Branka, prepreslatko! :heart:
Printable View
Branka, prepreslatko! :heart:
Nego, spremate li se za skorašnje tandeme? ;)
Meni se sve čini da da :)
Nego, neki dan sam onako mrvicu pomislila (nisam uopće to htjela reći na glas) - jel moguće da Leu boli trbuh radi dojenja?
Ima na Zdravlju topic o njenim trboboljama. Rekla sam već za jednog malog koji je povraćao i kad je prestao dojiti, sve ok. Mislim, nisam sigurna da su mu to dokazali, ali, eto. Pitama. Krvna slika i urin u redu. Možda je psihološki ili nešto drugo, ali i ovo mi je u jednom trenutku prošlo kroz glavu.
Iako, ima dana kad dojimo jednom ili nijednom i vremenski nije povezano sa žaljenjem na bolove , ali ipak.
Što mislite?
Branka 1, teško da je to istina. Baš je obrnuto. Majčino mlijeko smiruje bolni želudac i pomaže probavu. Jedino je kod tebe po meni situacija takva da pitanje treba preformulirati. Ti ne dojiš više svoje dijete više puta na dan nego jednom ili nijednom pa dijete ima poteškoća bez tvog mlijeka. Pokušaj češće dijete podojiti. 100% će bolovi nestati kao rukom odnešeni. Mojoj djeci jesu i meni jesu. Znači radi obrnuto, doji češće, a ne rijeđe i nemoj se bojati za bebu u trbuhu. Puno sreće.
Uh, hvala ti. To mi je trebalo :)
Pa u principu dojim kad hoće, samo sad rjeđe traži. A nisu ni ti bolovi česti. Ali kako se tuži povremeno unazad par mjeseci, na kraju nisam mogla ne povezati i s trudnoćom koja traje par mjeseci.
:love:
Da, zaboravila sam reći. Ovaj citat mi nije uopće upitan, upitnop mi je moje hormonizirano mlijeko. Otud brigaCitiraj:
Majčino mlijeko smiruje bolni želudac i pomaže probavu
Tandem, ah znala sam da ga ne mogu fulat, kraj mojeg sisavca.
Jesam li spremna... pa nisam uopće razmišljala da ga neće biti i nekako se ne spremam posebno, jedino razmišljam o položajima koji bi mogli biti dobri.
I o tome da više kupim jastuk za dojenje.
Ben doji puno manje, meni je u zadnje vrijeme lakše uspavati ga na cici popodne pa mu ja i ponudim što u principu ne odbije ali bilo je i slučajeva da neće. :shock:
Isto i dojenje za spavanac, jednostavno je prestao tržiti, pih, a ja mislila kako se to neće dogoditi ;).
Uglavnom sve ide super, nekako svojim tokom i jako sam zadovoljna.
Doji svaki dan malo i nema nekog pravila kada.
Branka i1, po meni ti to nema veze s tvojim hormonima. Razmisli da i mi pijemo mlijeko gravidnih krava. Što misliš kako nas onda pucaju hormoni.
Doji si dijete baš kad ga boli trbuh i vidjet ćeš da će proći. Kaka li ti dijete redovito i da li ima začepe?
branka1, i kod nas se povremeno javljaju bolovi u trbuhu, ali ja sam si ih, kao što je i samaritanka napisala, objasnila sve rjeđim podojima. Ponekad ih ima po tri-četiri dnevno, a ponekad dva dana nijedan! Istina, takvi su dani jako, jako rijetki, ali ipak...
Nika, tako i ja - razmišljam o položajima! :lol: 8)
Cure ja kao tandemski veteran toplo preporučam jastuk za dojenje. S jastukom ti položaji tandema spontano padaju napamet, a i razina komoditeta je puno veća i starije dijete pod boljom kontrolom...Razloga za jastuk ima dosta...
Samaritanka, ja ga imam još iz prve trudnoće - no nekako nisam baš previše dojila na njemu. :?
Sad će mu biti prilika da se iskaže.
Mi smo prestali, nakom 3 godine i 3 mjeseca. :)
Ema još ljubi cice, zna ih poliznuti, ali više se ne prištekava.
Sretna sam što je tako dugo trajalo, što nam je stvarno bilo super.
Sretna sam i što je prestala jer me bradavice bole za poludit.
fidji :heart:
i mi smo prestali sa 3 godine i 3 mjeseca
Joj, Fidji, ja imam osjećaj da me mene bradavice svakim danom sve više bole
Branka, te iste tvoje hormone je Lea, dok je rasla u tvojoj maternici, primala iz tvoje krvi - u većoj koncentraciji, direktno u njenu krv, na puno manju njenu težinu. Plus ovo što kaže Samaritanka o gravidnim kravama. Ne moraš se o hormonima brinuti.
Ma znaš kaj? Zapravo se ne brinem puno. Marta me malo prosvijetlila :love: , ali, eto, dugo nisam pitala, ali sad sam ipak imala potrebu pitati da vidim što vi mislite o tome. Pa da to skroz maknem iz glave. Puno vam svima hvala
1.. mirjana - Dora 26 mj.
2. nika - Ben 31 mj.
3. Sanja - Fiona, 17 mj.
4. Fidji - Ema Helena, 3 g.
5. Hanna - Angelina 18 mj
6. NICOLE - Nicole 31 mj
7. branka 1 - Lea
8. dijanam- Cvita
9. Inesica - Petra (1,5g)
10. Zvončica - Filip skoro 18 mj.
11. Patricia - Patricia 17 mj.
Da se prijavim, pošto sam friška trudnica (3. tjedna). Ne znam da li možda pričamo o istom dr-u iz Zagreba, jer je meni moj rekao da ako JA ili DIJETE ne želimo više dojiti, onda ćemo i prestati. Naravno da sam mu iznjela i jednu teoriju koju sam čula od ni manje ni više jedne med. sestre "mala će preuzeti moje hormone i počet će joj se stvarat mlijeko" :shock: na kaj je umro od smijeha. Eto, tolko o tome!
Ne mogu vjerovat :roll:
Fidji, imali ste divno i dugo dojenje :heart: , a možda još padne koji tandemčić kad malena vidi da je bebi cica jako fina. ;)
Kod nas od ponedjeljka nema nijednog podoja! S jedne strane mi je lakše, a s druge nekako nisam još spremna za prestanak. Ne znam, imam jako podvojene osjećaje. Vidjet ću kako će biti preko vikenda, kad smo više zajedno.
Sad će nas eventualno neki slučajni čitaoc smatrati ludima, ali evo moj tandem je imao opet slučajni sešn u ponedjeljak ovaj tjedan kad sam se vratila iz Zagreba. Anna sa 6 godina i 6 mjeseci i Karlo s 3 godine i 3 mjeseca. Anni je to 4. ili 5. put da je pila od Nove Godine, a Karlo pije dva do tri puta dnevno kad sam doma.
Pa kak to možeš planirati, nikak. Mi dojke zovemo titi. I koliko god da sam na putu, titi se ne zaboravlja...
Ovo mi je zanimljiva teorija od te babice da se može stvarati mlijeko djeci koja piju mlijeko trudnih majki. To valjda povezuju sa nabubrivanjem sisica dojenčadi nakon poroda.
2. nika - Ben 31 mj.
3. Sanja - Fiona, 17 mj.
4. Fidji - Ema Helena, 3 g.
5. Hanna - Angelina 18 mj
6. NICOLE - Nicole 31 mj
7. branka 1 - Lea
8. dijanam- Cvita
9. Inesica - Petra (1,5g)
10. Zvončica - Filip skoro 18 mj.
11. Patricia - Patricia 17 mj.
12. ivancica - Fran
Evo i nas s vama. Dojimo 2 puta dnevno, ujutro i za spavanac, mada bi on i češće, ali smo se dogovorili da u podne spavamo samo zagrljeni.
Jesu vas a početku trudnoće boljele grudi? Mene baš i ne bole, eventualno bradavice kad ih dodirnem. Dali to ima veze s tim što dojim jer u prvoj trudnoći su me cice rasturale? Baš mi je to nekak sad čudno.
Ivančica, dobrodošla!
Da ti odgovorim, mene u ovoj trudnoći uopće nisu boljele grudi, tj. jesu nešto malo, ali zanemarivo.
Btw, moram malo ispraviti popis - Fiona sad ima 22,5 mjeseca, a kako mi se čini, upravo smo u stadiju prestanka. :(
Mene na početku uopće nisu bolile, ni grudi, ni bradavice, ali kako je trudnoća napredovala bradavice su mi bile sve osjetljivije.
S trudnoćom od 3 mjeseca sam vidjela sve zvjezdice kad se Ema prištekala, tada smo i prestale.
(Skinite me slobodno s liste.)
Dobro, sad mi je lakše. Već sam mislila šta je sad to jer su mi u prvoj trudnoći grudi otkidale, pekle, nisam mogla spavati od boli.
Mislim da ti je to skroz individualno. U ovoj ih možda nećeš ni osjetiti. :)Citiraj:
ivancica prvotno napisa
Kad su me prvi put zaboljele bradavice za vrijeme dojenja, išla sam napraviti test i bio je pozitivan :) .
Otada me svaki put bole sve više. Nekad je stvarno na silu maknem jer više ne mogu izdržati.
2. Sanja - Fiona, 22,5 mj.
3. Hanna - Angelina 18 mj
4. NICOLE - Nicole 31 mj
5. branka 1 - Lea
6. dijanam- Cvita
7. Inesica - Petra (1,5g)
8. Zvončica - Filip skoro 18 mj.
9. Patricia - Patricia 17 mj.
10. ivancica - Fran
Pošto sam ja otvorila topic, ajde da vam prepravim popis. Skinula sam Fidji, a i Niku- pošto je rodila
Inače što se tiče bolova, u početku OK, nakon nekog vremena (kao što i Fidji napisa) vidjela sam sve zvjezdice kad bi se prištekala, baš su bile bolne bradavice, a imala sam i kontrakcije. Ipak sam malo pretrpila dok sama nije odustala...
A što vi mislite o tvrdnji da se cerkviks u trudnoći skraćuje od slabih kontrakcija koje ne moram ni osjetiti, a mogu biti od dojenja?
meni ne zvuči nelogično
htjela sam ti odgovoriti na onom topiku, ali ovdje ću.
ja sam ti imala skraćeni cerviks sa zarom, u 7. mjesecu trudnoće (nisam dojila :mrgreen: ), neko vrijeme sam mirovala pa se stanje popravilo.
ono što mislim da je bitno - kad ginekolog misli da ti je potrebno pravo mirovanje i kad se boji za tvoje zdravlje, onda te pošalje u bolnicu.
Ali ja sam tek 20 tj.
I stvarno, što ako je od dojenja (ili barem ako dojenje tome dopridonosi)?
jest da se pričalo da oksitocin počinje djelovati tamo negdje s 24 tj (eventualno), ali...
Ja bih zatražila više mišljenja stručnjaka (ali onih koji podržavaju produljeno dojenje, jer ima dosta pedijatara kojima je to samo po sebi neshvatljivo) i ako bi se to dvoje dovelo u vezu, probala bih smanjiti ili prestati. Ipak je 20. tjedana premala trudnoća za zezati se.Citiraj:
branka1 prvotno napisa
Za početak svakako pojačaj mirovanje.
čuj, ne znam, i mene muče ti "a što ako" iako još nisam ni trudna.
ali mislim da bih se odlučila prestati dojiti kad bi mi se javile ovakve dvojbe :/
kolko bi to prestajanje trajalo, to nitko ne zna....
Daaaa, ah!
I ja si tako nekako mislim.
Opet ćemo pčeti još više smanjivati, čini mi se :(
branka 1 nisam razumjela, imaš problema sa skračivanjem grlića dijagnosticiran ili isto pitaš što ako?
ima već dijagnosticiran
branka 1 i meni ti je već dugo cerviks skraćen, omekšan... A imala sam i kontrakcije. I svejedno sam dojila, samo smo jako smanjile. Na kraju je to bilo jednom u par dana, stvarno jako malo. Ali više su doktori bili zabrinuti zbog mog cerviksa i malog dobitka na kilaži nego ja jer sam sa Stellom jako rano već bila baš otvorena i u početku isto dobila "premalo" kila a izdržala do kraja i dobro nadoknadila kile. Tako da sam mislila da će ipak i ova trudnoća proći OK, da se moj cerviks jednostavno tako ponaša u trudnoći Eto, sutra mi je punih 38tj, cerviks mrvicu uloživiji, kila imam veliki+ i uglavnom sve je OK...
I ja sam puno puta razmišljala dal prestati ili ne. Pogotovo kad su mi rekli da beba zaostaje u razvoju. Onda sam krivila sebe što sam dojila. Srećom, kriva dijagnoza. Ako ne želiš riskirati i preuzeti na sebe odgovornost u slučaju nečega prestani dojiti. Meni je puno značio forum i koliko mama doji u trudnoći, a i pomisao da to žene rade već tisućljećima
Mina svaka čast i mene je to držalo...
Ajde nadamo se da Branka1 drži to sve pod kontrolom.
Mislim da nas možete izbrisati s liste i da smo definitivno rekli pa-pa cici. :(
Evo, i mi cicimo u trudnoći! :)
Više ne dojimo u trudnoći, sada smo u tandemu. ;)
Ide dobro i skroz su slatki.