najčešće je čmrljo ili čmrk uz sve ove ostale standardne - mišić. bebo, ljubavi, srećo itd...
Printable View
najčešće je čmrljo ili čmrk uz sve ove ostale standardne - mišić. bebo, ljubavi, srećo itd...
tasmanijska neman
Moja malecka je sama sebe prozvala prije par tjedana: Nana :klap:, tako da je sad aktualan ovaj nick :mrgreen:
A ponekad ju još zovemo Cici :lol:
mišica, sekić-špekić, sumo-hrvačica
ja svoju zovem Katilica (po imenu Kata) i jubilica. sve mi nešto na -ilica :D :D
Na opće i svekoliko zgražanje od milja je zovem beštija, a kako je počela i sama već pričati, kaže za sebe da je betija. Uz to je i mamina mačkica, pametnica i beba.
Nisam baš od nekog tepanja, znam. Zato je tata zove jagodica, slatkica, a nona ljubavi i dušo, pa onda ona sama za sebe kaže da je jubav i duso.
obožavam kad počnu pričati pa pokušavaju ponoviti sve te silne nazive! :)
:heart:
mustra, koka, miš, žaba, ruža, trkeljalo, trantoljiš, žlabrek, šušu-mušu, riba, guzač, papak (tak on zove ptka pa ja tak nju) , žuža, mrvica, mica, teca....
zlato,sunce,jabučice(ovo mi je bilo aktualno kad mi je curka bila beba imala obraščiće rumene i debele ko jabuka)priljepak,maza,......
Prvi nadimak je bio grabljica jer sam u rodilištu konstatirala da su joj prsti na nogama ko grablje.
Sad je mikec, tako se sama prozvala (od mišek) i to nam se dosta ustalilo.
Zvjezdica, Buba, Mišek, Maca, Beba, Srce moje, Ljubav (također mi je to prije bilo čudno i rekla sam da nikad svoje dijete neću tako zvati :mrgreen:, no opet mi se potvrdilo da "nikad ne reci nikad"), ... i sve izvedenice njenog imena :heart:
sjetila sam se još...kokan,golub,dok je cikio-pijavica, francek,gabrek, štef,prasac,zvjerka,pokora,žabac,piki,kiki,uraga n,smrad(al naravno da ljubavi,zlato,ljepotica,srce i tome sl.ne trebam nabrajati)
Dorica, Žabica, Mišica, Dorek - ljuti se ako joj velimo Dodo pa smo taj nadimak izbacili
Dečkića Mali.
Nisam baš za nadimke...
A što je loše sa "ljubaviiiii...?":?:
Ali dobro...prasica mamina...proljevu mali (to je netko već naveo)...
ona već ima naviku kad je netko pita kako se zove reć..."prasica mamina".
tako da je mama na odvikavanju od takvih nadimaka...ali kad mi je tako slatka ta moja prasičica.
Podižem.
Zovemo je Mikson, ponekad Mikson beba.
Nemam pojma otkuda nam to, ali sad je već svi tako zovu. Ponekad i Mika beba.
Kakav Nered i pikili, i gospđica Neću
a za brata sponge bob(zubi)
Ja ga zovem "medeni". To mi nekako samo došlo, otkad se rodio.
Nego, na tu temu,
kad pitate G.-a:
"Kako ti kaže mama?"
"Kaže di si ti medeni"
"Kako ti kaže baba?"
"Ti si moja juba"
"Kako ti kaže tata"
"Di si ti duša moja"
"A kako ti kaže dide?"
"Dide mi kaže "Ne trči razbit ćeš glavetinu!!!"
:-)
eliot :lol:
i mi već imamo hrpu nadimaka.
osim izvedenica od imena, zovemo ga: cuco, pa u kombinaciji po potrebi: cuco-muco-buco-štuco-bljuco...; zatim opet po potrebi beba-štucavac-kakavac-sisavac; ribice (horoskop), mišiću, kornjačice (tako bezubo zijeva kao kornjača), puhiću (kad puno spava); ljepooki; dječak; čupavac; maza...
baka ga zove milčica (od mili).
eliot, :lol:
pa sad više nije baš mala beba, ali nekad sam ga zvala Prdo :mrgreen:
Glavna nam je prdo-smrdo, onda sve izvedenice gugimir, bubimir, rodica ga zove acimir, balonja, slinavi, pingvinić... Od onih lijepših ja ga zovem sunce moje milo :zaljubljen:
mitu-pitu, krpušice
prascic, kupusic, vucic. :)
Pucko :D
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Podizem temu,bas je slatka.Zovem ga Žaba,ne znam zasto:lol:.Valda zato sto je zgodan i fotogenican.:-)
Bibi :-)
Naše nećake zovemo Picek i Prcko!
od prvog dana su Picek i Prcko i više ih ne zovemo imenom nego nadimcima! i odazivaju se! hehe :-P
Mi imamo ime i "prezimena" po karakteristikama, Vid Zajebanović Pirana Cici C...
puhić
:)
Hahhahaha :lol: a ja mislila da samo ja "tepam" svome dečkiću tako...naš princ ima nadimke : Paško (???!!! ), Seronjica, Buco,Smrdo,Beba i bilo koji prikladan za odgovarajucu situaciju u kojoj se nadjemo :-)