Ja ih stavim u mikser u kojem sjeckam npr. luk i u prahu su dok si reko keks!
Printable View
Ja ih stavim u mikser u kojem sjeckam npr. luk i u prahu su dok si reko keks!
Meni osobno abc nije slan, ali nikako. ALi eto, svatko ima svoj ukus. Ja sam isporbala sa srinim namazom od vindije i običnim sirom, ali mi je abc uvjerljivo najbolji.
ja ću u subotu raditi ovo:
http://www.torte-recepti.com/ljetna-...-sumskim-vocem
inače radim cheesecake ovaj od ane.m ali na podlogu stavim samo PB kekse, a za sir stavim Philadelphiu (predobro mi je)
Tek sad sam stavila peći kolač po receptu ane m.
I Digestive sam kupila.
Javit ću sutra kakav je moj rezultat.:-)
Mmmmm, ovaj kolač definitivno neće čekati sutra da bi ga jeli :-). A tek kako krasno izgleda!
I ja sam je radila po receptu ane.m, ma malo je reći super. Mislim da će mi biti vrlo brzo opet na redu :mljac:
Pola nestalo, pola ipak čeka sutra. Moramo biti umjereni nakon sve hrane danas:-). Ukus je izvrstan. "Šeram" recept...
Baš mi je drago sa ste zadovoljne...To je jedini kolač koji mene djeca pita kad ću ga opet praviti. I naravno da je najčešće na meniju!
Pri pomisli na njega sline mi same poteku, zazubice rastu. Teško, teško ga je nadamšiti.
meni ovaj recept uopce nije zvucao fino, a evo davim se u njoj cijeli dan!
seka je pekla, recept je nesto kao prvi ovdje, stavila je obican sir, petit beurre i u taj dio s keksima cimet.
predobro!
masu puta sam radila ovu tortu u raznim varijantama
i uvijek mi "propiški"
zna li tko u čemu je stvar?
( bude tekućina blijedo žučkasta, mislim da nije od masla)
Evo mi komad u ruci (sve manji nakon svake riječi.... )
Kekse sam zdrobila i pomiješala sa 100g putra lagano rastopljenog. Utisnula u pleh i stavila u vruću pećnicu za vrijeme dok smutim kremu,
Istukla sam dva cijela jaja i šećer pa dodala 1 philadelfiju i abc ukupno 600g i sok limuna. Sve smiksala. Fila je bila tekuća i žućkasta. Ulila na tople kekse.
Vratila u pećnicu na 180. Nakon 20 min sam pogledala, lijepo je narasao sir, ali još mu je trebalo. Nakon još pet minuta sam izvadila, pećnicu ostavila zatvorenu.
Smiješala vrhnje (volim Vindijino vrhnje za sir 300g) sa velikom žlicom šećera i prelila po malo ohlađenom kolaču.
Sir je bio potpuno tvrd i na površini žut sa malo svijetlo smeđih zapečenih dijelova.
Vratila u toplu pećnicu, odmah je isključila i za par minuta krenula degustacija (uz puhanje).
Ponekad i meni neki kolač samo "propiša". Npr, Hola kocke. Napravim ih dobro x puta i onda kad bih se htjela pohvaliti svojim umijećem one završe po polici frižidera. Jer sam nadobudno ostavila u plehu za tortu, a krema našla put kroz spoj. Razlog? Nemam pojma.
Drugi put ću malo smanjiti količinu keksa, a povećati količinu sira
mene je iznenadila sirasta struktura žute pečene kreme, očekivala sam kremastiju (ne znam na koju foru:mrgreen:)
obzirom da u kremu idu jaja, sir i šećer, jasno da je samo takva i mogla ispasti i sve u svemu, ok je :)
inače, stavila sam pola kile svježeg vindijinog i 30 dag abc-a, kao, smjesa i pol.
definitivno ću je raditi opet, sa digestive ovaj puta, iako mi je i petit bio čisto ok.
i u voće ću staviti više šećera, mislim da ne bi škodilo.
je li tko radio s one 2, 3 žlice brašna u kremi? možda je u tome kvaka da ne "promoči"?
Meni uvijek malo procuri i to procuri maslac. I krema mi bude uvijek glatka. Alio ja ne stavljam svježi sir. Ne znam baš za brašno, ja ga osobno ne bih dodavala.
:lol::lol:
Ako hoćeš da torta od sira ne bude sirasta :mrgreen: stavi mascarpone.
Jedino tada moraš peći pet minuta više, jer smjesa bude žitkija.
Bude jako fino.
Što se tiče voća, i meni bolje kada je slađe, baš zato i radim sa marmeladom, nekako mi uz sir ne ide kiselkasto voće.
ja radim sa speculaas keksima, vindijim svježim sirom i vindijinim crvenim vrhnjem.
ta kombinacija nam je toliko dobra da nam nije uopće palo na pamet tražiti dalje.
jučer smo prvi put dodali unutra borovnice i savršeno paše, bolje od bilo kojeg drugog voća.
mljac :)
e da, propiški nam vrlo rijetko, možda jednom u deset puta
Ja ne volim pečeni cheesecake, odnosno pečeni sir mi previse baca na slanu sirnicu, ali zato torta koju sam napravila za S od svjezeg sira i jagoda, mmmmmmmmmmmmmmljac.
Biskvit sam radila po ovom receptu:
http://www.torte-recepti.com/torta-od-jagoda
ALIIIIII, onih 15 minuta na 180 je skroz nedovoljno. Vjerojatno je u ventilatorskoj pećnici dovoljno, ali kako moja rerna je malo slabija, pa sam stavila na 190 20 minuta. Odozgor je kora bila skroz pečena i sve je izgledalo OK. Pa sam ju izvadila i nakon nekog vremena skuzila da u sredini uopće nije pečena, ono, tekući biskvit. Prvi put u zivotu mi se tako nesto dogodilo, pljuc, pljuc, pljuc, ne ponovilo se. Uglavnom, ostale sam pekla na slabijoj temperaturi, na donjoj prečki i te kore su savrsene. Malo keksaste, a nisu keks.
Kremu sam napravila od ocijeđenog svježeg sira (500g), tučenog slatkog vrhnja (4dl) i sjeckanih jagoda. Kremu sam pošećerila malo, da se izgubi kiselkasti okus sira.
Bila je prefina.
fiiiinoooo!!!! Do sad sam ju jednom ili dva put jela kod frendice, s tim da ne znam po kojem receptu je ona radila. Jučer sam ju (za danas) prvi put radila sama. Izvrsno je ispala, a ukusna je beskrajno. Radila sam sa ABC sirom, smanjila sam šećer (to radim svakom kolaču po default-u :mrgreen:). Limun u kremi daje posebnu notu :mljac:.
Ja sam je usavršila :-)
radim malo skuplju verziju, onu Ane Ugarković uz par mojih izmjena (iako zapravo ne volim kako ona kuha), i svi se dave u toj torti
dakle - podloga mrvljeni digestive keksi, 150 g, 3 žlice šećera, malo cimeta, četvrtina maslaca
žuta krema - 2 velika abc namaza, 2 ricotte, burbon vanilija, korica limuna, 4 jaja (prvo se mute sirevi i šećer pa se dodaje jedno po jedno jaje) - peče se 45 min na 180
bijela krema - mileram (cijeli), vanilin šećer, 3 žlice šećera običnog - peče se još 10 min
papira za pečenje stavim dosta, da viri iz kalupa, da ne bi maslac iscurio i zadimio (to mi se znalo dogoditi)
torta je jako skupa, samo za sastojke potrošim 100 kuna, ali stvarno vrijedi svaku lipu i ispadne velika količina. Inače, u Lidlu je ricotta duplo jeftinija pa se zaletim tamo ;)
Pa i meni je ova moja verzija onak, nije baš jeftina, samo sir je preko 30 kn. Iskreno, mi se davimo u toj kombinaciji tak da baš i nemam želju probavati nekaj drugo.
Nedavno sam radila jednu tortu (nekaj na tu foru, nije torta od sira, ali onako, malo vuče na tu vrstu torte), onako promjene radi, i muž mi je reko da nije potrebno da je ikad više radim, neka i dalje radim ovu od sira. A to mi je i snek reko!
Meni bi isto "propiškila" dok nisam počela stavljat doslovno polovicu mase maslaca od one koja piše u receptu.
Koristim lidlove kekse ala petit buere i svježi Milsov (ili neki drugi) sir, maslac mi mora bite omekšan (stavim ga preko noći van i do sutra bude taman dovoljno mekan), kad ga pomiješam sa keksima bude neka rahla smjesa koju utisnem u kalup prekriven folijom, malo zapečem i stavim preko smjesu sa sirom.
:mljac:
Naš omiljeni cheesecake je ovaj:
Podloga:
250gr keksa petit
140gr maslaca
Smiksati u multipraktiku, prebaciti u kalup za torte, pretisnuti da bude svugdje ravnomjerno i staviti pola sata u frižider da se stisne.
Krema:
500gr sira svježeg (rinfuzo)
korica od jednog manjeg limuna
sok od pola tog istog limuna
150gr secera
3 jaja (cijela)
300ml kiselog vrhnja
Sve redom ubaciti u multipraktik i smiksati u finu kremicu. Ako nemate mp stavite sve u jednu posudu i smiksate mikserom.
Izvadite podlogu iz frižidera i prelijte je kremom. Stavite u toplu pećnicu na 180°C oko 40min. Kad je isključite pustite je oko sat vremena unutra da ne raspuca kora. Dok se "hladi" dobro istucite 3 bjelanjka i 150gr secera. Nakon tog hlađenja izrađujte puslice po siru, pa opet sve zajedno vratite u pećnicu još 10-15min na 180-200°C. Predobra je i bez tih puslica ali je jaaako dekorativna. :njam:
Prije 3 dana sam radila onaj najobičniji kolač s jagodama, bilo mi je dosadno pa sam smiksala tu kremu od sira i na pola pečenja prelila po njemu i vratila još pola sata u rernu na 180°C i bilo je mljaaaac!
Isto stavljam ispod mali pleh jer zna malo maslaca iscuriti, ali to nije ništa što se rješiti ne može :mrgreen:
jel zna netko gdje da nadem recept za cheesecake od malina i bijele cokolade, nepeceni?
cini mi se da se tu negdje spominjao, a ne mogu ga naci.
Evo, ja sam si ga bukmarkala, samo tu su višnje i bijela čokolada, bez pečenja.(al je fiiiniii)
http://bite-my-cake.blogspot.com/2011/03/cheesecake-s-visnjama-i-bijelom.html
hvala ti.
ma ja sam navikla raditi samo nesto o cemu su napisane stranice, od toga gdje kupiti sastojke, pa sto sve moze poci krivo i tako...:D
probat cu nesto tako, ali mislim izbacit tu zelatinu, nije mi inace bed upotrijebiti ju gdje moram, ali ovo mi ne uspjeva nikako kad se u hladno stavlja.
samo da prijavim, napravila tortu po receptu iz prvog posta- genijalna je
jedina promjena je količina šećera ( sveukupno 10 dkg nisam više imala) i u podlogu sam osim digestive keksa dodala i dve, tri žlice zobenih jer mi se činilo nekako prerasuto
e da, koristila sam obični svježi kravlji sir
upravo sam radila tortu od sira torte i to po receptu kojem je mjera čašica jogurta i sa petit keksima i svježim sirom. kad sam izvadila tortu nakon 20 min iz pecbice kao da je plesala - nije se stisla krema. ja bacila vrhnje gore kad ono upalo u krenu - sad sam ju puknula još malo da se peče, stavila vrhnje pa ću vidjet:-/
da li se nekome desilo?!? radila sam duplu dozu.
Vec sam ju prije radila i nikad mi se to nije desilo:-/
evo izvadila sam ju iz pecnice i ona pleše:-/. kao da se krema zuta uopće nije spekla?!?!?
što da radim pomagajte!!!
Ništa za sada, ostavi u kalupu da se potpuno ohladi, najbolje preko noći, ako bude i dalje plesala, pojedite je žlicom, ali ja sam sigurna da će se stvrdnuti kad se ohladi
Tako sam i napravila! I stvrdnula se:) ali ono vrhnje je upalo u zutu kremu:( pa je sad prosarana! Mislim da je mozda problem bio u tome sto sir nisam dobro ocjedila?!?
idem raditi sveti gral
A ja upravo jedem komad. I napravila sam prelov od šumskog voće. Mmmmm. U tjedan dana sam dvije napravila, ove klasične, anine, i dijelim recepte, jer svatko tko proba, hoće ju napraviti.
Ja ovu tortu znam raditi žmirečki, ono što je kod mene drugačije je što ne stavljam po 3 vanilin šećera. Po jedan u kremu, nadjec i kekse. Najbolji cheesecake! Ebo ga, hladi se u frižideru!
molim hitno, tko je pravio ovaj čizkejk ane.m, za koliki je kalup ta količina? 24, 26?
radila bih u kalupu 30, da povećam sastojke za pola?
veliki abc je 200g. Dakle da probam s 5 abc?
Vivis je zbregov, samo je on dosta maziviji (kremastiji)
To je dakle za 60 i nešto % više, jel tako? :četvrtirazred: