Da, bolje od igraonice, samo da je lijepo vrijeme.
Ali rekla bih da ćete imati puno više posla oko toga.
Printable View
Posla toga tipa se ne bojim.
Strah me samo da će ljudima bit bed, pa neće dovesti djecu, pa će mi dijete ostati žalosno.
Ja bih dovela dijete, jer ne volim igraonice, a ovako bih imala mogućnost bauljati po prirodi, i ne bih se morala družiti s roditeljima, ako ne želim. :mrgreen:
Mi bi isto došli (al' nas nitko ne zove :mrgreen: )
ja bih došla, ali ja sam takva, ne benda me previše to što ne poznajem roditelje :mrgreen:.
lola je sada četiri vikenda za redom na rođendanima, svi u igraonicama, ide na sve. ja kao apri, ne mogu zamisliti da ju ne odvedem. ove godine i mene čeka nešto takvo, bojim se da se neće zadovoljiti nekim cirkusom u vrtiću.
Mi ćemo imati slično, samo ne na javnom mjestu i nadam se da će svi doći. Ja bih isto došla, normalno mi je to, kao da dijete ne vodiš u lutkarsko kazalište jer ti se ne gleda dječja predstava.
Isto mi se ne sviđaju igraonice, ali u ovoj priči "što s nepoznatim roditeljima?" su puno zgodnije. Anemona, ne moraš se brinuti što ćeš tamo jer roditelji uglavnom u igraonice ne dolaze, rođendani budu samo za djecu, a roditelji paralelno pozovu kući samo svoje prijatelje... barem je tako bilo na rođendanima gdje je T. išao. Tu i tamo neko dijete ne želi ostati samo (npr. T. :mrgreen:) pa se onda i mama ili tata ostanu igrati s djecom.
Ovo što Apricot i Deaedi pišu da desetero dodatne djece ništa bitno ne poskupljuje vrijedi vjerojatno samo za igraonice... za varijante doma ili u prirodi to nije +10 nego +30 jer uglavnom dolaze i oba roditelja. Da Tin želi pozvati svu djecu iz grupe i mi bi se odlučili za varijantu igraonice, no za sad, dok se uistinu druži samo s nekom djecom dok su mu ovi veliki prilično strani, stvarno bi (nama) bilo bezveze zvati sve reda radi.
Ja kao Frida, nemam strah ili nelagodu od nepoznatih ljudi. Lijepo pretresti dječje teme koje me muče i eto ti par sati. Još ak skužiš da s nekime imaš i druge teme za razgovarati, super.
Evo recimo na Marinom roćkasu, dvije obitelji, prvi put se vidjeli jedni s drugima, da bi mi jedni dan kasnije rekli kak su im ovi super simpatični, da su se baš dobro skompali.
Mislim da će ti ljudi rado doći, barem ja bih :mrgreen:, iako roditelje poznam površno. Uostalom, nemaš šta izgubiti ako ih pozoveš, ne?
Mi smo lani slavili na Jarunu, nije bio roštilj, ali je bio catering (dostava na Jarun :roll:), a ove godine ćemo u igraonicu. Još sam u dilemi da li zvati cijelu grupu ili samo neke ...
dvoje vrtićkih prijatelja slavi na ovaj način i bilo je super :)
koliko sam ih ja skužila, došla je većina pozvane djece, nisu bili samo oni koji stvarno nisu mogli
prošle godine MM i ja nismo mogli ići (bili su nam majstori) pa je cure vodila moja seka (koja zna dvoje roditelja i mlađa je od ostalih odraslih 10-20 godina, još je studentica) i rekla je da joj je bilo sasvim OK - malo se igrala s djecom, malo klopala, malo pričala i vrijeme je prošlo jako brzo
curke su oduševljene tim rođendanima, mi smo planirali tako slaviti sa starijom, ali nas baš nije poslužilo vrijeme pa smo odustali
E da, krumpiric, ideja ti je super, ne znam kak čovjek mora biti zatvoren tip da mu se takvo što ne bi svidjelo.
lol ja nisam sigurna da bih došla (morao bi to biti rođendan nekog stvarno važnog prijatelja iz vrtića), ali koliko vidim velika većina ljudi bi došla. pa se nemoj na mene obazirati :)
bi, ne bojim se da bi me otrovali:mrgreen:
meni je takvo slavlje isto bolje nego igraonica. doci cemo i u igraonicu, naravno, znam da je djeci to obicno ok, al ja ne bi to organizirala.
mi smo prosle godine slavili na kuci/vikendici, cijeli dan se zabavljali, igrali razne sportove, neki su dosli ranije, neki kasnije...vjerojatno cemo ove godine ovu trecu festu za rodbinu, najuze prijatelje i one bez djece tako.
A kak pojednostavniti party kad imaš puno, puno djece (i prateća smetala - roditelje :mrgreen: )? Pod puno djece mislim 30-ak. Ili možda idem previše van teme.
krumpirić, a šta ako ti svi dođu? kolko ćevapa ćete kupiti za roštilj? :mrgreen:
napiši na pozivnici obavezno prijaviti dolazak. :mrgreen:
Pa ne znam bas da li bi dosla. Ljude ne poznajem, ko zna otkuda nabavljaju meso i da li dobro peku rostilj, jel peru ruke, to bi mi prvo palo napamet :mrgreen:
Onda, da li ce biti neka zanimacija za klince, nesto organizirano ili ce klinci samo jurcati okolo?
Iskreno, meni su takva druzenja za poznati krug ljudi, a ne za strance.
Preferiram igraonice, tamo tete paze i vode igru. Hrana je relativno sigurna (valjda dobro ispeku pizzu). Roditelje pozovem na kavu u neki obliznji kafic, ko hoce pridruzi se, ko nece, ima 3h slobodno.
Mi smo 5. rođendan prvi put slavili s ekipom iz vrtića i to smo morali slaviti mjesec dana ranije da bi ih uhvatili :-) Njoj sam prepustila odabir i pozvala je cijelu grupu.
Inače te godine su počela intezivna pozivanja na rođendane i s obzirom da je ona bila na kraju mogla sam pratiti kako doživljava sve to. A pozivnice su se dijelile na razne načine. U slučaju kad ih nije dobila njene su reakcije bile ovakve :-)
prvi put je odmah išla doma crtati sama sebi pozivnicu jer je u tom trenutku pozivnica bila puno važnija nego sam rođendan. U drugom slučaju je rekla da slavljenica/slavljenik nije imala dovoljno pozivnica pa ju ona nije dobila.
Ma to i radimo svaki put, onda nas lupi konačna cifra i svaki put gledamo kako smanjiti. Broj djece ne možemo jer su polovica nećaci/nećakinje, a ostatak najuži krug prijatelja (plus sad će biti i vrtićarci).
Ne možemo se niti roditelja riješiti jer ne slavimo u igraonici.
Da ja probam kao krumpiric. Jel biste se "ljutili" da vas na rođendanu u kući dočekaju grickalice, sokovi i kolači? Ono, zapravo da je sve namijenjeno djeci, a za starce kava i sl. Do sada je uvijek bilo pohanog, roštilja, priloga..., ali to nam je fakat postalo preskupo.
mislim da ni ja ne bih isla na jarunski rodjendan. dosad smo dobili dvije takve pozivnice, na jedan nismo isli, na drugi jesmo jer smo s tim mamama i inace dobri. nepoznatima ne bih i nismo.
mislim, to je njegovo drustvo i njegova festa, ne trebaju mu roditelji tamo.
mi rodjendane slavimo doma ili u iznajmljenom vrtu. roditelje pristojno ponudimo kavom ili sokom ili na kraju tortom, ali ne ocekujem da tamo sjede i zabavljaju se. ako se inace ne poznajemo
Jelka, roštilj, pohano meso i još uz to prilog je previše, a s druge strane smoki, štapići i torta... premalo (ako su djeca gladna), možda bi ti kompromis bio neki zanimljivi sendviči ili mini pizza koje možeš sama napraviti (one od lisnatog tjesta, što se rolaju, pa nasjeckaju...)
Krumpiric, ja bih ti došla na rođendan, možda bi upoznala nekog zanimljivog ili bi bauljala po Jarunu skupa s Anemonom (ako bi se dala ulovit :mrgreen:)
ko pir :mrgreen:
joj, bila je jedna tema prosle godine, ivarica je otvorila, tamo je bilo super ideja za ponudit ljudima na rodendanu, a da nije ni skupo ni komplicirano
a zasto ne ponudit neke sendvice za salatama, tipa svedski stol?
ja radim pitu od povrca, salate obicne i one sa rizom (ili tjesteninom, grahom), i ponudim sir, ajvar, masline, kisele salate i tortu...uz to ti ni ne trebaju grickalice i kolaci, tj. barem ne toliko puno. jedino ne znam koliko je to jeftinije od mesa.
Ja sam bila par puta na dječjim rođendanima na jezeru Jarun :) bilo kao mama slavljenice bilo kao uzvanik :angel: no to su bili obiteljsko/prijateljski rođendani.
Ja bi došla, no ja sam spremna trčati za njom i društvom po Jarunu.
Krumpi, da li bi to bilo puno vrtićke djece ili samo par ? Ja se recimo za onaj broj vrtićke djece koje je moja pozivala ne bi usudila napraviti rođendan na Jarunu.
Naresci su definitivno najskuplja verzija, posebno ako idete na pršut i paški sir.
Ja sam pred par tjedana radila "tulum" (po Leinoj želji, nije bio rođendan) za 30-ak ljudi i radila sam tople sendviče, savijače od lisnatog tijesta, Quiche Lorraine, salatu od riže, meksičku salatu i salatu od kuskusa + dva namaza od sira; kolač (Gitin kolač) i tortu od sira i cifra u dućanu (sa sokovima) mi je bila pola od onoga što potrošim na menu sa narescima.
Kako to funkcionira, roditelji ostave svoje klince kod vas i odu? Koliki su klinci? Mene je malo strah predložiti roditeljima četverogodišnjaka da ih puste, to mi je prevelika odgovornost. Slažem se ja s tim da je to njegovo društvo i da mu ne trebaju odrasli, ali ne znam kako to izbalansirati... Joj, sad kad vidim koliko vas je napisalo da ne bi došlo, baš mi je frka da ni njemu neće htjeti doći neki klinci iz vrtića...
Mi smo prošle godine imali sve skupa oko 30 ljudi, radili smo roštilj+kotilić protiv kojeg sam ja skroz bila, a na kraju je ispao hit. Uz to je bila gomila salate (jednostavne, rajčice i paprika), puno voća (što ove godine nije baš prolazilo, za razliku od prijašnjih) i od grickalica samo štapići. Od slatkog samo dvije torte na kraju. Kavu nisam nudila, bilo je pive za odrasle i sokova i vode za djecu. Ove godine smo namjeravali umjesto kotilića u kotlu kuhati grah (recesija! :mrgreen:), a ostalo isto, no sad mi je deaedi bacila malo bubu s tim "tko zna kakva je hrana" pa je možda umjesto roštilja bolja pizza... ali šteta je tako na otvorenom ne napraviti roštilj...
Evo, ovako nam je bilo prošlo ljeto: treći rođendan :)
Što mislite o opciji da kažete roditeljima/uzvanicima da manje potroše na dječji poklon, i da umjesto toga donesu nešto za pojesti za cijelo društvo? (PS. Ja ne volim "napamet" poklanjanja što je slučaj na rođendaniam s velikim brojem uzvanika - više volim ciljanu kupnju - tipa treba nam to i to - bilo igračka, bilo odjeća...)
Ja to ne bih napravila, a ne bi mi bilo drago ni da me se tako nešto pita. Kao domaćica sam control freak, a kao gost volim da je poklon baš za dijete.
nije mi to opcija za dječji rođendan, jer su djeci pokloni važni, a hrana uopće nije. i kad radimo dječji rođendan, onda ni ne častim odrasle, već samo djecu (ok, odrasli mogu dobit kavu, vino, komad torte ako ostane LOL, ali ne pripremam nikakvu hranu za odrasle)Citiraj:
Što mislite o opciji da kažete roditeljima/uzvanicima da manje potroše na dječji poklon, i da umjesto toga donesu nešto za pojesti za cijelo društvo?
a za sve ostale vrste proslava, od rođendana nas odraslih, do dočeka nove godine, uvijek je dogovor s gostima da donesu nešto za pojest i popit :)
Mi smo nedavno slavili na Jarunu nećakov rođendan, odazvalo se puno djece, neki roditelji su odmah otišli, neke mame su otišle na kavu u obližnji kafić, a mi (roditelji, frendovi i ja) smo ostali u kućici, usput pazeći na djecu. Bilo je lijepo djeca su uživala u nogometu, igrama i klopi.
Ja bi Taru dovela na rođendan na Jarun, ako ne bi znala roditelje ostavila bi je sa prijateljima i došla po nju u dogovoreno vrijeme. Zašto da dijete nejde na rođendan samo zato što ja ne znam roditelje ili se s njima ne družim, to mi je bezveze razlog.