Optimist pise na njihovoj stranici sve sto rade http://www.hztm.hr/hr/content/7/usluge/10/usluge/
Pa pogledaj sto te zanima ;)
Printable View
Optimist pise na njihovoj stranici sve sto rade http://www.hztm.hr/hr/content/7/usluge/10/usluge/
Pa pogledaj sto te zanima ;)
Sad ću ja vjerojatno ko padobranac..kaj ne smiju biti testovi na hiv i hepatitis stariji od godine dana (ista klinka)?
pa tako sam i ja mislila - na folikulometriji dr (ne moj) mi kaze ako nemate markere ne starije od godine dana ne mozete u postupak.sve je bilo na brzinu, napomenula sam da nisam novi pacijent al ne znam jel me skuzila.
:?:
Mozda je mislila na briseve?
Ne baš je rekla markeri na hiv i hepatitis.Briseve imam svježe al za ovo sam mislila 2 god.
Propade postupak :-(.
Optimist hvala ti.
Ma nema na cemu, ali mi nije jasno, pa propadanje postupka zbog necije greske je katastrofa! Di, Petrova?
SD (niš ne pitaj..cijeli godisnji sam tome podredila...)
Ne znam što bih ti rekla :love:
Joss,u Petrovoj 3 možeš izvaditi krv,zamoli da ti je hitno i dobit ćeš nalaz u roku dan-dva,taman do punkcije..sretno
[QUOTE=bubekica;2791551]Pa kako si uopce krenula u postupak ako nisi imala potrebne nalaze?
Nedopustivo je da se sjete na dan stoperice da fali jos nesto.[/QUOTE
Zakonski markeri i HIV ne smiju biti stariji od godinu dana,na Sv.Duhu na vratima piše obavijest.
I u Petrovoj. Kao da nismo u istoj drzavi.
Lako- u prirodnom postupku ( jer ga započneš tako da dolaziš na fm cc 8 -9 dc, ovaj ciklus je očigledno bio malo brži i već je bilo za štopericu)-Sva dokumentacija mi je tamo već godinu i pol, brisevi i papa novi a za markere je vrijedilo da ne smiju biti stariji od 2 god.
E i ja se pitam na temelju čega 1 godina ( nisam se baš imala vremena posvetiti traženju ali ono što sam na brzinu pogledala nisam našla).
Cure mene zanima dali netko zna gdje se sve mogu obaviti pretrage za markere? Dali samo u petrovoj ili u jos nekim labosima koji nisu u zg?
Rade to i privatni labosi. Za bolnice mislim da samo Petrova
Ja bi rekla da rade i bolnice. Bar je kod nas tako u cakovcu. Ja nisam morala ici u zg radi markera.
Da, bilo mi kasno za razmišljanje :)... za bolnice u Zagrebu ne znam jel radi koja osim Petrove, uvijek sam samo za tamo dobila informacije
hvala cure..raspitati ću se..najbliži su mi sisak ili pakrac..pa eto ako je netko u okolici tih mjesta a da zna neka se javi.
Dižem temu, samo da podijelim iskustvo, da netko tko doživi isto ne izgubi par godina života od straha i šoka kao ja:-)8-)
Meni su stigli ovakvi nalazi:
HBsAg negativan
Anti-HBs pozitivan 50 IU/L
Anti-HBc ukupni (IgG+IgM) pozitivan
Anti-HBc IgM negativan
HBeAg negativan
Anti-HBe pozitivan
Anti-HCV negativan
HIV Ag/At negativan
Anti-TP (IgG+IgM) negativan
Iz Petrove sam izašla van sebe, suza suzu stiže, imam hepatitis, gotovo je! :lol: Kada sam pokazala mpo doktoru nalaz, on nije znao što će s time, i on se zabrinuo, nije me mogao pustiti u postupak, pa me poslao u Fran Mihaljević u kliniku za zarazne bolesti da infektolozi procijene. Možete misliti kako sam se osjećala.. sad mi je praktički i doktor potvrdio da nešto imam. Brže bolje sam pohitala kod socijalnog ginekologa po uputnicu za zaraznu (e da, i socijalni se zabrinuo nad nalazom), i odmah u kliniku Fran Mihaljević (i točno kad je krenula korona, već su tamo bili prvi pacijenti.. krasno). Tamo je infektolog pogledao nalaz, objasnio mi da nemam ništa, da to znači da sam bila prokužena tj. bila u doticaju s hepatitisom, praktički sam ga preboljela a da nisam bila pravo bolesna.. i to u vrlo ranom djetinjstvu jer sam krajem osnovne škole bila cijepljena (jedan od ovih pozitivnih redova je od cijepljenja). Infektolog je napisao mišljenje mpo doktoru da sam zdrava i da može nastaviti s postupkom. I tako više nisam imala hepatitis:lol:
Zanima me ne u svezi potpomognute
Gdje se vade markeri hepatitis b i c
Ima li tog i u Vinogradskoj,sveti duh?
Koliko dugo se čeka nalaz?
Jelena, ti markeri rade se u Zavodu za transfuziologiju u Petrovoj 3.
Ne znam koliko se čeka nalaz.
U Rijeci se nalaz čeka 10 dana, ako ti to što pomaže.
Evo ja sam jutros vadila markere u Petrovoj. Gotova za nekih 10-tak minuta. Nalaz za 7 dana na mail.
Ne treba se naručivati za to?
Ne. Samo se dođe i stane u red. Mada kad sam došla odmah su me pustili u čekaonicu. Bilo je svrga par ljudi. Dovoljno je čak da je uputnica u sustavu (ne treba ju fizički imati).
Za hepatitise se vadi venska krv,ne treba biti na tašte? Hvala
Ne treba.
Dobila danas nalaz na mail.
Super,nadam se da je ok!
Sve ok. Hvala!
Eto da javim
Krv se vadi do 12, malo su neorganizirani,ali vele ljetna šema je
Uglavnom nalaz može i email,ali vidim da ljudi baš to ne traže prečesto,došao nalaz koji je ok u roku od 2.5 dana