znači osim t-coma koji masno plaćamo sve ostalo je shit ili...??
mislim ne da mi se plaćati takve račune,al opet nikad mi ne šteka,i sve mi je dostupno..
Printable View
znači osim t-coma koji masno plaćamo sve ostalo je shit ili...??
mislim ne da mi se plaćati takve račune,al opet nikad mi ne šteka,i sve mi je dostupno..
nažalost kod nas nema iskona...
ja nemam baš nikavih problema s t comom
osim što su skupi
interplet radi ko urica
samo moram naći ili neki jeftiniji paket ili promjeniti operatera samo radi cijene
mislila sam iskon
a sad ste me zaintrigirali sa vip-om
Mi smo prešli na Iskon prije cca 3 mjeseca, možda i više. Računi su pali na nekih 35-40% cijene koju smo plaćali t-comu za istu uslugu. Odlučili smo se za Iskon slučajno i za sada nismo požalili. Fiksni telefon + internet. Nije baš išlo glatko (dosta im je trebalo vremena da provedu ugovor u djelo - od Božića kad smo najavili da želimo, pa negdje do veljače da sve srede) ali sad je ok. Problem je bio u tome što trebaš t-com odjaviti, podmiriti sve obveze i slično. Nismo imali dugovanja, ali je svejedno trajalo. MM bolje zna detalje, znam da ih je zvao više puta i jedne i druge.
Kako god okreneš, treba se time baviti, a ja za to nemam baš preveć volje dok troškovi ne narastu bezobrazno visoko, a tada pada odluka. Kvaliteta usluge nije se promijenila promjenom dobavljača usluga.
ma svi hvale iskon - i uslugu i cijenu
Ja isto namjeravam prijeći na iskon, no zanima me je li iskon zbilja u vlasništvu t-com-a? Generalno postoji neka averzija prema njima i samom njihovom imenu (što vjerojatno vuče korijene još od njihovih sretnih monopolističkih dana) pa možda prodaju svoje usluge i preko iskon-a?
Mislim, u cijeloj toj priči bitne su samo cijene i kvaliteta i dostupnost usluge, no nije mi nikako jasno kako iskon može biti t-comov?
Ima li to smisla?
Da, to je točno.
Kako?
Jednostavno, isto kako je Todorić (Agrokor) vlasnik štajaznam Leda, Zvijezde i Tiska.
Što tebe zapravo zanima? Vlasnička struktura ili cijena usluge? Meni je prelaskom na Iskon cijena usluge pala, a usluga je ostala ista i baš me jako vriti cuka kakva im je vlasnička struktura. Ako baš hoćeš priču, ide otprilike ovako - Iskon je bio nezavisna firma ali ju je t-ht kupio (valjda zato da zadrži barem kakvu takvu dobit).
Uostalom, po istom principu je Tomato je u vlasništvu VIP-a.
NIsam istraživala ima li tu kakvih ograničenja (vjerojatno ima, za poslovne korisnike) ali to mi nije ni bitno.
Pa t-com je kupio tvrtku,i umjesto da je pripoji sebi, on zadrži njeno ime i nudi iste usluge (ili uz minimalne razlike) po nižoj cijeni, zato mi je čudno, ali očigledno su htjeli profitirati od iskonovog imena, jer t-com nije baš popularan (iz više razloga, golemih dobiti koje žanju, a otpuštaju radnike, monopolističke prošlosti).A eto, sad mi je i iskon manje simpatičan, :tele:Šalim se, ipak je jedino bitna cijena i uslugaPeterlin, hvala na informaciji
ht nema monopolističku prošlost, nego sadašnjost.
budući je DTK mreža preko koje ide 90% telekomunikacijske strukture u čitavoj hrvatskoj, njihovo vlasništvo, oni su lijepo donijeli dekret da dvije godine ne daju pristup drugim operaterima preko DTK u nove zgrade/kvartove. tako da ako hoćeš telefon i internet - moraš uzet njih. Hakom kaže da tako može.
a mi smo u bježanju oid njih potpisali ugovor ovdje http://www.oktv.hr/
samo za net i tv, zaključili smo da nam fiksni telefon ne treba.
ušteda nam je 120 kn.
dosta susjeda već ima njihove pakete i jako su zadovoljni, tako da smo izabrali njih, čekamo drugi tjedan da nas dođu spojiti.
DTK priča je vrlo jednostavna. Odaziva se na "bitstream". Radi se o prinudnoj ponudi kapaciteta malim operatorima pod za njih odličnim uvjetima. Nakana je bila omogućiti malim operatorima uzlet na tržištu i uspostavu konkurencije, a umjesto toga se dogodilo da mali operatori uopće ne ulažu u pristupnu mrežu jer im se ne isplati, a tržište se nataj način zacementiralo oko HT-a.
Rijetki operatori grade vlastitu mrežu i dobro im ide.
... a "nova tehnologija" je VoIP i osim što nije ni kvalitetnija ni jeftinija pojede ~15kn struje mjesečno a o tome nitko ni zuc. I ne radi kad nema struje.
Jel zna netko, jel ovaj prelazak na novu tehnologiju uključuje izbacivanje "parica", jer mi još uvijek to imamo na dva telefona.
ima li tko paket za 2 televizora bez dodatne nadoplate za priključak za 2. televizor?
Vidis, to nisu rekli (osobno sam cula razgovor preko speakera), izricito su rekli da postoji opcija da ne prijedje, i da to ne povlaci nikakve negativne posljedice u kvaliteti usluge i cijeni. Jos jedan :evil:, znaci.
I bas zato odbija prijelaz, zato sto ne radi kad nema struje (!).
Mi smo koristili VoiP preko Amisa, davnih dana (otkazali kad smo svi presli na Skype, pa mi vise nije bio potreban za medjunarodne razgovore), ta sama tehnologija ne kosta bas toliko puno, ako se ne varam?
Da, oni su kabelski operator, a to znači da TV signal putuje analogno kao što je išao zadnjih ~90 godina. Njihov internet, a putem interneta telefon putuju digitalno sustavom koji spada pod DOCSIS standard koji u sadašnjem trenutku podržava ~40Mbit/s prijenos po jednom televizijskom kanalu. Dakle, umjesto da televiziju furaju po IP prijenosu (tijesno) kao svi ostali, oni IP furaju po slobodnim TV kanalima (raskošno).
DOCSIS 3.0 u ovom trenutku korisniku može ponuditi prijenos od preko 100Mbit/s što s DSL-om nije niti približno moguće. Po rangu kvalitete slijedom idu optika, DOCSIS (pa onda neko vrijeme ništa), DSL itd.
Jedino DOCSIS korisnici mogu očekivati da će im slijedećih godina operator povećavati brzinu bez bušenja po stanu. OK i korisnici optike ... možda - ako i kad zaživi... i ako se splajsovi ne raspadnu do tada.
HT je imao u posjedu koncesiju za kabelski prijenos i u tih nekoliko godina koliko ju je držao nije s time napravio baš ništa. To se u žargonu zove "zapišavanje terena". Sada mu nitko nije kriv što je docsis superioran standard DSL-u. Izgradnju optike su isto tako bahato odbacili jer im se gazda nadurio na HAKOM koji im je zapravo na pladnju servirao male bitstream operatore. Sada muljaju korisnike s inferiornom "novom tehnologijom" uz raspoloživost ispod telekomunikacijskih standarda i skriveni dodatni trošak za napajanje skalamerije.
ITU-T G.711 je standard kojim se zadaju parametri PCM prijenosa telefonske veze u PSTN mreži, odnosno kvalitetne telefonije kakvu smo do sada imali. To je ujedno i najbolji "kodek" koji će se ikada ponuditi bez ekstra naplate za VoIP uslugu, dakle, posljedice po kvalitetu nisu negativne jedino u najboljem slučaju. Raspoloživosti se množe. Raspoloživost električne mreže je za red veličine lošija od raspoloživosti telekoma. "Nova usluga" troši struju pa treba trošku za telefon pribrojati ~15kn za struju, dakle, posljedice su i financijske. Lošija usluga za više para. Toliko.
hvala ti Davore
još da si na hrvatskom pisao:mrgreen:
Da, kod B-neta je analogno na drugom televizoru. Mi smo odustali od toga jer mi je glupo da ono što stvarno gledam ne mogu gledati na dva mjesta. HBO- paket se ne može gledati analogno, bar su mi tako rekli.
I kaj nitko nezna odgovor na moje pitanje o "paricama"?
Kad si baš navalila...NE. Dok ti ne uvedu (pomoću bušenja) optiku ili kabel osuđena si na parice. Ako su ti parice loše imat ćeš lošiju uslugu. Uspjeh DSL-a se temelji na sveprisutnim paricama po kojima se ostvaruje digitalni prijenos do max. 3km udaljenosti. Dobra kvaliteta se događa unutar prvih ~1km od centrale, a stvaaaarno dobra na manje od ~400m od centrale.
Za sve usluge osim standardnog telefona kojeg samo upikneš u zid plaćaš ekstra struju za napajanje modema/IADA, Home Gateway-a (...).
Uzgred, evo kalkulacije potrošnje IAD-a:
Pretpostavke:
- prosječna snaga uređaja (potrošnja) je 20W
- efikasnost pretvorbe adaptera 220/12V je 85%
- prosječna cijena kilovata struje uz 10 sati jeftine i 14 sati skupe struje je oko 90lp
20/1000/0,85*24*30*0,9=15,247kn
(Kad bi potrošnja bila manja operatori bi taj podatak dali u javnost. Reality check: nema podataka)
Hvala.:-)
Parice su nam super, jer bez njih nema mogućnosti Max-tv-a, tako da ih nećemo otkazivati.
Na jednom telefonu imamo onaj c-nešto uređaj i tamo nije moguće dobiti Max-tv uslugu.:-x
davore, da li si imao neki konkretan IAD za izračun potrošnje?
elly, rekli su informaciju koju su imali. i nisu lagali.
isto tako, stvarno nema negativnih posljedica u kvaliteti usluge i cijeni ukoliko korisnik nije prešao na novu tehnologiju. no ta tehnologija će zamijeniti staru, i neće biti mogućnosti za ostanak na nečem što ne postoji.
U zadnjih godinu i pol ne, hvala na pitanju. Onomad su se vrijednosti vrtile od 15-25W. Ako te zanima koliki bi trošak u kunama bio za neki konkretan IAD s konkretnom potrošnjom s lakoćom ću to skalirati. Nekako ne vidim da je Home Gateway initiative zaživjela, a i kad zaživi skriveni trošak će i dalje biti veći od 5kn mjesečno :(
Ja sam na VoIP telefoniji ali flat rate pa zažmirim na nedostatke, prekide i smanjenu raspoloživost. Štuca mi se kad se lošija VoIP tehnologija prozove "novom tehnologijom", a pada na trivijalnim kriterijima poput raspoloživosti.
e jesi mrgud hihihi.... ne znam koji IAD-i su u ponudi.
da li je Gigaset SX763 IAD? to imam doma (na staroj tehnologiji :mrgreen: )... i da li znaš koliko struje troši STB? Siemens 7710...
Gigaset ti je STB i obzirom na uzrast sigurno dosta troši, ali vjerojatno u stand by režimu (koji najviše utječe na prosjek) ne troši više od 10W. Pitaj operatora :lol:
(u manualima to nije deklarirano jer bi nekome moglo pasti na pamet da zgrabi kalkulator)
:P ... XD
Gigaset je i jedno i drugo...
... i treće ako uzmeš da ima i WLAN. Ne troši manje od 15W.
Dali je netko uzeo od Vipa koji paket? Razmišljamo uzeti Vip trio paket (telefon, internet, TV) za 275,00kn mjesečno, ali me brine dali to dobro funkcionira. Uzeli bi preko kabla i kažu da s obzirom da imamo Bnet, nema nikakvih problema.
Malo sam čačkala po netu pa ispada da je Vip kupio Bnet? Uglavnom malo me brine jer sam jedno vrijeme imala njihov internet preko sticka i to je bila blagorećeno katastrofa. Bnet me užasno živcira, jer iako je uglavnom sve uredu, kad dođe do nekog problema, ja ne mogu do tehničke službe da ih nešto pitam nego čekam 72h da se oni meni jave.
Ja sam raskinula sa T-comom nakon što sam 2 mjeseca čekala preseljenje broja na drugu adresu, i dalje su mi stizali računi al sam se žalila i vratili su novac.
Prije dva mjeseca sam uzela H1 mrežu TRIO 200kn mjesečno,
prva tri mjeseca besplatno. (TV 44 programa od toga 4 biraš sam, flat internet 4mb, telefon), ništa ne plaćam t-com, broj mi je ostao isti, a za sad sam prekoračila u korištenju po 20kn mjesečno.
Zadovoljna, nakon onih lihvara od T-coma, to me sve koštalo duplo.
Klinci imaju omiljeni kanal za crtiće a ja internet, telefon uglavnom služi kao ukras.
znaci zadovoljna si?daj mi pliz reci koliko si ih cekala da te spoje?
ja sam bas sinoc racunala taj vip.uopce mi nije povoljan.gledajuci onaj paket u kojem kupis i tv za kunu i usporedujuci h1 cijene -izracunala sam da vipu u 2 godine platim cca 8000 kn a h1 oko 4000!!!!
Da li je netko od vas u području sa upitnim mogućnostima za internet? Naime, mi smo u području gdje nekom radi, nekom ne (obzirom na udaljenosti od centrale), pa me zanima da ako uzmemo od npr Bnet-a paket i ispostavi se da ne radi (zbog infrastukture), da li oni (ili drugi operateri) stvaraju probleme kod opoziva ugovora?
Nama susjed sad kaže da je stavio novu kutiju od Optime (nisam sigurna?) i da ima duplu brži net nego što je mogao imati preko T-Coma pa bi isprobala ako radi i kod nas.
H1 je jako neozbiljan operater. Mi smo u 2 navrata tražili njihov paket i sve dogovorili, a poslije od njih ni bu ni be.
Vjerojatno imaju jako puno posla jer ih svi žele, jako su povoljni. Mi smo se isto prebacili na H1. I zadovoljni smo. Najviše smo ih uzeli zbog povoljnog interneta. Ali mi puno telefoniramo na fixni pa nam zato narastu troškovi telefona, ali i to ćemo srezati telefoniranjem preko skypa na fixni. Mjesečno to iznosi cca 5 eura, neograničenog telefoniranja. sada su nam računi oko 160kn za flat internet + telefoniranje.
iskon - trio carnet+ paket - 195kn!!! (dakle, ako imate školarce, muževe profesore ili zaposlene na faxu - možete dobiti carnet šifru i onda je puuuno jeftinije)
prešli sa bnet i fulzadovoljni - ima puuuno više opcija - internet je dikretno spojen i na tv, pa se može na tv gledati youtube i sl., na svakom programu piše info - što treutno traje, kada je počelo, kada završava i što je iduće na rasporedu - ma divota!!! e da, i može se pauzirati program i snimati.... to mi je isto zakon - gledam sci, pa se sjetim da bi oprala kosu jer je kasno - stisnem pauzu, vratim se i nastravim gledati! vau:)
jedino im se signal malo brejka . tu i tamo trebamo restartai tv, ali mene ne smeta - dogodilo nam se to 2 puta u 5 dana korištenja