I ja sam htjela predložiti bijelu linoladu. :-)
Nego, ako stavljam tortu u plastičnu posudu, moram li staviti i foliju ili je dovoljno isprati je hladnom vodom, kao kad radim puding?
Printable View
Ovo mi se cini super!!
Zanima me samo sto se torta ne zaljepi za dno, ako je radim u kalupu za torte? Treba dole staviti masni papir ili nesto? I hoce li se stranice dati lijepo skinuti?
ja sam radila u staklenoj vatrostalnoj
i u tom je išlo na stol
kekse sam stavljala direktno na dno, nisam ispirala vodom prije i super se odvajalo
radila u kalupu za torte, ništa se nije zalijepilo
Evo i mojih dojmova - ovo mi je jedan od rijetkih (ako ne i jedini) deserata koji mi nije uspio.
Najprije, čini mi se da je pet pudinga bilo previše za samo 1,5 l mlijeka, pa ću, ako ću ponovno raditi kolač, ipak staviti četiri vrećice. Naime, nisam ga uspjela lijepo promiješati pa su mi ostale grudice, što mi se s pudingom zaista još nikada nije dogodilo.
Keksa (integralni petit beurre) sam stavila samo 200 g (jer sam imala takvo pakiranje) i čini mi se da ih je bilo sasvim dovoljno. Umjesto prave Nutelle, stavila sam Clever namaz iz Bille, koji je intenzivnog okusa lješnjaka.
Dakle, za eventualni idući pokušaj probat ću sljedeće:
- umjesto pet pudinga samo četiri, od toga možda dva od čokolade i dva od lješnjaka
- umjesto obične mliječne čokolade stavit ću noisette.
Što se tiče okusa, mm-u je ok, a djeca nisu htjela ni probati! (Grrrrr!)
Ja cu je u petak raditi , imam u subotu rodendan. Nadam se da ce uspjeti...
Evo, napravila...
Stavila sam je u staklenu zdjelu za salatu bez folije, samo sam oplahnula zdjelu. I sad si mislim hoce se dati izvaditi... Hm...
Za svaki slucaj sam uzela i Ledovu tortu. Ali bas bi voljela da ispadne dobro.
ani4, nadam se da ti se torta neće zalijepiti.
Javi dojmove!
Joj, ne znam uopce koji mi je bio bog da sam je stavljala u zdjelu... Trebala sam je staviti u kalup za torte.
Uglavnom, nije se zaljepila, vec mi se odvajala na djelovima gdje sam stavila banane. Pa je ispao prvo jedan dio, pa drugi, pa treci. I ona sam ih slagala jedan na drugog. Ali na kraju se nista nije kuzilo jer sam ju cjelu premazaa sa slagom. :)
Opet me mm iznenadio, njemu je jako fina! Moji klinci je nisu ni probali, inace ne jedu kolace, a klincima na rodendanu se svidjela. Meni je mrvicu bila gorka, drugi puta cu staviti secera u pudinge...
meni je ova torta uspjela, ali mi nije fina. (nisam ljubitelj banana u kolačima pa valjda zato).
mm je ok, i klincima isto.
ja sam je napravila u subotu ali sam malo izmjenila recept.
Ovako:
pudinge sam stavila talijanske jer su oni malo jačeg okusa. onako gorkasti i meni finiji. Krema je uspjela super ali ja sam ipak mislila da će količinski biti više toga pa kad sam stavila u veliki pleh za kolače, red kreme, pa red jagoda i opet krema ispalo mi jako nisko, a kreme više nije bilo. Iznad toga sam stavila oblatnu i strpala u frižider da se stvrdne. Nakon par sati izvadila sam i preokrenula na tacnu (tako da je oblatna bila sada ispo) i naslagala još jedan sloj jagoda i kreme napravljene od mascarpone, nutelle i šlaga. Ispala je i lijepa i jako jako fina. Svi su tražili još tako da iako je na kraju ispala velika torta, nije ništa ostalo.
E da, umjesto keksa, ja sam stavila u kremu izrezane komadiće tjesta za kolače. Ostalo mi od nekog drugog kolača, a nisam imala doma nikakve kekse. Ispalo super!
hladi se ...liznula sam kremu ( hmm da sta liznula pojela par zlica:oops:) i super je meni se nutela osjeti:klap::mljac: nadam se da ce se gostima i MM svidjeti buduci da sam ja na Montiju :oops:"zvanicno" sam tortu pravila MM sutra za godisnjicu
Evo napokon i slikica naše nuutella mini tortice :)
http://public.fotki.com/malavita/698h/p6035528.html
ja sam nasu zaboravila prijaviti...raspala se :( pri vadjenu iz vatrotalne zdijele za salatu ali sigurna sam da je jedini razlog to sto je nisam ostavila preko noci da se ohladi...ali vracena je u zdjelu i sluzene u zdjelicama kao krema i svi su bili odusevljeni radila sam sa malinama mljac i bananama ...i znate sto meni se osjeti nutela i bas mi je nekako lagana ma super mislima sam da nece biti tako osvjezavajucu zbog pudinga i nutelle ali bila je super :)
dunjavita woww pravo remek djelo ...moja ni izbliza nije dala naslutiti da bi mogla biti tako kompaktna
i meni se jedna raspala, ali nisam ju dovoljno držala u frižideru (ni dva sata) i mislim da sam stavila previše voća. trebalo bi kad se slaže red voća, ostavljati mjesta između kriškica da se krema sjedini jedna s drugom jer ako voće popolovi kremu na dva dijela, ode sve u kupus
Kao što sam već ranije napisala, ja sam radila bez voća, samo krema i keksi, možda je zato moja tako kompaktna. A bila je i cijelu noć u friđu.
cure sad mi je sve jasno:) mislim da nije bilo prostora izmedju voca tj nije sigurno a i premalo mi je bila u fizideru samo 3, 5 sata ...nema veze znam za slijedeci put jer nam se jako svidjela :)
Problem je u vremenu je je krema jaaako gusta pa dok se stavi voće, donji red se već zgusne i ne poveže se s gornjim već samo klizi po njemu. Treba biti jako brz ili staviti jedan puding manje.