a kako ti inače ispadnu? razliju se?
mrvu više brašna
Printable View
a kako ti inače ispadnu? razliju se?
mrvu više brašna
znamo li razliku između kalupa i košarica?
:P
znamo, ja hoću kalup za koji ne trebaju ni košarice, ni ulje, ni brašno, ni ištaaa!
pa za moje kalupe ne trebaju kosarice.
ali ih ja stavljam.
jer su mi mafini tako ljepsi (ustvari jedini prihvatljivi, po mojim kriterijima :mrgreen: ), jer se tako manje suse i mrve, jer su kalupi poslije cisti.
Kalup + kosarice OBAVEZNO i bez uljenja kosarica. U kalupu uvijek ostaje neki koji se ne da van.
o ke, gdje kupiti kvalitetan i, naravno, ne-skup teflonski kalup? je l' to za 12 komada?
Ja nisam nikad koristila kosarice. Niti necu :P
Nit ne uljim. A operem za cas kad malo namocim.
I ne raspadaju mi se. Niti ne mrve. Ja neznam kakvi su to vasi recepti da vam se muffini mrve?
I ja sam fan košarica, estetike radi.
Ajvi, ja imam Ikein kalup, teflonski. Najzadovoljnija sam s njime, jeftin i niš se ne prima.
kaj sam sad izazvala, dajte cure nemojte se počupati oko košarica... ančica je već počela dovoditi u pitanje i recepte, to je teška artiljerija... muffini su kao djeca: svakome su njegovi najljepši i najbolji! :cerekam se ko blesava:
Minky, možeš malo pojasnit recept? Please!!!!!!!!!!!
u nami,80kn.za 12 kom.Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
kupila u pevecu teflonski kalup za 87 kn, košarice za 20 kn (100 kom) i napravila specijalne marelične muffine s miminog linka. fantastični su!
Special Apricot :) Muffins
2 cups all-purpose flour
2 teaspoons baking powder
1/2 cup granulated sugar
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon ground nutmeg
1/2 teaspoon ground cinnamon
1 large egg
1/3 cup vegetable oil
1/3 cup milk
1 (8-ounce) container or 1 cup peach yogurt
1/2 cup dried apricot, chopped
2 tablespoons all-purpose flour
2 tablespoons packed brown sugar
2 tablespoons chopped pecans
1/2 teaspoon ground cinnamon
2 tablespoons butter
In a large bowl combine together 2 cups flour, baking powder, sugar, salt, baking soda, nutmeg. and 1/2 teaspoon cinnamon; make a well in the center. In another bowl, combine egg, oil, milk, peach yogurt, and chopped dried apricots. Pour into the well of the dry ingredients, stirring just until moistened. Fill a greased muffin tin two-thirds full.
In a small bowl mix together reamining flour, brown sugar, chopped pecans, and 1/2 teaspoon cinnamon. Cut in butter until crumbly. Sprinkle over the muffins.
Bake in a 400*F oven for 20 minutes, or until golden brown.
Upomoooooć! Evo, napravila sam sinoć prvi put muffine i imam jedan problemčić... Ostali su mali-dizanje 0 bodova :( Zašto? Radila sam varijantu sa zobenim pahuljicama, graham brašno i višnje... Pomozite!!!
p.s. fini su, samo kaj su maaaaaali
pa barem imaš opravdanje da ih pojedeš 40...
maaaali su...
za muffine uvijek imaš opravdanje da ih sve smlatiš isti dan - brzo se suše :P
ja ću ovaj vikend ančičine/mukičine.
To je istina, jedino kaj ih ima sam' 12!!! Vježbam samokontrolu da ne ispadne da mogu pojesti cijeli protvan muffina odjednom :mrgreen: Nemojte se zezat' da se to nikad nikom drugom nije dogodilo...
meni se uvijek dignu.
mozda si stavila previse praska za pecivo? mozda premalo ili mu je prosao rok?
Ma nije mu prošao rok, a stavila sam ga koliko piše u receptu... Možda zbog graham brašna? :/
ivarice, kad si već tu - je l' baš mora biti soda bikarbona ili može samo prašak?
ajoj soda.
odavno vec ne citam recept, otad ih pravim bez sode :oops:
znaci moze!
samo da demantiram netočan navod o brzom sušenju: kod Ančice sam jela i mafine stare nekoliko dana (ona ih drži u metalnoj kutiji) i bili su mi jednako fini kao i prvoga dana. čak i sočniji!
a ona ih čak i zamrzne, pa ih samo izvadi i pusti da se odmrznu - čak ni ja, zamrzavanjemrzac, ne bih primijetila razliku!
ovi marelični su drugi dan bili poprilično suhi. ma fini i dalje, pogotovo nakon par sekundi u mikrovalnoj, ali ipak suhi.
evo i mojih najdražih, slatkih, muffina.Recept za slane(šunka i poriluk) ću napisati kasnije.
Ovi su tako fiiiiiiniiiiiiiii :)
Čokoladni muffini sa kokosnim srcem
275 g brašna (405)
2 čajne žlice Pecilnog praška
jučer napravila ančičine, danas je ostao jedan :lol:
mm je izjavio da su mu oni marelični bili bolji pa smazao 5 komada - valjda da ih se što prije riješi :beeelj:
Ja se kod Ancice navukla na muffine i sad pošto poto idem ih raditi, eee a di mi je pamet bila kad su se naručivale kapljice, koliko ih je samo kila bilo u mojoj kuhinji :tuptup
Nema veze, prvo moram kupiti kalup...
ma zašto kapljice? ja nasjeckam čokoladu na komadiće raznih veličina pa imaš u što zagristi, mnjam..! :)
ja jučer kupila kalupe i košarice, kad isprobam jedan od recepata javljam se na raport među vas muffinmanijake ;)
Ja sam ih po prvi put radila za vikendo, one Mukicine.
Jednostavniji recept za kolač nikad nisam imala. A fenomenalni su! Nemam više kapljica, a danas mi se opet jedu, mislim da ću isjeckati mliječnu čokoladu na komadiće.
Imate kalupa u Mercatoneu(Emmezetti), 60 kn.
jooj, kapljice su tak finee
a koje voće umijesto banana? može druga čokolada :D
ja stavljam čokoladu za kuhanje
mmm, a jabuke umjesto banana? naribane i ocijeđene da ne bude premokro...
Nemate banana ili ih ne volite? I ja sam bila skeptična kad sam mutila kolač, ali kad se ispekao.....fantazija, banane mu daju neku posebnu čar.
I da, ja sam samo na kraju kad sam već isipala žlicom smjesu u kalup, utisnula odgore 2-3 mala komadića banane.
Možda grožđice, smrznute maline? Mmmmmm, cure mi sline....
Meni ni u jednoj kombinaciji voća, suhog voća, lješnjaka, oraha, kokosa i sl. nisu ispali manje fini.... Stavim ono što imam doma.... Jedino su čokoladne kapljice obavezne.
Jako su mi dobri sa višnjama, a obavezno u Mukicine stavljam smrznutu brusnicu.
Ovi su s Vanilin šećera od D.Oetkera.
Dooobri!
muffini s kokosom i višnjama (16 komada)
250 g brašna
3 žličice praška za pecivo
100 g kokosovog brašna
100 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
100 ml mlijeka
75 ml ulja
150 g punomasnog kis. vrhnja
1 staklenka višanja (doooobro ocijediti – trebalo bi biti oko 350g)
Izmiješati mokre sastojke, izmiješati suhe + višnje. Zamiješati zajedno da se dobije jednolika smjesa. Peći 25 min na 180°C.
mojima se nisu svidjeli muffini u koje idu zobene pahuljice :/
danas sam napravila ove s kokosom i visnjama
SVE su smazali! ;)
jedino mislim da cu ubuduce izbaciti mlijeko, a staviti cijelo vrhnje
malo sam eksperimentirala...
definitivno je najbolji ančičin recept. emily, ako ostaviš zobene namakati u jogurtu barem 15 min tvoji neće ni skužiti da su unutra. ;)
sad ga koristim kao osnovu a mijenjam dodatke i začine, npr. za marelične uzmem marelični jogurt, ubacim cimeta, muškatnog oraščića...
i probala sam s 2 (manja) jaja, još su bolji i sočniji.
pečem ih 20 min na 175°.
Samo obavjest, vidjela sam u navom prospektu Metroa kalupe za muffine, 12 komada, za 24,28 kuna.
Kad pomislim da sam u Mercatoru dala 70 kuna za to.
navom - novomCitiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
ma daj? ja skoro jutros dala 64 kune. moja škrtost je očito intuitivno predvidjela ovaj tvoj post!
ha, toliko si škrta da umjesto mesa u burek stavljaš sir!
ali ga predstavljaš burekom!
nek se vidi raskoš!
:P
još malo pa će umjesto sira stavljati ništa
i zaljevati mineralnom (ama di je onaj smajli što riga)