CESTITAM i zelim ti najljepsu mogucu trudnocu!! :love:
Printable View
CESTITAM i zelim ti najljepsu mogucu trudnocu!! :love:
:D :D :D
Čestitam :D
Ana Hadjić!
Isuse, blizanci!!!!! Pa je l' to moguće? Super!!!!!! Javljaj se s informacijama! Evo ti i moj mob 099 228 0 227, da smo u kontaktu.
Držim fige!!!!! :D :D :D :D :D :D
mlukacin ako jesu blizanci očekujemo te na pdf-u!!
čestitamo :D :D
čestitam :love:
Evo prvo isprika kaj me nema na forumima. :oops:
Htjela sam vam se pohvaliti nakon tvz.kemijske trudnoće ipak sam ostala turdna i to me u 14 tjednu. Sve za sada prolazi ok i bez ikakvih problema.... :D :D :D :D
mlukacinka iskrene cestitke jos jednom, a sad uzivaj u carima trudnoce jos uvijek se sjecamo vejrujem sve ljetnice tvog stupa na stanici :mrgreen:
ja tek sad vidim , mlukacin čestitke od srca :heart: , samnji tempo, nabaci ružičaste naočale i uživaj.Sve će biti ok.I pusa dječici :*
mlukacin čestitam na :heart: :D
hbubica - cestitam!!!!
Prvo čestitam svima kojima je nakon kiše zasjalo sunce.Citiraj:
mihim prvotno napisa
Zanimalo bi me vaše mišljenje, a vezano uz praznu gestacijsku vrećicu.
Priča je slijedeća:
Datum zadnje menstruacije 30.04. Prije dva tjedna napravljena dva testa - oba pozitivna;odnos imali 07.05. i 16.05.
U početku osjećala bolove slične menstruacijskim i imala blagi iscjedak (ne stalno). Naručila se u ginekologa 12.06. Srijeda, 10.06. jedan izljev - krvarenje, poslije ništa. Na pregledu ustanovljeno GV - 15 mm=5+2 bez drugih elemenata uredne trudnoće (inače, po ginekologu trudnoća 6+1) :( . Objašnjenje postoje 2 mogućnosti: ili je prerano tj. prema UZ trudnoća je 5 tjedana i sitno ili trudnoća bez ploda. Naručena za pregled 19.06. na način vidjeti ćemo da li ima ikakvih promjena, ukoliko ne bude odmah kiretaža. :?
Zanim me Vaše mišljenje da li nakon pregleda u slučaju da se i dalje ništa ne vidi još pričekati s kiretažom ili napraviti kiretažu?
propisan utrogestan 2 x 2 i folacin 1x
prva trudnoca - zm 19.04.07, 30.05. prvi pregled - gv promjera 9,7 * ( puta ) 5,6 mm, embrij se ne prikazuje = 03.02.2008 mihael
iskreno, s obzirom da je u maternici ja bi mozda malo pricekala, vadila betu... moja seka ostala trudna 3 dana prije ocekivane m, i ploda nema, nema - mislili kiretazu - trudna 29 tjedana po uzv- u.. ne znam. sretno.
Meni se vidio plod sada u ovoj trudnići već sa 5-6 tjedana,tj.to ti izgleda ko neka mala mrljica koja treperi-ko mali otkucaji srca. Kad je bila geristacijska vrećica bila je nekog nepravilnog oblika nije bila okrugla i unutra se nije ništa vidjelo. Nestala je kad sam prokrvarila tj.dobila sam pravu mengu i ona je otišla s njom. Mada mi je ginić odmah isti dam kad je počelo krvarenje prepisao utriće,ali nije pomoglo jer nije bilo ploda. Nisam morala na nikakvu kiritažu,pogledao me je ultarzvukom 3 ili 4 dan nakon krvarenja i bila sam čista koda ničeg nije bilo. To je moje iskustvo sa time,nadam se da sam ti bar malo pomogla ili smirila. Ako ništa drugo kako kaže moj ginić,ako je već bio spontani shvati to kao da je tjelo odbacilo plod koji nije bio zdrav i koji bi ti samo pravio probleme kroz trudnoću ili nedaj Bože kasnije kad dođe bebebica..............Citiraj:
luci1 prvotno napisa
Sve ima svoje razloge...........doći će i tvojih 5 minuta,samo se drži..... :love:
Hvala vam svima na odgovorima. Znam da se priroda pobrine ukoliko nešto nije u redu. Još se nadam pozitivnom odgovoru u petak. U biti više me strah tog čišćenja (imam 31 god. i ovo je prva trudnoća, inače, momak i ja smo skupa 7 godina pa bi eto volila da sve bude ok).
Javim u petak kako je prošlo. :)
Aj drž se stara,ja sam 33 godine i sad prva trudnoća. Bude i bit će prilike. :bye:Citiraj:
luci1 prvotno napisa
Sad sam došla s UZV i dijagnoza je missed AB, vidi se gestacijska (22 mm) i žumančana (7 mm), ne vidi se plod niti otkucaji. Rekla mi je dok da se sutra naručim za kiretažu, a ja sam u totanom šoku. Šta vi mislite?
Kere ne znam, a da ponoviš UVZ za tjedan dana? Puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!
Toliko sam žalosna da ne funkcioniram, još kad mi je rekla sutra natašte...kao da idem vaditi krv, a ne na operaciju. Možda ću otići po još jedno mišljenje, mada danas mi je 7 tjedana, računajući kasniju ovulaciju. Bi li mi išta rekla visina bete u ovom trenutku. Koliko još smijem pričekati bez opasnosti za infekciju? Svako mišljenje je dobro došlo. Svim curama od srca želim uredne trudnoće i da srčeka snažno kucaju!
Joj joj, odmah pa kiretaza :x
ljute me takvi doktori
vidi tu po forumu, masa cura prolazila kroz
takvu situaciju gdje se srcana akcija pokazala
i iza 8-og tjedna
svakako po drugo misljenje
~~~~~~~~~~~ za malo :heart:
Slažem se sa tamaris.Citiraj:
tamaris prvotno napisa
Mislim da danas doktori olako šalju žene na kiretažu. Kao da ne žele pričati sa ženama. I uvijek je ono najgore u pitanju, znači kada su šanse 50-50 uvijek se ide na najgoru opciju :evil: Bar moja iskustva s ginekolozima nisu baš sjajna i sa državnim i privatnim. I uopće ta njihova računanja trudnoće me totalno zbunjuju.
Mislim, normalno ima slučaja kada je procjena realna npr. ja baš više i nemam neke nade za sutra, ali ipak mislim da su stvari nekada bile puno jednostavnije. Općenito je sve kao na serijskoj traci.
Eto to je moje mišljenje.
Puno sreće :)
luci1, misliti ću na tebe sutra i držati fige da te dočeka lijepo iznenađenje! Danas ću nazvati jednog doca i pitati za mišljenje pa vam javim što je rekao.
šaljem svima vibrice. Ne znam puno o tome, ali i ja bih pričekala malo s kiretažom i posjetila još nekog ginekologa. Tek sedmi tjedan, mislim da nije baš tolika sila da se to obavi :?
mlukacin, nisam prije vidjela - čestitam :love: , baš mi je drago!
Meni se vidio plod sada u ovoj trudnići već sa 5-6 tjedana,tj.to ti izgleda ko neka mala mrljica koja treperi-ko mali otkucaji srca. Kad je bila geristacijska vrećica bila je nekog nepravilnog oblika nije bila okrugla i unutra se nije ništa vidjelo. Nestala je kad sam prokrvarila tj.dobila sam pravu mengu i ona je otišla s njom. Mada mi je ginić odmah isti dam kad je počelo krvarenje prepisao utriće,ali nije pomoglo jer nije bilo ploda. Nisam morala na nikakvu kiritažu,pogledao me je ultarzvukom 3 ili 4 dan nakon krvarenja i bila sam čista koda ničeg nije bilo. To je moje iskustvo sa time,nadam se da sam ti bar malo pomogla ili smirila. Ako ništa drugo kako kaže moj ginić,ako je već bio spontani shvati to kao da je tjelo odbacilo plod koji nije bio zdrav i koji bi ti samo pravio probleme kroz trudnoću ili nedaj Bože kasnije kad dođe bebebica..............
Sve ima svoje razloge...........doći će i tvojih 5 minuta,samo se drži..... :love:[/quote]
Ne kužim, zar nije prerano vidjeti otkucaje srca sa 5-6 tjedana? Ja sam bila na uzv sa 5+5 i jasno su se vidjele 2 GV-e; dr. mi nije spominjao nikakve žumanjčane vrećice, niti plod niti otkucaje srca, samo mi je čestitao, kao imate blizance... poslije su mi cure rekle da je to prerano da se vide otkucaji srca, da tek negdje nakon 7 tjedna...
Ja sad idem na 2. kontrolu 24.6. i kad sve ovo čitam curke užasno me strah...
isss kako sam ja sretna sad da mi ginekologica nije nis spominjala, sad kad gledamu trudnicku knjizicu sta pise, meni se u 5. tjednu na prvom ultrazvuku vidjela samo gestacijska bez bebice! Al mi nije ni rijec rekla nego da sam trudna i da dodem opet za mjesec dana na pregled!
I bolje da mi nije, jer bi kakva sam panicarka dobila slom zivaca!
Kere, hvala puno. Ne znam, bilo mi je masu teško pa sam se nekako više uvjerila u najgore moguće rješenje računajući da će mi biti lakše.Citiraj:
Kere prvotno napisa
Rekla bi tebi da svakako pričekaš ako imaš te neke naznake - ne znam, ako sutra kod mene ne bude dobro, mislim da me idući put ginekolog neće vidjeti min. prije dva mjeseca jer jednostavno mislim da ne gledaju svaku ženu kao individualni slučaj, najlakše je reći to ti je tako, nema veze bit će bolje drugi put!
Drž' se...
Infekcija nastaje od bakterija.Čak i u slučaju da se beba ne razvija nema opasnosti od infekcije.Visina bete bi ti rekla nešto ako bi ju vadila dava puta u razmaku od 48 sati,pa vidjela da li raste ili pada.Za vađenje krvi se ne mora biti natašte,a i sa kiretažom se ne mora žuriti.Citiraj:
Kere prvotno napisa
Čak i u slučaju da trudnoća ne uspije puno je bolje čekati da pobačaj krene sam.Puno je manji šok za maternicu da se očisti sama nego struganje instrumentima.Jedino što treba možda čekati nekoliko dana da beta padne dovoljno te tijelo shvati da trudnoća nije uspjela .Citiraj:
Kere prvotno napisa
Cure, hvala vam na toplim riječima. Moj prvi korak je da idem sutra kod privatnog ginekologa na pregled. Sirius, posebno hvala na objašnjenju oko kiretaže i infekcije, intuitivno sam to i osjećala, ali današnji doktori su zaista kruti po tom pitanju.
Trening živaca - jučer me doktorica obavijestila da ima operaciju koja će dugo trajati i da će mi se javiti danas nakon 13 sati. Sada je 15 h i još ni traga ni glasa - poslala sam poruku, ali najvjerojatnije od mog pregleda danas ništa :( A jesam sriće, još sam otišla sa posla 4 sata prije, mater nije išla raditi zbog mene - totalni kupus. Tako da i dalje :?
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Taman se vratila sa pregleda i imamo sve: GV i žumanjčanu i pulsirajuću točkicu - CRL = 7 mm = 6+1. Komentar je bio: vidiš šta se sve napravilo u 7 dana i evo nam malog čovika :heart:
Ne mogu vam niti opisati koliko sam sritna jer sam se pripremila na najgore, ne usuđujući se uopće pomisliti nešto pozitivno.
Slijedeći termin pregleda za 4 tjedna pa se nadam da onda otvaramo trudničku :D
Kere, čekam što je bilo kod tebe - nadam se pozitivnim vijestima :)
luci1 divno :D :D zelim ti mirnu i lepu trudnocu. Uzivaj :*
Luci1 :D :D :D :D :D Želim ti prekrasnu školsku trudnoću!!!
Hvala vam puno od srca :)
Citiraj:
luci1 prvotno napisa
:D :D :D Stvarno od srca cestitam!!!! :love:
luci1 tako mi je drago, dala si mi osmijeh na lice. Kod mene nisu dobre vijesti, plod se nije razvio iz ŽV. Bila kod privatnika i nakon razgovora odlučila ići na kiretažu. I eto, prije sat vremena sam došla iz bolnice, bila je vakum ekstrakcija, ništa me ne boli (osim duše), ne krvarim. I noćas sam jednu trudnicu ispratila u rađaonu, ona mi je popravila raspoloženje, jer je imala dva poroda u 5 mjesecu trudnoće i sad je rodila divnog sina. Kad čuješ takve priče, onda mi ovo moje izgleda zaista minorno. Idemo dalje u nove pobjede! Pusa svima!
Kere drži se :love: Nije lako, ali doći će ti bebica. I ja sam ti imala AB i kiretažu i eto danas imam prekrasnog sina koji će uskoro 2 god. i druga beba je na putu. Budi samo pozitivna. Drži se :love:
Kere, baš mi je žao :( . Evo nisam nekoliko dana bila na netu tako da sam tek sada pročitala. Čuvaj se i šaljem ti jedan veliki zagrljaj utjehe.Citiraj:
Kere prvotno napisa