Ideš.... da napravim još jednu za svaki slučaj... :lol:
Eno je, hladi se.
Printable View
Ideš.... da napravim još jednu za svaki slučaj... :lol:
Eno je, hladi se.
I tako ja otišla po smrznuto šumsko voće i donijela doma. Živo me zanima rezultat :)
Ja ju pravila kad sam diplomirala..i nitko nije ostao ravnodusan..svi odusevljeni..
Definitivno bi ovaj recept trebao imati zasebnu temu da bude dostupniji..
Bemti, tek sad i ja vidim, a sutra imamo slavu, već sam tri kolača napravila. Spremam za sljedeću nedilju!
Torta se već uvelike hladi. Izgled je odličan. Čak je i biskvit dosta visok. O ukusu mogu za sada samo na temelju lizanja padela sa voćem, preljevom i tijestom :) Izvrsno je.
I nije komplicirano. Ne previše.
joj cure, baš mi je drago da vam se moja torta sviđa :oops:
ako nitko nije spomenuo definitivno truffle ganache. nikad mi ne ostane ni komadić viška. turbo čokoladna, ukupno ide 800 grama čokse :D
Sviđa? To je jako preslaba riječ za opisati :) Ohladila se i savršena je. Evo je.
http://public.fotki.com/Beti3/okoladna-torta/
Meni je to jako sličn na Gitin kolač, ali u njega ide neka mizerna količina brašna: http://forum.roda.hr/threads/27098-Gitin-kola%C4%8D
Hm... prebrzo je nestao i premalo sam ga pojela da bi mogla dati ocjenu. Moram ga napraviti još jednom. ;)
Ali... bilo mi je žao što sam ga tako malo pojela.... znači da me se dojmio...
Je, jako je fini. :)
ja sam danas napravila Crnu tortu, i jos si mislim kako nisam zapisala otkud mi recept
a recept od ivancice :-)
prefina cokoladna, jednostavna za napraviti, bez nekih posebnih sastojaka
ali treba manje secera staviti (prepoloviti), prezestoka je uz ovu kolicinu koja ide u receptu+cokolada i kakao
Crna je prefina
samo sto neki imaju problema sa sirovim jajima
Da, crna je godinama bila favorit u mojoj familiji... a što se tiče jaja rekla mi je jedna poznanica da se jaja mogu i na pari termički obraditi... ne znam detalje, ali postupak je isti, osim kuhanja kreme na pari.
Bit će masan? a i mislim da se neće stisnuti, neznam, nagađam!
A možda i iscuri po pećnici. Koja sam ja budala. Dodala sam još dva jaja i mljevenih lješnjaka, valjda da više sastojaka upropastim.
stavi brašna da povežeš
Ne smijem, onda deblja.
Predivno se diglo u pećnici. Molim moderatore da obrišu moje panične poruke, patentirat ću ovo kao svoj recept.
Je li netko radio duplo količinu torte od umiljate? Na koliko peći? Koliko dugo?
Pih, pa kakav bi bio?!? Maslac - dobar. Čokolada - dobra. Što može krenuti krivo? :mrgreen: Čak sam za pokoru i maline ispasirala, inače se pravim da su koštice dio šarma.
Ali, ozbiljno, biskvit se lijepo digao, samo je dosta mekan pa ga ipak nisam rezala kako sam mislila. Javit ću sutra kakav je okus.
Evo, podnesak. Torta je bila jako, jako fina, bikvit je odličan, kao brownies, mogao bi i sam ići. Voljela bih da je malina bilo više, nisam ovdje nigdje vidjela da piše koja je količina šumskog voća, ja sam stavila oko 300 grama malina. Poslikala sam jučer navečer zadnji komadić, nije neka fotka, ali neka je. Napraviti ću i original jednom pa da vidimo koja je bolja :)
Mmmm, fino izgleda! A i dobro zvuči!
Evo još jedan kandidat za isprobat neke recepte... Prvo sutra ide umiljata, a onda i drugi :)
Ja samo označavam temu da sutra opet ne tražim ;)
Svega, ali sam, ne misleći uzela kalup 26, pa je bila vrlo visoka, biskvit se jako digao, jedva su voce i vrhnje s čokoladom stali na njega, ali je biskvit bio na koncu manje pjenast, jer ja je sve stislo.
Drugi put duplu smjesu radim u 30, i stavljam 1,5 količinu voća.
Balarosa, daj napisi recept.
Sinoć sam ju radila, jedna doza u kalup 26, gosti popadali u nesvijest... Svi traže recept, a ja glumim da ne dam. Da ste vidjeli kako su krenule ucjene. :-)
I ja radila neki dan jednu dozu i još mi se kao malo ulegao biskvit al svejedno je bilo jako fino, a koje slatko vrhnje staviti odozgo sa čokoladom ja stavila onaj halte
Ja Vindijino, a čokolade mijenjam, tražim najbolju. :-)
Koje vi stavite?
Stalno skicam ovu temu da vidim komentare i nova iskustva, jer sam nekako odlucila da ce nam ovo biti rodjendanska torta. Sutra cu je napraviti za probu pa da vidim moze li proci i za takvu prigodu.
Sto se vrhnja tice meni je odlicno od Tonke.
Cokolada za kuhanje mi je dobra i ona iz Kauflanda, njihova marka. (Inace, netko je hvalio cokoladu iz Lidla, ali je nisam jos probala).
To dvoje sam do sada koristila za Hola kocke cija krema se radi na isti princip kao za ovu tortu i bila sam zadovoljna s tom kombinacijom.
Dobro da ste spomenule vrhnje, ja bih stavila vrhnje za huhanje :oops: (možda ne bih puno pogriješila)
Je li torta od jedne doze u kalupu 26 ispadne jako niska?
Da, bude jako niska, ali meni je tako draže jer biskvit ostane pjenast. Bolje nego u 23.