O jesu,iako na zalost prekasno.
Kaze mi kcer da je to vucje oko ☺
Printable View
O jesu,iako na zalost prekasno.
Kaze mi kcer da je to vucje oko ☺
Nakon 13 godina ste se uhvatile naslova, ja se sjećam dotične forumašice , uvijek je bila blago nepismena :-) .
A imate sad na forumu čitavu brigadu takvih pa s njima razgovarate ;-) .
?
Nismo se uhvatile naslova nego problema, nakon 13 godina. Naslov je došao usput. Da, i mene smeta Kurije umjesto Kurje i zašto to ne napisati kad već pišemo o ovom problemu?
Iskreno ne razumijem poantu ovog posta - ne razgovarati onda s onima koji su "nepismeni"?
A sto ces maria, makar nisu pakosni, pa eto nekako se dade.
Iz mog iskustva, stopala su uzasno teska za oporavak.
Grozim se svojih zbog deformiranih palaca, koji ce morati pod noz sto prije...
Dzri se andream, gledaj pozitivnu stranu!
Pokretačica topica je iz BiH, nisam sigurna da je naslov teme nepismen i s njezine strane granice, ali ne da mi se sad provjeravati.
Ja sam sad provjerila /sada imam napretek vremena jer lezim☺/, i oni kažu Kurje.
A inače boli ovo i dalje,taman kad sam mislila gotovo je sve. Ne konstantno ali onako,da podsjeti da je bio tu...
Ako sam i pakosna, bar sam parcijalno pismena ;-) .
Može se zamoliti i administratora za promjenu naslova
A usput i za naslov teme o pesima
Ides sutra opet na previjanje?
U utorak.a kirurg mi rekao vađenje savova ne prije 2.10.
Jelena jesi ti savove vadila u bolnici ili kod opce prakse?
U bolnici kod njih,i posle sam imala još jedno previjanje gore
maknula I da vas ne pika vise u oci. one u glavi i one ne nogama :P
Ta sam, za oboje☺
Jelena,jesi i previjanja obavljala u bolnici ako si ih imala?mene danas "potjerali" na iduce previjanje kod dr opce zbog guzva, a vađenje konaca uspjela dogovoriti ipak kod njih iduci utorak.
Dr koja se grozi?bas cudna dr.
Mene je sestra moje dr odmah pitala hocu li kod njih dolaziti na previjanja.
e i da dečkio koji je jučer skidao madež veli da previjanja može raditi mu doma i mama, a da na skidanje šavova može doći ili na tumore ili kod svoje dr., on se dogovorio kod svoje dr., očito to nije moja dr.
mašnice sretno sutra!!
Bila sam u Medipedu, izvađeno kurje oko sreca nije bio duboko. Nisam ni osjetila...prvi put kod pedikera oduševljena sam. Koža mekana, nokti glatki ma sve 5! Preporučam. I hvala Lili!
Od sada to je i moja adresa☺
Odlično, znala sam, nisu oni obični pedikeri, sve je na vrlo visokoj razini. A i fotelje su im mrak udobne :-)
andream samo daj, svi moji sportaši idu tamo jer rješavaju najteže slučajeve.Žao mi je da ti nisam rekla i prije, nisam znala da tu muku mučiš, dam se kladit da bi ti to rješili u 2 dolaska ako ne i odjednom.
Lili znas onu,covjek uci i na greskama.Ova je bila bolna i jos traje ovaj i iduci tjedan (!), ali od sada necu bar gubiti vrijeme na flasterima, sprejevima,poucena iskustvom odmah cu k njima i za najmanju sumnju, a mozda i preventivno.
Ja sutra s mlađim idem kod doktorice, mislim da ima kurje oko (3 godine i 5 mjeseci). Nisam ziher, može biti i da je bradavica, al ne želim mu stavljati ništa na svoju ruku dok ne znam što je. Držite fige da nije kurje oko!
Annie uf samo da nije kurje, javi sto je na stvari.
Jucer kad sam dosla dr na kontrolu samo se nasmijala i rekla da je i ona te zahvate radila na staziranju u bolnici i da me nije htjela plasiti detaljima jer zna tijek samog postupka i oporavak. I bolje da nije.
Tako je, svi učimo na greškama.
Ne brini, što god da je rješi se. Imaš i onu neku "kemiju" zaboravila sam naziv koja se lokalno kapa baš na to mjesto (imaju u apotekama), nije razvikanog naziva iz reklama, al djeluje 100%, za par dana to rješiš. Znam da hoćeš izbjeći jaka sredstva za dijete, al mislim da ti je to bolja i lakša opcija od vađenja kurjeg oka kod tako malog djeteta. Ovo čudo ti ga skroz sasuši i onda se osuši i otpadne, odvoji se.
našla sam ga-kolodij:
http://www.ljekarnasdz.hr/nasa-ponud...al/prodid/3106
može za djecu stariju od 2 godine
Ma jeste li vi sigurni da se virusne bradavice i kurje oči tretiraju na jednaki način?
Inače, kurje oko (mi to zovemo kal) nije neki problem za skidanje...ljudi idu u pedikera skidati kale, i medicinski pedikeri to rade rutinski. Važno je ići na vrijeme i redovito. Kal nastaje od natiska i zadebljanja, koža jako otvrdne i onda se ta tvrda struktura pogurne u dublje slojeve i boli.
Ovak, ja imam traume baš od toga. kao dijete sam imala bradavicu i baka me odvela pedikerki. I zato se ja bojim pedikera
Ma ok, traume se može imati od bilo čega. I bolucka kad ti pediker skida kal, a ako je dublji, onda baš i boli, nema šta. Ključ je u redovitosti.
Mislim, ako ima nekih mazalica koje funkcioniraju, tim bolje! Samo mi je čudno da se virusne bradavice i kali jednako tretiraju.
D. je imao kale na malim prstima, dvaput je bio u pedikera, i nema traume :).
Samo sam se došla malo potužit
Lili, i na tom kolodiju piše da je za jednu i drugo, pogledaj na linku. Valjda i je, šta ja znam. Samo mi je čudno.
Bradavice ne skiidaju pedikeri. Barem je mene pedikerka poslala na dermatologiju. Oni spaljuju odnosno smrzavaju tekućim dušikom.
Mislim, na dermi zamrzavaju bradavice. Baš idem u ponedjeljak na kontrolu...
Bradavica na stopalu, taman na najgorem mjestu na kojem je nisam mogla izbjeći dok hodam, zlostavljala me punih 8 mjeseci, išla sam i na smrzavanje dermatologu, ali taj jedan put apsolutno ništa nije pomoglo (a da ne kažem da sam ga čekala preko HZZO 2 mjeseca i da mi je dr. opće medicine dala krivu uputnicu bez smrzavanja, ali je dermatologica svejedno to napravila), a ona mi je rekla da kupim onu neku tekućinu (cca 150 Verrumal ili tak nekak) kn i to sam kapala, namakala, strugala mrtvu kožu i tako ukrug 8 mjeseci. Ponekad bih sastrugala malo previše kože, onda bi me boljelo još više, doslovno sam hodala kao po noževima i iglama (prije šepala, nego hodala), ponekad su mi suze tekle od bolova (uz to, da ne bude dosadno, bila je prisutna i užasna bol od išijasa na istoj strani gdje je bila i bradavica) i onda je konačno sve nestalo (valjda sam sastrugala sve do kraja).
Uh... Varrumal je bilo sredstvo s kojim sam i ja pokušavala skinuti te "kurje oči", bezuspješno - ovo što se na kraju ispostavilo da je bio ožiljak koji nije dobro cijelio jer je ostao konac unutra. Kad je konac izašao van, meni je svanulo i tad je mic-po-mic, uz pažljivu pedikuru, išlo na bolje. Ja sam imala svu silu pomagala da bih mogla kako-tako normalno hodati i koristila sam ih par mjeseci - nekakvi jastučići koji su kao za natiske, neakvi specijalni flasteri, za tu svrhu posebno kupljene debele sportske čarape koje su mi isto olakšavale, plus doma isključivo Crocsice - sve je pomagalo u subjektivnom osjećaju da ne moram šepat na tu nogu (ikonako i ja imam sto drugih lokomotornih problema).
Hej cure, nije kurje oko, Bogu hvala. Bradavica je, kaže doktorica da je velika za njegov uzrast. Dobio je neku tinkturu koju apoteka sama radi i može koristit i onaj flaster za kurje oko iz dm-a pa smo sad krenuli u borbu :) svaki dan jednom. Nadam se da neće jaaako dugo trajati.
Super za malca.
A ja i dalje mirujem,kaze dr pojavio se edem i sad vađenje konaca tek za tjedan dana, sto je 21-i dan nakon operacije.