i ja se pitam... :-)
Printable View
i ja se pitam... :-)
Kod nas isto bilo gotovo za 10 minuta.
Zaključak: površno, previše pretpostavki, preskače pitanja i sl.
Šteta - mislim da podaci koje će dobiti neće biti vjerodostojni jer ne rade svi popisivači na isti način...
Mene je zateklo pri pripremi ručka, pregledu djetetove zadaće, uz kmečeću bebu ... tako da nisam baš bila skoncentrirana i sada kada je otišla najradije bih ju vratila i rekla da sve to napravi ispočetka... Npr. za djecu me uopće nije pitala znaju li raditi na računalu. Ok, ovo od godine dana ne zna, ali ovi drugih dvoje iako su maleni znaju se koristiti internetom, a starija koja je u 2. razredu i Wordom ...
Samo sam ju jednom podbola da zašto me nije pitala gdje mi je majka živjela u vrijeme mojega rođenja što je preskočila ... Odgovor je bio pa "pretpostavlja se u Zagrebu kada ste tu rođeni"....
Bio popisivač i kod nas jučer oko 6. Također sam razočarana površnošču i brzinom. Sve je bilo gotovo za 10 minuta. Tip nam je rekao da je bio već u stanovima poput našeg (kat gore, kat dolje) pa je unaprijed znao kvadraturu stana i kuhinje. I ja imam dojam da se puno toga preskočilo, a najčudnije mi je bilo da nigdje nema rubrike za ime firme/poslodavca kod kojeg radiš, ali traže adresu :roll:
Na kraju ga je MM potpuno izbacio iz takta kad je izjavio da je agnostik (poput predsjednika :mrgreen:)
I kod nas je bila popisivačica prije par dana.
Super je bilo, kratko, jasno i konkretno: nikakvih nejasnih pitanja. Za nas četvero bili gotovi u 15-tak minuta.
OK nekim pitanjima ne vidim baš svrhu, ali sve u svemu - ja zadovoljna.
tati je danas bila popisivačica. jako je zadovoljan, kaže da je bila jako draga i bila je gotova za cca 15 min.
i bez problema je upisala kad joj je za mene rekao nacionalnost zemljanka i vjera jedi :-P
may the force be with you!
Popisani. Nas četvoro 10-15 min, nije bilo preskakanja ni podrazumijevanja pitanja (osim da ne odgovaramo na poljoprivredna).
Ja sam isto večerala kad je došao popisivač pa mu je MM odgovarao na pitanja...tako da ja uopće nisam čula pitanje jeste li u braku (kao da se to podrazumjeva) -MM je rekao da je njega to pitao...mene je samo tražio OIB, koliko sam djece rodila,ha,ha. gdje radim:rekoh na burzi....mala od 4g je upravo pred njim sama palila laptop i ulazila u Word crtat i na internet i ništa nije u vezi toga upisao...da piato je koliko imamo soba ,mogli smo reć 50 on bi napisao...neznam kako je upisao kuhinju jer je naša u sklopu dnevnog boravka
-pitao je imamo li WC (i onda je rekao da je glupo postavljati pitanja o vodokotlićima jer se predpostavlja da ih imamo u novom stanu)
-pitamo me gdje sam se rodila
-informatička pismenost
-MM od kad je prijavljen u ZG-u
-ime oca
-zanimanje, škola
-i valjda je MM pitao koje smo vjere jer mene nije
-mene je pitao za malu,ha,ha
ni 5min
ivana zg, za djecu mlađu od 10 godina se ne odgovara na pitanje o informatičkoj pismenosti. Još ima pitanja koja su uvjetovana godinama i spolom.
Kod mene još nisu bili a moramo ići na put 10 dana. Može li se u Velikoj Gorici negdje doći sam popisati? Nigjde nemogu naći koga se može kontaktirati u vezi toga i pitati kada će doći do nas popisivač/ica.
http://www.dzs.hr/Hrv/censuses/censu...isniCentri.htm
Tu je spisak za zagrebačku županiju.
zašto?
Pa baš bi bio zgodan podataka za usporedbu o informatičkoj pismenosti djece danas i za 10 godina ...
meni je bilo dobro ste me za klince nije ni pitao jesu pismeni: 5 godina i 11 mjeseci
hehe
valjda napisao nisu
al nista za kuhinju, kupaonu... pa zato mislim da je pola ispunio kao odmaću zadaću a kod nas došao na instrukcije što nije znao da pojasnim
josipal, predškolcima se preskaču pitanja o pismenosti i školi.
ha ha, a nas popisivac je pitao za moju 3 godisnju kcer je li pismena, mi iz sprda rekli da zna sva slova a pomalo i cita, a on je rekao hm... ako ne pise onda se to ne broji, ali je za pismenost na kompjuteru oznacio da se sluzi internetom
Kad sam na pitanje "kako putujete do posla?" odgovorio "službenim autobusom tj. organiziranim prijevozom" čovjek nije znao kako da to upiše :/
mi smo došli svi četvero i popisivačica me za moje dvoje evidentno muške djece sa muškim imenima pitala "a kaj su obadva dečki"?
i izbezumila sam ju sa svojim zanimanjem, radnim mjestom, firmom, adresom, prezimenom i selidbama. sva sam eto, neka čudnovata.
a za dijete starije me pitala jel pismon, ja kažem je, ide u treći razred. a ona meni: pa dobro, ali jel pismen?
nisam svatila poantu, moram priznat.
Jučer mi je bila popisivačica...I sjetih se ja nakon šta je ona otišla da me nije pitala na narodnost,valjda je po defaultu upisala Hrvatica,a pripadam manjini.
Šta mi je sada raditi?
http://www.dzs.hr/Hrv/censuses/censu...isniCentri.htm
tu su ti adrese svih popisnih centara, nađi svoj i možeš osobno tamo provjeriti i ispraviti podatke.
kad zavrsava popis? sutra?
mom tati jos nisu bili, a ne nalazim nikakav broj telefona na koji moze pitati sto da radi
popis završava sutra u ponoć
možda nisu stigli, ne znam
može otići u popisni centar pa će ga tamo popisati
ili će pozvati popisivača koji je za njegov dio grada
ja sam svoj popis obavila i nisam zadovoljna. naime rekli su da je plaća minimalno 3500 kuna. neki kao i ja dobili su i 2 popisna kruga i zaradili manje od 2500 kuna. trebali bi svi za svoj popisni krug koji smo riješili dobiti 3500 a za drugi ili treci koliko su obavili.....
Eto popis odavno gotov a rezultati? Sve nešto skrivaju, reguliraju, još zbrajaju, pa se kosorka ljuti što rezultati nisu prvo njoj došli, zatim podatke o etničkoj i vjerskoj pripadnosti moramo pričekati do slijedeće godine??? Uglavnom rekla bih .... jadno. Ako uzmem u obzir i opciju da ništa ne skrivaju niti ne prepravljaju - jako jadno su to obavili. Valjda nisu dobili dovoljno direktiva iz EU u svezi popisivanja i obrade podataka. Ili su zapravo radili točno po direktivi. Na kraju krajeva- bš me briga.
Skrivaju zato jer popis stanovništva ne paše s biračkim popisima. Pa pisalo se puno o tome. Opet su izronile "mrtve duše", kao i svaki put....
bilo je neki dan u novinama da se manje ceka na rezultate kineskog popisa nego naseg :mrgreen:
Super, a u vijestima ni MU ni BU, uvijek se skreće sa važnih tema, doduše ni taj popis ne smatram važnim ali kad se sjetim koliko su ga reklamirali, koliko su ga činili važnim i koliko smo ga MI platili - tada mi jest važno. Valjda im i ne odgovaraju podaci pa eto... bolje da šute.
Platili ga jesmo, ali mi koji smo radili nismo plaćeni koliko su rekli. Kontrolori još kako-tako, ali popisivači slabije. Nikome nisu isplatili putne troškove. Svi smo kao morali pješke tih desetak i više km na dan. Puno nas je radilo na velikom terenu, s puno praznih kuća.
Nisam ni očekivala bolje.
:lol:
Nama je popisivač postavio isto pitanje za djecu - jesu li pismeni.
Ja: Imaju 4 i 6 godina.
On: Znači - nisu pismeni?
Ja (zbunjena): Pa ovaj stariji zna slova i nešto malo piše, ali...za koju dobnu skupinu trebate imati podatak da su pismeni?
On (samouvjereno): Za sve se to traži!
Ja (skeptično): I za predškolarce?
On: Da, za sve!
Krene tražiti po uputama,i nađe podatak koji treba, pa izbriše X koji je označavao da su moja djeca u dobi od 4 i 6 g.nepismena :lol:
Meni je popisivačica bila nepismena. Sad se ne mogu sjetiti svega što je tamo upisivala (kao ''dijeca'' i sl), ali sjećam se da je na pitanje o mojem zanimanju (ja rekla: product manager, tj. prodakt menađer) upisala ''produkt menađer''. Ja bih bar pitala kako se piše ono što ne znam.
Sigurno znam da su nakon prošlog popisa prva izvješća objavljena u lipnju ili početkom srpnja. Tako da je vrlo moguće da se podaci ove godine namjerno "skrivaju" do daljnjeg. Jer ne razumijem zašto su prije deset godina prve rezultate mogli imati već nakon dva-tri mjeseca, a sad im treba i više od šest mjeseci duže.
Da, menadžer, kod izgovora treba koristiti ''dž'', a ne ''đ'', slažem se. Eto, imam i ja manu, kao i dosta nas iz SZ Hrvatske i Zagreba, u izgovoru ne razlikujem č i ć, dž i đ, meni je sve č i dž.
Ali ih u pisanju dobro razlikujem i na službenom dokumentu sigurno ne bih napisala ''produkt menađer''.
Ma, ništa ovo nije bitno za popis stanovništva, ali naši su popisni listovi puni pravopisnih pogrešaka.