a da smo vrijeme provedeno na ovom topicu utrošile na čišćenje...
:mrgreen:
Printable View
a da smo vrijeme provedeno na ovom topicu utrošile na čišćenje...
:mrgreen:
:lol:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Uostalom osim samog čišćenja plaćam i svoj mir. Ovako dođem doma, sve fino, uredno i cijeli vikend imam samo za nas. Nema više onog da se u sub ustanem sva nad..ana jer je stan katastrofa, MM zbrisao na kafu, L razmazao kremu po zidu i sl.
Ovak je i meni bilo dok su klinci bili u jaslicama/vrtiću. I tad je čistilica zbilja vrijedila para! Spasila mi je hrpetinu živaca i uštedjela tonu vremena, čak i kad nije sve bilo savršeno. Bilo je lakše samo popraviti nego sve raditi sam...Citiraj:
icyoh prvotno napisa
kakva su iskustva s agencijama za čišćenje?
provjerenije,kvalitetnije, skuplje?
ili se pametnije odlučiti za usmenu preporuku?
ako neko ima u St nekog pedantnog za poluditi
s krpicama za svaki kutak
biti ću beskrajno zahvalna za preporuku
Kinder i AM, otkud vama ideja da bi ja htjela micati veš mašinu :roll: :mrgreen:
ali potaknuta ovom temom oprala sam jučer prekidače
nisam ih skidala, dobro da me nije struja zveknula
sa štapićem za uho sam čistila utore :raspa:
Ajd ,drago mi je da si napokon upotrijebila štapiće korisno ! :P
Čišćenje štekera bez odmicanja veš mašine ne ide , jedno podrazumijeva drugo 8)
hebiga kinder. 500 kuna nije ni skupo za 70 kvadrata, ako zbilja dobro očiste. nije da ja imam tu lovu, ali da ju imam radije bi prije BING-a dala nekom tih parsto kunića da mi sredi stan nego rifljala sama.
sama nikada ne uspijem očistiti kako spada, pa kad imam "picajzla" goste imam i teški stres.
podižem
preko kolektivne kupnje uzela sam kupon za agenciju za čišćenje
samo 250 kuna za čišćenje vrijedno 500 kuna
jeeeeeeeeee
pa kad je tako jeftino odmah kupila 3 kupona, nije beg cicija:roll:
dogovorili smo da ću sad iskoristiti 2 kupona, a jedan prije nove godine za pranje stakala
u ovoj turi za 1000 kuna (ja platila 500, ali govorim o cijeniku)!!! sam dogovorila 2 pranja madraca, svako po 200 kuna, pranje pećnice i pranja svih stakala i roleta, pranje 3 mala tepihića (svaki manji od 2 m2)
rekli su da ne peru rolete, ja sam rekla neka naplate posebno, ali da želim da se operu i rolete i klupičice, što će mi čisti prozor i klupičica usrana od goluba
dakle....
ja sam očekivala detaljno pranje, onako kako ja perem (kad perem, ali kako nisam prala od proljeća i skupila se prljavština, htela sam se poštedjeti tog posla)
ja kad perem prozore prvo dobro operem okvire sa svih strana, znači ne samo fronte nego i rubove, samo prozora, okvire (ono što je u zidu) klupičice, rolete, spojeve čačkam ako treba čačkalicom da izvučem zavučenu prašinu (živimo blizu jako frekventne prometnice i jako je puno prašine)
oni su "oprali" stakla i okvire, ali samo ono uz staklo, nikakve rubove
klinac je "oprao" stakla u DB i onda spustio rolete i napravili su se pametni i htjeli otići
ja sam podigla sve rolete pa se žena kao malo začudila kako je on to napravio i išla ponovo to glancati jer su stakla bila sva umazana
kada sam rekla da sam mislila da će to biti malo detaljnije rekli su mi da se to tako radi, a ako hoću detaljno pranje svakog prozora da uzmem ženu za 30k/h
i hoću drugi put
jer za 1000 kuna koliko "vrijedi" ova njihova usluga, žena bi mi 33 sata radila, 4 dana punog radnog vremena
dobražena bi mi za taj novac napravila sigurno puno puno više nego oni
sada samo čekam da mi vrate tepihe pa da mogu pisati na tu kolektivnu kupnju preko koje sam uzela kupone da hoću da mi se za 3. kupon vrati novac jer oni mi više u stan ući neće
Ja sam uvijek skeptična kad nešto nude na akciji
žao mi je što si tako prošla :taps:
za drugi puta znaš :mrgreen: : plati dobruženu i vidjet ćeš da ćeš biti zadovoljna!
i meni je žao draga
trebala si skupiti nas ovdje s foruma koji bezveze mlatimo
i svu energiju korisno utrošimo na čišćenje
prije par godina mi smo nakon renorviranja stana
uzeli agenciju za čišćenje:
došle dvije postarije žene s dvije metle i lavorom u kojem je bio detergent
trebam li ti opisivati svoju reakciju?
hvala ti pp
ali da JA ne mlatim tu praznu slamu ne bi mi trebala nikakva pomoć
:roll:
ali jednostavno mi je proljeće i ljeto preletjelo u godišnjem, Vanjinim aktivnostima, skoro svaki vikend smo bili na putu, kad sam sam se vratila sa go radila sam duplo i bila umorna, a još i one vrućine.....
i skupila sa prljavština na prozorima
meni su prozori bili najvažniji da se detaljno operu
ali detaljno
a mislila sam si, valjda si mogu 1x priuštiti da mi netko drugi opere
na kraju sam moja 3 radna dana dala za 2 sata lošeg posla
ali svaka škola košta
Upravo zbog ovakvih situacija ja sam odustala i od agencija i od većine čistilica. Imala sam samo dvije dobre, od kojih je jedna brzo našla drugi posao (u firmi), a druga je bila tak pretrpana da nisam mogla doći na red - s razlogom. Loših je bilo puno više.
Uglavnom, nije lako naći dobruženu. Takve su rijetke i ne možeš do njih bez preporuke. Zato čovjek očekuje više od agencije, a ono - šipak...
znam, razumijem
ja sad imam jednu pristojnu, neagresivnu, tihu ženu
koja mi čisti "grube" radove ( podove, prozore, banju...)
u moju sobu i S. je ne puštam, u mm može
plaćam je 40 kn po satu i vrijedi svaku lipicu
ja volim kad ti tu mlatiš slamu
i svesrdno ti pokušavam pomoći u tome
Moje iskustvo je da 'jašim' dok ne 'padnu', pa peti put - peti put, ali ćeš očistiti. Nema više te agencije koja bi me prešla i, što je najbolje, uopće nije stvar agencije nego te konkretne osobe.
U ovoj posljednjoj firmi mi je tek četvrta žena po svemu 'kliknula'. Vidi se da hoće, zna, sposobna je i stalo joj je. A sve prije nje su bile žali Bože - brigo moja prijeđi na drugoga, samo da prođe vrijeme, malo pobrljaju i to je to.
Dok sam bila mlađa i imala više volje i vremena, vozali su me svi kak su htjeli. Otkad sam skužila (!!) da mi nofci ne rastu na drvetu i da mi je vrijeme najvažniji sastojak dana, ne dam se. :)
i ja sam imala slično iskustvo, pa sam digla fajer do vlasnika isto su mi oprali tepihei madrace za odštetu - nikad više
postoji li, onda, ipak neki servis koji bi se isplatilo zvati? za zg pitam
hvala
Tema ko stvorena za poremećenu trudnicu u 8. mj. koja je zamislila da sve mora biti savršeno uglancano, ulickano prije nego beba dođe. (Kažu da je to normalno i da spada u famozni nesting. :roll:)
Kad smo pred 10-tak godina prvi put tražili tetu čistilicu, uzela sam oglasnik, sve male oglase iznazivala (mislim da tad agencija baš i nije bilo), 10-tak ih pozvala na razgovor, jednu smo angažirali i brzo odustali. Pa drugu, pa treću... na kraju smo po preporuci uzeli jednu (koju imamo i dan danas) a preporuka je glasila: ona ne čisti dobro, ali je marljiva, snažna i poštena. :) Ajd da probamo.
Uglavnom, do prije trudnoće MD i ja smo stan čistili sami, mislim na tjedno održavanje, a njoj ostavljali ružne stvari (prozore, ulazna vrata, dvorišna vrata, stubište, podove)... naravno nije uvijek idealno, više put podivljam kad dođem doma i urlam da ju više ne želim vijdeti... pa za probu angažiram drugu i vidim da nema neke razlike.
Za mene generealka podrazumijeva sve ono što je rekla Adio Mare, plus vađenje svih knjiga iz bibilioteke, skidanje svih slika, pa nježno pranje zida iza njih (jer se ponekad iza slika stvori tanki film prašine, pa ga bolje riješiti dok ga ima malo, nego ostaviti... jer tko zna kad meni može novi razmješaj slika pasti na pamet), vađenje svih hi-fi komponenti (to MD radi) i brisanje prašine i laštenje elementa u kojem stoje, i posebno oprašivanje kilometara kablovinja koje povezuje sve te komponente.
Genaralka podrazumijeva i temeljito četkanje velikog psa (nju ne kupamo) i kupanje malog psa. :) Pa pranje njihovih prostirki za spavanje, zapravo, to spada u mjesečno čišćenje. Isto kao i pranje zidova na stubštu. Naravno, gelender (ograda i rukohvat) na stubištu se temeljito prolazi svim i svačim, u tim utorima uvijek prašine... Čačkalica i alkohol... za gelender i prekidače. Rolete srećom nemamo, sjećam se muke kad sam živjela sama. Fuge na podu... hm.. posebna priča.
Pa uz to idu i 2 dvorišta (s milion malih i većih tegli s biljem) i 2 šupe na dvorištu. Velika muka su nam krovni prozori (9 komada), puno prljaviji od klasičnih i neki teže dostupni...
Kad bi to sve htjeli temeljito obaviti odjednom, mislim da bi nas troje trebalo bar 3 dana po 12 sati (uz uvijet da je prethodno sve pospremljeno, a šupe nikad nisu pospremljene!) Kako je to em suludo, em nemoguće... čistimo stalno, malo po malo...
Kako MD sad radi dan i noć, odlučila sam ga osloboditi svih tih nevolja, pa čistilica i ja same... kako se ja brzo umorim, to traje i traje... žena dolazi svaki dan. Sreća pa nema nikog osim nas.
A što se tiče krpa... mrzim kad mi čistilica uzme kantu vode i s njom stane pod prozor da ga opere... naježim se. Pa ta voda je nakon jednog ispiranja krpa već zmazana. Zato, nije ekološki, znam... DM papirnati ručnici su moj izbor.
Kad podivljam na nju, umiri me misao jedne moje starije, iskusnije prijateljice: "Je, ne čisti ona dobro, ali sve što ona očisti, ne moram ja. Pa joj pogledam kroz prste. :)"
Ja se još trudim ti misao u potpunosti usvojiti.
pitanje za cure koje su uzimale ili servis ili čistilice
što ulazi pod pranje prozora s okvirom?
samo staklo i njegov rub ili cijeli okvir sa svih strana?
Pozdrav!
Mi smo novi obrt za čišćenje pa ako želite stvarno kvalitetnu uslugu obratite nam se na samsjaj@gmail.com
Ja i još par ljudi smo radili isti posao u velikoj firmi pa znam sistem rada počisti i naplati a dali je klijent zadovoljan manje bitni bitno je da oni svoje dobe.
Mi imamo razne vrste usluge čišćenja normalno sve je u dogovoru sa klijentom od cijene do vrste usluge.
No imamo niz papira koje morate potpisati to znaci prvo dogovor oko cijene i vrste usluge a kada je posao odrađen morate potpisati radni nalog sa kojim vi potvrđujete da ste zadovoljni sa čišćenjem tek tada vam se izda račun i tako bi trebali raditi ozbilljni servisi.
No prednost je još ta što mi nismo u sustavu PDV-a
Ne znam gdje bih postavila upit.
Kako se sad kreću cijene čišćenja stana po satu?koliko dodje generalka cca?
Imate li neku preporuku na pp? Hvalaa.
Poslala sam ti poruku
Hvalaa jelena.O
Cijena cca 60kn po satu nadalje u Zg
Hvala mašnice
E da znam zato i pitam, nije ništa zapušteno, sve održavano i površine koje se lako čiste al ono da se udje u pećnicu, neke elemente i tako to.
Lili, ne bih htjela biti zli prorok, ali plaćene čistilice su mi redovito napravile neku štetu baš kod od generalki. Jedna mi je čak uspjela iščupati priključak vode za suđericu i napravila poplavu. Bježim od toga ko vrag od tamjana dok još mogu. Nadam se da ti ovdje netko može preporučiti pouzdanu i pažljivu osobu. Ja takvu nisam uspjela naći ni za redovno čišćenje ni za generalke. Jedino čime sam bila zadovoljna je bilo čišćenje nakon preuređenja nekretnine, ali to se nije odnosilo na masne pećnice i slično, nego samo na zidnu boju i slično, ali u stanu visokih stropova).
Čistilica će dobro očistiti samo ako ti stalno stojiš kraj nje i daješ joj upute.
A zbilja ne kužim tko to vama čisti kad :
Rade štetu
Treba dežurati uz njih
Niš ne naprave dobro
Ne kužim gdje nalazite te ljude?
Činjenica je da čistiti nije lako i da ima žena koje super rade i da to košta pa tko voli…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vjerojatno je i do nekih kriterija. Barem u mom slučaju.
Dobro, ovaj primjer što je Peterlin navela je, nadam se, ekstrem. Ja sam probala tri čistilice da si olakšam nakon drugog poroda i ništa, odustala. Nisam bila zadovoljna, kriteriji čistoće nam se nisu poklapali i vjerojatno mi je muž u pravu kad kaže da se moji kriteriji ne poklapaju s ničijim. Baš to što je Čoksa rekla, kad sam davala upute bilo je okej, ali onda radije čistim sama.
PA da, vjerojatno je do kriterija. Meni je recimo svaka čistačica bila dobra :mrgreen:
Mima mislim da dijelimo pristup :mrgreen:
Dok ne moram ja, svaka mi dobra (naravno da mi ne napravi štetu).
Ja sam ih imala par
Jdnu puno godina - nije možda idealno čistila (pred kraj je već imala jako puno godina) ali nisam ništa morala puno objašnjavati, što smo dogovorile to je napravila bez da joj visim nad glavom. Na žalost iznenada je premniula :(
Druga je bila neko vrijeme ali nismo se našli jer je stalno očekivala da joj ja dajem upute a ne bi npr pitala mm koji bi bio tamo, i općenito nismo nekako kliknule.
Treća je čistila možda najbolje od svih, ali je toliko zauzeta da sam odustala od pokušaja da dogovorimo koliko-toliko redovni termin.
Ovih dana planiram četvrtu sreću :mrgreen:
E sad stvarno mi treba generalka pa će mi ova tema super doći da se prisjetim što sve nije oprano kod mene ponekad i godinama (od useljenja) :lol:
PS - ova treća je čistila i više nego bi ja, njoj se stvarno ništa nije moralo govoriti... valjda je zato i toliko zauzeta.
Peterlin imala sam i ja jedno loše iskustvo jer je predugo ostavila deterdžent da stoji na pipi.
Al frendica mi kaže da je baš zbog toga bolje uzet servis jer oni nadoknade eventualnu štetu.
Sillyme da te odlične su krcate, nemaju doslovce slob.termina.
Ja ću morat temu iznova pročitat da vidim šta bi se sve moglo očistit :mrgreen: sjećam se da je bilo nekih detalja koji meni nikad ne bi pali na pamet da ih treba oprat :mrgreen:
Ja samo znam da ne trebam tražiti pranje ispod vešmašine jer sam nedavno imala "incident" s poplavom, tako da je ispod sve oprano... doduše možda bi parketar imao isto posla ali srećom samo jedna-dvije letvice su stradale, pa ignoriram. Ostatak sam uspjela dovoljno brzo pokupiti a i srećom ljeto, vrućina...