Sa nalazom ßHcg 0,096 nije ni čudno da se ništa nije vidjelo. Ali valjda doktori znaju, ja sam je isto vadila x puta i nalaz mi je bio negativan <0,100
Printable View
Sa nalazom ßHcg 0,096 nije ni čudno da se ništa nije vidjelo. Ali valjda doktori znaju, ja sam je isto vadila x puta i nalaz mi je bio negativan <0,100
Kažu dr-ovi da se na UZV vidi nešto tek kad je beta preko 1000 (plus minus)
Moja beta je bila preko 5839 kad se je na UZV vidjela gestacijska vrećica 1,13 cm x 0,65 cm s embrionalnim odjekom, i to na 5 tjedana trudnoće. Tako da, stvarno ne znam što je to doktor trebao vidjeti na beti 0,096:roll:
puno čitam forum, volim životnost, edukativnost, emotivnost našeg foruma. ovdje mnoge od nas priželjkuju trudnoću i teško je prihvatiti neuspjeh. moram priznati da su mi postavi od Luciane2 bili vrlo zanimljivi, mada su informacije iz tih postova vrlo neobične i u suprotnostima sa našim iskustvima i znanjima. ali dobro, ostavimo to postrane, tekšo se je nositi sa neupjehom ostvarivanja trudnoće i prihvatiti taj neuspjeh. grlim sve hrabrice sa foruma koje to svakodnevno prolaze i sve one koje to puno, puno puta u životu moraju proći i pri tome postsanu još bolje, odvažnije i hrabrije osobe.
radi naše sigurnosti i informiranosti, i ja bih molila da nam Luciana2 kaže inicijalima da ne kršimo kodeks ponašanja na forumu, koji su doktori i iz koje javne zdravstvene ustanove tvrdili da je beta 0,096 pozitivna beta. hvala
Inesz, tako si to lijepo sročila, da mogu samo potpisati.:-)
u petrovoj na hitnoj me gledao doktor zekan i njegova specijalizantica. Beta je jako niska bila ali doktor kawam iz v.g ju je smatrao pozitivnom iako je rekao da ako budu kakvi bolovi da se moram odmah javiti u petrovu
beta koja glasi 0,096 NIJE pozitivna beta i ti NISI bila trudna osim ako si krivo napisala nalaz
drage moja, nova sam ovdje... i zamislite i mene zanima jesam li trudna :mrgreen: situacija je slijedeća. inaće imam poremecaj hormona i nikad neznam kad su mi plodni dani, čak me i ginekolog upozorio na to da mi danas može bit plodni dan a sutra dobit... ugl. imala odnos 2 dana prije nego sam dobila i dragi svršio u mene... i ja dobijem, međutim vec drugi dan menge, skoro ništa nije bilo i onda nakon 2 dana počelo neko rozo krvarenje(čitala sam negdje da tako nekako izgleda to implantacijsko krvarenje)... nisam se na to puno obazirala, niti sam sumnjala da sam trudna... al dan dva iza nakon šta sam počela trčat na wc mokrit svakih 15, 20 min, postalo mi sve nekako sumnjivo, imam i lagane bolove u donjem djelu stomaka, al to može bit i kod ovulacije, pa to ne uzimam kao simptom... i sad sam još počela spavat nenormalno, samo da mi je krevet :-P osim toga nekako sam čudna sama sebi, iman neki osjećaj... sad više neznam jesam ga umislila il šta :D od odnosa je tek prošlo nekih 10-15 dana, tako da niti mogu test napravit nit išta, al ću izludit samu sebe dok ne saznam... pa eto jel ima neko slicnih iskustava??? i šta mislite općenito?
Bok. Nova sam ovdje. treba mi pomooc od nekog tko zna nesto o tome.
Imala sam odnos sa deckom par dana prije nego sto sam trebala dobit menstruaciju. Onda mi je kasnila 5,6 dana i prije toga sam osjetila neke simptome trudnoce...umor, pospanost, mucnine, jako osjetilo njuha i bol u grudima... jucer sam valjda dobila menstruaciju, ali nije to bas ona prava krv, vise nesto tamno, uz jake bolove u donjem dijelu trbuha... je li moguce da sam trudna ili je to samo sve stvar psihe??? pomozite
ako nisi spremna i ako ne želiš dijete zaštiti se radi mnogo razloga, a i nećeš morati ovako brinuti
ako nisi sigurna da li si dobila menstruaciju napravi test, pa ćeš vidjeti da li si trudna ili ne
Test!
Pozdrav svima, ja bih u tvom slučaju odmah otišla ginekologu. Imala sam sličnu situaciju: bolovi u gonjem dijelu trbuha i nisam dobila mengu nego to tamno nešto ružnog mirisa, i bila je vanmaterična trudnoća.
Ne želim te plašiti, ali sigurno je sigurno, neka te pošalje vaditi betu.
''vise nesto tamno, uz jake bolove u donjem dijelu trbuha...'' Te simptome sam ja imala kod vanmaterične trudnoće. Ne želim te plašiti, ali najbolje odmah kod ginekologa, i vaditi betu.
Pozdrav svima,
imam pitanje za one s vise iskustva (ja ga nemam uopce, obzirom da je mom m. i meni ovo prvi pokusaj zarudnjivanja)-14.12. sam imala zadnju men. Menstruacije su mi inace redovite, svakih 25-26 dana, tako da znam otprilike kad su mi plodni dani s time da sam ovaj puta jos koristila i ovulation test. danas mi je 26.-i dan od zadnje mesntruacije tako da sam jutros napravila test i nemalo se iznenadila kad je izasao negativan.
bila sam uvjerena u poz. jer se osjecam "neobicno" - zadnjih tjedan dana mi je muka (uglavnom pred vecer), nemam apetita, imam zgaravicu, od jucer me boli donji dio ledja, dosta sam razdrazljiva... u biti se osjecam kao da cu svaki tren dobiti gripu (koza mi je jako osjetljiva kao kad imam temperaturu, boli me glava, osjecam se nekako tromo i usporeno, zima mi je konstantno, a ako legnem i pokrijem se dekicom odmah mi je neopisivo vruce), primjetila sam da su mi otekle noge (ne naocigled, ali jedva sam zakopcala cizme jutros)... za sve ove simptome sam saznala tek sada trazeci po internetu da su u biti simptomi trudnoce, tako da mi se ne cini da su na psihickoj bazi (znala sam samo za povracanje kao simptom, no to nit nemam, a i ovo otianje nou sam mislila da dolazi tek kasnije).
zdravstveno bi trebalo biti sve ok (svi papa testovi i pregledi do sada su mi bili uredni). ono sto me zbunjuje je cinjenica da se osjecam neuobicajeno, uz negativan test, a i cinjenicu da je ovo ipak (tek) prvi pokusaj.
do dokora mogu tek iduci tjedan (osim ako bude nekih zabrinjavajucih simptoma/dogadjaja).
kad da ponovno napravim test i da li bi greska mogla biti ako sam predugo drzala stapic testa (u uputstvima pise 20 sec, mislim da sam drzala pola minute, nisam mislila da bi to moglo biti bitno)? dok sam cekala da se ocita rezultat drzala sam test u ruci, obzirom da pise da mora uspravno stajati sa stapicem prema dolje, no sad citam da nije dobro da se trese i pomice dok ocitava...) inace sam koristila clearblue digital, koji jasno pokazuje + odnosno - (nisu crtice koju bih mogla previdjeti ukoliko je slabija, primjerice).
hvala na odgovoru :)
Draga upitnik, imam prilično iskustva s trudnoćama i mislim da si jednostavno prerano radila test.
Zar ti je toliko bitno znati tako rano, prije nego ti uopće treba doći menstruacija?
Simptomi ne moraju značiti ništa ili svašta. Meni nikad nije bilo baš nikakvih simptoma bar do 28.-30.dana. Osim bolnih grudi i osjetljivih bradavica. Ali, sve smo mi drugačije.
Ako odeš liječniku ovaj tjedan, neće vidjeti ništa i bit ćeš još zbunjenija.
Ukoliko baš moraš znati da li si trudna, izvadi krv na betaHCG i ako je pozitivna, tada je trudnoća. Možeš vaditi privatno (oko 150 kuna) ili zamoli ginekologa uputnicu. No, ne znam hoće ti je dati ako nema medicinskih indikacija.
Naravno, ne moraš me poslušati, ali najbolje bi ti bilo da čekaš bar tjedan dana, uživaš u misli da si trudna, radiš sve kako bi radila da ti je potvrđena trudnoća,a ti i suprug uživajte u spoznaji da ste napravili novo biće.
Negativan test ne mora značiti da nisi trudna. Treba možda samo još malo vremena...
Sretno!
u pravu si, mislim, u biti mi nije neka presa, al nemam bas iskustva nit s testovima, a na ovom je pisalo da se nakon 1og dana izostanka moze koristiti. u svakom slucaju, hvala na odgovoru :) , javim kad ponovim test. pozdrav! :bye:
uhhhh...hvala vam...kupila sam kucni test na trudnocu, sutra cu ga napravit, a pregled imam tek za 2 mj :(
zašto tek za 2 mjeseca?
ako si trudna morat će te primiti ranije, ako nisi opet mi nije jasno kako se na pregled može čekati 2 mjeseca, radi se o Domu zdravlja ili što?
Potpisujem ZO. Kakva 2 mjeseca??? Pogotovo ako si trudna?
Pa kakva je to ustanova u kojoj se na ginekološki pregled čeka 2 mjeseca?
ako je redovna kontrola,bez nekih večih problema,naravno da je moguče da se naručuje i do par mj. ako je u pitanju da te nesto boli ili trudnoča to je duznost osobe da naglasi pa kontrola/pregled bude ranije a ne za 2 mj.
dotična sestra nezna da li tebe nesto boli ili si trudna dok joj to nekažeš. zato draga nazovi i reci da si u drugom stanju i da ti zakaže pregled bez obzira što si naručena za 2 mj.
pa nije trudna, ustvari znat će ujutro da li je trudna
sorry, al meni je ovo čekanje od 2 mjeseca na pregled ginekologa stvarno čudno, nisam čula da se negdje toliko čeka
u svojoj drugoj trudnoci sam ja to napravila.
test je bio pozitivan prije zavrsetka ciklusa. beta je pokazala trudnocu. ja sam se super osjecala. trbu je rasao. otisla sam na prvi pregled i uzv sa 11 tj. s 13. sam zavrsila na kiretazi jer se sve super razvijalo, osim ploda. on je bio na "razini" 6tt i bez otkucaja. tako da prva kontrola u trudnoci bude za 2mj. po meni je...dvosjekli mac :/
pa ako je trudna vjerujem da će otići ranije
kako je tebi trbuh rastao ako ti je plod ostao na razini 6 tt?
zabrinuta jesi napravila test?
jer je rasla maternica, posteljica se formirala, a razina hormona je bila previsoka da bi izazvala spontani. tijelo je mislilo da je sve ok sa trudnocom. ja sam.
i ginekolog nakon papilacije, sve je odgovaralo tjednima trudnoce. do uzv-a.
napravila test... NEGATIVAN... sad je sve ok, nadam se...ne osjetim nista, samo umor i pospanost...ali viroze haraju pa to je to pretpostavljam
a sto se tice pregleda, ne znam kako je kod vas, ali kod nas je valjda takva guzva da jedva mozes sebi pronaci ginekologa a tek jos doci na red za pregled...a da me nastavilo boljet zvala bih je odmah ili da je test bio pozitivan...a ovako mislim da nema potrebe... i cure hvala :)))))
imam pitanje u vezi implantacijskog krvarenje. koliko traje,nakon koliko se dogodi i kako tocno izgleda? citala sam o tome,al znaju naravno pisati razlicite stvari. procitala sam da je uglavno jako slabo, roskasto ili smećkast iscjedak. dobila sam kad sam trebala, ali 1. dan je bilo jaako slabo, skoro nista, preko noci i 2. dan kao normalna menstruacija i sad 3. dan opet skoro nista. radi li se i tu o tome? negdje pise da do implantacijskog krvarenja doalzi 6 do 12 dana nakon začeća, a negdje nakon 4 tjedna od posljednje menstruacije. moze li put, promjena okoline i stres utjecati na to da mi se samo poremetila menstruacija malo? hvala
Postovanje svima! Molim vas na brz odgovor .
Dobila sam 16.01. i evo svaki dan do danas imam u skroz malim količinama. Uglavnom menst.mi je kasnila oko 6 dana i napokon kad je dosla meni je bilo dragoooo mnogoooo, al evo sad je su skorz namlim kolicinama :S Neko imao slicnu situaciju?
bok svima nova sam na forumu pa naravno da i ja imam pitanja
danas mi je već 38 dan kako nisam dobila inače nemam točno u dan ciklus ali ovako da mi se oduži se već jako dugo nije dogodilo. Inače dobijem tak negdje oko 28 29 30 31 najduže 34ali to su rijetki slučajevi Spavali smo kad sam bila plodan ali m.m. nije ispustio u mene jer još nismo planirali imati bebu. Dali je moguće ipak zatrudniti? Nemam nikakve siptome osim što mi kasni možda sam si ja umislila neke simptome. Jutros sam oko 5 pošto nisam mogla spavati napravila SIGN Test i pojavila se jedna crtica koja pokazuje negativan rezuzlta, pa sam otišla spavati. sad kad sam se probudila koda mi se nadzire i druga crtica ali je tako slabo vidljiva i tanka ( 1/10 naprema onoj drugoj dedeloj) dali ta druga crtica isto mora biti debela kao i ova prva ili to sve zavisi? nadam se da nisam zakomplicirala. dali bih trebala ponovno napraviti test i nakon koliko vremena?
hvala na odgovorima
anavi84, prekinuti snosaj je jedna od najnepouzdanijih metoda kontracepcije, tako definitivno mozes ostati trudna... test uvijek citaj u onom roku koji pise u uputstvima, ovo kasnije ne vrijedi... test obavezno ponovi, mozes vec i sutra...
Ja zatrudnila s prekinutim snosajem tako da je 100% sigurno da tako mozes zatrudnit. Uz to, u toj trudnoci mi je isto druga crte bila jaaako slabo vidljiva. Toliko slabo da sam mislila da umisljam pa sam zvala susjedu da je dode pogledat :lol:
ženske drage, kako vidite nova sam tu,fala Bogu na 21.stoljecu i internetu ! Uglavnom, izludit cu...bila u gin taman kad mi je vidila ovulaciju koja je uzasno bolila, seksala se u te dane, a onda par dana nakon te ovulacije po par kapi krvi nakon odnosa, baš me i zabrinulo, pa neki umor me uhvatio, a zadnja 3 dana sam za ništa, nemam razloga bit lose, ali sve mi smeta,parin luda sama sebi, tupilo ! Oko bradavica mi SE ČINI da su se krugovi malo 'razlili'. Tu i tamo me zicne nesto u trbuhu. Pa sam se uhvatila neta, toliko su individualni ti simptomi da ne mozes znat. U međuvremenu su mi gotovi brisevi i gin.zvala da imam ureaplasmu,gardnerellu i kandidu - baš krasno,ali ako je trudnoca ove zadnje 2 bestije se mogu izlicit bez obzhra na to. Zadnja M 11.01.,ciklusi 24-28 dana,dakle jos triban cekat za test..fala za svaki komentar ! Daj Boze da je T !
držim fige za trudnocu i dobrodosla na forum... za ove bestije sto imas ti ne znam nista pametno reci (naci ce se vec netko)...a sto se simptoma tice vrlo je moguce da jesi tr...ali,uvijek postoji i ali...
slicne simptome imamo i kad je samo pms u pitanju.... jos malo pricekaj...ako ti bude kasnila m,napravi test....
fala ribica. A eto,trebala bi oko 3.dobit pa sam mislila tad napravit test. Ova bol tupa kao kad trecs dobit izludi! I traje od O ! Ko bi reka da je zenski stroj tako kompliciran !
evo mene opet još nisam dobila danas mi je neki 45 dan od posljedmje menge
kupila sam ponovno test ali se ne usudim napraviti, jer bi voljela vidjeti plusić
kupila sam neki test s nekom kapicom (neznam šta s njom):lol: pa mi nisu baš jasne upute zove se clearblue :)
inaće nemam nikakve siptome :( grudi su mi posljednjih dana malo narasle ali jučer su se opet smanjile:)
baš je ljepo čuti tuđa iskustva
daj ga napravi i dojavi odmah ! Da se bar zbog tebe radujem... Čula sam da je taj CB najbolji! Ja sam danas počela osjećat bolove u trbuhu i križima ko kad trebam procurit...a to je ova 2-3 dana..nažalost, vjerovatno ipak nisam T..ali ću sutra svakako kupit test. Ovo iščekivanje je ubitačno !
Kad popiškiš onaj bijeli trakasti dio, tom ga kapicom zatvoriš (kao flomaster). Odloži test na ravnu podlogu i nakon nekoliko minuta očitaj rezultat.
Test će ti pokazati jesi li trudna! Sretno, želim ti +!
e ovako ja sam uronila 15 sekundi u mokraču piše da može i tako, ali nisam zatvorila tu stranu poklopcem kao što si napisal jer sam tek sad došla na forum pa pročitala(mislila sam da nemoram). pojavile su se dvije plave vidljive crtice e sad neznam dali je to pravo pošto ga nisam poklopila nisam znala da treba. tak sam zbunjena.
ajde ga napravi i dojavi nam odmah.... držim fige za plusić.... :)
anavi84 poklopac nema nikakvog utjecaja na rezultat testa. koliko sam shvatila - trebam ti cestitati, zar ne? plusic je bio?