i stalno čekamo neka bolja vremena... da djeca malo stasaju... da nađemo bolji posao... da odemo u mirovinu... a do tada će nas talent i interesi napustiti (a vjerojatno i zdravlje). :(Citiraj:
Nena-Jabuka prvotno napisa
Printable View
i stalno čekamo neka bolja vremena... da djeca malo stasaju... da nađemo bolji posao... da odemo u mirovinu... a do tada će nas talent i interesi napustiti (a vjerojatno i zdravlje). :(Citiraj:
Nena-Jabuka prvotno napisa
Selim na obteljski kutak.
Jesam,ali moj je najveći problem što:
-puno me stvari zanima(bolje da ne nabrajam :mrgreen: )
-nekad imam previše ideja pa ne stignem sve izrealizirati
Imam faze kada se navučem na nešto,pa onda samo radim to dok se ne zasitim(npr kad su klinci bili manji uživala sam u kreiranju i šivanju pelena,a prije toga i sada šivača stoji na tavanu prekrivena prašinom :roll: )
-Lijena sam za kupovanje materijala pa to kupujem onako usput-nekad će zatrebati.
-nedostatak prostora u kojem bi mogla skladištiti razne materijale,pribor,započete,nedovršene projekte
-nedostatak vremena(zahtjevan posao,faks,mala djeca)
-Jedan od problema je to što se uvijek 100%dajem(pa me ometa ako imam nešto za napraviti/pospremiti,učiti..)
-i što sam perfekcionista pa moj hobi nažalost često isključuje djecu(neznam sakriti razočaranje kad nešto ne naprave kako treba,iliti "pokvare")
Zasada imam previše distraktora pa svoju dušu hranim izuzetno rijetko-nadam se da ću u mirovini dočekati svojih pet minuta..Do tada pečenje kolača i torti dobra su zamjena...mljac
twinmama,baš te totalno razumijem,ista situacija i kod mene,samo još nemamo djece pa ili sam na poslu ili ludujem do jutarnjih sati u svojoj sobi i ne odustajem dok ne napravim ono što želim,a ako sam pretjerala u neredu zamolim supruga dami pomogne počistiti jer smjatotalno iscrpljena...imam 40 god.i ništa da me popusti,no..dobro..možda sam trunčicu lijenija ali što oku se svidi ja napravim,posao mi jetotalno drugačiji i to je dobro,strujelac sam u horoskopu,možda to nešto znači,neznam,ali kad dođe dijete bojimse da ga neću znati animirati jer ja u svojem kreativnom filingu zaboravim mjesto,vrijeme,glad,žeđ...isuse bojimseda ću i na dijete zaboraviti jermi suprug kaže da ću si po dolasku djeteta radionicu preseliti na kat u sobu-tek tad ću se izolirati,eto ako trebate kakav savjet a ja znam to raditi,,pitajte 8)
Ma nema šanse da se ovo boldano dogodi... Ja sam isto BILA takva, dok se nisu rodili dječaci, prvo jedan pa drugi...Citiraj:
ocujato1 prvotno napisa
A onda se moja kreativnost preselila na drugo područje: šivanje punjenih lutaka (nema ih više, darovali u vrtić), izradu kojekakvih igračaka, smišljanje igara kad su malo narasli... izradu vlastitih slikovnica (na ruke i u ppt) i tako dalje. Rezultat - dvoje kreativne djece rane školske dobi. I dalje tu i tamo nešto napravim (kreacije za maškare su mi :heart: omiljena zabava) ali djeca me prisiljavaju da radim manje pedantno danevelim picajzljivo i da DOVRŠIM projekt u razumnom roku, jer ONI nemaju strpljenja. Popravili su moj pristup! :heart: :heart: Isto vrijedi i za klopu - osmislila sam si hrpu zdrave hrane koja je brzo gotova.
I dalje povremeno imam potrebu za osamljivanjem, ali to je lako rješivo - djeca imaju i oca (koji to razumije, nismo sijamski blizanci nego muž i žena) pa mi povremeno onom drugom oslobodimo vrijeme za takve aktivnosti. A otkako smo prije par godina nabavili vikendicu - tamo SVI ZAJEDNO uvijek nađemo neku kreativnu aktivnost. Nama super, a i djeca uz nas uče kreativni pristup svemu i svačemu (npr. doma im ne bih dala farbati zidove, ali vikendica je druga priča - tamo se puno više toga smije i može).
haaa, a ja znam samo gumbiće prišit u slučaju da otpadnu... ali imam talent za kupovanje gumbića krive veličine :mrgreen:Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
zato ljudi rado jedu ono što skuham :D
Vještičica napisala;
Svi moji kreativni hobiji (nisu svi ni nabrojani) i dalje imaju tu funkciju - revitalizaciju mene. Nikad nisu sami sebi svrha.
I, da, i ja, kao i svi kreativci, imam problem sa mnogo raznovrsnih započetih projekata, od kojih neki nikad ne ugledaju svjetlost dana Sad (i mnogo, mnogo zaliha koje redovno kupujem gdje god da se nađem Laughing)
Da dodam tome;
I tako imam punu kuću perlica, fimo mase, sad sam i prošle godine krenula sa pletenjem koje sam znala kad sam imala 15 godina, i volim peći kolače. Sada sam udana 6-tu godinu i bez obzira što imam Laru ne stignem ili sam lijena izvaditi sve te stvari i početi jer niti ne znam od kuda početi. U zadnje vrijeme kad i izvadim npr. fimo masu i dođe ideja sama Lara mi jednostavno neda niti da krenem u izradu mase a kamoli da nešto oblikujem pa će to sve morati još malko pričekati da ona poraste pa da počne shvačati što radi mama :)
Tako da trenutno nema potrebe za kupnjom novoga materijala a kad dođe proljeće pa skroz do jeseni ideje ne prestaju prštati :)
Zid u Larinoj sobici je od kad je bila nekih 8 mjeseci oslikan likovima iz winnie the pooh koje sam samo gledala iz slikovnice i dodala čari iz prirode, leptire, sunce, oblake, travu, bubamaru, puža i inih životinjica iz svoje mašte a ona kad se budi i liježe priča i gleda u njih i to ju veseli kao mene što sam joj to naslikala. Svaki dan slikamo bojicama ( ustvari ja), a ona gleda i črčka /kopira mene. Slušamo cd-ove i pjevamo, ja i MM imamo sluha i iskustva u muziciranju pa vidimo da i Lara ima sluha, pjeva i pleše. To je baš slatko kao i moja izrada suvenira. Eto ima svega u glavi samo treba vremena da to sve napravim i prostora naravno :))
Vještičica napisala;
Svi moji kreativni hobiji (nisu svi ni nabrojani) i dalje imaju tu funkciju - revitalizaciju mene. Nikad nisu sami sebi svrha.
I, da, i ja, kao i svi kreativci, imam problem sa mnogo raznovrsnih započetih projekata, od kojih neki nikad ne ugledaju svjetlost dana Sad (i mnogo, mnogo zaliha koje redovno kupujem gdje god da se nađem Laughing)
Da dodam tome;
I tako imam punu kuću perlica, fimo mase, sad sam i prošle godine krenula sa pletenjem koje sam znala kad sam imala 15 godina, i volim peći kolače. Sada sam udana 6-tu godinu i bez obzira što imam Laru ne stignem ili sam lijena izvaditi sve te stvari i početi jer niti ne znam od kuda početi. U zadnje vrijeme kad i izvadim npr. fimo masu i dođe ideja sama Lara mi jednostavno neda niti da krenem u izradu mase a kamoli da nešto oblikujem pa će to sve morati još malko pričekati da ona poraste pa da počne shvačati što radi mama :)
Tako da trenutno nema potrebe za kupnjom novoga materijala a kad dođe proljeće pa skroz do jeseni ideje ne prestaju prštati :)
Zid u Larinoj sobici je od kad je bila nekih 8 mjeseci oslikan likovima iz winnie the pooh koje sam samo gledala iz slikovnice i dodala čari iz prirode, leptire, sunce, oblake, travu, bubamaru, puža i inih životinjica iz svoje mašte a ona kad se budi i liježe priča i gleda u njih i to ju veseli kao mene što sam joj to naslikala. Svaki dan slikamo bojicama ( ustvari ja), a ona gleda i črčka /kopira mene. Slušamo cd-ove i pjevamo, ja i MM imamo sluha i iskustva u muziciranju pa vidimo da i Lara ima sluha, pjeva i pleše. To je baš slatko kao i moja izrada suvenira. Eto ima svega u glavi samo treba vremena da to sve napravim i prostora naravno 7:))456+
Ispričavam se ovo dolje mi Lara uletila pa utipkala 456+
:lol:
Joj pa sad sam tek vidjela da je i kliknula pa je 2 x otišlo joj oprostite molim vas slučajno je doletila u igri na komp :)
glina i lončarsko kolo je moja ljubav. uz to ide i crtanje i slikanje iako mi više leži olovka i ugljen od ulja i akrila ali trudim se.
školovani sam kreativac i iako od toga ne živim to jest i ostat će moja najveća ljubav.
sad se trenutno spremam okušati u metalu i reljefima, da vidim kako mi to ide.
Jeste tako i ja cesto razmisljam, a onda shvatim da deci ne treba puno da se zabave. Sinoc kada smo pratili jednog drugara , Filip i ja smo skakutali s noge na nogu i on se tome toliko smejao i zabavljao, posle smo se kao 'kobajagi' tukli kod kuce, a onda malo i mazili.
Inace ja sam tipican primer NEKREATIVNOSTI. U kuci uvek cekam nesto vise novaca kako bih kupila neki super namestaj i promenim ovaj koji vise ne mogu a gledam. Sestra mi je susta suprotnost, ali ovih dana sam bas razmisljal o njenoj kreativnosti shvatila da ona puno radi na sitnicama koje kupuje i u onim jeftinim radnjama i onda se iz toga izrode krupnice i dobije super opsti utisak.
evo da se ja malo pohvalim....nećete zamjeriti. naime napokon, nakon dugo dugo godina priželjkivanja i iščekivanja dobila sam peć za keramiku, od MM-a. i sad samo da nađem vremena pa da ponovo zasjednem za kolo....
kad bude bilo reprezentativnih radova slikat ću pa stavim da vidite
bleeda, lijepe vijesti!
želim ti puno lijepih rukotvorina!
aaaajme, a ja mislila da samo mene muče ovakva razmišljanja :)))) tako sam sretna da sam se priključila ovom forumu!!!! Možde me i pogurne s mrtve točke!!! Ja sam, naime isto od onih kojima sve čega se dotaknu ide od ruke, pa se rasplinim u svemu i svečemu, i nerijetko zbog neodlučnosti odustajem :PPP Kuham, perem, pravim kolače, išla sam na tečaj šivanja da bih svom prvorođencu sašila patchwork prekrivač, i za prvi uradak je ispao čisto solidan.
Kreativna jesam ali me već duže vrijeme drži nekakva kreativna "začepljenost". U glavi puno toga se gomila ali ništa konkretno ne izlazi van. Ima godinu dana da sam osmislila kako bi oslikala sobu malenoj i uvijek neke isprike se tu izvlače(financije, nedostatak vremena i sl) tako da me sad kad me prošlo najveće uzbuđenje oko toga već hvata strah nije li mi to prevelik zalogaj...kukavica.
Ipak, pomalo se pokrećem, napravili smo joj za njenu sobu stol + stolice i kućicu za lutke i pozitivni komentari su mi malo podigli ego ali ipak daleko sam od one svoje kreativnosti od prije par godina kad sam u vrtiću stažirala i bila u kreativnom okruženju...jedva čekam ponovno se vratiti u struku...
Curke ja sam jako kreativna molim vas da me uputite na rodinu stranicu pletenje i heklanje, nemogu je naći....hvala.
Evo je:
http://forum.roda.hr/threads/38130-š...lete)-li-netko
Da se pohvalim, i ja sam počela plesti:-)
Samo mi je još to trebalo, uza svu kreativu ne stignem više ništa.
Nema me u zadnje vrijeme baš puno na forumu, no evo jedne zgode koju vam želim prepričati, a vezana je uz to kako zainteresirati klince za igru. Naime, bio sam jedno hladno prijepodne doma sa klincima i stalno su, svatko sa svoje strane, cendrali kako ne znaju što bi se igrali ... pa rekoh, ajd da smislim nešto što će biti zanimljivo za oboje.
A u ćošku je stajala pegle koja se taman ohladila i podsjetila me na nekakvu svjetlucavu raketu ... i eto teme za igru!
Peglu sam stavio usred sobe i proglasio je raketom, uokolo sam poslagao prazne čaše od jogurta koje su glumile rezervoare raketnog goriva i desnu stranu sobe sam proglasio raketnim poligonom (što je namamilo Vedrana), a lijeva strana je bila poljoprivredno gospodarstvo koje se brinulo za hranu za zaposlene na poligonu (to je privuklo Zrinku i njene omiljene životinje). Ja sam pak u ćošku složio restoran (kojeg su vodili Popaj i Oliva) koji je kupovao svježu hranu sa gospodarstva i od toga kuhao ručkove za ljude s poligona.
Naravno, tu je bilo svakakvih događanja, od nabave hrane za gospodarstvo i njihove egzotične životinje pa do policijskih patrola, lopova ...
Malo kasnije je u posjetu došao ministar obrane koji je pogledao raketni program i pregovarao o sredstvima za dalje radove (naravno, pozvan je na ručak kod Popaja i OLive), zatim, kad je on otišao, tad se desila veliak poplava pa su svi gradili nasipe i spašavali ugrožene, došao je u posjete i predsjednik republike Robinko Hudić (figurica Robina Hooda) kojie je obišao postradale i pregledao kako je dežurnima, usput je i pao u vodu pa su ga spasavali vatrogasci ...
Uglavnom, igra je trajala jedno 3 sata uz sve moguće detalje, a neke od prizora možete i pogledati na fotkama:
https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink (raketa, rezervoari i prateće službe)
https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink (najveći dio polja za igru ;o) )
https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink (jedna od vedranovih samostalnih kreacija)
https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink (još jedna self-made kreacija)
https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink (radnici na nasipu za poplave)
https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink (operacija spašavanja)
https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink (predsjednik Robinko Hudić sa šefom kriznog stožera u obilasku, tren prije pada u vodu)
He he he... super!
Ekipa je taman za Kalinićev stožer, samo bolje opremljena ;-)!
Evo nekoliko ideja, ako na današnji dan želite da vam kuća bude ukrašena