Meni je pomoglo onaj zaklon za staklo. Ne znam je li povezano, ali od kad nr vidi kroz prozor skoro uopće ne plače. Prešli prije tjedna dana 1600km sa čestim stajanjima ali skoro nijednim plakanjem.
Printable View
Jok, mojoj to ne pomaze
Zapravo je mirnija kad bolje vidi
Bravo za tvog malca!
Uglavnom ovo tako da barem dijelom odspava. Imamo dva i pol, tri sata autocestom ZG-ŠI i vozim brzo koliko smijem. Jednom je cijeli put prespavao, jednom je veći dio proplakao bez obzira na stajanja.
Ne stajem zbog plakanja ako smo oko pola sata i manje do cilja jer nema svrhe, ne pomaže, mogli bismo stati na svakom odmorištu, no čim krenemo dalje opet plače, nema veze što je presvučen, suh, podojen, ima hrpu igračaka...
Bilo bi najbolje voziti noću, no ja se još nisam usudila, sigurnija sam po danu.
Kad smo išli na more muž je zahtjevao da idemo u vrijeme spavanja a on nije oko sklopio do cilja, svi drugi su bar malo dremali, na povratku doma je ipak malo odspavao.
Meni je prijateljica toplo preporučila ogledalo za bebe koje se namontira na zadnji pojas pa vidite bebu u retrovizoru a i ona vidi vas pa ne vrišti toliko, navodno ima na ebayu i amazonu od raznih proizvođača
dobar dan drage moje.. eo u 4 mj. sam trudnoće termin mi je 15. 9.. moj MM je želio da se ja informiram dali je moguće ići na put sa malom bebom ( u 11 mj. - beba će biti 2 mj.) u Italiju, trenutno se nalazimo kod Austrijske granice u Nj. putovanje bi nam bilo, vlak Munchen ( 1:30 min), avion Palermo( 6 h) dali je to moguće sa malom bebicom jer jedino tada može dobiti godišnji... ja bi tako silno željela ići na taj put, ali on se boji zbog bebice... molim vas za nekakav savjet... :)
Bebi nece nista biti, ali da li ces ti biti sposobna, oporavljena, kad ti se malomprioriteti posloze kad rodis? To je glavno pitanje.
Ako ćeš dojiti onda stvarno nema nikakvog problema, bebu na sisu po putu i neces znat za nju :)
Je li tko putovao s petomjesečnom bebom u autobusu, i kako je to izgledalo?
Imate li nekih savjeta za ugodno putovanje ili da samo odustanem od te ideje?
Ja sam putovala sa malim na more kad je imao 6 mjeseci. 5 i pol sati voznje, jedno stajanje od 20min. Vecinu je proveo u slingu u polozaju zabice i sa sisom u ustima. Glasa nije ispustio, sisao i spavao, divotica. Teze mi je bilo putovat ove godine kad je veci i zivahniji, dok su mali i sisaju divni su.
zakaj odustati, buš i kolica u gepek stavila?
moj prvi je išo na more s 13 mjeseci, kao najbliže smo izabrali, na kraju putovali do tam punih 7 sati, a doma više od 8,
ponesi hranu ako će dete počet već nekaj jesti, bilo bi dobro kad bi mogla tempirat putovanje u vrijeme spavanja
Hvala Apsu.
Onda moram još tatu uvjerit da to nije nemoguća misija.
Jelena, busom bi išli, bez kolica.
kolica su ti dobra da je možeš odložiti kad dođete na cilj za spavanje, nimalo loše rješenje.
išla bi sama ili s njim??
Sat i pol ti je ništa, za čas prođe.
Imamo do kolodvora (tramvajom i pješke) cca 30 minuta (tako da je putovanje ipak malkoc više, ali sama vožnja je 01:30 h).
Jelena, kolica su nespretna (Hauck) pa bih se namučila dok ih negdje uguram (dio za prtljažu u busu), a išla bih s njim. Iako sam razmišljala da idem sama.
Mene isto zanimalo kako to ide i moze li se u bus ili vlak stavit AS? platis li onda i za nju mjesto? :?:
ma ona ti mogu bit i nesklopljiva u bunkeru, a usput ak ide i on on će to napravit dok ti držiš bebačku ili obrnuto
Ne znam gdje bi išla autosjedalica. Ta sjedala uopće nisu predviđena da se autosjedalica može staviti.
Ili može?
Gledajte, ono što sam ja planirala da je nosim u klokanici. Zaboravila sam to odmah spomenuti.
Kolica ne dolaze u obzir jer su jednostavno gnjavaža.
ak e u klokanici kad sjedneš samo malo otpusti da može i djete posjesti ili ga prikuj na rame
Tako sam i mislila. Ostala mi je još jedna stvar na brigu.
Išli bi rano ujutro u pola 6, jedino tad ide bus, a ona kaka baš u vrijeme između 6 i 9 h.
gle možda se pokenja u 9 a vi ste već na odredištu, naravno može se desiti da kenja i po putu
jer se mora odmah presvuć taj čas????
jel misliš da jako gužva na tom busu, možda ne bi bilo loše uzeti zadnji red, pa i ako se pokenja lakše ćeš baratat s njom, ili ako nije gužva ti sjedneš s malom , pa na slobodnom mjestu je preskineš
Gužva obično nije. Naprotiv.
Ne mogu je oprat, to me muči, jer kad kenja tog bude puno.
ja sam putovala s bebom od 3 mj. u busu do Dalmacije 5,5 h :-) + još trajekt nakon toga...
vjeruj mi - lakše je putovat s tako malom bebom nego s većim klincima... sa mnom je išlo još dvoje starijih i više je bilo posla s njima nego s bebom...
beba je začorila u AS čim smo izašli na autoput i spavala do Zira - tad je posisala i nastavila spavat do kraja puta...
eh, da - nakon hranjenja se i pokakala, ne znam u čemu je problem? izvadila sam je iz AS, presvukla na sicu i vratila nazad... Isto puno kaka, al nije to bio nikakav problem... Za to što ćeš je taj jedan put očistit vlažnim maramicama a ne vodom, vjerujm mi - neće joj bit ništa...
Hvala buba. Još samo da pitam, mora li se u bus baš sa AS ili može i u nosiljci?
I je li komplicirano bilo učvrstiti AS na autobusno sjedalo?
beba se uvijek vozi u AS (barem nasa, ne mogu zamislit da je drugacije...)
MM je prije nego smo krenuli ucvrstio sa pojasom od sica, nije bas ko u autu ali nije ni komplicirano...
Mislim da ću onda ipak odustati. AS furati u tramvaju, pješačiti, ...
nisam upratila ranije ali šta ne može AS na kolica koja inače koristite? i nakon tramvaja kolica idu u box od busa a AS gore...
ja sam takodjer nevozačica i pod normalno funkcioniram sa bebom javnim prijevozom...
i nemoj samo tako odustat - nije to neki "big deal", a osim toga - osjecat ces se sigurnije nakon svakog novog "osvojenog" izazova sa bebom :-)
Kolica su masivna, i zdrndana. Treba mi čitava vječnost da ih zaklopim i rasklopim.
Imaš pravo za izazove. Još ću se konzultirat s tatom.
Sto se previjanja u busu tice, uzmes si onu jednokratnu podlogu, previjete se, samo sve skupa smotas, u jednu vrecicu i bacis poslije... to sto je netko spomenio taj jedan put s vl.maramicama nece bit nista strasno.
Mislim da nije pod obavezno da moras AS, ako ti je lakse ususkajte se sa maramom/klokanicom...
Probaj :-)
Izmedju ostalog, u krajnjem slucaju, bilosta i da vam ne ide ili ne mozes, zamolis vozaca da stane
Preživjeli smo. Nije plakala ni jednom, a nije ni srala. Sve je prošlo dobro, osim kaj me ubijaju leđa.
bravo!!!
di ce vam sad bit kraj :-)
bravo