da :oops:. I ovo pripisujem trudnoći
Printable View
da :oops:. I ovo pripisujem trudnoći
Sve proslo ok. Sad lezim i cekam nalaze. Ubjedjena sam da ce biti sve ok. Srecno svim trudnicama.....
Sve ti draga vjerujem, ja sam se budila ujutro i mislila da neću preživjeti više ni jedan jedini minut. Bila sam opšta katastrofa, nisam imala snage da podignem čašu, mučnina se penjala do grla pa sam se htjela daviti od toga a s obzirom da nisam mogla jesti onda je povraćanje bilo pravo mučenje od naprezanja. A nagoni nalete da jedva stignem do kupatila. Uh kad je to prošlo sve će i drugo biti lakše. Iz mog iskustva mogu ti reći da je prvi ljek strogo mirovanje, ja sam u bolnici ležala mjesec dana i ustajala samo do kupatila, čak sam znala nešto i grickati u poluležećem položaju. Mirovanje ti pomogne da se mučnina smiri a iskreno rečeno ja nisam mogla hodati i da sam htjela. Od kuvane hrane nisam mogla ništa ni pogledati a probati ni u ludilu. Održavalo me u životu naravno pored infuzije i smoki koji mi je davao osjećaj sitosti a imala sam osjećaj da mi pokupi svu kiselinu i mučninu u želudcu. Ponekad malo slanih krekera, obavezno kikiriki i on mi je godio i banane. I naravno sve jesti pomalo, na što sitnije zalogaje i žvakati što više da bukvalno ne nadražim grlo jer bih odmah završavalo sve u kupatilu. I naravno po jedna čaša coca-cole dnevno na malu kašičicu jer koliko god ona bila jako štetna mene je čupala iz mrtvih. I moj dr. je rekao da u velikoj mučnini sa slanim krekerima popijem i malo coca-cole i bilo je projena na bolje. Sad sam u 15-toj nedelji i povraćam redovno ujutro i naveče ali nema onog paklenog osjećaja mučnine kad se rastajem sa životom. Jedem i pijem na svaka 3h, pomalo i laganu hranu, pa kad povratim opet na novo i tako u krug. Živim na 4-tom spratu bez lifta i svaki put kad se vraćam u stan obavezno povratim od penjanja, s vrata trčim pravo u kupatilo, jer želudac još ne može da prihvati naprezanje i zamor. Ali u svakom slučaju od 13-te nedelje mučnina se smanjuje. Ja pijem i bedoksin tablete ( vitamin B6 ) i mnogo mi znače.
ooooooooo jadna,ja ne povracam za sad,al i dalje mi je koma cijeli dan i noc.Ja od muka nemogu spavat zaspim 2 sata probudi me mucnina malo onda s rukom lagano gladim trbuh pa je bolje.Jedino kaj mi pomaze je ta prokleta hrana,kad si pojedem bolje je nemam toliku jaku mucninu.al cu natuc kile,a nisam mrsavica.
Ja ovaj put nemama ni mučnine na mirise, ništa ali isto tako ne mogu biti gladna, odmah bi nekoga ubila.
Danas sam bila na 2 uzv i dobili smo slicicu,veliki smo 10 cm sve su mi muke prosle kad mi je to rekao
eh, da mi je bila ova tema na početku trudnoće...
i u prošloj trudnoći....
naše strahove je teško razumjeti....
trudnoća, obje, su najljepša razdoblje u mom životu
unatoč mučninama i silnim strepnjama...
sad sam u 33.tjednu i još uvijek me ponekad ulovi grč. od straha
svako probadanje, zatezanje, ma bilo što... pitam se je li sve ok...
al onda me micika lupne i opet sam sretna i vesela
i jedva čekam da vidim svoje curice zajedno :zaljubljen:
joj ginger još malo!
kako to brzo prođe.
nadam seda će i meni brzo proći.
danas smo punih 10 tj. i i šla sam po utrogestane i malo povirili bebicu jer nisam već 4 tjedna, jednostavno nisam više mogla čekat .
01.10. imamo onaj pregled sa 12 tj. pa zato danas nismo ništa gledali samo da vidim malo srce.
bebica se već jako lijepo vidi i baš mi je bilo lijepo vidjeti malo tjelo, srce kako titra.
iskreno sad lakše dišem!
AnneMary vjerujem da ti je sad laške. Ja sam mislila da ću drugi put biti opuštenija, ali jok...
Wow Ginger! Kao da si jučer objavila da si trudna... Neka ti porod prođe za 5! Ideš na potpunu anesteziju ili spinalnu?
Danas bila na kontroli 13+5. Jedva dočekala da vidim da srčeko još kuca i da su mjere OK.
Nismo vidjeli spol, jer je bebica prekrižila noge, no idemo za mj. dana pa ćemo vidjeti. Naravno da je najvažnije da je sve 5 i to nam je na prvom mjestu.
Od danas sam i na bolovanju (do sad na GO) i tek mi je sad nekako službeno.
da, čini se kao da vrijeme leti
al to samo zadnjih tjedana, oni prvi su trajali vječnost...
i meni je isto lakše nakon uzv-a
jednostavno me smiri kad vidm bebicu, a pogotovo u prvim tjednima
vesnare, nadam se da neće biti niti jedna anestezija
nadam se vbac-u
al kako bude, bitno da bebica i ja budemo dobro
a ako bude baš moralo ići s carskim, opet bih spinalnu...
no, nadamo se da neće trebati....
:kiss: najdražim trudnicama ovog foruma
pozdrav svim MPO trudnicama...
Samo da javim da je moj nalaz amino ok. Sve uredno:-D
Djecak:klap:
super željana!
baš mi je drago da si sad mirna.
čestitam na dečkiću i uživaj do kraja.
i mi smo u petak bili na uzv s 12 tj.
sve izgleda u redu, nuhalnog nije ni bilo, imam mali hematom i par cisti ali sve bi se trebalo samo rješit.
sad čekamo sljedeći pregled.
osjećam se dobro!
zeljana :-D odlično
Joj to i mene ubrzo čeka, danas 12 tjedana, u četvrtak idem na pregled i onda ću se dogovorit za amnio.
AnneMary imam i ja 2 ciste i isto mi dr kaže da će to samo otić. Super da je ostalo u redu i da se osjećaš dobro ;-)
evo da se i ja malo javim. nije me dugo bilo. mi sutra punimo 16 tj trudnoće i presretni smo. sutra imam i uzv pa se nadam da će sve biti u redu i da će nam reći da li su curice ili dečki ili miješano. iako još nakon svega ne mogu vjerovati da u mojoj buši lupaju polako dvije srećice. ja isto nisam išla na nikakve testove daljnje, nuhalni kod obadvije bebe je bio 1,1 mm, i drugo me ne zanima. ali da je bio i veći ne bih išla. to su moje dvije srećice.:-)
Evo jednog happy enda: prošli mjesec rodila sam zdravog i prekrasnog dečka!! Porod prirodan i brz, oporavak ekspresan...Već naveliko uživamo u sinu! Svima držim fige da što prije zagrlite svoje mrvice! Pozdravi!!
čestitke blondy1. samo uživajte i mi ćemo skoro
Blondy1 CESTITAM:-D:-D:-D
Iskrene čestitke blondy , baš me tješi kad čujem da je nekom porod prošao brzo i bezbolno! :mrgreen:
Blondy čestitam od srca:heart:
25.10.2010 stigla naša mala mrvica, naša princeza Jelena i život je dobio novi, ljepši smisao, svaki dan bar jednom zaplačem od sreće gledajući svoju mrvicu i zahvaljujem dragom Bogu što nam je dao, što je unatoč svemu ostala s nama, što sada uveseljava svaki trenutak našeg života.
Rozalija :heart: predivno...
I meni se svako malo plače, šta li će tek biti kad rodim našu čudesnu curicu...
Samo da se javim da smo u petak sa 22 tjedna bili na redovnoj kontroli i saznali da nosim curicu:-D
Još uvijek su strepnje tu, ali guramo lagano...
Cestitke novim mamama (i tatama)! :-D
vesnare predivno... :zaljubljen: Neka sve bude tako super do kraja!
Čestitke Vesnare !!! Nekako mi se čini da je više curica :zaljubljen: u zadnje vrijeme..
Vesnare, čestitke na curki :zaljubljen::heart:!
Evo mi sitno brojimo, još tjedan dana do termina, a ja nestrpljiva da što prije vidim svog Markića :heart:!
Pusa svima
Vesnare čestitke na curici...
ines bravo za dečkića sa SD -inače naš dr.radi samo cure..
Hvala svima na čestitkama:zaljubljen:
:zaljubljen: curica..super vesnare.. i meni se čini da je više curica..
Kiara79, hvala, da i ja sam primjetila same curke sa SD, eto naš se Markić izborio, kod nas je uvijek sve malo naopako:-), čak je i majstor na zadak okrenut za porod , tvrdoglav na mamu!!!!:zaljubljen:
Sretno svima, velike puse od mene i mog malog tvrdoglavka!:heart:
vesnare cestitam na curici :heart: :heart: :heart:
moj naklon vama dame(i gospodo) ovako sve sam vas detaljno iscitala i svim bebacima koji su na putu ili vec na ovom svijetu zelim puno zdravlja,osmijeha,ljubavi uz njihove roditelje...meni je beta bila 16 dan-383 (transfer mi je bio 9.11) prvi ICSI u Petrovoj pa se nadam da cemo se malo druzit duze ovdje :-D. cekamo svoj prvi uvz koji ce bit 24dnt. pa me zanima jel to ok ili su mogli me malo ranije narucit? ja povremeno imam bol na desnoj strani-vjerovatno jajnik koji me zna iznenadit s Velikom boli kao grc kakav.al prestane. pa me to malo zabrinjava. nekako me strah vanmaternicne al cula sam da bi me to rasturalo od bolova tako da se tjesim da to ne dolazi u obzir?
Ana03 bolje ti je da te naruce malo kasnije jer ce se vec cuti srceko i neces morati dolaziti prolaziti traumu
iscekivanja da li ce srce prokucati ili nece ako se na prvom UZV ne cuje.Vele da treba pricekati barem 10-14 dana od dana
kad je m trebala doci (a nije jel te,heehee)..
Grcici,pikanja,lagani bolovi,osjecaj da ti nesto smeta u rodnici,boluckanje u trtici itd su normalna pojava,a spektar toga
se siri kako trudnoca odmice.
Sad ce te naravno zanimati podforum o trudnoci,tamo ces svasta naci o svojim simptomima trudnoce.Be cool 8-)
Slusaj iskusnu trudnicu (:lol::lol:) 8.tjedan:lol:
tnx ju Big Sele! onda sve laganini i kuliramo nee?
Evo da se i tu pohvalim i podijelim svoju sreću :-D Stigao nam je uredan nalaz amniocinteze i čekamo curicu, srećicu našu :zaljubljen:
Čestitam Cranky, :-D:-D:-D:-D i :klap: za curetka
Cranky bravo za curicu:zaljubljen:
danas prvi uvz obavljen 5 plus 4.GV nam je 0.75x0.61 beba-1kom :-D (ja se ponadala dvoje) nema veze, a sto nam je žv o.28x0.26? e sad jajnik me boli cijelo vrijeme jer je 8.77x5.99 dok je lijevi 4.05x3.71-ima li kakve preporuke da me manje boli i da se smiri osim mirovanja :-D
bravo ana03 za bebicu !! žv ti je žumanjčana vrećica koja hrani plod i na drugom uzv ćeš na jednom njenom kraju vidjeti zadebljanje koje pulsira tj.bebicu!
jajnici su ti povećani od postupka, lijepo odmaraj, pij puno tekućine i uživaj u trudnoći
čestitam
bravo cranky na curici..vidjet ćeš još malo kako je lijepo kupovati za curicu (ja se jučer napokon trgla i kupila par stvarčica, vrijeme je za početi - 32.tjedan)