i nama danas išao regres
Printable View
i nama danas išao regres
nama je išao puni iznos 1250 kn, znam za još jedno manje minist.Citiraj:
maria71 prvotno napisa
ja sam 13 prase. školnica jelte :mrgreen:
Citiraj:
Šiškica prvotno napisa
I meni sjelo maloprije. :D :D :D :D :D :D :D
I MUP je danas dobio regres :D
Prosvjeta!!!!!!!!!!
Evo još malo da se radujte dok nam nisu stavili harač.
Ak budete primjetile da vam je plaća za srpanj nešto veća nego što bi trebalo biti , obračunski koeficijent je dignut za 2,2%. Dobili danas dopis.
" Sukladno sporazumu o dodacima na plaću u obrazovanju i znanosti od 25.studenoga 2006. g. u ukupnim sredstvima odobrena su i sredstva za ispatu dohodaka od 2,2% ugovorenog za 2009. koji je uključen u obračunskom keficijentu." u potpisu Stipe Mamaić ravnatelj uprave za financije.
al meni nije :cry: :cry: :cry: niti ne bude. Niti ne bude božićnice. Još budem sretna ako bude plaća.
A gdje radiš?Citiraj:
Smajlić prvotno napisa
Danas došao opet dopis. Plaća za srpanj tj. već na nju će se primjenjivati poseban porez na plaće. :evil: :evil: .
opa maco retrogradno će nas haračiti, neka, neka.....Citiraj:
zvjerka prvotno napisa
pa cuj ipak ti tu lovu dobijas u 8. mjesecu
a ko nam kriv sto smo je zaradili u 7. :x
Znam da su računovođe poludili. Trebaju izračunati taj harač, a još ne znaju ni na što ni točno koliko. Neki kažu do 6 000 svima 2%, a na ostatak 4%, a drugi kažu svima preko 6000 na cijeli iznos 4%.
Privatna firma. Inače su uvjeti bili više nego odlični, al evo, i do nas je stigla kriza.Citiraj:
Lavica80 prvotno napisa
Puno ovisimo o drugim firmama (građevinskim), i ne možemo se od njih naplatiti.
nisam se ni usudila pitati, nadala jos manje i dobila. krasan zlatni shut prije odlaska na zavod za nezaposlene. hvala ti jadrankice (insert puking smiley)Citiraj:
Moover prvotno napisa
Sad kad nam plaće padnu za harač,,,pa nezaposlenima isto...
Pa kažu da će u prosvjeti povećati prag sati u nastavi za punu satnicu (prosvjetari znaju o čemu govorim.sad npr.21 za hrvatski, a bit će recimo 24)...
Zlatni šut - stvarno (neopisivo) dobar opis ovog regresa... ne bih se ni ja boljeg sjetio... svaka čast!
ako povećaju satnicu sliejde otkazi jer će biti viška ljudi, logično, zapravo .....
nemam komentar koji nije za verbalni delikt za ovo
Lavica80, otkuda ti ta informacija?Citiraj:
Pa kažu da će u prosvjeti povećati prag sati u nastavi za punu satnicu (prosvjetari znaju o čemu govorim.sad npr.21 za hrvatski, a bit će recimo 24)...
Izrada novog pravilnika o normi se toliko skriva da treba biti spreman na sve.
E, ne mogu odati svoje izvore ;) !Citiraj:
laura29 prvotno napisa
Jesmo otišle OT. :)
To znači da bi, primjerice, iz hrvatskoga ili matematike satnica trebala biti uvećana za najmanje 4 sata (26 sati?)?! Puno bi ljudi ostalo bez posla, ponajviše mladih koji su zadnji došli u školu. Nadam se da im to neće proći.
Jesu li ti izvori pouzdani?
Dosta pouzdani. Ali najgore će proći oni koji rade na malim školama. Tamo će ih jako puno ostati bez posla(naravno ako to prođe).
a što ne bi prošlo?Citiraj:
Lavica80 prvotno napisa
i to je vid štednje, jelte
sad stavljam napušenog smajlića ili ti histeričnog smješka :lol:
Moje informacije ne govore o baš tolikom povećanju satnice :/
Ma ne znam samo kako to misle izvesti (ako je sigurno). Svi nastavnici (i razredna i predmetna nastava) imaju jednaku satnicu. Ako se poveća predmetnoj onda bi se trebalo povećati i razrednoj, a prema novom Zakonu o školstvu propisano je da učenici nižih razreda ne smiju biti opterećeni s više od 4 sata dnevno. (Jedino ako mi ne uvale da odrađujem i posao čistačice nakon nastave pa udare 2 muhe jednim udarcem, više me ništa ne iznenađuje.)Citiraj:
laura29 prvotno napisa
pa da , mulitpraktik osoblje.
Nije to baš tak. Različiti predmeti - različita satnica.Citiraj:
LIMA prvotno napisa
Što se tiče ostajanja bez posla, mislim da će lošije proći oni u većim školama. Npr. ako u školi ima 6 profača matematike i poveća im se satnica za po 4 sata to je taman jedan čovjek viška. U maloj školi koja ima jednog matematičara (jednog prof hrvatskog, biologije i kemije i sl) će krpati rupe "drugim poslovima".
najgore će proći oni kao ja, koji su na 2 škole.
Istina. A ima i onih koji rade na 3, kak će biti tek njima :(
ma užas, umjesto da se satnica smanji i stavi obvezno u raspored 2 sata individulanog rada s djecom, pni planiraju ovo... nemam riječi
:(
Dobro da se mi fizičari već godinama borimo za smanjenje satnice :lol:
da, ali onda ni njima nece biti popunjena satnica u jednoj skoli :/Citiraj:
enela prvotno napisa
O Bože, sve me strah prve sjednice... :x
koga nije............ :(Citiraj:
iki prvotno napisa
Pa već su dana zaduženja za šk. god. 2009./2010. Mislim da ne mogu oni samo tako mijenjati satnicu bez dogovora sa sindikatima. I u manjim će školama ljudi ostajati u tom slučaju bez sati (radit će na nepunom radnom vremenu).
i krizni porez je uveden retrogradno što ne bi i zaduženja
zanima me sto su se na kraju vlada i sindikati dogovorili, jel dobivamo bozicnicu i dar za dijete ove godine
iskreno, ne znam....... sve me je strah i pitati
koliko me sjecanje sluze kao da je ostalo nedoreceno, vlada je htjela ukinuti, sindikati nisu pristali
Meni se čini da je dar za djecu ostao, a da je božićnica otpala