Ja bih nešto radilaaaa :)Citiraj:
branka1 prvotno napisa
Printable View
Ja bih nešto radilaaaa :)Citiraj:
branka1 prvotno napisa
Da li netko radi Orahove štangice? ovakve:
ORAH ŠTANGICE
„Tijesto“:
- 25 dkg mljevenih oraha
- 20 dkg štaub šećera
- pola snijega od 1 bjelanjka
- sok od
A šećer?Citiraj:
kalimero prvotno napisa
princess puffy, bademi kupljeni tako da se za vikend bacam na posao :) i ja cuih sa cokoladom praviti :D
definitvna odluka je pala
radim bajaderu, biscotte, zobene kekse sa marelicma za Lulu ( ali i za nas), kosarice sa visnajam, princess keksice (sto jeprincess puffy stavila recept), napolitanke bake anke, medenu pitu ( sa foruma recept) i rado bih ali ne mogu naci recept kuglice anekine bake jake ima li ko recept? skoro su mi svi "novi kolaci" izuzev bajadere i kosarica te radim i ove godine na molbu MM, koji je btw jako razocaran jer necu raditi Jannockin Traditional Dark Fruit Cake -jer za svoj gust radim ove princessine kolacice koji mi se cini slicni.
kikic:
Oprostite, greška u koracima.Citiraj:
kalimero (napisa):
Evo još jedan jednostavan kolač.
Kokos pusle
600 g brašna oštro
250 g margarina ili 200 g putra
200 g kokos brašna
1 p.p
3 cijela jaja
Zamjesiti kajmakom. Malom žlicom praviti hrpice veličine oraha na podmazan pleh.Trebaju biti onako čupave. Malo razmaknuti , kod pečenja narastu.
Peći na 175 stup oko 15 - 20 min
A šećer?
250 g šećera
Tessa:
.....Ja to zovem nuss štange. Nisam ih već dugo radila, to mi je preslatko.Citiraj:
Zanima me na kojoj temperaturi se peku/suše i koliko dugo?
Suše se , što znači na 50 stup. par sati. Probaš kad se na dodir ne lijepi nego se formira kora.
Nije mi jasno iz tvog recepta kako jedan bjelanjak dijeliš. To je premalo. Kod mene je ovaki recept:
Nuss štange
25 dkg oraha mljevenih
25 dkg šećer prah
1 cijelo jaje
limunova korica ( od pola limuna )
To se zamjesi i razvalja centimetar debelo. Izrežu se štangice i onda na njih stavljam šam sa dresir vrćicom
Šam:
2 bjelanjka
14 dkg šećera kristala
Najprije se izmiksaju bjelanjci u čvrsti snijeg a onda se doda šećer i miksa na pari dok se šećer ne otopi.
aleksandra70vanja:
Ja tijesto mijesim sa oštrim brašnom i kristal šećerom.Citiraj:
iskusni kolačopravci
za vanili kiflice stavljate
1. glatko ili oštro brašno?
2. kristal ili prah šećer?
Pečene posipam ili uvaljam u mljeveni šećer.
htjela sam zahvaliti princess puffy na savršenom receptu, radila sam kolac danas. samo sam grožđice držala u likeru od rogača umjesto u rumu jer sam to imala doma. super je!!
hej branka, pitanje na fejsu-odgovor na rodi :).Citiraj:
branka1 prvotno napisa
ja već tri godine radim iste kolačiće s one početne stranice s receptima. znala sam i napraviti 2 tjedna prije božića i zapravo što duže stoje su bolji, ali su mrak i nakon dva dana.
dakle pogledaj onaj prvi topic s receptima za božićne kolače, ja napravim:
- čokoladne zvjezdice, limunovi prutići i još nešto (ja to tjesto podijelim u dva dijela, napravim čokoladna srca (ove godine sam ih i na pola umočila u glazuru) i mjesece od drugog dijela tijesta ali s sokom od naranče i puuuno limunove korice - budu mrak!
- keksi s zobenim pahuljicama (bolji su s brusnicama uz grožđice, znala sam i one čokoladne kapljice staviti, mrak... ti ne prežive dugo)
- cimet zvjezice od sandraf - prefino
- rafaelo od apricot (ne peče se) i jaaako su fini.
pravila sam još i medenjake na modle ali oni ipak trebaju malo duže stajati jer su tvrdi kao friški.
a sada sam otkrila i da mi je nešto slatko... još sam i trudna :mrgreen: ...
Ja sve radim zadnja dva-tri dana prije Božića, ne volim kad kolači stoje.
meni su strašno prhke vinilice
pa sam mislila da su od oštrog brašna i kristal šećera
V i ja smo sad napravile anzac keksiće
to su prvi pravi za ovaj BING
vanilice sam radila prije 2 tjedna tako da ne računam
radila bi ih opet, ali me strah
a još sam kupila onaj pleh za peć vanilice
žali bože novaca
to nemojte kupovati
jer budu jako tanke
Pronašla sam recept na internetu. To je najsličnije onom što sam jela u djetinjstvu. Nisam ga još radila. Od mojih prijateljica ga nitko nema. Meni je to prefino, pogotovo kad odstoji.Citiraj:
kalimero prvotno napisa
Napravit ću ovih dana po tvom receptu, pa javim kako su ispale :)
Da li ih režem prije pečenja ili može i nakon pečenja?
Ponavljam pitanje, hvala :)Citiraj:
Mama Natasa prvotno napisa
Mama Natasa, sorry promaklo mi je pitanje. Ide recept
Bajadera
40 dkg grubo mljevenog keksa s maslacem
40 dkg przenih ljesnjaka
40 dkg secera u prahu
10 zlica tople vode
40 dkg rastopljenog maslaca
4 rebra cokolade
Pomijesati sve sastojke izuzev cokolade i podjeliti na dva dijela. Oba staviti u hladnjak na 2 sata. Nakon toga u jedan dio dodati rastoplenu cokoladu za kuhanje. Na podlogu rasporediti prvo svijetlu smjesu a preko nje cokoladnu. Vratiti u hladnjak. Neko stavi i galzuru od cokolade ali je nema u ovom receptu i super je fino i bez nje. Ovo je tzv osnovni recept a ja radim pola mjere jer sta bi bilo od mene da napravim ogromnu bajaderu.
:oops:
Odlicno, puno ti hvala :*
Mislim da cu i ja prepoloviti mjeru
Tessa:
Obavezno rezati prije sušenja. Moraju se sušiti, a ne peći da šam ostane bijel, da ne požuti.Citiraj:
kalimero (napisa):
Ja to zovem nuss štange.
Pronašla sam recept na internetu. To je najsličnije onom što sam jela u djetinjstvu. Nisam ga još radila. Od mojih prijateljica ga nitko nema. Meni je to prefino, pogotovo kad odstoji.
Napravit ću ovih dana po tvom receptu, pa javim kako su ispale
Da li ih režem prije pečenja ili može i nakon pečenja?
I ja sam pravila kolač po receptu princess puffy, odličan je . Radila sam sve po receptu. Klinčiće sam na kraju morala mljeti, nisam našla mljevene, ali je ispalo dobro. Umjesto tamne čokolade ja sam ih pečene prošarala sa bijelom glazurom. Jako fin kolač, princess puffy :*
pp grožđice se namaču u pepitu
večeras se bacam na posao :D
i ja imam pitanje za princess puffy, jeli mogu mljeveni orasi a ne krupno sjeckani? neman ja zivaca to sjeckat
Ja čokoladu i orahe, kad mi se ne da rezuckati, stavim u vrećicu za zamrzavanje i udri batićem po njima.
Mislim da sam taj savjet i pročitala na Rodi
Kalimero, hvala na savjetu. Uspjela sam pronaći slikicu kako se radi, pa možda još nekome pomogne.
prutići od oraha
Bravo, to je to. Tako i ja radim. :D
Bitno je da bijelanjak dobro izradiš da možeš posudu okrenuti a da snijeg ne ispadne, onda dodaj šećer i mješaj dalje jedno 5 min i prebaci tu posudu u posudu u kojoj je vrela voda koja treba lagano ključati a ti lagano miksaj dok se šećer ne otopi .
Nemožeš mašiti :lol:
ja tražim neki recept za kolač/kocke s narančom,nešto tipa mađarice, da može stajati a da nisu suhi keksi??
drage moje cure
jako mi je drago da vam se sviđa :love: :heart:
ne možeCitiraj:
malena beba prvotno napisa
stavi ih u sjeckalicu i neka se onaj nožić okrene dva-tri puta,a onda istresi one koje su kao krupno sjeckani a vrati na još jedan đir ostatak
daj probaj napraviti od glatkog brašna i kristal šećeraCitiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
ja sam dosada radila uvik od oštrog brašna i štaub šećera
recept ti je na blogu kojeg si mi linkala
neće ti biti žao
super su princezine hrpice :D
samo se meni malo previše osjeti klinčić
a stavila sam ga 1,5 žličicu :?
možda ishlapi do sutra
ali zato mojoj V nije to smetalo
ostavila sam je da ih slaže u limenu kutiju
i došla tu :oops:
od njih 10 odgrizla je 1/3-1/2 i onda ih složila u kutiju, prekrila salvetom i gore stavila cijele :roll:
:D :klap:
sad na vanil kifliće
:lol:Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
To me podsjetilo na dogodovštinu tatine sestrične. Davno, naravno.
Imala je običaj bombonjere koje bi klinci dobivali čuvati i poklanjati dalje. Njih je to užasno živciralo pa su jednom jednu otvorili, pojeli par komada i zatvorili kao da ništa nije bilo. Ona i tu poklonila. ne zanam kako je saznala, ali poslije im nikad nije rekla kome je poklonjena :lol:
skoro sam fulala temu. za sad sam napravila medenjake bake anke sa foruma, kekse s jogurtom, obične kekse s maslacem i husarske. sutra je plan napraviti čoko srca, obične i bijele šape i vanilice. u nedjelju rafaelo kuglice bez mlijeka u prahu, kuglice s višnjama i od jabuka, u ponedjeljak kore za mađaricu,i bijelu pitu, a onda na badnjak još dva kremasta i orehnjaču i tortu neku. a sad mi se jako sviđaju ovi keksići od pp, kontam si da ću i njih, sebi za gušt, ako stignem. jer još me čeka i sok od limuna za poklone...
pitanje: jel itko probao zdrobiti lješnjake oklagijom? dal je to uopće izvedivo (nemam sjeckalicu, crkla)
mogu mašiti. već jednom jesam, ali prije puuuno godina. ima slikica i za to (one koje se ne rade špricom).Citiraj:
kalimero prvotno napisa
samo da još pohvalim, princess puffy, recept je super! upravo sam završila jednu rundu, za probu. nisam stigla namakati grožđice preko noći, a niti sam imala dosta, pa sam pomiješala sa brusnicama, kratko prokuhala u rumu i vodi, ocijedila i dodala u kolačiće, pečene prošarala čokoladom i pun pogodak :D
nazvala sam ih Kolačići Princess puffy :heart:
hvala :oops: :love:
Ja sam jučer i danas radila traditional dark fruit cake, one biscotte s bademima i ove hrpice od princess puffy. I super su mi svi, baš sam zadovoljna (i svi ostali, što je važnije :) )
Hvala za recepte! :)
Sad se spremam za linzere, vidjela sam ih nedavno kod ane ugarković pa me uhvatio gušt. :)
može recept?Citiraj:
luci07 prvotno napisa
namacu se grozdjice, veceras cu radit kolacice :D
Ja ti tak radim dok mi treba malo rezanih lješnjaka da ne mažem multipraktik. Stavim lješnjake u vrecicu i malo ih povaljam. Funkcionira, a ništa ne zamažem.Citiraj:
babyboys prvotno napisa
Ovo nije Anin recept, ali radila sam ih i ispale su fenomenalno, a čini mi se jednostavnije od Aninih.Citiraj:
luci07 (napisa):
Sad se spremam za linzere, vidjela sam ih nedavno kod ane ugarković pa me uhvatio gušt.
može recept?
http://www.coolinarika.com/recept/zv...e-s-marmeladom
koliko dugo mogu stajati oni kolačići što se rade sa sirovim bjelanjkom i žumanjkom,tipa razne kuglice,salame i sl.? dakle,u frižderu i vani-onako poslužene na tacni.
npr ovo
http://www.coolinarika.com/recept/crno-zute-kuglice
hvalaCitiraj:
enela prvotno napisa
:*
gotovi biscotti i pp keksi, koji su mrak :D hvala princess :*
pstala mi bjelanjka pa sam napravila apricotine kekse koji su bolji sto duze stoje. nesto sam krivo uradila jer mi je smjesa bila pregnjecava :? pa nisam mogla razvalati tjesto i modlicama raditi kekse pa sam rukom oblikovala tanke okrugle keksice trenutno se suse a ujutro cu ih peci. morala sam probati smjesu i bozanstvenog su ukusa nadam se da ce biti ok kad ih ispecem.
bavyboys moze molim te recept za te kuglice sa vusnjama i jabukom trazim jedne s forum (anekin je recept)i nikako da nadjem