iz osmog - 3 aih 1. biokemijska, 4. icsija - 1. biokemijska, 5. icsi - trudna.
kapice, ne možeš na ivf bez potpisanog obrasca, garant si ga potpisala
Printable View
crvenkapice nisam ja ispunjavala nikakav obrazac nego dr.P...to je kao onaj tvoj karton kod njih na kojem pišu svi tvoji nalazi i broj dosadašnjih postupaka...
mene prija iz dojčlanda stalno nagovara da idem na laparo.....jer je ona odma nakon nje zatrudnila prirodnim putem...a prije toga godinama nije mogla...
mislim da je s laparoskopijom baza to što nekako potaknu, odnosno stimuliraju, jajnike na pojačanu aktivnost
Većinu postupaka sa cijenama ima ovdje http://www.cito.hr/hrv/kontakt=cjenik.html
AB :love2:
sad je kasno, ali iz mog iskustva puno je lakše organizirati mpo uz posao kad si u cita, otkaz definitivno nije potreban. firule su mi po tom pitanju bile extra komplicirane, baš sam se iznenadila,stara sam radnica na poslu i imam puno kredita za naplatu, al firule su mi popile lijep dio zaliha. nadam se da se situacija popravlja, ja sam bila nekako na počecima, meni takva organizacija izgleda neodrživa.
i ja sam ih srela na firulama,ima ih definitivno, i direktno sam pitala za objašnjenje takvog stava, svodi se na to da je subjektivni dojam u cita bio da su orjentirani na izvlačenje što više novca iz pacijentice. moj dojam nije takav, vidim brdo ljudi koji se slažu sa mnom, ali mi ne pada na pamet da nekog uvjeravam da je ovako ili onako. svi odlučujemo za sebe, nekom se očito nije dogodio klik sa dr u cita, a to je bitan faktor, pa je onda i bolje da su na nekom drugom mjestu, i drago mi je da imamo kakvu-takvu alternativu privatnim postupcima .Citiraj:
Čula sam dosta dobrih iskustava iz kbc-a tako da ću pričekat još malo a ima i dosta cura koje su otišle iz cita?!
Ja sam u Cita priko četiri godine i prošla sam laparaskopiju, 3 stimulirana postupka i fet. Nikako se ne mogu složiti da su orjentirani na izvlaćenje što više novca jer su u mom slučaju u više navrata naplatili manje nego što su trebali.. A sve ovisno o njihovom viđenju uspješnosti postupka na dan transfera. Curica koju nosim je rezultat za mene najjeftinijeg postupka do sada - unatoć jakoj stimulaciji dobili smo samo dvi zrele stanice :-)
ni ja se ne slazem s tim, jer sam ih ja molila (tako reci ) da idemo na aih, a dr. su me uvjeravali da je to bacanje novaca u tada nasem slucaju sa losim spremiogramom,sama sam htjela 3x aih ,
također me je dr. P nagovorio da napravimo HBA test pa tek da vidimo jeli potreban PICSI a ja htjela to jednostavno preskocit, tako mi je usparao 1500kn jer ipak nismo trebali tu metodu
ma definitivno nisu orjentirani na izvlačenje love iz pacijenata. samo ću reći da je dr. p LJUDINA. ali ko što je rekla prima, kome ne klikne, bolje da traži klik negdje drugdje. meni nije kliknilo na firulama i u ljubljani, pa sam se vratila na cito. i nisam požalila.
i moje bebice su rezultat najjeftinijeg postupka - hzzo bebe hehehe, ni kune me nisu koštale, štedljivice moje
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali kao pacijent Cita već deset godina mislim da sam ih dobro upoznala, zapravo tamo sam kao doma. Nikad, ali baš nikad nisam imala dojam da mi tamo netko želi izvuć pare, dr. P. me nagovarao da radim HSG i laparaskopiju u bolnici jer šta ću plaćat kad mogu to dobit besplatno. Svaki put bi mi smanjio cijenu postupka. Za HSG sam se nažalost pokajala šta nisam radila u njih, jer iskustvo iz bolnice je prestrašno. To nikome nebi preporučila. U cijeloj svojoj IVF karijeri defintivno stojim iza toga da je taj HSG bio nešto najstrašnije šta sam doživjela, gore od bilo koje punkcije ili bilo čega drugog. Tad sam prvi put spoznala šta znači povraćati od bolova. Preporuka svim curama - napravite to u Cita. Nakon jako negativnog iskustva u bolnici sa HSG-om, užasno sam se bojala ići na laparoskopiju, ali to je bilo peace of cake nasuprot HSG-u. Oporavak je bio jako brz, već 3. dan sam bila vanka i šetala, za 5 dana sam bila na poslu. I još nešto za cure koje imaju dilemu HSG vs. laparoskopija - HSG mi je pokazao da je sve u redu, na laparoskopiji totalno začepljen desni jajovod. Toliko o pouzdanosti HSG-a.
i ja se isto slažem sa curama, relativno sam nova citašica prema njima al niti u jednom trenutku nisam osjetila da izvlače novce od mene...
moj primjer su ljekovi za stimulaciju, dr. mi je preporučio jednu drugu ljekarnu da ih nabavim jer su tu jeftiniji nego kod njih...moga je jednosatvno reć otiđite kod sestre S. i kod nje kupite sve i ja bi to bez razmišljanja napravila...
Slažem se sa svime izrečenim u korist Cita. Ja sam u svojih sitnih 4-5 posjeta ne-platila 1 spermiogram i 1 folikulometriju, da ne spominjem da me dr forsira sa ciljanima koji su besplatni, ne želi raditi bespotrebni aih koji se plaća, a i potiču email-ove i tel. pozive za rješavanje svih dilema/problema, nasuprot često bespotrebnom dolaženju, plaćanju konzultacija, trošenju dragocjenog vremena (sa obje strane).
Ma, oni su jednostavno UČINKOVITI!
Moje iskustvo je, takodjer, pozitivno.Nikada nisam osjetila da mi izvlace novac, dosta puta mi je naplacena niza cijena za postupak, a neke preglede i konzultacije nisam placala.
Dr. P. je zaista super covjek!
HSG u kbc firule necu ni komentirati , vec sam pisala o tome , uzas
a svjedok sam kako se sestre ponasale prema curi koja je imala laparo,rekle su nam da smo djetinjaste jer kukamo ,ma.....sutit cu radije
Moram se nadovezati u obranu Cita: mi smo bili na jednom jedninom postupku i naplatili su nam znatno nižu cijenu postupka nego smo očekivali, ni dan danas nam nije jasno zašto, ali smo im jako zahvalni na tome. :naklon:
To što se dobije u Citu: osobni pristup, ljubaznost, toplina i podrška se ne mogu platiti nikakvim novcima.
Novac definitivno nije misao vodilja u Citu, za razliku od mnogih drugih lječnika (i van MPO-a).
Spomenuti ću samo ex ginekologicu (poznatu privatnicu u Zg) kod koje sam počela voditi trudnoću, koja me planirala paralelno s njenim pregledima slati na dodatne kontrole kod uvaženog kolege u bolnicu i uredno mi naglasila: "nagradite ga, isplatiti će vam se". Ma fuj!
evo da se i ja nadovežem na ove hvalospjeve o Citu, doduše nemam što puno za dodati osim ponoviti da ni ja nikada, ali apsolutno nikada nisam imala osjećaj da mi žele izmusti lovu, uvijek sam bila rado primljena, saslušana u više navrata i telefonski, u dva navrata me je dr. P primio (pacijentica sam dr. Š.), jednom zbog nekog sitnog krvarenja na samom početku trudnoće (s tim da je to bila nedjelja), a jednom jer nisam jedno popodne osjetila bebicu...... bez ikakvih problema, dapače rekao je da bi volio da više žena misli o tome koliko im se bebice javljaju, jer on svaki put protrne kad mu žena dođe i kaže "ma nisam osjetila bebu ima 2-3 dana" :-o, nije ništa naplatio, a trebao je jer me je oba puta pregledao, a da ne govorim o mom dragom dr. Š. i njegovim utješnim riječima kada sam punktirala moju jednu jedinu staničicu iz koje se rodila moja ljubav najveća .... e to je onaj klik o kojem Prima i Pinky govore :mrgreen: i nema tog kbc-a koji to može platit :yes:
e da potvrdim ono šta je Mojca napisala...ista stvar se i nama desila....duplo smo manje platili za postupak nego šta smo mislili da će nas doć...tako ja mislim da i ptičice na grani znaju da su Citaši the best:klap:
Ma čujte ja vjerujem da svaka medalja ima dvije strane pa vjerujem da ima svakakvih iskustava s obe strane. Prošla sam hsg lani na firule i sestra na odjelu je bila strašna ali ja imam sposobnost ignoriranja takvih tako da me ne dira puno njihovo ponašanje dok sam nakon laparoskopije kod dr.B bila mažena i pažena 5 dana, nemam rijeći za postupanje čak je dok zvao preko vikenda da se raspita kako sam a sa sestrama krenem fino i tako i dobijem nazad. Moja sumještanka je bila u cita i imala je grozno iskustvo, 9 mjeseci joj je davao klomifen i slao na ciljani i žena dobije polip da nekažem da se nisam mogla načudit da je toliko dugo drži na klomifenu a žena skoro 40god. Kažem ima svakakvih iskustava....
Da se nadovezem. Moje iskustvo - mene su savjetovali da ne idem na stimulirani jer ne mogu dobiti vise js pa je za mene jeftiniji postupak s femarom. Medjutim, svatko ima pravo na svoje misljenje i zato sluze forumi da svatko iznese svoje iskustvo...sve to ovisi, kako je Prima rekla, od subjektivnih dojmova - nekom odgovara ovo, nekom ono. Covjek treba ici tamo gdje se najbolje osjeca, te sretno cure ma gdje god bile
Tješi najviše što često u čekaonici čujem predobru sestru Zdenku kako govori -čestitam!! Nadam se da ću i ja to čut uskoro
ma jednostavno moram nesto rec,ja sam PMOvka sa dva iskustva i sa Firulama i sa Citom.Prvo cu reci da na Firulama nije lose oni jos nisu uhodani jos su zeleni :-oja sam iz metkovica dolazila u 8 sati ujutro a dolazila na red u 13 :evil:mislim da vam to sve govori o organizaciji,a sto se tice naseg dragog Cita tamo bi se preselila i sve im pare ostavila samo da ih imam:oops: oni su ZAKON :zaljubljen:
metkovk@ pa di si ti? kako provodis dane ?
nema te na temi "nakon t."
ovakvo je i moje iskustvo, prvi uzv na firulama sam toliko dugo čekala da sam izračunala da mi se po utošenom vrimenu ne razlikuje puno od puta na SD. stvarno se nadam da će biti bolje, makar mi ovdje organizirali izaslanstvo koje će na firulama sist doktore i reć im par riči. :lol:
kapice moja nemam bas nesto za rec:mrgreen:poceo me bolit stomak,bas ono kao pred necu to izgovorit:evil: ali jos se ne dam jos sam trudna:yes: pa tek je 6dan ma kad ti kazem mi smo ti buduce trudnice ;-) vibram za sve cure i molim ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:zaljubljen:
citašice moje, jel ja mogu betu sutra vadit u analize tamo vrata do Cita?
stara info je da vade krv i sub. i ned, a nalaz od ned. je tek u pon., najbolje da im pošalješ mail.
sretno!
fala...idem ih nazvat, valjda rade...sutra je sv. Duje....
o sveti Duje pomozi :heart:
SV Duje zastitnice grada Splita pogledaj na sve parove koji zele imat dicu :angel:blagosovi ih ogromnim ß,a za nas koji nismo iz Splita malo nas pospi svojim blagosovom:klap:.Svim malim i velikim Splicanima sretan sv Duje!:zaljubljen:
Crvenkapice, ima li što
meni danas 8dpt draga moja, nervoza napada, pospanost, i to je to.....jedva cekam betu napravit izludi vise
evo da i na svojoj matičnoj temi napišem....test pokaza 2 crtice, beta bila jutros 326.....ja još u to ne mogu virovat....jedva čakam otić kod dr. Š. da i on to potvrdi....svim čekalicama vridnim želim ovo šta prije :heart:
juuuuuuhu to slava 77 cestitam:-D:-D:-D super i ja bi +
slava, ma prekrasno:-D
a poskocit cu i za metkovku i moju najdrazu crvenkapicu :-D