidimo do večeri još ili sutra.sad nakon pregleda me boli još jace.u zadru ružno vrijeme, oblacno i bilo je kiše- mali vjerojatno ceka lipše vrime.ili noć.pojma neman.
i rekao je da dodem odmah u slucaju da pukne vodenjak, ili ako mi bude iscjedak još više smeđ a već sada je.i da dodem ako bude još jace bolilo.
3 prsta je super- znači da si već odradila više od pola! Sretno!
UPRAVO PUKA VODENJAK. :) cujemo se.pusa svima.
Super! i sad po sina!
Iduće godine na današnji dan ću pozvati Vladu Kalembera da pjeva na 1. rođendanu malog Krševana....
http://www.youtube.com/watch?v=kE9O57-__PA
Draga moja sretno i ovdje još jednom..... ~~~~~~~~~~~
jeeee!! Sretno, neka bude brzo i lijepo!!
:cekam:
i ja :cekam: sms-ić sa vam svima dan uljepšam, sebi pogotovo :-D
Taman sam ti htjela napisati da su ti napravili odličnu uslugu što su te poslali doma, a kad tamo ti več nazad u bolnici.
Sretno!!!
Tri prsta i vodenjak koji je sam puknuo bi trebao biti odličan znak da porod lijepo napreduje.
Nema više borbe sa trudovima, čepom, vodenjakom, i bolovima.... :klap:
Ne znam sve detalje, samo znam sljedeće, citiram zadarmamicu:
3720g, 52 dug, sve super.
Kada saznam više, javit ću vam...a dotad poželimo Krševanu dobrodošlicu u naš šareni mali-veliki svijet...
:heart: :heart: :heart: :heart:
...ja plačem od srećeeeeeeeeeeeeeeeeee... sad bi sjela u auto s Noićem i išla ju tamo izgnjaviti i izljubiti...........
Bome je brza!! Čestitke bebi i mami!!!
baš brza! super čestitke!
jeeeeeeee, cestitke zadarmamica!!!!!
jest da je ima 3dn odi pocela pisat o trudovima i na momente ju je bas rasturalo ali bolje da je bila lijepo doma i onda posla i odradila poso ako sam dobro skuzila za svega koji sat!!!!
HVALA I OVDJE :) pusa svima
nocas prvi jaci bolovi, jedva ustala iz kreveta...:raspa:
to je to zeljana02 :) sad tko zna koliko ce to zezati i onda iznenaditi. :)
...podizem...maloprije sam imala raspravu sa svekijima i mojim starcima koji su posizili kad sam rekla da se planiram sama dovesti do mojih doma koji zive 1min od bolnice autom,odnosno 5min pjeske...sada sam 15ak-20 min autom udaljena od njih i bolnice...muza mi nema doma i sama sam (svekiji zive u prizemlju kuce)...znam da vas se odi dosta samo odvezlo prema rodilistu....nikako da im dokazem da mogu sama valjda procijenit mogu li vozit ili ne,pa nece me odmah ko prvorotkinju uhvatiti iznebuha toliko rasturajuci trudovi da se nemogu pomaknut,jeli tako?...neke ste ovdje po 2dn imale nepravilne trudove prije....torba mi je spremna,kad pocmu prvi trudovi planiram se sama odvesti kod mojih staraca doma i tamo pricekati vrijeme za odlazak u rodiliste...sveki mi je jako drag ali dosta nervozan i znam da bi mi samo nabio nervozu i smetao mi,stvarno ne zelim da ih moram budit u 2h ujutro i da me voze ako to mogu sama! ajde me utjesite i recite da mi je plan izvediv?
izvediv je ako se ti osjecas ok. bus vidla, sjedni za volan pa vidi jel mozes voziti ili ne. ako nemres, mozes nazvati taksi ili nesto. nema potrebe da o tome razmisljas unapred, nego kad se dogodi.
Ja sam k'o dežurni alarm. Kad ovako nešto pročitam sve mi se lampice za uzbunjivanje upale.
I odgovaram: ne, nije pametno da je žena koja rađa sama u bilo kojoj fazi svoga poroda. Od kad je svijeta i vijeka žene su imale nekoga pored sebe. Porod je nepredvidiva stvar. Nitko ne može znati što će se desiti idući čas. To nije samo bol, može doći nesvjestica, krvarenje, naglo puknuće vodenjaka...,a i ne mora, (dok voziš)
Nemoj biti sama, ako imaš bilo koga da bude s tobom. Tih 15-20 minuta može se zbog raznih nepredvidivih događaja produžiti. Želiš li biti na cesti s nepoznatima u slučaju potrebe?
Ako baš ne želiš da te voze muževi roditelji, preseli se kod svojih tjedan-dva ranije i svi će biti mirni.
A što kaže budući tata?
Što se tiče snage trudova, znat ćeš sama nakon što ih isprobaš.
Beti, cemu tolika drama?
Žena nije sama. Ako joj zatrebaju svekiji, pa zive kat nize. A prvorotkama porod doista zna poceti i 2 dana ranije.
Zasad skulirana, takve stvari ti je najbolje ne govoriti nikome. Znaci ostavis sluzbenu verziju koja glasi:"Sveki ce me dovesti." A zapravo se odvezes sama ako ti tako bude odgovaralo i gotovo. A roditeljima uvijek mozes reci "Vidi, vidi, ufatijo me trud, sva sreća da imam torbu u autu, ko da sam znala..."
Neke stvari, kao npr. termin poroda, starost, veličinu gaća, je bolje presutit svima i napravit onako kako hoćeš ti, a ne oni.
Kako nije sama, pa u autu bi bila sama. Na cesti, sa stotinjak konja pod haubom.
A ti o porodu pišeš kao da je igra, a ne prava, životno važna stvar.
I pitaš me čemu tolika drama? Meni je bila. I ne želim da ikada ikome opet bude radi neopreza.
A joj Beti,pa sigurna sam da se puno zena zateklo samo doma a muzevi su im bili na putu,poslu itd...i nisu mogli odmah doci u pomoc (sve i da je ona bila potrebna)...
Ako cemo tako onda ni sada blizu termina ne bi smjela nikud sama za volan jer mi u teoriji i za uru vremena moze puknut vodenjak za volanom i dogodit se ostalo sto si navela...
Iscitala sam dosta prica ovdje,pa sve se lijepo istusiraju,spreme,neke se i najedu LOL...pa onda polako prema bolnici....a di je tek freganje kuce,nisam vjerovala da se i to stigne odraditi prije odlaska u bolnicu! :)
Vjerojatno jer mi trudnoca protjece savrseno i bez ikakvih tegoba sad imam takav stav,i inace sam dosta samostalna i tvrdoglava....idem se svaki dan sama kupati na stijene gdje nema zive duse itd....muzic je predaleko da moze na ista utjecat,zna kakvu je tvrdoglavu zenu nasao...grozno mu je sto nece biti tu na porodu (jer je bio na tecaju i trebao biti samnom) ali nadoknadit cemo mi to kad se vrati!
Rekla sam mojima da cu ako prenesem termin doci kod njih jer cu ionako svako 2dn morati na kontrole u bolnicu pa ce mi biti prakticnije...
Imam 27og pregled u ginica pa cemo vidjet jesam li imalo otvorena i kako stvari stoje....
Ma nisam im ni planirala nista reci nego tako u 2h ujutro ako se dogodi sama otici,nego vidim da sad stalno stoje doma radi mene i nikud ne idu,danas su trebali otici na neku festu van grada a nisu pa su rekli da nisu radi mene....a do termina mi je jos 2 tjedna,zamisli da prenesem jos tjedan iza....sad ce 3 tjedna oni stat doma ako mene uhvate trudovi...smijesno....pa dosla s kupanja neki dan i posla se otusirat,sveki zove na tel,nemogu se naravno javit kad sam u kadi i eto ti nje odma gore,mislila da mi se nesto dogodilo....jooooj,zato mislim da bi me izludili kad me fakat trudovi uhvate....ovo ce im bit prvo unuce pa ih donekle razumijem.,moji su dosta skuliraniji (ko ja,ha ha),oboje su zdravstveni djelatnici em im je ovo 3ce unuce....sve mi se cini da bi se ja trebala uskoro preselit njima pa sam mirna....
Ne mora biti muž, bilo tko blizak. No, napisala sam svoj odgovor na pitanje i neću više.:kiss:
Ja te skroz razumijem, da MM nije doma prije bi zvala susjedu da me odveze nego svekra, nekako bi mi bilo cudno da on ide samnom, isto je nervozniji tip, ne volim se voziti s njim. Ali...pazi na reakciju, mogli bi ti to zamjerat do kraja tvog zivota, jer ih nisi ukljucila, jer nemas dovoljno povjerenja u njih...to ce oni mislit. Moji su se jaaaaako uvrijedili kad sam prije 2 tjedna ja krenula put rodilista, vozila me susjeda a moja mama je dosla k meni cuvati Svena. Meni je jednostavno tad to trebalo, u mamu imam 100% povjerenja, ipak je ona moja mama, i sigurnija sam da je s njom nego s ikim drugim. Njih je to jako pogodilo, pogotovo kad sam svekra odbila da jos i on ide s nama. Ma di ce jos i on? Vozi me zena koja je rodila dvoje djece i jos k tome super vozi...Bas mi sad on treba u autu...
Realno, cesto mislim da sam se u stanju sama odvest na porod iako imam do bolnice 20-tak minuta ako nema guzve na cesti. Naravno, kad krenu tudovi necu ni pomisljat na to. Ali ta minuta o kojoj ti pricas...mislim da bi to, pogotovo ko prvorotka mogla, jasno ako ne krenes kad ti trudovi budu na 3 minute...
Cure ajde ipak razmislite malo koliko "štete" (najblaže rečeno) možete napraviti u prometu ne samo sebi nego i drugima ako vozite pod trudovima i izgubite kontrolu nad vozilom ....
Nesreće se događaju i onima koji su bez trudova samo koncentrirani na vožnju ...
Ako ne zbog sebe onda bar zbog drugih sudionika u prometu (npr. mene i mojih najdražih) iz plana odlaska u bolnicu izbacite samostalnu vožnju do tamo. Sigurna sam da ima i uspješno odrađenih vožnji pod povećim utjecajem alkohola, ali svatko od nas bi trebao biti dovoljno savijestan da u tome vidi opasnost i prihvati odgovornost za svoj i tuđi život koji time ugrožava.
Ma ja ne vejrujem da bi itko svjesno ugrozio svoj, bebin i tudi zivot. Npr. da se meni dogodi da se nadem za volanom i krenu trudovi i eto, bas slucajno krenu oni jaki, sigurno bi lijepo stala i nazvala nekog, taxi, hitnu...nebitno. Koliko god najvise vjerujem samoj sebi za volanom.