rodila mislava u 29. godini, mm imao 37 g
sad trudna s drugim, imam 34 g a mm u 42
za trece ne smim puno cekat :P
Printable View
rodila mislava u 29. godini, mm imao 37 g
sad trudna s drugim, imam 34 g a mm u 42
za trece ne smim puno cekat :P
Mozda ne pripadam ovdje ali samo bih dodala da ste me ohrabrile i obradovale jer sam stalno mislila da mi moj biloski sat uvelike otkucava, ali vidim da on moze kucati jos puno godina.
Ja 27 MM 35 radimo na bebi aktivno vec 3 god., u medjuvremenu dva spontana prvi 6tj a drugi 21 tj :cry: . Sada smo puni pozitivne energije i nadamo se najboljem.
Zelim da vam roda ovog proljeca donese lijepe vijesti, a ne pticiju gripu. :*
30 i dva mjeseca, MM 30 i devet mjeseci. To nam je prva beba. Mislila sam da ubrzo moramo i drugo jer smo već "stari", ali kaj je meni?! :shock: Ništa prije 34te.
Sad si me pokopala :lol: :*Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Mislim da je danas sve manje žena koje rađaju prvo ispod 30. S obzirom na tempo koji nameću školovanje i posao, a da ne govorim o financijama, skoro pa treba biti Hudini da se na trudnoću misli prije ranih 30.-ih... :roll:Citiraj:
Mila prvotno napisa
Imaš još vremena ko u priči... Moja mama je prvo rodila s 28., a ima nas troje. Još je između starije sestre i starijeg brata imala vanmaterničnu trudnoću pa su joj odstranili jedan jajnik... Puno toga se stigne u 10. godina, nebi čovjek vjerovao. 8)
Curke, sretan vam Dan žena! :love:
Ja danas dobila punu vreću poklona na poslu. Jedan moj gost mi donio njihove proizvode na poklon (mlinci, rezanci, kore za štrudle, oblatne), a od drugog sam dobila rusku čokoladu sa romantičnim omotom :roll:
Sada ću doma zezati MM-a da mi jedino on ništa ne poklanja za 8. mart :P
ja nisam dobila ništa, osim pusice od kolege (bez koje sam, btw, mogla preživjeti). mužić se nije ni sjetio. :x
Da se vratim na temu:
dijete još nemam ali sam već blizu 30-toj tak da vjerujem da ću i ja ući u ovu skupinu mama preko 30-te kad se napokon odlučim.
U stvari sam htijela reći da vrijeme prebrzo prođe na školu, faks, pa traženje stalnog posla pa stambeno pitanje...A pogotovo vrijeme prođe kad još sve i ne ide kako bi trebali i željeli...
Ja nisam mislila da ću tako dugo biti bez djece, željela sam ih već odavno,ALi sam perfekcionist pa sad još uvijek sređujem stambeno pitanje i tek sam počela raditi pa još moram čekati...
Htjela sam reći da u današnje vrijeme imati dijete kasnije nije luksuz nego obično sila prilika.
Da Zina mislim da si upravu. Kada sam se ja udala jos nisam završila faks pa ono čekat ćemo s bebom, pa onda bolji plaćen posao, stan itd...Jednom tako ja svoj stav izlažem mami (negdje oko godinu dana nakon vječanja) a ona će ti meni: " Ma daj ne budali, šta izvodiš, hoćeš da ti se desi da poslije želiš bebu a beba da ne dođe". Ta me je rečenica udarila kao grom iz vedra neba i tada smo se skinuli sa kontracepcije i evo do sada dana današnjeg ništa, nadam se da ova mamina rečenica neće prerasti u neko "proročanstvo" ne daj Bože. Naravno nećemo djecu rađati u neimaštini, ali jednostavno nekada se treba opustiti i nerazmišljati na neke stvari s kojima si inače razbijamo glavu. I na koncu svako od nas ima svoju sudbinu koja je neizbježna, naravno na istu možemo utjecati ali u minimalnim procentima. Eto toliko od mene. Opustite se uživajte u ljubavi s svojim dragim i nerazmišljate mnogo o novcu itd., jer kada beba dođe neke stvari se dese same ob sebe.Citiraj:
Htjela sam reći da u današnje vrijeme imati dijete kasnije nije luksuz nego obično sila prilika.
Draga Milla,
ovo si dobro napisala!! Moja situacija: Htjela zavrsiti faks, obici svijet, naci dobar posao, kupiti stan, kucu, auto... osigurati "ugodan zivot"... i mislim onda cu dijete!!! Ali... ocito ja (mi) ne mogu sve ili bolje reci, mozemo malo!!! I jos da gore bude, nakon borbe napokon trudna, ponovo moje zelje, da bude pametno, da dobro uci, .... u sedmom tjednu spontani!!!! Sad zelim samo zdravo DIJETE, ostalo ce dragi Bog uciniti kako je najbolje!
Dale, mislim da bi sve malo bolje funkcioniralo kad bismo se opustile i vjerovale!
pusa
kati
Evo i mene. Ja 29,5 MM će uskoro 32. Pokušavamo 4 mjeseca ( meni nezamislivo dugih ). Željeli smo mi bebu i prije (ja od sveg srca) ono što me kočilo bio je strah od poroda. Strah nije nestao ali sad je u drugom planu. ;)
Nadam se da ćete biti tu da mi pomognete (kad dođe vrijeme) u njegovom savladavanju :*
Kia, bez brige, riješit ćeš ti svoje strahove, a i sigurno će ti puno cura ispričati svoja iskustva i pomoći ti da strah potpuno nestane!
Nadam se da ćemo se obje i to vrlo skoro "sretati" na pdf-u "kružoci trudnica". :love:
Moja situacija; imam 29, MD 31.5 i obzirom da smo ovaj ciklus "fulali" u najboljoj varijanti ću prvo dijete roditi mjesec dana prije tridesete.
Ja htjela i prije, MD se nije osjećao spreman prije i tek prije koji mjesec je počeo stidljivo pričati o bebi! Meni, naravno, sunce svanulo!! :D
Evo, sad mogu i napisati da sam rodila s 33,4 godine prvo, a namjeravam imati još, ali ne tako ubrzo.
A-a, tu smo negdje, razlika izmedu mene i MM-a 4 godine, 6 mjeseci i 22 dana! :mrgreen:Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Ja sam prvi put rodila s 32 i pol.
Citiraj:
Mamasita prvotno napisa
Naša razlika: 5 godina minus 17 dana... :P :mrgreen:
A uz malo sreće, bit ću mama najranije sa 34...
evo ja sam postala mama s 34 god
sad je Fran vec deckic od godinu i pol, mama razmislja o braci/seki
Doru sam rodila 1 dan prije 34 rođendana (kad nije htjela čekati), a ovo drugo će doći taman s 36.5. :)
ko kaže da smo stari? aman taman :)
ja sam se već bila prestrašila da ću biti prestara
za drugo,ali vi mi pokazujete kako sam u krivu
rodila prvo sa 29,3 a drugo nije još ni blizu ali doći če
Prvo rodila s 32 g 2 m 14 d, drugo će stići (ako mrvicu pričeka ;) ) mami za 34. ročkas.
Sve to nakon 5,5 godina truda, od toga 2 god sek. steriliteta, 3 spontana...
Pauze nisam radila, osim kad su doktori to rekli. Nikad nisam odustajala i uvijek sam vjerovala da ću dočekati svoje anđele.
S obzirom da je tema godine i trudnoča šta mislite o down sindromu i rizičnost koja raste s godinama.
Inače ja imam 34 a moja Goga 35 i u 12 tjednu je...blaženstva :)
samo gledaj pozitivno a aminocentozu jeli radila
Za Roberta,
Kao što napisah rodila sam prvo dijete s 34, a ovo drugo ću s 36, i na prošlom UZV me dr. silom htjela poslati na AC ali nisam se dala, jer mislim da je to moja beba i bez obzira na sve uvijek bi to i bila. A i ma kako me uvjeravali da je AC bezopasna, ne mislim tako i ne bih htjela niti isporabavati. Ali kao što je Zrinka na temu AC rekla, stvar je u tvojoj glavi i tvojem stavu, da li bi prihvatio takvo dijete ili ne. Ako misliš da je to dijete kao i svako drugo (a ja mislim) onda niti ne razmišljaš o AC.
Uživajte oboje u trudnoći i budite puni ljubavi i pozitivnih misli i čuvajte bebicu. :love:
EVo mene napokon da štogod i napišem (čekala sam neki rezultat da se mogu javit :mrgreen: ).
Ovako, 34 godine, jutros se GraviGnost pokazao dvije crte. 8)
Prva trudnoća.
Čestitam od srca.... :*
Evo, ni avatara nemam još, naću valjda neki prikladni.Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Mislim, totalno sam onako sretno nekako zbunjena.
Radili smo na bebi od prošle jeseni, nismo baš svaki put ciljali, nego ono - kad se desi. I evo ga.
Sad mi je naaaaajgore što moram čkomit bar jedno 2-3 mjeseca, a ja bi na sva zvona rastrubila da sam hepi. :(
čestitam! :D
a ovo ne razumijem:
zašto moraš šutjeti o tome? i kome?Citiraj:
Sad mi je naaaaajgore što moram čkomit bar jedno 2-3 mjeseca
Kuruza cestitke :D
Iskreno i ja sam u svojoj trudnoći sa Lovrom šutjela do 3 mjeseca, jer godinu dana prije sam imala spontani u 9 tjednu i nisam si željela priuštiti pametovanje, strepnje, itd itd....pogotovo što se je i ta trudnoća desila praktički u isto vrijeme kad i prošla i najkritičnije razdoblje sam ponovo bila na istom mjestu...Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
:D prekrasno!Citiraj:
kuruza prvotno napisa
čestitam!
ovdje nove trudnice otvaraju novo odbrojavanje - otvoriš novu temu, objaviš vijest i uživaš kako ti sve zavidimo ;)
čestitam :D
čestitam :D
razumijem da netko želi čekati 2-3 mjeseca i mislim da je to u neku ruku OK, pogotovo ako je prije bilo problema -- ali ja to stvarno ne bi mogla, progovorila bi .....
svatko drugačije razmoišllja ,ja kad ostanem trudna svi će znati
Kuruza čestitam :D
Ma dogovorili smo se da ne bumo nikom od fmailije i frendova još neko vrijeme niš govorili.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Mislim kad me se dohvate moja i njegova majka u kombinaciji, bolje da vam i ne pričam... Ionako me zovu obje po dva put dnevno, budu visile na telefonu od jutra do mraka. Uz nezabilaznih 7896 savjeta. To je prvo unuče u obje familije.
A druga stvar, nekako me frka ono da se ne urekenem. Plus, naručila sam se kod ginića za ponedjeljak, nekako mi se još sve čini nestvarno dok ne dobijem potvrdu od liječnika da sam FAKAT trudnjača... :mrgreen:
to je samo početak :)Citiraj:
kuruza prvotno napisa
Toliko smo si željeli bebu da me sad strah i pomisliti da bi rezultat mogao biti pogrešan ili ne znam - da se ne daj bože nešto desi.
Iako su dva testića (jedan jučer predvečer, jedan jutros u cik zore) pokazala onu finu, doduše nešto svjetliju, drugu crticu.
Ne želim se još veseliti, jer se bojim da se ne razočaram previše ako to nije to. :/ Al se ipak potajno veselim. Točnije i javno - na forumu. :mrgreen:
Inače mi menge traju o 28-32, a jučer je bio 31 dc.
Jedino kaj me plaši što s vremena na vrijeme osjećam neku težinu u donjem dijelu, kao da ću dobit mengu. Zbunjena sam. :?
Kuruza, čestitam! :D
Ne brini, simptomi trudnoće i dolaska menge su gotovo isti.
To ti veli žena s iskustvom (5. trudnoća). ;)
Robert, meni je ovo druga beba koju iščekujem i savjetovali su mi amniocetezu (33,5 god). Ne pada mi na pamet raditi ju. Nakon 3 spontana, u iščekivanju druge bebe, taman da mi i otkriju downa, rodila bi. Za mene su ta djeca kao i sva ostala. I ona imaju pravo na život. Ne bi ga mogla pobaciti. Dakle, meni taj test ne bi niš promijenio, al' ako ti i draga mislite drukčije, napravite pregled.
Moja prija ima 41 god i sad je trudna prvi put ivf.
Oho, tek sad, u svoj svojoj zbunjenosti, vidim da i na ovom topicu imamo trudnicu!!!
Čestitam, kuruza!!! Možda smo čak i isti sat zatrudnile?!? ;) Ni ja nemam nikakvih simptoma, osim vrućine u cikicama i obrazima.