naravno da treba pričekati i vidjeti što će biti, uz sve objavljene tekstove danas - jasno je da su novinari dosta krivo interpretirali. te negdje piše da hsls ide s amandmanima, a već drugdje da predlažu zakon...
Printable View
naravno da treba pričekati i vidjeti što će biti, uz sve objavljene tekstove danas - jasno je da su novinari dosta krivo interpretirali. te negdje piše da hsls ide s amandmanima, a već drugdje da predlažu zakon...
U vijestima izgleda nema nista o tome s njihove presice, samo o Polancecu.
Ja se iskreno nadam da ni sutra nece biti glasanja o milinovicevim izmjenama...
i da pozitivni amandmani ukljucuju skidanje ogranicenja na 3 j.s.
jer ako toga nema, bolje da nema amandmana
skidanje ogranicenja na 3. j.s. je bit zakona, i ono sto ga cini losim. sve drugo se moze provariti na silu, ali ova odredba je ono sto ga cini groznim, diskriminirajucim medju kategorijama pacijenata, ono sto bespotrebno produzuje lijecenje i muci zene
kola info da se ipak glasa sutra, samo je pitanje o čemu - najavljenim hdz-ovim amandmanima ili o tome uz hsls-ov brzinski sročen o zamrzavanju. hvala liberalima, ali ako se bude glasalo samo o ukidanju zabranje zamrzavanja zametaka Maribor here we come!!!!!!!!!!!!!!
PLEASE LJUDI NEMOJ NAS OPET USOSITI - UKINITE OGRANIČENJE OPLODNJE TRI JAJNE STANICE TO JE BIT PROBLEMA
TO JE TEHNIČKI KLJUČ PROBLEMA ZAŠTO OVAJ ZAKON SROZAVA USPJEŠNOST! TO JE PONDER VAŽNOSTI 100, OSTALI PROBLEMI SU GOTOVO PA NEVAŽNI.Citiraj:
pino prvotno napisa
Citiraj:
ksena28 prvotno napisa
X
On bi ulagao u nove metode :lol:
:lol:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...una-manje.html
Ja sam kao s grane pala. Tek sinoc sam pronasla da su amandmani SDSS-a, HSLS-a i SDA zabrana zamrzavanja zametaka i broj js a od HNS-a da sami odabiremo js ili zametke. Milinovic je rekao da ce ih ozbiljno razmotriti ali po meni to znaci dozvolu zamrzavanja eventualnog 3. zametka a broj js ostaje. Time ce ih malo privoliti na suradnju.
XCitiraj:
ksena28 prvotno napisa
O tom da se razmatra zamrzavanje 3. embrija meni je već prije mjesec i pol dana dr pričao ali pitala sam ga dali planiraju ukinuti i ovaj dio koji se odnosi na oplodnju samo 3 j.s rekao je da ne vjeruje jer da onda ulazimo u samu srž zakonu.
Tako da sam malo :/ ali sačekajmo možda bude sreće
Bit će glasanja sutra i dobili su naputak (hdz) da imaju biti u sabornici.
i to je svakako bila jedna od opcija usprkos svim našim nastojanjima, nadama i željama...i za svaki ishod se treba pripremiti :/
a o tome što će nam ovaj zakon činiti - sve smo već rekli...i još govorimo, vičemo...ali nas ne čuju oni koji bi nas trebali čuti, odnosno njima ništa ne značimo
:cry: :cry: :cry:Citiraj:
nikailuka prvotno napisa
Milinovic moze racunati na parlamentarnu vecinu i stranacki aparat
ali kad tad ga ni to nece vise spasit
covjek koji donosi lose zakone ne moze opstat
jel zna netko kad pocinje danas glasanje? Da pratim prijenos... zanima me tko ce dignut ruku za milinovica
mislim da sjednica počinje u 10 sati. ja neću moći gledati, molim vas otvorite novu temu za komentiranje... :(
obično iza podne...
u ovo doba se glasalo zadnja tri petka
02.10.09 - 12:29 (00:33:41)
16.10.09 - 13:51 (00:10:22)
23.10.09 - 14:31 (00:15:41)
evo, imamo i temu za komentiranje glasanje (od prošlih petaka) http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=84311 pa možemo na njoj nastaviti
neznam gdje da postam pa sam ovdje --ima li kakve novosti iz ustavnog suda u vezi zakona,kada oni misle to razmatrati i dali uopče o tome misle ,neka mi netko odgovori ko je u to više upučen ,mislim da je red da se ustanemo i dignemo svoj glas ovo je masakar što se radi s našim jajnim stanicama .....
Jo1974, kako stvari stoje necemo brzo doci na red na Ustavnom sudu. Tvoju ideju apsolutno podrzavam, masakr koji nam cine je visestruk ali bojim se da je vecina pacijenata cijelu stvar uzela zdravo za gotovo.Sve akcije koje su se do sada poduzimale nisu naisle na odgovor kakav bi bilo normalno ocekivati.
taca70 u pravu si kad kažeš da je većina pacijenata cijelu stvar uzela zdravo za gotovo. Ja kad krenem pričati sa curama o novom zakonu vidim da ih je dosta ravnodušno. Ne znam, valjda očekuju da će iz prve ostati trudne pa im zamrzavanje embrija ili JS ne treba! Mislim da bi na neki način trebalo educirati ljude da znaju procijeniti što su izgubili novim zakonom. Par puta sam bila u situaciji da kad raspravljam o novom zakonu koliko je loš, cure bi mi znale reći da ali sada imamo 6 besplatnih postupaka i zato je ovaj zakon bolji !? Što odgovoriti na takav odgovor?
ja iskreno duša me boli kad moram potpisati da se ostale js bacaju i da im se nepruži đšansa da se vidi makar dali može da dođe do oplodnje,neki dan sam pomislila da idem ispred vlade i da počnem štrajk gladovanjem i da na to skrenem malo pažnje, više nitko niti ne spominje ovaj zakon a godine prolaze js je sve manje,a oni koji to uzimaju zdravo za gotovo mislim da brzaju sa svojim zaključcima
Tibi, to znaci da je njima bolje gubiti vrijeme i prolaziti cijelu torturu vise puta nego povecati sansu za uspjeh po postupku. Ah, ljudi su prilicno ograniceni.
Jo1974, jos ce se pricati o zakonu, ovo je sada malo zatisje ali ne mirujemo bas sasvim.Medutim, kada trazimo ljude koji ce otvoreno pricati o problemima, nitko se ne javlja.Isto taku, masu akcija je proslo s velikim obecanjima a na kraju dode šačica ljudi.Svi si moramo odrediti prioritete i ne zaliti se ako nismo spremni nista ucuniti za promjene.