Marival imala sam u najužoj obitelji 2 raka dojke (mama i baka) i znam kroz što sve prolaziš :-(, zato samo hrabro i NIKAD nemoj izgubiti nadu :love:
I naš prilog stiže :)
Marival imala sam u najužoj obitelji 2 raka dojke (mama i baka) i znam kroz što sve prolaziš :-(, zato samo hrabro i NIKAD nemoj izgubiti nadu :love:
I naš prilog stiže :)
Da pobjediš ovu beštiju i dugo uživaš u svojoj djeci i unucima :heart::heart::heart:
kao prvo svima beskrajno hvala na uplatama ... nažalost imam samo brojeve računa sa kojih je stigla uplata pa neznam poimenice da vam se zahvalim
ali VI ZNATE DRAGE MOJE ... ( neznam di su smilici ... ali ionako nemaa tako velkog srćeka koje bih vam stavila )
evo još malo mojih zapisa ......
23.3.2010.
prolazi i četvrti dan od saznanja ... i kao da se kockice lagano slažu u mojoj glavi
iako mislim da nisam ni svjesna što me čeka ... uvjeravam se da će doći i brzo proći ...
... danas sam obavila zadnje pretrage prije operacije ... nalazi će biti gotovi u petak pa sa njima
idem na drugo mišljenje u drugu bolnicu ... dvije glave su pametnije od jedne :))))
razmišljam ... da bi svatko od nas trebao bar jednom u 6 mjeseci otići do instituta za tumore ... proći
hodnikom na prvom katu ... svratiti do podruma gdje su ambulante ... vidjeti sve te ljude ... i shvatiti koje su vrijednosti u životu
divno je ... ali istovremeno i tužno ... da nas nešto mora dobrano puknuti da shvatimo život kao dar
u kojem treba uživati u svakom trenutku
danas sam upoznala dvoje divnih ljudi ... jednog doktora koji sa osmjehom prima svakog pacijenta, nasmijan, širi more pozitivne energije ... ma divota jedna ... ne mogu vam riječima opisati koliko mi je 10 minutni razgovor sa njime pomogao - HVALA DOC :)
između ostalog ... pričao mi je o jednom svom radnom danu koje je kao i svaki bio težak sa hrpom pacijeneta ... teških pacijenata ... i kaže odlazim ja sa posla i razmišljam kako sam umoran, kako mi je dosta svega ... svrati su sobu pogledati jednog svog pacijenta i u tom treuntku shvati ... taj čovjekj bi bio sretan samo da može izaći iz te sobe ... to je njegova jedina želja ... izaći iz sobe ... nažalost ta želja mu se nikada nije ostvarila ... i tada shvatiš kako male stvari čine čovjeka sretnim ...
nije važno koji auto vozite, nije važno koju marku imate na sebi, nije važno hoćete li ove godine na more, nije važno da li je brdo neopranog suđa u vašoj kuhinji ...
VAŽNO JE da možete izaći iz sobe ... da možete sada u ovom trenutku zagrliti prvu osobu do sebe ... VAŽNO JE DA ŽIVITE SVAKI TRENUTAK SVOG ŽIVOTA ONAKO KAKO ŽELITE ...
marival, ima nas još koji cijenimo svaki dašak svog zdravlja i sreće jer vidimo tuđe patnje u bolesti i nesrećama (a i svoje), od srca ti želim da ovaj težak životni period prebrodite što prije, javi nam kako ide, tu smo za tebe.
marival, uz tebe smo :love:
Večeras je humanitarna modna revija u organizacije udruge "Za novi dan":
http://mrakzene.zanovidan.hr/
marival, hvala na bilješkama; ti si mrak! :klap:
draga moja...
od tri sina... možda ti i kakvoga zeta dočekaš ;-)
mi koje te znamo, sigurne smo kako će tvoj tata na kraju moći viknuti: jesam ti rekao!
samo polako, dan po dan... onako hrabro i odrešito kako ti to znaš.
lavice! :heart:
Ne znam što bih ti napisala. Ti si jedna hrabra žena :heart:
da ovo organizira moja draga prijateljica koja mi je sa svojom udrugom pomogla
pozivala me i za tu reviju ali to je bilo ovo proljeće kada sam tek krenula sa
liječenjam i moje psiho stanje je bilo daleko od toga da idem kod poznatih
dizajnera i da nosim reviju ... sada mi je žao ali u ono vrijeme nisam znala što će i kako biti
nadam se nekom novom pozivu
bila sam totalno izgubljena i moja soba i moj krevet bili su jedino mjesto gdje sam se osjećala
sigurno ... dovoljno vam govori moj prvi izlazak 6 dan od prve kemoterapije završio je 50 m od
mog stana u aapoteci gdje sam se jednostavno srušila u nesvjest pa je došla hitna i vozila me
doma ... kolabirala sam totalno preslaba ... tih 6 dana živjela sam na suhom voću, orasima,
bademima i vidi jer ništa drugo nisam mogla vidjeti, a kamoli pomiristi ili pojesti
Marival čuvaj se
drži se, vidim da si hrabra žena i ti to možeš :heart:
Poslano; malo ali od srca. Najviše od svega ti želim da pobjediš tu beštiju od bolesti, da sve ovo bude iza tebe i da ti najveći problem u životu bude nedoumica što danas kuhati :love2:
:love:
sretno hrabra majko!
Sretno!
Marival, ovaj tren sam pročitala...
:love2:
marival, u mislima si našim često:heart:
možeš ti to, ipak ti imaš četiri muškarca u kući, tvoja hrabrost i snaga je golema...
piši nam koliko možeš/stigneš
Marival, najiskrenije vjerujem da izlaziš iz ovog kao pobjednik. Samo hrabro naprijed, kao i dosad.:love:
Nadam se da će nas skromni doprinos biti kap koja će zajedno s kapima drugim forumašica činiti more koje će ti pomoći da lakše prebrodiš ovo razdoblje.:heart:
Draga forumska prijateljice! I prečesto zaboravimo kako nam je dobro, samim time što imamo zdravlje, krov nad glavom i podršku najbližih...
Želim ti puno snage, optimizma i pozitivnih misli!
...nije lako tražiti pomoć...to najbolje znamo sve mi "svemoguće" žene...tako da i naša okolilina nije navikla na naše slabosti...
:heart:
Ovih dana je kod mene mobilni mamograf i ne bi vjerovale kakvih se sve komentara naslušamo. Koliko žene i ljudi uopće, ne shvaćaju koliko je dragocjeno to snimanje i kontrola koja im se nudi besplatno.
Jedna je dobrano kasnila i onda važno kaže: budite sretni da sam vam uopće došla! - ostali smo :o :zbunj:
Marival drž se i hrabro. Možeš ti to :kiss:
Nek su ti dečki skromni, ali sigurno bi se mi mogle skupiti za neke poklone ispod bora. Šapni nam šta bi ih obradovalo....
Marival, sretno i drži se!!!
Citiraj:
Nek su ti dečki skromni, ali sigurno bi se mi mogle skupiti za neke poklone ispod bora. Šapni nam šta bi ih obradovalo....
...odlična ideja
:heart: drzi se!
Marival ... ne daj se :heart:
ako nema fizicki pomoc oko djece konkretno joj se moze pomoci da se uskoci oko djece, sa kuhanjem i kucanskim poslovima. dovuci stvari iz ducana
i molitva.....
@marival, pokusaj prouciti sto o prehrani i karcinomu govori jerry brunetti. imas i na youtube njegova predavanja. on se prehranom skroz izvukao i sad je sav posvecen borbi protiv raka.
http://www.nuganics.com.au/2007/07/0...d-as-medicine/ (tu su starija predavanja, sad vec mozes naci i o uzgoju zdrave hrane)
saljem vibre za sto brzi oporavak
Sve me se dojmilo u tvojoj priči, ovo posebno jer svima nama je jasno da kad uđemo u "te" bolničke hodnike, kao da smo ušli u neki posebni, paralelni svemir, u kojemu žive samo oni koji za njega znaju, ostali još uvijek žive izvan, u nadi da neće dobiti pozivnicu...
Iako bolest ne bira, i pogađa redom sve, ipak je, uza sve zdravstvene i emocionalne strahote, koje jednako prolaze svi,
strašno, prestrašno upravo to poniženje koje čovjeku priušti administracija, službe, režije, oni okrutni papiri koji stižu ne pitajući ni kad ni kome...
...znate onu uzrečicu "Čovjek će za zdravlje dati sve!"?
To je istina, dat će i prodati sve, svo svoje imanje. Ali svoje.
Ne može prodati tuđe već samo ono što ima. To je ono što me puno puta zaprepastilo kad su neki ljudi "pod normalno" smatrali da čovjek mora dati silne novce za neke pripravke, tretmane, svejedno radilo se o onima iz službenog sustava zdravstva ili neke "alternative". Jednako se tu traži od najbogatijih, srednjih ili posve siromašnih.
Svi podarzunmijevaju da "daš sve" iako je to "sve" jako relativan pojam, ograničen. Naravno da će čovjek dati to što ima, ali ne može dati ono što nema.
Ovo što spominješ - prodaju stana, do tud se stigne...i dalje.
Već neko vrijeme sam razmišljala, neovisno o ovom tvom pismu, već o onim udrugama što skupljaju novce za siromašne obitelji - kome od njih vjerovati, koga izabrati, kojoj obitelji na neki način, koliko god simbolično, pokušati pomoći nekom konstantnom pomoći.
Nitko ne može pomoći svima, to je jasno, ali i ovdje na forumu pojavile su se sumnje koje su fotke na onim uplaticama u sandučićima samo mamac za lakome voditelje udruge, a koje stvarni, istinski vapaj za pomoć.
I ovdje su ljudi razotkrivali prevarante u tim udrugama, i tu su me pokolebali. Sve mi se relativiziralo, nisam uopće znala kako da povedem djecu svaki mjesec, kad dobijem plaću, da odemo u poštu i zajedno uplatimo jedan iznos od toga na jedan račun i da im objasnim zašto. Da ih naučim da to rade inače u životu. Konstantno, ne jednokratno. Jer obično nije dovoljna jednokratna pomoć, to prođe, ljudi zaborave, a računi i dalje stižu, potrebe ostaju, sve su veće...
I ne treba biti u startu sirotinja, svatko od nas, posve prosječan, u takvoj se situaciji u trenu nađe na egzistencijalnom rubu.
To su bila moja razmišljanja, povremena, zadnjih mjeseci.
Danas sam vidjela tvoje postove, nemam više nedoumica gdje će ići ta konstantna namjena:-).
(poslat ću ti pp nešto vezano uz bolest konkretno).
Draga Marival,
poznavajući te ja nemam nikakvih dilema u tvoje izlječenje <3 Velika borba je pred tobom, no ti izlaziš iz te borbe kao sigurna pobjednica :yes:
Mislim na tebe često i vibram da svi ovi problemi budu brzo iza vas ~~~~~~~~~~~~~~~~
Draga Marival, mislim na tebe i vjerujem u potpuno ozdravljenje
drži se, imaš se za koga boriti :heart:
:heart:
Slažem se sa curama: prišapni kaj bi dečki ispod bora :-)
ajme meni ajme meni .... ja sam u totalnom šoku ... hvala bogu ... pozitivnom nakon dugo dugo vremena
danas kada sam pogledala stanje na računu :-o:-o
DRAGI MOJI ... OPROSTITE ALI NE PRONALAZIM RIJEČI KOJE BI BILE DOSTOJNE IZREĆI ONO ŠTO VAM ŽELIM REĆI I KOJIMA VAM ŽELIM
ZAHVALITI :naklon::heart:
:love2: NA šezdestčetvrtu ... toliko anđela ja danas uljepšalo moj život
Draga Marival,
otkad si otvorila temu razmišljam što da pametno napišem..
.. i još uvijek ne znam..
Molit ćemo se za tebe da iz ove bitke, rata izađeš kao pobjednica.. I da jednog dana dočekaš i unučad i praunučad..
Uplatit ćemo par kava i barem malo na taj način pomoći..
Sretno dalje, samo budite hrabri, i ti i obitelj, i mislite pozitivno!!
pa iskreno i nismo nešto posebno pričali o tome ... jer znaju kakva je situacija i da se ostvaruju jedino želje nematerijalne prirode
ali narafski da želja ima i velikih i malih
jedna od zajeničkih velikih želja je komp na kojem se mogu igrati igrice ... jer ovaj koji imaju star je kao Luka ... znaći 8,5 godina :/
Ivan je rekao da mu treba neki eau de toilete ... a kužite pubertetliju ... a curice na svakom koraku ( apri moram te razočarati ihihhihi )
Mario je zaželio utege od 5 kila i nekakvu gumu koju trebaju vaterpolisti ( on inače trenira vatepolo i sa svojom ekipom je 3 godine prvak Hrvatske )
Luka kaže da ne treba ništa ... jer želja je PSP2 ili nintendo Wii ... ali rekao je da zna da to nemože dobiti i da nema veze ( mišek moj mali)
a najveća želja je nastala jučer ... kada im je trener rekao da se krajem 2 mjesec ide u Mađarsku na turnir i da ide samo 12 najboljih ( a on je jedan on njih ) ... objasnili smo mu da nemože jer to košta 100 eura
... razovor je završio suznih očiju i a našim obečanjem da je to još daleko i da ćemo ponovo porazgovarati o tome
RozaGroza pls očisti inobox
Draga Marival,
jednostavno, mora biti bolje. Uopće ne sumnjam. Molim te, ojačaj sebe... jer treba ti snaga. Ljubavi imaš.
Mi smo tu uz tebe. I pomoći ćemo ti koliko god možemo.
Ovdje istresi svu muku. I sa svojim dečkima samo živi ljubav. :heart:
Šta trenira ? Do kada treba skupiti novac ?
Kakav Ivan parfemčić želi ? Neki određen ili mu je svejedno?