Ovako.Citiraj:
vještičica prvotno napisa
Al da znam šiti i heklati i plesti ko Vještičica bila bih još zadovoljnija :)
Printable View
Ovako.Citiraj:
vještičica prvotno napisa
Al da znam šiti i heklati i plesti ko Vještičica bila bih još zadovoljnija :)
mi smo u kategoriji duga do milijun kuna... radi se o kreditu za stan...donedavno smo imali i za auto, ali smo otplatili zadnju godinu u komadu i sad je naš...
nije mi žao što imamo toliki kredit, jer drukčije ne bismo mogli do vlastitog stana, oboje smo još ispod 30, a kredit nam traje još 15...
samo da bude posla i plaće, zdravlja...i sve će biti ok
ista stvar kod nas, i razmišljam identično kao i ti
jos uvijek nismo uletili u kredite i nemamo kartice (samo maestro i to bez ikakvog odobrenog minusa). mislim da ce se stanje uskoro mijenjati jer smo ustedevinu potrosili na 2 privatna pokusaja mpo, a pitanje je kad ce beba doci...
zato- budite sretni sto ne morate i u mpo ulagati
Pinky, ja sam bila uvjerena da ću morati na mpo, ali taman prije nego sam krenula raditi pretrage, pojavio se plusić na testu
i da...definitivno sam sretna da ne moram ići, ne samo zbog financija...
i iskreno, uz kredit koji mi pojede skoro cijelu plaću, uvjerena sam da si nikako ne bi mogli priuštiti privatni mpo... tebi držim fige da čim prije uspije :love:
Prije svega pozdrav svima. Osobno mislim da ima i vise od navedenih 1%. Nas "slucaj": Nikada u zivotu nisam imao kredit (cak ni tipa kupovine na rate kreditnom karticom). Supruga takodjer (upravo provjerio, za svaki slucaj :). Primanja: njena - prosjecna Hr placa, moja bila cca 22 K kuna (bila jer sam trenutno vanka, za dosta vecu). Nasljedstva nemamo (Bogu hvala, svi zivi i zdravi), ali niti ocekujemo. Stovise, pomazemo njenima i mojima tako sto dajemo mjesecno svotu u visini njihovih (umirovljenickih) primanja. Nekretnina (stan 100+ kvm) placena ustedjevinom, auto-isti slucaj. Zimujemo, ljetujemo, odlutamo ponekad negdje, po europi vecinom na tjedan dana. Nitkome nista ne dugujemo, duguju nama, dragi ljudi i prijatelji, neke svote po 10ak K kuna. Sto smo zrtvovali: to sto sam trenutno (hm, vec 4 godine i jos 3 naredne) odvojen od nje i nase djece, iako smo barem svaki treci vikend skupa. Komotno sam se mogao vec vratiti, ali vanka sam da bismo osigurali i buducnost nase djece, a ne samo nas. I sretoh do sada na desetine slicnih slucajeva nasih ljudi putujuci poslom.Citiraj:
puntice[/b prvotno napisa
Kody , registrirao se ti da bi nam se hvalio? :mrgreen:
Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
mrzim mala slova a komentar je za :lol:
A to ne, zena je tu s vama vec duugo, zamolila me da ja napisem komentar, nisam je ni pitao zasto ne ona. Ispricavam se svima ako je zvucalo tako, nece se ponoviti :( . Pozdrav svimaCitiraj:
dalmatinka prvotno napisa
ne daj se obeshrabriti :mrgreen:
i tko je ta sretnica,a ?
ja joj odmah uvalim mm na preodgoj
ma daaj , šalim se , samo ti nama tipkaj dugo i sretnoCitiraj:
Kody prvotno napisa
muški su nam ovdje ionako deficitarni :predaja:
I ja sam sada radoznala baba... :mrgreen:
A meni žao čovjeka kako je odmah "napadnut" :mrgreen: Pa morate biti nježnije, nije on navikao na forumske fore :mrgreen:
Možda nam se supruga javi :mrgreen:
Na temu:
nismo dužni, osim mog tradicionalnog minusa,
ali biti ćemo.
Kada se vratim na posao dižemo stambeni kredit,
prerasli smo ovaj stan.
Ispod 10,000 kuna hrvatskih kredita koje sam ostavila za sobom (placam, dobra sam).
Sljedece godine, kad kuca dodje na red.... uh. Ako nista drugo, tjesi me da ce ukupan iznos, a i kamata, biti daleko ispod hrvatskih, a primanja, nadam se, daleko veca.
moš mislit :lol:Citiraj:
Ninči prvotno napisa
meni je taj striček ono kao jednorog, svi pričaju o njemu ,a ja sam ga eto vidjela.
nemam dobar posao, radim za 5000 KN, i ništa nisam naslijedila, normalno je da sam u minusu. ali to nikom ne nabijam na nos :mrgreen:
mislim to -lako je tuđim krastavcem o plot mlatitii ako te ja za 18 rođendan dočekao stan i auto ;)
Nemam kredita,
nemam kartice,
nemam minusa na tekućem,
ne dugujem za režije i ostale račune,
izgubila sam dosta ušteđevine u jednom fondu,
imam nešto dionica za koje računam da će odškolovati malu za desetak godina,
imam pola stana naslijeđenog koji ne mogu koristiti,ni prodati,ni ništa s tim,jer mi tamo živi brat sa troje djece i ne mogu i ne želim njega i familiju inkomodirati.
živim u stanu od muža,a u slučaju rastave moram u podstanare,
nemam auto,a muž vozi prastaru kantu koja realno vrijedi manje od iznosa registracije koju treba produžiti taman za Božić,
.....i kad bolje razmislim,imam 40 godina,cijeli život radim ko konj po 5 poslova i nemam ništa...ali mirno spavam,jer nemam ni duga i hvala Bogu zdrava sam(valjda) i imam prekrasno dijete;dobru,milu i dragu odlikašicu,vrhunsku sportašicu,nadasve skromnu djevojčicu i samo neka tako ostane,jer ona mi je najveće blago,moj ponos i dokaz meni i svijetu da sam uspjela u životu :heart:
Pa nemoj nam prkositi! :taps:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Čini mi se da pp-i rade bez greške :mrgreen:
:shock: ja se ne dopisivam sa pepejevima. :P
i nisam ničija sreča naj veča :(
Ja si sve mislim kako bi izgledao moj post da sam ga pisala u vašim godinama (ili barem većine vas).
Sada je ipak situacija bolja: još cca 150.000 koje moramo vratiti u sljedeće 3 godine.
A onda... ako Bog da, nikad više u kredit!
Moja bi pokojna baba rekla -svima će nam kroz par desteljeća kopriva iz guzice rasti pa ćemo biti jednaki :mrgreen:
apricot i ostali moji suborci po kreditima, bit će bolje, izdržat ćemo mi to !!!!
Bez kredita.... ALI ja sam odavno bliže pedesetoj nego tridesetoj. Pamtim i drugačija vremena, da odmah bude jasno... ;) .
prigodna :mrgreen:
vjerojatno negdje ko moj :mrgreen:Citiraj:
apricot prvotno napisa
al nama je ovaj stan okej jedino-ako nas ostane četvero-inače će bit tijesnoooo :mrgreen:
Kao što veli apricot, da sam ovaj post pisala u vašim godinama , dug bi bio ???? ajme jedna cijela plaća je bila za kredit za kuću. U ovim godinama nitko nam nebi ni dao kredit :lol:
Mi smo dužni bankama cca 110000 kn koje bi trebali otplatit idućih pet godina, nešto malo smo dužni starcima cca 30000kn i to je to. Kartice nemamo, režije plaćamo na vrijeme, to što smo dužni je kreda za stan i kuću.
I nije tako strašno 8)
sad vidim da me kredit podmlađuje 8) , još da mogu ovo :preskaceuze: gdje bi mi bio kraj :)Citiraj:
kalimero prvotno napisa
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Za sada nismo dužni ništa, osim minusa na raćunu kojeg prije recesije nije bilo. Podstanari smo tako da nam vrlo brzo slijedi(ako Dragi Bog da) kreda za stan i već me hvata trema. A onda se utješim kako drugi tako ćemo i mi samo da je zdravlja!
Baš sam zadnji mjesec došla do ruba izdržljivosti i sad se vrlo, vrlo polako pokušavam oporaviti.
- maksimalni minus na tekućem i još mi ga sada smanje :evil: , živim na kartice,
- jedan manji kredit
- dugovi nekim frendovima koji su uskočili kad je trebalo.
A do nedavno otplaćivala tuđi kredit, lopov mi popalio novčanik i 2000 kn.....
Tješim se što sam silnu lovu uložila u budućnost, djetetu i sebi SAMA osigurala prihode i životni prostor, pa se nadam da ću za 10 godina biti na konju :lol:
Do tada zubljam i pokušavam skucati koju lovu gdje god stignem.
Samo, odavno sam u glavi posložila da se što manje sekiram zbog manjka novaca - općenito, život je prekratak da bi ga trošila na nerviranje zbog banalnosti kao što je novac. Pokušavam uživati u sitnicama i priuštiti sebi i djetetu neka nama male radosti.
Sve loše će proći, prije ili kasnije. Nemojte da vam brige obrišu osmijeh s lica, jer ćete onda imati još manje :*
2 kredita, starcima, državi...mislim da bi mi bilo slabo kad bi znala cifru, sretnija sam u neznanju
Jedino što me tješi je da je to sve nekakav ulog za budućnost i da će nam se kroz 10-ak godina počet vraćati uloženo...valjda, ako ne propadne svijet kojeg poznajemo :mrgreen:
evo mi smo u onih 1% koji su otplatili stan banci do 34. godine
bez nasljedstva i s dvije prosječne plaće (jedno vrijeme čak ispodprosječne jer sam bila na 2 porodiljna)
kvaka je u tome da smo kupili stančić (koji nam je realno premali, ali ježim se od pomisli na trenutne kreditne uvjete pa ćemo se malo stisnuti i pregrmiti nedostatak prostora) od 50 kvadrata taman prije nego su cijene narasle u nebo
platili smo ga u ono vrijeme 32000 EUR - u jako derutnom stanju i uložili u njega još nekih 11 tis eur i otplatili dug banci u roku 5 godina.
ostalo nam je još 5tis eur duga roditeljima (koji već sad možemo vratiti od ušteđevine, ali dogovorili smo se da za sada novci budu na našem računu)i jedno 2tis eura kredita za polovni auto.
kredit za kuću koja još nije gotova koji moramo plaćat još 29god.
mali minusi na tekućem
nešto sitno na kreditnim karticama
cca 600 000kn
ko grčka...
Ovo zadnje definitivno, boli glava!
Dužni za neki potrošački kredittisuča do 10 ...pa neki dugovi od firme, pa obiteljski dug koji se nekako vuće...ali i nama masu duguju, da nam sve sad vrate pokrili bi sve dugove i možda čak ostali i u pozitivi...al kako to biva, niko ne vrača dugove, nas ganjaju pa ganjamo mi ove koji nama duguju...začarani krug :roll:
kategorija do 1 000 000, ali ipak smo puno bliže cifri od 500 000kn - kredit za kuću
minus na tekućem nemamo, kreditne kartice nemamo, rodbini i prijateljima nismo dužni...
A što se događa ako čovjek otplati npr. 2/3 stana i onda više ne može otplaćivati? Gubi svu prije uplaćenu lovu ili se to prebija?
a što misliš?Citiraj:
Ivana2 prvotno napisa
pa proda stan i otplati kredit??
mislim, kako si zamislila drugačije? :/
to sam ja napisala dobar izlaz iz problema, loš je da jednostavno banka uzme stan-jer je njen.
Pa ne znam. Zato i pitam. Mislim da dužnik nema pravo prodati stan.