-
Hvala vam mamice, baš ste zlatne:-), imat ću ja još pitanja, ali ću onda jedno po jedno:-)
Pinky, sestra od mm-a je dio trudnoće i dio nakon poroda bila na Fragminu(prije par godina imala je vensku trombozu noge), mislim da je primila oko 200 injekcija. Jednom je samo išla u Vinogradsku na nekakav pregled, a inače je vadila krv jednom mjesečno na transfuziji. Rodila je prirodnim putem sve bilo za 5, jedino su je ubijale te injekcije jer jako bole, pa ako imaš kakvih pitanja ja ti to izvidim.
Što se tiče zatvora, suosjećam, ne pomaže ništa. Trpam sve živo od Donata, lanenih sjemenki, suhog voća, sirupa i sve je živa patnja, na wc provedem sate, već sam postala ponosna vlasnica hemeroida. Nadam se da će to malo biti normalnije kad prestanem s utrogestanima, a kad će to biti pojma nemam. Sutra idem na kontrolu pa ću biti pametnija.
-
nisam bila 100% sigurna za tebe i heparin. uf kako mi je drago vidit heparinsku mamu blizanaca, ja sam ustravljena, moram priznati.
evo sad sam pročitala da je mala bu izgubila bebe, nije više na našoj listi, ma užas.
-
-
ajme, žao mi je mala bu :cry::cry:
ja sam bila u užasnom strahu jer sam izgubila 4 trudnoće prije ove, a još s obzirom na dvije bebe bila sam sigurna da neću preživjeti ako mi se što loše desi :-(
s obzirom na sve što sam čitala o heparinu doživljavam ga kao zaštitnika i meni je ulijevao veliku sigurnost, a kako je vrijeme odmicalo znala sam da on kod mene ima vrlo veliku ulogu što se bližim kraju - tako da sam bila sretna kad sam se pikala, kao da sam osigurala da taj dan bude sve u redu ( ako me možete razumjeti )
-
sbonetic, pa naravno da te strah kad je normalno, da čim se spomene blizanačka trudnoća svi govore samo o mogućim komplikacijama i preranom porodu
meni su predviđali da ću se porodit sa nekih cca 32 tjedna jer sam malih gabarita, slaba, bila sam anemična do boli, a eto ja dogurala do 35+2, vjerojatno bih i više da nije bio uskrsni vikend, ja lagani trudovi, a dr svi planirali na go, pa me se nisu usudili ostaviti s obzirom na povijest bolesti, a bebe su bile dobro razvijene s odgovarajućom kilažom
-
TRUDNICE U 2011.g. (termini poroda)
sandric - 07.02.2011
maja.ks - 03.2011.
denny - 02.06. 2011.
Tibi - 04.06.2011.
sbonetic - 04.07.2011.
pinky - 04.08. 2011.
aneri - 13.08. 2011.
ivanova - 17.08.2011.
strumpfica
mala bu draga jako mi je žao :love2::love2:
-
Moje iskustvo :
ZAČEĆE : potpomognuta opl. IVF postupak
TRUDNOĆA: sve ok do 21 tjedna kad su otkrili da sam se počela otvarati u bolnicu zaprimljena nakon dva dana sa 22 tj rađena serklaža i od tada strogo mirovanje u Partosistene prvo intravenozno onda tablete tjedan proveden doma pa dva u bolnici i tako do 32 tjedna kad sam ostala skroz do poroda u 35tj ukinuli partosistene točno na 36 tt izašao čep tada mi skinuli šav (serklaž) 36+4 tt rodila fakine.
LJEKOVI:utrogestani do 16tt,Pregnital vitamini ( omrga 6 i 9) magnezij šumeći radi mučnina,željezo i normabele radi partosistena i radi što boljeg mirovanja
KONTROLE: svaka 2-3 tjedna
KREME ZA MAZANJE : samo ulje od mrkve za strije ali tjedan pred porod popucala,tada i nakupljat se počela voda i noge naticati
ZATVOR: što se njega tiće nisam ga imala ali bi koji put bila sretna da jesam :)
Žgaravicu imala katastrofa jedva je se riješavala sa Rupurutom.
evo ukratko od mene :-*
-
mala bu jako mi je žao :cry:, ako želiš javi nam se na roditeljima anđela, mene su tamo cure doslovno izvukle sa dna i davale mi snagu za dalje, i sada me prate kroz trudnoću svojim savjetima i toplim riječima što mi jako puno znači :heart:
sbonetic vjerujem da nema ovdje trudnice koje nije strahovala, pogotovo što su većinom MPO bebice, došle nakon puno godina i postupaka :love:
pinky i ja sam fragminka, bockam se u trbuh. Prvo sam mislila da to neću moći, ali tako mi je dr preporučio da je najbolje, a i sad sam se isprakticirala jer imam na trbuhu špekeca koji uhvatim i piknem :-)
-
pozdrav svim novim trudnicama, ajmeeeee koliko vas je :-D
ja vam definitivno svoje iskustvo o T necu pisati da vas ne strašim jer moji su ovdje najmanje rođena dijeca sa samo 970 i 1060,prošli pakao.No ipak imali smo veliku srecu i sada smo zdravi dečki od 8mj.:-D .
Tibi tebi poseban pozdrav i drži se!!!!!!!!!!!!
Ana-nadam se da su pripreme za ročkas u tijeku.
Tara-mi smo super,puno vježbamo i jako malo spavamo:yes:
-
aneri mene povremeno muče hemeroidi pa sam si kupila u apoteci prirodnu mast sa matičnom mliječi i propolisom i jako mi brzo prođe od toga. Zove se Hemopip plus od Farmakola i smiju je koristiti trudnice, pa ako nisi našla ništa pametnije preporučam ti tu kremu.
Trbuh mažem čistim bademovim uljem, utrljam ga nakon tuširanja, a može se koristiti i čisto maslinovo ulje. Od dodataka prehrani koristim Prenatal od Natural Weltha i Magnezij 350 također od NW-a.
pinky za zatvor si probaj pomoći sa jogurtima. Ja sam probala razne; obični, B-aktiv, sensia... i na kraju sam skužila da mi je vitaktiv najbolji. Kažu da su dobre i suhe šljive, ali na mene ne djeluju :roll:
bony hvala ti :kiss: i bravo za te tvoje prekrasne dečkiće :klap:
ana- kako mi je brzo prošla godina i još koji dan i tvoji dečkići slave ročkas :zaljubljen:
-
Evo drage trudnice da vam se javim. Danas sam bila na pregledu i dr kaže da je za sad sve super. Obje bebe su velike 4,3mm, i jednoj je uspio izmjeriti nuhalni nabor koji je 1mm, a druoj nije, ali kaže da ako je jednoj dobar da je onda i drugoj tako da valjda onda je. Imam još hematoma manjih, ali kaže da nisu zabrinjavajući i dalje moram mirovati, ali ne strogo, dobila sam dozvolu za kratke šetnje:-D.
Sljedeći pregled je 11.2.
Trenutno kao da nekako uspijevam stolicu regulirati, a vidjet ćemo za dalje. Pored lanenik sjemenki, donata i šumećeg magnezija svaki dan pojedem jednu dječju kašicu s okusom šljive i žlicu onog sirupa od šljive i smokve.
Danas sam čitala ovaj pdf, ali iz 2010, tako da znam šta ste neke prošle i svaka vam čast-ana, boni i ostale hrabre mame pusa od nas troje:kiss:
-
da pripreme su utijeku laganini se pripremamo za veliko slavlje i eto brzo došla i prva godina i njihov prvi rođendan kad se svega sjetim samo mi se srce stegne a pogotovo kad se sjetim njihovog prvog plača,osmjeha i poljupca mojim anđelima prvo Marinu,a zatim Martinu i to taman dok sam ljubila Marina došao je i braco na svijet pa su se zamjenili.
tibi draga moja želim ti od sveg :heart::heart: da se nastavi ovim tempom do kraja još malo i ti ćeš ljubiti svoje bebice i držati ih u narućju a na ljeto moramo se dogovoriti za šetnjicu i da napokon vidiš i moje fakine u živo a ne sam prek slikica,šaljemo vam veliku :-*
bony draga već je toliko prošlo vrijeme stvarno leti velika pusa
-
Mi smo skoro napunili 22 tjedna i jedna sam od onih "blagoslovljenih" koju su zaobišle mučnine, žgaravice, zatvori i sve ćari trudnoće. Koliko god to lijepo zvučalo, ja sam izluđivala, jer prva tri mjeseca nisam imala apsolutno nikakav osjećaj da sam trudna. Sada već polako trbuh postaje sve veći i teži, bebe lupkaju sve jače i polako se opuštam. Sad počimaju drugi strahovi, i naravno, strah od prijevremenog poroda.
Protiv strija koristim bademovo ulje iz Mercatora (cca 1 - 2 puta dnevno), ako se dogodi manji zatvor pomogne mi bioaktiv, leđa me rasturaju (posebno kad ležim) i najbolje se osjećam u laganim šetnjama.
Ljekovi - do 16 tt utrogestan i folacin, sada Prenatal i Omega 3 od Natural Wealtha. Cijelu trudnoću pijem i željezo + vitamin C.
Pregledi: do 10. tt. svaka dva tjedna (jer sam nosila trojkice), nakon toga jednom mjesečno, a sad nakon 22 tt ćemo opet svaka dva tjedna.
Spominjali su mi serklažu ako bude trebalo, daj Bože da ne treba i da i dalje ide sve "bez simptoma".
Meni je neopisiv osjećaj (čak i više od uzv-a) kad me lupnu iznutra, tek onda postajem svjesna da su stvarno tu.
-
Denny bravo za tebe i tvoje malene :klap:. Ja bih isto voljela češće ići na kontrolu, ali moj dr smatra da je dovoljno svaka 4-5 tjedna. Sve si razmišljam da ovaj tjedan odem još negdje na uzv da budem mirnija jer do slijedećeg pregleda imam još 2 i pol tjedna....
Vidim Denny da tebe tvoji već jače lupkaju, a kod mene je to sve još slabo iako sam 21+4 pa sam htjela pitati je li to normalno? Javite se mamice koje ste to prošle, kad ste vi osjetile svoje bebice da zapravo lupkaju? Kod mene su to više kao neki titraji i lagana pikanja na raznim mjestima, a ponekad i kao da mi pulsira trbuh ali je neravnomjerno pa razmišljam da su to možda bebe.
Eto uvijek neki razlozi za brigu :-(
-
čitala sam na forumu blizanaca
http://blizanci.forumn.net/forum
da je uzimanje magnezija JAKO BITNO kod nas mama duplića, da ne bi došlo do prijevremenih kontrakcija i prijevremenog poroda, pa uključite barem 300 mg dnevno. nema ga u prenatalu, bar ne twinlabovom.
a ja sam prije par godina na mjerenju minerala i vitamina imala užasan manjak magnezija (zato mi valjda i je probava stalno, i prije trudnoće, nikakva i imala sam česte grčeve mišića)
-
Tibi, meni je osjećaj kao kad dugo trčiš ili hodaš i onda sjedneš, pa ti bedra počnu pulsirati. Prilično je jako i neravnomjerno, na raznim mjestima tako da sam sigurna da su to bebe. I ja sam osjećala to lagano bockanje i škakljanje sve do prije desetak dana, tek nedavno se pojačalo, tako da mislim da je to skroz normalno.
Svi smo individualni, sve je to tjedan prije ili poslije, glavno da ih osjetiš uopće. Kažu da puno ovisi i da li je posteljica smještena sprijeda ili straga, a osim toga meni je po datumu oplodnje i transfera termin 30.5. a ne 2.6. tako da sam sigurno tjedan dana ispred tebe po stvarnoj starosti beba.
Bez brige draga, lupat će oni nas, a ako si zabrinuta pođi na uzv ranije, zašto ne. :heart:
-
I meni trbuh ponekad pulsira, i zna biti i jako tvrd.
-
pozdrav mamicama duplićaaa,,ajme koliko nas je ,,divnoooooooo!!!
i smao da dodam da sam često pomislila na odvojena kolica,,,jer nekad mi jedna spava ili je kod bake,,a ja idems velikim kolicima ušetnju
-
ja nemam problema s kolicima, nas troje vječito na kupu :mrgreen::heart::heart:
što se tiče lupkanja bebica naravno da u početku niste sigurne da je to to, lagani titraji, pulsiranje, pa malo jači titraj, pa više njih, pa sve jače i jače, pa prvi put vidiš to na trbuhu, pa onda čekaš satima da se opet dogodi...ah baš mi fali
uskoro ćete vi, koje ste prešle nekih cca 24 tjedna ( kod mene je to bilo tako nekako ) biti sigurne kad vas bebe tresnu, uskoro neće biti zabune jesu li to bebe ili probava.... a nakon nekih 28 tjedana cca kod mene je bila svakodnevna borba u trbuhu, znali su mi ići grašci znoja od iznenadnih udaraca, ili kad se neki beban napenali na mjehur onda je to zabava :mrgreen:, ma predivno, uživajte u svemu
zna li netko što je sa sandric? termin je blizu
Pinky, postoji li nešto što ti nisi izguglala? sve živo si pročitala
ana još malo, pa rođendan jeeeee
aneri super za pregled ( ne smijem stavljat više smajlića - zamisli dva koja skaču )
bony ja mislila da su moje bebuške bile male, ali ne mogu ni zamislit tvoje mrvice, ajme malih li čuda
svim trudnicama i mamama velika pusa
-
cure hvala vam puno, baš ste me umirile za to lupkanje beba :love: :heart:
ZO mislim da sam negdje pročitala da je sandric u bolnici, ako netko zna detalje neka nam javi kako je i naravno pozdravite je od svih nas
aneri bravo za tebe i bebice :klap:
pinky sveznalice naša :yes:
puse svima :kiss:
-
ja se čujem sms-om sa Sandric, da u bolnici je i ušla je u 34 tjedan i još malo pa dečkići stižu.
-
onda je ovaj termin 07.02. neki koji bi htjela dostići, nije to puni termin?
-
Ne znam koji je točan termin, ali taj nije sigurno!
-
veliki pozdrav od jednogodišnjaka M & M :-* :-*
-
Sretan rođendan Marine i Martine!!!! :-):-)
Čula sam se s Sandrić i za 9 dana ulazi u 9 mjesec, ona je super ,dečki su super ,da se sada porodi ne bi bio neki problem jer su dečki već jako veliki!!!
-
Sretan prvi rođendan slatkišima Marinu i Martinu :tele: ljubi ih teta Tibi :heart:
sbonetic puno nam pozdravi sandic i još malo da zavibram ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za što bezbolniji porod i najljepši susret sa svojim dečkićima :zaljubljen: :zaljubljen:
svima :kiss:
-
Marine i Martine sretan rođendan :joggler::joggler:
sandric bravo :klap:
-
Sretan rođendan Marinu i Martinu! :preskaceuze::joggler::tele:
Mi jučer bili na pregledu, i sve je savršeno!
STIŽU NAM DVIJE CURICE!!! :-D :-D
-
I da, teške su 485 i 406 grama! :-D :-D
-
Marine i Martine želim vam sretan rođendan!:sing::preskaceuze::joggler::joggler:
-
Denny dvije curice, preeekrasno :zaljubljen: :zaljubljen:
drago mi je da je sve u redu i avatar ti je predivan, slatkica mala :heart:
-
M & M želimo vam sretan rođendan:joggler::joggler::joggler::preskaceuze:: sing:
-
sretan rođkas dečkima
i jedna molba;ovo je tema o trudnicama stoga vas molim da pišete o trudničkim temama i dilemama,a ne o roditeljskim veseljima i brigama
ubuduće ću sve brisati
-
denny :-D:-D:-D:zaljubljen::klap: za tvoje curice!!
m&m sretan rodendan!!!!!!!
-
denny mrak :zaljubljen::zaljubljen:
mislim da je sve što ovdje pišemo vezano za trudničke teme i dileme, a crtice o našim mrvicama između postova su usputne no briši ako želiš
ne želim se pravdati jer se trudim pridržavati pravila, ali me jako veseli što je ova tema zaživjela i ovih par postova što smo ovdje natipkale mislim da su izazvali pretjeranu reakciju
a nereda na forumu koliko hoćeš
ovo je moje mišljenje, iznijela sam ga i ne mislim se više vraćati na to, pazit ću što i kako pišem
-
možda da otvorimo temu sretne mame blizanaca (ako već ne postoji)
IZUZETNO su mi bitna iskustva mama blizanaca, vrlo su nam potrebna, također.
mislim da se pretjerano pridržavaju pravila foruma na topicima na kojima to stvarno nije potrebno ali eto... (ugasila se tema trudnoća i sve što nam donosi, po meni bez razloga, jer kao trudnica mogu reći da je bila IZUZETNO korisna i informativna)
dok s druge strane postoje forumašice koje godinu dana nisu ništa napisale na forumu, ali uredno prodaju na burzi i nikom ništa.
ah well
uvijek postoji forum blizanaca, doduše
-
ana- sretan ti rođendan tvojih dječaka!:preskaceuze:
-
slažem se sa Pinky da su nam iskustva mama blizanaca neprocijenjiva i htjela sam pitati mame blizanaca koliko su bile teške bebice kad su se rodile? Koliko budu prosječno teške i dugačke? Vidjela sam da su od bony dečki bili jako maleni....
I da li to znači ako se rode ispod 2500 gr da ostaju u inkubatoru dok ne dostignu ciljanu težinu?
puse svim mamama i trudnicama blizanaca :kiss:
-
Nego, neda mi se sad istraživati po pravilniku, ali ako iz naziva izbrišemo "trudnice", možemo ostati tu? Tema je ionako pod "izazovima roditeljstva".
Tibi, moje curice su bile 2230 i 2500 i nisu išle u inkubator. To ovisi o zrelosti djeteta i nitko ti nemože reći trebaju li inkubator ili ne, dok se ne rode. Bar su meni tako rekli.
-
može li naslov biti blizanci, trojke 2011? ili da razdvojimo mame i trudnice?