:( koma mi je citat sve ove price!!
mi smo isto imali gljivurde, al smo ih se relativno brzo i lako rijesili (maknuli ormare sa vanjskih zidova stana i premazali nekom specijalnom bojom iz ducana za boje i lakove)!!
Printable View
:( koma mi je citat sve ove price!!
mi smo isto imali gljivurde, al smo ih se relativno brzo i lako rijesili (maknuli ormare sa vanjskih zidova stana i premazali nekom specijalnom bojom iz ducana za boje i lakove)!!
Bucka-koja je to tekućina?
I mi muku mučimo sa gljivicama a riješavamo ih tako da ih pošpricamo sa varekinom,luftam prostoriju par dana i onda prefarbam.Lani smo uzeli nekakav sprej baš za gljivice i ispostavilo se da je to najobičnija razrijeđena varekina.Gljivice se ne stvaraju do sljedeće godine a onda jovo nanovo :mrgreen:
moram pitat mm-a!!Citiraj:
nely prvotno napisa
evo 1zanimljiv clanak iz danasnjeg jutarnjeg
http://www.jutarnji.hr/nekretnine/tr...3,1,,110650.jl
malo podižem temu jer mi treba savjet a i utjehaaaa!
ajmo iz početka. već mjesecima gledam iznad velikog kutnog ormara ima malo pljesni, ali nisam ni trzala kad sam imala sezonsko pospremanje ormara i naišla na malo pljesni s unutarnje strane ormara :shock: koju sam uredno obrisala i oprala ormar i fino je mirišao. da bi danas micali taj ormar (jer sam se odlučila malo pokrečiti spavaću jer za bebača mora biti sve cakum pakum) a kad ono iza ormara :shock: :shock: ...
ne samo da je zid bio pljesniv i to jaaako nego i kut ormara! užas!
fino sam pošpricala zid s onim odstranjivačem pljesni (schimmel-entferner) i nakon 2 sata dio je otišao a dio je ostao (al ujutro ću ponoviti postupak)..mene zanima šta s ormarom? prvo sam počistila metlicom, pa suhom pa mokrom krpom ali i dalje smrdi na pljesan! da li je pametno pošpricati i ormar s tim sprejem jer na uputstvima piše da smije na sve površine osim na tkanine i na biljke!? jel ima ko iskustva?
btw to nam je vanjski zid i svake godine je bilo malo vlage al se to malo prebrisalo i bavili smo nekak jer je to bila soba kao odlagalište. prošle godine u ljetu smo ju okrečili i postavili centralno i napravili spavaću od nje (do tad nije ni bilo grijanja u njoj) i mislila sam da bude ok a kad ono opet!! e da, ljetos smo postavili pvc stolariju pa se nadam da će nakon ovog današnjeg i sutrašnjeg dezinficiranja pljesan nestati! :roll:
frka me je jer će i bebač biti s nama u toj sobi.
ajd me utješite! nemogu se riješiti tog ormara jer smo ga dosta platili i dosta stane u njega a nemamo ni mjesta da bi spavaću negdje drugdje preselili..
:? :? šta da radim?
premjesti ormar na drugi zid (tako smo mi napravili)!
Potpis, treba mu dati zraka da se posusi, naravno uz uklanjanje gljivica sto ste vidim vec poceli ;)Citiraj:
bucka prvotno napisa
nemamo ni na jednom zidu mjesta za takav ormar nego mora biti tu gdje je. jutros sam ponovila postupak sa zidom i zid je sad ok, ali taj ormar me muči. pošpricala sam ga i oprala al se još izvana osjeti malo miris pljesni a iznutra je ko novi. strah me još špricati po toj iverici da se taj miris klora ne uvuče u drvo.. evo od sinoć se sve lufta i nadam se za 3 dana da ću moći pokrečiti i ostaviti par dana da se suši prije nego ga vratim nazad.. nadam se da ću uspjeti...
uzrok vlage je nedovoljna toplinska izolacija
jedino pravo rjesenje je izolirati kucu
ako imate pvc prozore nove a neizoliranu kucu, jos gore stanje....i sto vise grijate kucu to ce gljivica biti vise, jer se povecava razlika temperature u kuci i vani
svakako uvijek drzite neki prozor otvoren
nikako ne ormar na vanjski zid
a ovo da ni novogradnje nisu postedjene gljivica me zbilja :evil: ....uzas...
sto cesce zracite kucu
zrinka hvala na odgovoru.
kuća je 20 godina stara i nema fasadu ali se nadamo u idućih par godina i to napraviti.. ljeti su stalno otvoreni prozori, u zadnjih par dana kad je ovak normalno vrijeme stalno luftam a kad zahladi obavezno je barem jutarnje luftanje ako ne i navečer prije spavanja..
ako imas prozor koji se otvara na ventus (ono horizonatlo se drzi dolje a ti ga mozes malo odskrinuti) onda mozes drzati tako prozor cijeli dan, bar jedan u kuci
zao mi je sto nemas drugo mjesto za ormar, dok ne stavite fasadu kako treba, on ce uvijek biti kriticno mjesto (tj zid iza njega)
lucas,probaj taj vanjski zid premazati sa dulux uljnim premazom.mi smo isto imali taj problem i premazali smo duluxom.nema šanse da se vlaga primi na to.fora ti je kaj možeš taj zid koji si premazala,brisati krpom.imaš ga u svim paletama boja.ja namjeravam na proljeće premazati i kuhinju jer nam tamo bude dosta vlage od kuhanja.
ajde jedno pitanje od mene neuke - jel da s tim premažem prije krečenja sobe ili poslije krečenja? i da li možda ima bezbojni?Citiraj:
cisko-kid@net.hr prvotno napisa
joj jesam dosadna!!
pa zar onda vlaga ne izađe na drugo mjesto?Citiraj:
kam na drugo mjesto.većinom se javlja na vanjskim zidovima,a preko uljnog premaza ne može probiti.
Jel samo našpricaš i pustiš da se suši ili još ispireš poslije?Citiraj:
vještičica prvotno napisa
I u našoj kemoboji su mi to preporučili ali savjetuju istrljavanje vlažnom, ne mokrom krpom, kad se zid osuši.
Samo našpricala, nije pisalo da treba da se ispere. A ne znam ni što bi ga ispirala :? čini mi se da ima produženo djelovanje (nemam više bočicu, jerbo više nema ni gljiva :dancingfever:)Citiraj:
mamaLare prvotno napisa
mi ju imamo u wc-u koji je ispod vanjskih stepenica i hodniku - stara kuća izolacija nikakva. isto sam htjela staviti uljni premaz, pa su mi u bauhausu rekli da nema potrebe, jer ona negdje mora izaći i da će se sredit tek kad se sredi fasadaCitiraj:
ali se skuplja i ostaje u konstrukciji i unistava je :/Citiraj:
šta znači da je bolje pustit ju van i stalno čistiti?Citiraj:
zrinka prvotno napisa
taj uljni premaz se stavlja baš na zidove u prostorima u kojima se skuplja vlaga npr. kuhinj,kupaonica,a može se staviti i na druge zidove.mi smo stavili na kritične vanjske zidove.ljudi su svakakve premaze stavljali na zid ali opet se je vlaga pojavila.mi kad smo se doselili u kuću uopće nije bilo vlage u kući.ali s vremenom kad smo počeli sušiti veš po zimi u kući i još kuhanje pa još drugi faktori: drvena stolarija koju smo zamijenili pvc-om.mogu ja tu nabrajati svašta.
i mi smo imali problema sa vlagom pa mi je tata rekao da ne kupujem nikakve sprejeve nego mirisnu varekinu ,stavila sam ju u bočicu sa pumpicom posprejala di se poznalo od vlage crne fleke i vec 2 godine ni traga vlagi. jeftino ali djeluje ,varekina nije skupa kao ostali sprejevi. :D
za taj uljni premaz je mani rekao čovjek koji nam je mjerio za prozore. da tako imaju njegovi starci u delnicama i da je super. možda i premažemo. nas je počelo zezat prije 3 god, a do tada ništa,a kuća stara valjda 40 god!Citiraj:
mi smo uselili u stan koji je cijeli uređen sa kanufom i nemam vlage po zidovima,ali se javlja po unutarnjim okvirima aluminijske stolarije,tamo gdje se dotiče sa knaufom(zidom) taj spoj,kut ili kako da objasnim je siv..oko 1-2cm traka oko prozora :roll:
pretpostavljam da je to zato jer knauf navlači na sebe vlagu...
kak da to riješim??
probali smo silikonom i duralo je 2 zime i sada je opet probila plijesan...
:(
i zanima me gdje i kako sušite veš preko zime kad krene vlažno od kiša i snijega...
(nemam podruma ni tavana...) :?
a nas petero-mašina veša svaki drugi dan.
to ti je najbolje da skineš knauf oko stolarije i zažbukaš s mortom.pitanje kakva ti je izolacija iza knaufa.
e da,kaj se tiče sušenja veša u kući ,mi smo si navukli pikec(plijesan) na zidove i sad sam si rekla da bumo veš sušili vani po zimi.jer ta sva vlaga kad ti se navuče u zidove katastrofa.evo ja sam jučer riješila jedan čošak u kuhinji.ne da su bile gljivice nego gljivetine.odvratno.sve sam sa domestosom oprala, sad mi je zid čist.nakon toga ću premazati sa uljnim premazom.ali to na proljeće.
evo da vam se javim i svima zahvalim na savjetima.. u nedostatku vremena i manjka prostora ja sam svoju pljesan sa zida očistila onom tekućinom a i jedan dio je otišao i s ormara. prekrečili smo i već se 3 dana lufta soba. na proljeće/ljeto ću probati sa uljnim premazom..
veš smo do sad sušili na stalku u spavaćoj sobi ispred radijatora pa je moguće da je i to jedan od uzroka pljesni. ali u 11 mjesecu dolazi sušilica jer nemamo više mjesta gdje bi po zimi sušili veš..
najbolji ti je dulux premaz.imaš u svim bojama i nijansama,od sjajnog do mat.
zašto na proljeće? šta nije dobro kad je ovakvo vrijeme? koja je cijena tog premaza?Citiraj:
pa mislila sam na proljeće zbog luftanja prostora.možeš i sada ako hoćeš farbati.cijena ti je 1 litre oko 100 kuna,s tim da ti je 1 litra dovoljna za 16 kvadrata.tomu se dodaje malo vode.
klikni na dulux.com.hr
meni treba za mali wc i mali hodnik. super hvala! lijepo je vrijeme pa može biti otvoreno. taman se danas spremam oprat zidove, pa polako.Citiraj:
možeš. i ja imam mali wc za ofarbat.pa možda i ja to obavim sad dok je još lijepo vrijeme.
evo ja sam upravo probala sa varikinom i ne mogu se nagledati ljepote od zidova. sve je spalo u sekundi...eto znaci varikina djeluje
Jel neko probao ovo:
http://www.gradimo.hr/13794.aspx
Jel neko zna gdje ima za kupiti u Zagrebu?
wow super stvar... bar mi se čini :?
poslala sa im mail sa pitanjima oko nabavke, cijene i sl. pa ćemo vidjeti idući tjedan dal će odgovoriti
baš sam se zapiknula za to...
dosta mi je više vlage i plijesni po zidu.... :evil:
Milim te javi onda čim nekaj saznaš i ja ako dobijem informaciju odmah obavijestim!!
Mi smo čak kupili i odvlaživač zraka ruby na struju - platili masno, izvlači pet litara vode dnevno, jel netko ima iskustva nakon koliko bi trebao nestati onaj miris vlage?
Kad je uključen zrak je fini ovaj naš čak i zagrijava tako da u ovom periodu kad je pitanje paliti centralo ili ne on nam zadovoljava te potrebe i zagrije prostoriju.
Jel zna netko, jel ionizator pomaže kod nestajanja tog mirisa vlage u zraku?
Znam da treba riješiti problem u korjenu - opkopavanje temelja, ali takva invasticija nažalost nije moguća tako da razmišljamo i o prodaji kuće ili nadogradnji, meni treba rješenje sada, a sve te tekućine i čuda smo probali i čak farbali uljanom bojom(još je i najdulje izdržalo), ali evo ih opet
naravno da ću ti javiti...
mi imamo ionizator ali neznam baš da pomaže u izvlačenju mirisa vlage... prekratko ga imamo =(
Mi baš mozgamo kupiti ili ne?
Reci kojiko dugo ga imaš i koji, ako nije problem i gdje ga u kući staviti, imam dnevni boravak u spavaću sobu u kojima imam tih problema, kako biti pametan!? :/
Jel i ti imaš taj ustajali miris vlage, ja to užasno podnosim, a i mali nam je bolestan...koma...moramo pod hitno nekaj napraviti, a dok se to ne riješi dati ću i zadnju kunu da mu omogućim da je zrak koji udiše što bolji.
Bože koji tipfeleri:
kojiko=koliko
imam dnevni boravak u spavaću sobu=imai dnevni boravak i spavaću sobu