Osijek :love2:
Printable View
Osijek :love2:
:heart::love2:
draga osijek,ja sad plačem i ne mogu shvatiti zasto?tako je dobro krenulo....a ne znam što ni da napisem...drzi se...hrabra si...za novi uspjeh!
Hvala svima velika ste mi podrška. Noćas sam sanjala čudan san koji me po nekoj logici trebao rastužiti,a ja se probudila sa osmjehom na licu.
Sanjala sam jednu od svojih beba u inkubatoru kako ju gledam i na monitoru vidim da joj se otkucaji srca usporavaju kao što sam to vidjela kod moje Tie veče kad sam ju zadnji put vidjela. I ja pomislim kako sam čitala negdje da dodir i toplina ljudskog tjela na tjelu nedonošćeta djeluje pozitivno i kako je bilo slučajeva da se bebino stanje popravi kad ga majka primi. I ja otvorim inkubator i proslonim svoja usta na nosić i usta bebice, a ona odjednom jasno i glasno kaže mama, mama. Ja sam se smrzla od straha jer znam da je to nemoguće i vidim da bebica polagano napušta ovaj svijet, a sad govori. Tu sam se trgla i probudila sa osmjehom na licu iako kažem mislila sam da bi bilo normalnije da sam tužna, da plačem, ali ja sam imala osmjeh na licu i uopće nisam bila žalosna nego nekako zadovoljna. Ja vam inače ne vjerujem puno u te snove i prikazivanja, ali ovo je bila poprilično čudno iskustvo.
Ako ništa drugo barem sam doživila da me netko nazove mama, barem u snu!:yes:
draga osijek, iako je tužan san zapravo je i prekrasan :heart:.
Uskoro ćeš ti opet biti mama, ali ovaj put sa sretnim završetkom, vidjet ćeš :love:
I znaš da je pozitiva pola uspjeha, a ti to jesi i zato mora uspjeti :yes:
Za što brži ukrcaj u trudnički vlakić ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
E ljudi jučer sam bila toliko sretna koliko skoro nisam.
Bila sam u petrovoj doc. je bio raspoložen jer odmah sa vrata sam ga uhvatila malo na šalu jer sam skužila da je onda odmah drugačiji. Pregledao je sve nalaze i zafrkavao me da sam se baš spremila, kaže " pa ova sve ima ", kako je on šta tražio, a ja pod nos, a on pita i jel to u redu, jel to sterilno?... Skužila sam da on voli kad mu ti prezentiraš sve što si donio onda je odmah bolji. I tako da skratim priču kaže on meni, ništa kod vas je potrebna sada samo jedna dobra stimulacija i to je to. Recite sestri da vas upiše na listu tamo za 7,8 mjesec do tada pripremite svježe cb i krečemo. jeste zadovoljni? Ja kažem naravno da jesam što prije to bolje, a on meni kaže, a što prije pa šta mi niste onda odmah za božić došli, ajde vidimo se. I ja odem kod sestre i kažem joj 7,8., mjesec, a ona meni što sam očekivala kaže mi radimo do 20.07. i onda su godišnji, ako vam M zakasni u 7. mj onda ste propustili, upisat ću vas onda za 9 mjesec po protokol dođete u 8. mj i onda ste sigurni. A reko dobro. I onda uzme ona moje papire i gleda, pa vi ste bili u 6. mj. prošle godine, da kažem ja, a porod je bio u 11. mjesecu vi inače imate pravo nakon 6 mjeseci ponovno u postupak ako postupak ne uspije, s obzirom da sam bila trudna onda 6. mjeseci nakon poroda ili pobačaja, a to ispada u 5. mjesecu. I tako ona ponovo sve preračuna i kaže ajmo ovako, vi odmah napravite cb i dođite kod mene 19.04. po protokol i lijekove i idemo u postupak u 5. mj.
Znate vi kako sam ja bila sretna što mi je tako to napravila i što znam nešto konkretno i što krečem u postupak za 2 mjeseca. Tako dobroj situaciji se stvarno nisam nadala.
Presretna sam i nadam se svemu i ničemu kako bude, bude...
Tibi žao mi je što nam je kavica otpala, ali bit će prilike ovih mjeseci:-).
Roza novi avatar je preeeeekrasan.
Sve ostale cure budite uz mene i hvala na dosadašnjoj podršci, trudnice trudite se dogurati do kraja, trudilice trudite se ostati trudne, a sve ostale držite se!:taps:
draga osijek pa ovo su predivne vijesti :-D
baš mi je drago da su te primili za 5. mjesec.
Naravno vibre do neba da postupak bude uspješan ~~~~~~~~~~~ :heart:
Ne brini za kavicu, bit će prilike :kiss:
moram i ovdje poskočiti od sreće! :-D
osijek uz tebe smo , i od sveg srca želim ti uspjeh od prve!!!! :heart:
nisam uopće skužila da ovdje pišeš sve što ti se događa, sada ću čitati i ovdje novosti! :love:
rasplakala sam se kad sam pročitala tvoj san!
pusa veeeeeelika!
bzara mene ti svagdje ima :mrgreen:.
ma neka te ima draga! samo ti piši!
sve je lakše kad čovjek ima gdje istresti sve što mu se događa!
tvoj optimizam i tvoja snaga je fascinantna, i ja ti se zbog toga divim! samo nastavi tako, lijepo te čitati! :love:
puseeeee :kiss:
Je puno je lakše i koliko god je možda u početku pisati o svemu tome teško, toliko kasnije shvatiš koliko ti to zapravo pomaže, iako nekad te podsjeti na sve što se dogodilo i rastuži, ali i to je valjda neki proces koji mora proči i s vremenom se navikneš da dijeliš osječaje sa drugima bez stida i srama i da je tako puno lakše.
osijek :* :love2:
Jučer sam saznala da ću opet postati ujna, stiči će još jedna bebica u našu obitelj. Toj nećakinji sam išla u svatove kad sam tek ostala trudna, a druga je rodila tjedan dana prije tih svatova. Svašta se promjenilo u ovih nekoliko mjeseci, oni koji nisu bili roditelji su to postali, neudati se udali i postali trudni, a neki od trudnih postali roditelji bez djece, a neka djeca posatla djeca bez roditelja. Čudan je taj život svašta se dogodi u tako kratkom vremenu i sve krene u nekom drugom smjeru.
U našoj slavoniji je napokon izašlo sunce i odmah sve izgleda ljepše i bolje, a i najviše od svega me veseli taj postupak u koji se spremamo, nekako on mi jedini sada daju nekakav smisao.
...a to ti je sve život...
i ja se veselim tvome postupku i jedva čekam da odbrojavamo do bete, pa onda trudničke tjedne. Vibram da ponovno uspije iz prve ~~~~~~~~~~ :heart:
joj ja jedva čekam taj svoj pregled idući mjesec da čujem kad će me uzeti u postupak. Nadam se u 6. mj kako smo razgovarali....
Tibi ja sam mislila da ste se vi dogovorili za postupak. Nisi se upisala na listu? Zapravo ne znam kako to ide u tvojoj klinici, stalno zaboravim da ti nisi u petrovoj.
I ja jedva čekam da odbrojavamo i da bar bude pozitivno:klap:.
a joj, ne pitaj kako to ide kod nas, to valjda ni svevišnji ne zna. Prvo te jedno pol godine do godinu dana razvlače tako da dolaziš svaka 2 mjeseca na kontrolu.
Prethodni postupak (nakon što su svi papiri bili skupljeni) došla kod njega na zimu i nemaju novca nek se javim u 1 mj. Došla mu u 1. mj kaže on - ok, ne može me sad primit, ali primit će me u 3. najkasnije u 4. mjesecu. Dođem u 3. kaže mi da će sada uskrs i on ide na godišnji, neka dođem u 5. ili 6. i da sad ne duljim tek sam ušla u 6. mjesecu u postupak.
Ovaj put saga ide ovako: dođem mu u 11 mj. kaže on neka ponovim papu i bris i dođem u 2. mj, ja mu došla i kaže, ok neka mu dođem u 4. mj i da bi valjda u postupak u 6. mj. E sad što će mi reći u 4. to nitko živ ne zna.... Mislim napisao je na povijest bolesti - dogovor za termin -ali to može biti 6. ili 9. mj ili kasnije...
Doktor je ok, ali valjda nas ima previše pa nas mora onda razvući kroz godinu, valjda da imamo osjećaj (s psihološke strane) kao da se nekud nešto pomiče, a ono ništa, samo te bezveze maltretiraju i daju lažne nade... Svaki put ti je kod mene bilo euforija da ću uskoro u postupak i onda suze jer me još ne može primiti...:-(
evo još pozitivnih vibri za nas obje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart: :kiss:
Tibi moja poznanica koja je bila samnom u postupku u 6. mj. je prije toga bila na VV i isto su ju tako razvlačili. Prebacila se u petrovu i bila samnom u 6/09 pa u 12/09 i između je odradila 2 prirodna, nažalost sve bez uspjeha. Kad sam ju zadnji put vidjela rekla je da razmišljaju ići van, ali ne znam dali su sada odlučili konačno gdje jer se i tamo svagdje čeka po godinu dana. Ja sam relativno zadovoljna petrovom, prvi put se čeka po godinu dana, ali zato svaki sljedeći postupak ide za 6.mj. što je ok, taman se organizam odmori od stimulacije.
Joj Tibi držim nam fige da što prije pređemo u kategoriju trbušastih iako znam da ću i onda strepiti i neću biti mirna dok ne dođem u ovu fazu u kojoj je sada Roza.
Još jednom svima hvala na podršci i daj bože da uspijemo od prve...
grrr izbrisalo mi cijelu poruku :-x
htjela sam reći da sam razmišljala o prebacivanju u Vinogradsku, ali trenutno nemam snage za to. Vidjet ću što će mi donijeti taj 6. mjesec i onda odlučiti što dalje. Neki dan sam se prijavila za Maribor, mada se čeka godinu dana i mada nemam kune ušteđene, ali prikupit ću već ako će mi zatrebati...
draga Osijek, mjesta nas čekaju u trudničkom vlakiću i ove godine sigurno ti i ja uskačemo u njega :love:
:trep:Meni je to jučer napravio pa sam tek jutros skužila da nema mog odgovora tebi i ponovno sam pisala.
Ovo za vlakić :klap:.
Cure samo da vas izljubim, bar ovako virtualno za sad dok senegdje napokon ne nađemo na kafenisanju. Sigurna sam da če te obje vrlo brzo doći prvo u fazu trbušastih, to če trebati psihički podnjeti, ali ja znam da vi imate snage, a onda dok rečeš keks i vi čete imati male bombončiće u rukama, i bit če to pravi raj na zemlji! Ljubim vas! :*
Rozice hvala što misliš na nas i navijaš za nas. Ljubi Špiru, nadam se da guza prolazi.
samo sam došla pozdraviti optimizam naših hrabrih i jakih mama anđela.Samo glavu gore i ne odustajte od snova...s toliko snage i volje moraju se ostvariti :heart
andjelak Hvala u moje ime, a i ime ostalih mama!
Neki dan mi je šogorica pričala kako je njena čerka napokon trudna i imat će bebu, u braku je već neko vrijeme ne pretjerano dugo, ali s obzirom koliko su stalno pričali o bebi čudno da nisu i prije ostali trudni, ali eto ipak su uspjeli i postati će roditelji. I tako u priči kaže meni šogorica, a kolegica od njene kčerke će imai trojke!! Ne mogu vjerovati, ali kao da me netko ubo nožem u srce kad mi je to rekla. Ne zato što sam ja sad ljubomorna ili ne daj bože želim nešto loše nekome nego nekako ne znam kako da vam to opišem imam osječaj kao da mi je netko uzeo nešto što je moje. Kao da sam do sada ja bila ta koja čeka trojke, a sada je to netko drugi i ja više nisam...ne znam uopće kako bih to opisala, samo znam da me sve to još pogađa. Svi oko mene su trudni od nećakinja do moje frizerke i svi se debljaju i uživaju u trudnoči bez straha i brige i pameti, rade, šetaju okolo, a ja sam bila kod kuće, radila nisam ništa, svake prestupne sam znala otiči autom do trgovine sa mužem da protegnem noge i to sam si kasnije prebacivala. Ako i ostanem sada trudna ja ne znam uopće kako bi se ponašala, dali bi zalegla i preležala 9. mjeseci ili se ponašala normalno i slušala savjete doktora?
Uh sto stvari me opterečuje,...
A samo da uspijemo u postupku možda ćemo onda biti pametniji i znati što činiti?!:roll:
draga osijek potpuno te razumijem. I ja se tako često osjećam. Kad vidim blizance srce mi se stegne. Prije sam samo plakala, sada je malo bolje, ali i dalje me boli... Ima jedna žena u našem kvartu što vozi trojčeke u onim vlakić kolicima. Stari su oko godinu dana. Tako su divni, samo sjede i gledaju dok ih mama vozi, nikada ne cendraju. Onda ih odveze na obližnje igralište baš za malu dječicu i tamo se poigraju i onda opet u vlakić. Baš sam ih u petak vidjela i suze su mi pošle na oči...
A što se tiče ponašanja u trudnoći, mislim da nema smisla ležati 9 mjeseci ako sve bude ok. Vjerujem da su lagane šetnje i poželjne. Druga stvar ako dođe do komplikacija, ali kakve komplikacije, to nas uopće ne zanima. Mi ćemo biti sretne trudnice koje će moći ići na kavicu i u laganu šetnjicu. Može draga? :love:
naravno da ćete biti! bit ćete vesele i sretne trudnice koje će roditi živu i zdravu djecu! ja jedva čekam da nam objavite da ste trudne! :love:
draga osijek mislim da ćeš ti sama osjetiti koliko možeš! slušaj samo svoje tijelo, ono će ti sve reći!
znam draga točno kako se osjećaš! i meni su se događale takve stvari, to je kao da te netko nožem probode! a sada kad pogledam u ove tri i pol godine imam osjećaj da su sve žive cure u mom grada postale mame! samo ja ne... :cry:
bit ćemo i mi ovdje sve mame, zato jer to zaslužujemo! i zato jer kad nešto stvarno istinski želiš, i nebo i zemlja preokrenuti će se da to i dobiješ! :heart:
Hvala vam cure na podršci. I ja sam se uvijek vodila time da se ponašaš onako kako se osječaš, ali svejedno kad se dogodilo ovo što se dogodilo nisam mogla, a da ne pomislim ono u stilu, a da sam možda bila u zg u bolnici ili da možda nisam nikuda hodala...
Ali dobro što je tu je, samo znam da ću iduću trudnoću ipak voditi kod svog MPO doc-a bez obzira što moram putovati. Valjda mi neće naškoditi vožnja u ležečem stavu, uostalom sada imam 2h autoputom do zg.
Čuj mene ja ložim vatru, a zec u šumi :lol:.
Živio optimizam :-D.
osijek ne bih te htjela obeshrabriti, ali ni to ti niš ne znači ako vodiš trudnoću kod svog MPO. 10 dana prije nego sam završila u bolnici bila sam kod svog MPO i rekao je da je sve super, a kad sam mu javila da sam počela krvariti i da mi je vodenjak prolabiran nije se mogao načuditi jer nije bilo nikakvog znaka niti simptoma. Najbolje da radiš onako kako osjećaš i misliš da je najbolje za tebe. Ako će ti to dati sigurnost i samopouzdanje što te gleda tvoj MPO - onda to svakako i učini...
Ali gle, ja uopće ne želim niti pomisliti da će se to nama ponovno dogoditi. Ovaj put će sve biti super i dočekat ćemo svoju živu, zdravu i glasnu bebic/u (-e) u naručje :heart:. Evo da nam pošaljem i puno pozitivnih vibri za što skoriji uspjeh ~~~~~~~~~~~~~~~~ :-D
Tibi ma znam da to nema veze, garanciju ti nitko ne može dati nažalost :-(, ali nekako možda ću biti smirenija, svakako mislim ići i kod svoje ginekologice koja je prekrasna mislim da nijedan doktor ne napravi toliko slika na uzv-u kao ona i stvarno je pažljiva, raduje se svakoj bebici, svakoj tepa i stvarno mogu sam sve najbolje o njoj reći. Ja kad dođem kod nje već sam ko doma i ona i sestra su zakon!
A kod Mpo doca ću još na kontrolu za svaki slučaj.
Naravno da nam se neće ponoviti ono što nam se dogodilo, vrijeme je da mi izguramo trudnoću do kraja i napokon svoje bebice ponesemo kući.:yes:
uopće ne sumnjam u vas cure :zaljubljen:Citiraj:
Ovaj put će sve biti super i dočekat ćemo svoju živu, zdravu i glasnu bebic/u (-e) u naručje .
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
( samo kad svaka od vas dobije po 2-3 kmezavca nećete više imati vremena za forumašenje :-P)
hvala ti draga mandy :kiss:
draga osijek kad dolaziš na kontrolu u Zagreb? Obavezno se javi ako ćeš imati vremena za kavicu da se izbrbljamo :love:
Evo baš sam se vratila sa briseva, mislim da sam ih napravila koliko ih drugi u cijelom životu ne naprave.
Samo da budu ok, a valjda hoće prije mjesec dana su bili uredni.
Tibi ja sam u zg 19.04. ako budem imala vremena svakako ti se javim. Jednostavnije mi je ići sa firminim vozačem jer me sačeka dođe po mene i vrati me i vozi gdje trebam, a ako idem vlakom onda izgubim cijeli dan dođem kući navečer u 09.30, ali onda uvijek skoknem sa nekim na kavu da prekratim vrijeme do 17.00 h kad mi vlak kreče iz zg-a.
U svakom slučaju čujemo se. Kad ti ideš kod mpo dr.? Jel imaš ti sada siguran termin ili?
Ja isto moram sutra ponoviti briseve jer mi nisu bili dobri zadnji put. Nadam se da će ovaj put biti ok. Kod MPO-ovca sam naručena 20.04. na kontrolu i onda bi se trebali dogovoriti za termin koji bi bio pretpostavljam u 6. mjesecu, barem mi je tako zadnji put rekao.
Joj ne pričaj mi ništa za briseve :-x, ja sam u zadnjih godinu dana bila kod ginekologa toliko koliko neke žene idu cijeli život. Znaš dokle je to otišlo kad me već dobro poznaju i sestra i ginekologica. Ne trebam više ni knjižicu davati, čim me vidi sve zna. To je fakat tužno.
Ajde da nam malo zavibram za čiste briseve ~~~~~~~~~~~~~~~:heart:
Draga osijek sad sam vidjela članak u jutarnjem koji počinje tvojom pričom http://www.jutarnji.hr/izgubila--tro...zakona/681010/
Nadam se da će naša pisma doprijeti do vladajuće garniture, ali i srca širokih masa i da će nas podržati u borbi za promjenom zakona i dostojanstvenim postupkom koji nam daje realne šanse za uspjeh :heart:
Koristim i ovdje priliku da pozovem sve cure koje su sretne da ne moraju prolaziti užasno bolnu i stresnu medicinski potpomognutu oplodnju da nas podrže u našim nastojanjima da i mi dobijemo priliku zagrliti svoje dijete. Užasno je ponižavajuće što moramo ići na psihološku procjenu da li smo spremni biti roditelji, užasno je ponižavajuće da se kao preduvjet za postupak traži vjenčani list, a najgore od svega je što moramo na početku reći koliko želimo da se JS oplodi te nema mogućnosti da se embriji zamrznu već nam "višak" JS bacaju. I onda ako postupak ne uspije, opet se moramo podvrgavati hormonalnim terapijama koje rade disbalans u tijelu i od čega se napušemo kao baloni. O punkcijama jajnih stanica na živo bez anestezije i fizičkoj boli vam neću ni pričati jer to je naš križ koji ćemo rado podnijeti samo da dobijemo našu bebicu!
Ispričavam se što sam napisala malo dulji post, ali znam da ljudi koji ne trebaju MPO ne razumiju što mi prolazimo, a znam da ovdje ima predivnih cura koje će nas sigurno razumijeti i podržati u borbi :heart:
Ljubim vas sve drage moje, a dragoj osijek najveću sreću želim u novom postupku :love: usprkos i zainat ovom diskriminirajućem zakon!!!
Isuse nisam to ni vidjela, ne ćitam jutarnji baš ti hvala što si mi pokazala. Voljela bih kad bi moje anđelice pomogle barem da dobijemo pošten mpo zakon kad već nisu uspjele ostati na ovom svijetu. Doduše ja sam bila u postupku kada je novi zakon bio u startanju, ali nema veze moja situacija je točno ono što će se događati prema novom zakonu!
Tibi joj samo da ti naši brisevi dođu dobri i da krenemo......u akciju.
kad smo već načeli temu broja js za oplodnju, zanima me dali stvarno pitaju koliko želiš ili je to ono samo zakonski tako navedeno, a odluku donese tvoj doc.?!
I koliko ti misliš da ćeš reči ako te pitaju o broju js za oplodnju?
Osijek koliko sam čula od drugih cura stvarno pitaju koliko želiš da se oplodi. Mi smo išle po starom pa nas zato to nisu pitali, već su oplodili sve. Ja sam nažalost bila loše sreće jer iako su preostalih 8 embrija došli do blastocisti, nisu ih zamrznuli jer su imali nekih problema sa hladnjacima, a i navodno nisu bili tako dobri :roll:
Puno sam razmišljala o tome što ću reći i odlučila sam se da kažem neka oplode 3. Znam da je rizik, ali ne bih si nikad oprostila da kažem 1 ili 2 pa se ne oplodi ništa. Ovako barem znam da sam sve probala. E sad na nekom topicu su cure upozoravale da se mi možemo na transferu predomisliti i ako sve 3 dođu do blastociste reći da želimo da nam vrate 2 jer nam nitko ne smije nešto na silu napraviti. Jedino što ja iz svojih osobnih razloga ili uvjerenja ne bih mogla reći vrati 2, a 1 baci. Znam da je rizik, ali ne mogu protiv sebe. A da je dozvoljeno zamrzavanje tražila bih da vrate 2....
Eto što nam je napravio ovaj zakon. Joj sad bih svašta mogla izreći onim "veličanstvenim" 77 zastupnika koji su digli ruku "za" :evil:, ali neću se spuštati na njihov nivo.
Jesi ti što odlučila u vezi broja js za oplodnju?
još malo vibri za čiste briseve i uspješne postupke ~~~~~~~~~~~~:heart:
Ja se jako dvoumim ili troumim :unsure:.
Iako bih više od ićega na svijetu voljela imati tri bebe, ipak mislim da me je previše strah da bi se moglo ponoviti isto. MM je rekao maksimalno nek nam vrate 2 iako je mene i u tom slučaju jednako strah, a 1 opet nekako ni to mi nitko ne garantira da će uspjeti iako istina je da je stopa rizika najmanja.
Jednom sam dok sam još bila trudna čitala studiju o postocima u trudnoćama mpo i normalnih gdje je izražen postotak 1,2,3 djeteta po kategorijama normalno rođene, prijevremeno, živo, mrtvo....
Nekako si razmišljam da uzmem neku zlatnu sredinu i vratim 2 pa kud puklo, e sada dali reči da se oplođuju dvije ili tri stanice ne znam. I ja isto nemam srca bacati bilo što, a opet s druge strane ne bih si htjela smanjiti mogučnost uspjeha.
Ma sve u svemu ne znam ni sama, probati ću se posavjetovati s doc.K. Iako meni je čudno da sam ja i zadnji puta imala samo 4 aspirirane stanice, od toga 3 zrele, mislim da to baš i nije neki uspjeh, ali eto te tri su oplođene i super su se razvile, 3. dan su bile 2 osmostanične i 1 šestostanična što je super. I očigledno su bile dobre kad su se primile sve tri.
Možda se i ovaj put priroda pobrine i odluči umjesto mene!:unsure:
U svakom slučaju ovaj zakon nas je zafrknuo da moramo razbijati glavu sa nepotrebnim stvarima i opterečivati se kao da nismo dovoljno pod stresom i mukom!
Moji brisevi stigli svi osim klamidije i uredni su, jedva čekam da krenemo :-D.