Denny prvotno napisa
amariya jako mi je žao što si došla u iskušenje da moraš biti jaka i proći ovo sve. Teško je bilo što reći, teško je dati bilo kakav savjet, jer svaki je brak individualan, i sam Bog zna koliko je jedna žena spremna ispaštati, opraštati, prelaziti preko svega i svačega za onog koga voli. Teško je nakon 12 godina i borbe kroz život i MPO reči doviđenja i okrenuti novu stranicu, i potpuno te razumijem kad si rekla da bi ga možda primila da se vrati.
Međutim, moraš biti svjesna da on to nije zaslužio, i da bi na sebe tako preuzela veliki rizik da će se ista sitvacija kad-tad ponoviti, s IVF-om ili ne, s djecom ili bez njih. Tvoje povjerenje u njega je nepovratno poljuljano iz temelja, i nikad više, ni ti ni on, nećete bit oni stari, nego bi vaš odnos trebali graditi ispočetka, a to je puno teže od cijele MPO priče, za koju se već pokazalo da je kukavica.
Ovo ti pišem jer sam uvjerena da će se htjeti vratiti, jer na taj način uglavnom funkcionira muški um (čast iznimkama) - njima je bitno ovdje i sad, ne gledaju ni unaprijed, ni unatrag. Nije on tebe ostavio zbog IVF-a, niti bi ga dijete zadržalo, kad se stvori taj nagon, potreba, ludilo, ili što već, on bi otišao, ali sutra, kad ga prođe, isto bi se tako brzo i vratio.
Ako ima kome, i ako ima gdje. Žena je nažalost ta koja mora biti dovoljno pametna i prosuditi zaslužuje li taj čovjek drugu šansu ili ne. Zato dobro razmisli kad se jednom pojavi na tvojim vratima.
On je liječnik, dobro zna što znači njegova dijagnoza, i da mlađa/druga žena neće samo tako s njim zatrudnjeti. To je rekao samo da te povrijedi. Isto tako i ono da bi izabrao nju da je mogao birati prije deset godina, i da vaš brak odjednom ne valja jer si ti "preopterećena IVF-om", jer on je sam predlagao Prag. Sve je to gomila gluposti koje je izbiflao da zadovolji svoj trenutni hir i ode bez grižnje savjesti - sebično, kukavički i s lažnim uvjerenjem da će se osvježiti, preporoditi, ili što već, ako si priušti mali izlet i bjeg iz stvarnosti.
Problem je samo u onome "tek kad vidiš kako je vani, shvatiš kako je lijepo vratiti se kući."
Iskreno se nadam da će mu biti prekasno, i da ćeš pronaći sreću i osobu kakvu zaslužuješ, jer ovakav te licemjer zaista nije vrijedan.